October 17, 201213 yr comment_166716 [center][/center] Ingrediente:-3 dovlecei-2 oua-200 g cascaval-250 g telemea de oaie-3 catei usturoi-pesmet-faina-marar-sare,piper,boia dulce Mod de preparare:Se spala dovleceii, se curata de coaja si se da pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza.Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce.(eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata)Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat. [center][/center] Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. [center][/center] Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute. Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki. [center][/center] Sunt la fel de bune calde sau reci. Va recomand aceste chiftelute deoarece se prepara rapid si sunt mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final. [center][/center] Sunt tare, tare gustoase! E posibil sa le mancati pe toate odata... [center][/center] Pofta buna! Report
October 17, 201213 yr comment_166717 daly, suna si arata fooooarte bine, pe gustul meu! felicitari si multumim ca ai impartasit reteta cu noi as putea sa evit faina de tot? Report
October 18, 201213 yr comment_166726 Interesanta reteta. Eu nu am facut decat prajiti si inghite multa grasime. O sa incerc si varianta asta. Report
October 18, 201213 yr comment_166740 Am intrat si-aseara, dar nu se vedeau pozele.Am citit reteta si mi-a placut, acum ca vad si pozele e exact pe gustul meu.Apoi, cu tzatziki cred ca merg de minune ! Report
October 18, 201213 yr comment_166755 Sunt foarte apetisante. Le voi prepara cu siguranta dupa ce cumpar telemea. Report
October 18, 201213 yr Author comment_166775 daly, suna si arata fooooarte bine, pe gustul meu! felicitari si multumim ca ai impartasit reteta cu noi as putea sa evit faina de tot? multumesc frumos! da poti inlocui faina cu pesmetspor la bucatarit! http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Report
October 18, 201213 yr comment_166781 daly, suna si arata fooooarte bine, pe gustul meu! felicitari si multumim ca ai impartasit reteta cu noi as putea sa evit faina de tot?multumesc frumos! da poti inlocui faina cu pesmetNu cred că asta vroia să audă Dani https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifLăsând gluma la o parte, se pot face fără pic de făină (sau pesmet). Şi eu fac destul de des genul ăsta de chifteluţe şi jonglez din brânză. Nefiind prăjite nu rişti să se împrăştie în tigaie. E drept că noi le consumăm de regulă reci, aşa ca se leagă frumos. Trebuie să fac şi eu că mi-ai făcut poftă. Şi sper să-mi iasă şi mie aşa de frumoase https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
October 19, 201213 yr comment_166854 Am executat aseara chiftelutzele, aspectuoase si gustoase! Multumim de reteta! Report
October 19, 201213 yr Author comment_166886 ma bucur ca v-a placut reteta si m-ai ales ca ati pus-o in "practica" http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Report
December 7, 201213 yr comment_173714 Hmmm, cum de n-am vazut reteta asta mai repede??? Sper sa mai gasesc ceva dovlecei peste 2-3 saptamani. As face macar o tura, de sarbatori. Report
December 7, 201213 yr comment_173733 Foxxy e plin in piata de dovlecei, fii pe pace, ca le poti face cum aterizezi! Mai ales ca se fac rapid! Report
December 7, 201213 yr comment_173736 Foxxy e plin in piata de dovlecei, fii pe pace, ca le poti face cum aterizezi! Mai ales ca se fac rapid!Eh, n-o sa ma duc la piata la miezu noptii (ca eu atunci aterizez ), dar dupa una-doua zile sper sa ma duc la cumparaturi. Report
February 14, 201313 yr comment_185499 Foarte bune!! Pe placul meu si mai ales ca sunt atat de bune ca si cele prajite- de acum le fac doar la cuptor. Eu am pus si coaja de la dovlecei Multumesc pt reteta Pupici!! Report