October 1, 2025Oct 1 comment_271328 wedges adica cu un pic de boia? Adriana, cred ca cartofi wedges sunt cartofii tăiați mai mare și făcuți la cuptor, dar e numai bănuiala mea. Ei pot fi îmbunătățiți cu orice condimente pe lângă boia. Report
October 1, 2025Oct 1 comment_271329 Da, wedges se refera la forma in care sint taiati cartofii. In functie de marimea cartofului, ii tai in 6 sau in 8 pe lung. Bine, acum daca e un cartof rotund nu are “lung” dar cred ca intelegi ce zic. Chiar nu imi vine acum in cap cum s-ar zice in romana. Eu le pun un amestec de sare, piper, praf de usturoi si boia dulce, ii pun intr-o cutie sau o punga , amestec bine sa ajunga condimentele pe toate partile apoi bag la congelator intre 15 si 30 de min. Dupa care eu ii prajesc in baie de ulei dar cred ca si la air fryer ar merge foarte bine. Eu din ala nu am. Nu stiu sa explic ce reactii se petrec in cartofii aia in timpul cat stau la congelator dar le schimba total textura la prajit, ies crocanti la suprafata si moi si pufosi la interior. Este o reteta de pe cechiul culinar pusa de o fata din Austria. Edited October 1, 2025Oct 1 by black_cat Report
October 4, 2025Oct 4 comment_271332 Lapte cu orez și foietaj cu brânză chedar și ceva mușchiuleț la mijloc! Report
October 5, 2025Oct 5 comment_271336 Tot ieri am făcut pentru azi un rasol din gâturi și pipote de curcan! Nu e poza prea profi făcută, ca era foamea mare dar gustul, a fost buuuun rău de tot! Report
October 5, 2025Oct 5 comment_271337 Tot ieri am făcut pentru azi un rasol din gâturi și pipote de curcan! Nu e poza prea profi făcută, ca era foamea mare dar gustul, a fost buuuun rău de tot!Vai cum arata!!! Si aburul ala care iese din mamaliga! In castronel ce e, usturoi sau hrean? Sa va fie de bine! Report
October 7, 2025Oct 7 comment_271350 Da, wedges se refera la forma in care sint taiati cartofii. In functie de marimea cartofului, ii tai in 6 sau in 8 pe lung. Bine, acum daca e un cartof rotund nu are “lung” dar cred ca intelegi ce zic. Chiar nu imi vine acum in cap cum s-ar zice in romana. Eu le pun un amestec de sare, piper, praf de usturoi si boia dulce, ii pun intr-o cutie sau o punga , amestec bine sa ajunga condimentele pe toate partile apoi bag la congelator intre 15 si 30 de min. Dupa care eu ii prajesc in baie de ulei dar cred ca si la air fryer ar merge foarte bine. Eu din ala nu am. Nu stiu sa explic ce reactii se petrec in cartofii aia in timpul cat stau la congelator dar le schimba total textura la prajit, ies crocanti la suprafata si moi si pufosi la interior. Este o reteta de pe cechiul culinar pusa de o fata din Austria.imi notez sa-i incerc la cuptor, mersi la air fryer-a mea nu se crocantesc lucrurile dedesubt Report
October 9, 2025Oct 9 comment_271354 Nu știu dacă este undeva topic cu brânză de vaci, am căutat dar nu am văzut, așa ca pun aici pozele. Din 4,5 l lapte au ieșit 750 brânză și un borcănel de 300 de smântână! Suficient pentru noi! Report
October 9, 2025Oct 9 comment_271356 Nu știu dacă este undeva topic cu brânză de vaci, am căutat dar nu am văzut, așa ca pun aici pozele. Din 4,5 l lapte au ieșit 750 brânză și un borcănel de 300 de smântână! Suficient pentru noi!Ce fain! Si smantana! Si eu cautasem la un moment dat un topic dar nu am gasit. In primavara am facut si eu cas de vaca, cu cheag. Doar ca aici nu gasesc lapte nepasteurizat dar chiar si asa pana la urma imi iesise ceva decent. Daca tin bine minte tot cam 750 g din 4 litru plus un pumn de urda din zerul ramas. Fara smantana insa. Report
October 9, 2025Oct 9 comment_271358 cred ca il facusem eu pe forumul vechi, unul cu tot felul de brinzeturi pe care le-am incercattipa de la care luam laptele a murit in 2009 si dupa aia am mutat forumul aici Report
October 10, 2025Oct 10 comment_271362 Blackie, eu zerul l-am băut în loc de apă, ca e plin de probiotice , dar ce bine arată și cașul tău. Uite eu nu am încercat niciodată să fac caș sau urdă. Noi avem aici un automat cu lapte de la o fermă de vaci din satul vecin și iese smântână ca un unt și brânza la fel, cremoasă, dacă nu o înfierbânt eu prea tare Intrasem de fapt să vă arăt ca am fost harnică am musafiri în weekend așa ca am făcut o ciorbă din aripi de pui cu tăieței de casă…fără poze…și sarmale! Edited October 10, 2025Oct 10 by mino Report
