Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chiftelute de dovlecei la cuptor

Featured Replies

[center]post-1634-13505111609942_thumb.jpg[/center]

Ingrediente:

-3 dovlecei

-2 oua

-200 g cascaval

-250 g telemea de oaie

-3 catei usturoi

-pesmet

-faina

-marar

-sare,piper,boia dulce

Mod de preparare:

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se da pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.

Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza.

Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat.

Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce.(eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata)

Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.

[center]post-1634-13505110158695_thumb.jpg[/center]

Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

[center]post-1634-13505110446846_thumb.jpg[/center]

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.

[center]post-1634-13505110758692_thumb.jpg[/center]

Sunt la fel de bune calde sau reci. Va recomand aceste chiftelute deoarece se prepara rapid si sunt mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final.

[center]post-1634-13505111076257_thumb.jpg[/center]

Sunt tare, tare gustoase! E posibil sa le mancati pe toate odata...

[center]post-1634-13505111384438_thumb.jpg[/center]

Pofta buna!

daly, suna si arata fooooarte bine, pe gustul meu! felicitari si multumim ca ai impartasit reteta cu noi :lol:

as putea sa evit faina de tot?

Interesanta reteta. Eu nu am facut decat prajiti si inghite multa grasime. O sa incerc si varianta asta.

Am intrat si-aseara, dar nu se vedeau pozele.

Am citit reteta si mi-a placut, acum ca vad si pozele e exact pe gustul meu.

Apoi, cu tzatziki cred ca merg de minune :) !

daly, suna si arata fooooarte bine, pe gustul meu! felicitari si multumim ca ai impartasit reteta cu noi :)

as putea sa evit faina de tot?

multumesc frumos! da poti inlocui faina cu pesmet

Nu cred că asta vroia să audă Dani https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Lăsând gluma la o parte, se pot face fără pic de făină (sau pesmet). Şi eu fac destul de des genul ăsta de chifteluţe şi jonglez din brânză. Nefiind prăjite nu rişti să se împrăştie în tigaie. E drept că noi le consumăm de regulă reci, aşa ca se leagă frumos.

Trebuie să fac şi eu că mi-ai făcut poftă. Şi sper să-mi iasă şi mie aşa de frumoase https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

• 1 month later...
Foxxy e plin in piata de dovlecei, fii pe pace, ca le poti face cum aterizezi! Mai ales ca se fac rapid!

Foxxy e plin in piata de dovlecei, fii pe pace, ca le poti face cum aterizezi! Mai ales ca se fac rapid!

Eh, n-o sa ma duc la piata la miezu noptii (ca eu atunci aterizez =))), dar dupa una-doua zile sper sa ma duc la cumparaturi. =))

• 2 months later...

Foarte bune!! Pe placul meu si mai ales ca sunt atat de bune ca si cele prajite- de acum le fac doar la cuptor. Eu am pus si coaja de la dovlecei :)

Multumesc pt reteta :P

post-1297-13608717909905_thumb.jpg

Pupici!!