October 11, 2025Oct 11 comment_271366 frumuseleeu am facut tot la cuptor:- pulpe de pui si 2 piepti pe care intii i-am prajit un pic in tigaie- legume taiate fisii: cartofi normali, dulci si movmorcovi si dovlecei, varza chinezeasca asta taiata in 2ardei taiati in 4 pe lung, napi porcesti taiati in jumatate, daikon, feneli-am spray-at cu putin ulei si presarat cu sare aromatizataDin resturi am facut o crema de legume Report
October 15, 2025Oct 15 comment_271368 Intrasem de fapt să vă arăt ca am fost harnică am musafiri în weekend așa ca am făcut o ciorbă din aripi de pui cu tăieței de casă…fără poze…și sarmale! Wow! Ce bine arată sarmalele tale, Mino! Mi-ai făcut o poftă grozavă! Aș face și eu în frunze de viță, dar nu am. La turci găsesc la borcan, doar că nu sunt la fel de fragede și bune ca la noi. Încă n-am găsit frunze potrivite de învelit — varza e groasă și tare... :| Report
October 15, 2025Oct 15 comment_271369 Wonderful vezi daca nu gasesti varza plata, eu cu ele fac sarmale pentru ca varza normala e prea groasa. Si poti incerca cu frunze de mangold, ies o bunatate - eu tocmai am facut ieri Report
October 15, 2025Oct 15 comment_271370 Da, varza plata merge dar si pe ea o gasesc greu. M-am gândit și la frunzele de mangold, doar că mi-e teamă că se înmoaie prea tare dacă le opăresc. Hmmm.. Report
October 15, 2025Oct 15 comment_271371 Da, varza plata merge dar si pe ea o gasesc greu. M-am gândit și la frunzele de mangold, doar că mi-e teamă că se înmoaie prea tare dacă le opăresc. Hmmm..Eu am murat anul asta varza koreeana sa vad cu iese. Are frunzele mai subtiri si mai moi, a mers bine la sarmale. Mai gasesc frunze de varza murate la borcan, dar de multe ori sint gaurite, greu de manevrat. Frunzele de vita la borcan nici eu nu am gasit unele sa ma satisfaca. Intre timp a venit iar vremea de pastrama. Asa arta dupa ce a stat la marinat si apoi agatata cateva zile la aer. A tras-o in tigae, cu mamaliga si muraturi. Report
October 16, 2025Oct 16 comment_271372 Da, varza plata merge dar si pe ea o gasesc greu. M-am gândit și la frunzele de mangold, doar că mi-e teamă că se înmoaie prea tare dacă le opăresc. Hmmm..Nu stiu ca n-am incercat dar eu nu le-as opari decit o secunda cit sa nu mai fie tepene ca sa le poti manevra, zic si eu.Varza intr-adevar e de mai multe feluri si ne complica sarmalele dar maica-mea o data a facut si din cea cu frunza tare si oparita si apoi fierte nu erau rele nici alea, singura chestie era ca frunza nu se topea ca cea cu care eram noi obisnuite dar era suficient de moale sa le poti minca.Sora mea le-a facut si cu frunze de hrean ca la mine in gradina cresc precum nebunele dar tre sa o intreb daca le-a oparit inainte Da, varza plata merge dar si pe ea o gasesc greu. M-am gândit și la frunzele de mangold, doar că mi-e teamă că se înmoaie prea tare dacă le opăresc. Hmmm..Eu am murat anul asta varza koreeana sa vad cu iese. Are frunzele mai subtiri si mai moi, a mers bine la sarmale. Mai gasesc frunze de varza murate la borcan, dar de multe ori sint gaurite, greu de manevrat. Frunzele de vita la borcan nici eu nu am gasit unele sa ma satisfaca. Intre timp a venit iar vremea de pastrama. Asa arta dupa ce a stat la marinat si apoi agatata cateva zile la aer. A tras-o in tigae, cu mamaliga si muraturi. cind iti vad pozele nu pot face altceva decit Report
October 16, 2025Oct 16 comment_271373 Eu doar pun apa clocotita peste frunzele de mangold prespalate in prealabil, nu le tin pe foc.Se inmoaie asa exact cat trebuie cat sa nu se rupa cand le impachetez. Report
October 16, 2025Oct 16 comment_271374 Azi am făcut din niște gutui rătăcite prin curtea soacrei, puțină marmelada si peltea! Report
October 16, 2025Oct 16 comment_271375 Mersi, fetelor! Pofta e mare, așa că o sa îmi suflec mânecile și încerc în weekend. ÎIntre timp a venit toamna și frigul și la mine și parcă aș tot mânca. Nu prea știu cum să mă țin departe de ronțăieli :\ Report
October 16, 2025Oct 16 comment_271376 Asa arata ale mele in frunze de mangold, in farfurie inca nu am apucat sa pozez ca dispar ?? Report
October 17, 2025Oct 17 comment_271377 Mi se par perfecte deci e usor de lucrat cu frunza asta, nu? Report
October 17, 2025Oct 17 comment_271379 Adriana, da sunt foare usor de lucrat sindoar trebuie pusa apa fierbinte pe ele, nu fierte. Mino, eu una mor dupa dulceata, peltea,marmelada, tot ce-o fi de gutui, arata superb Report