Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sport

Featured Replies

1-0 pentru nemti.Marcat Müller în minutul 3,si parca în minutul 24 era sa mai bage unu...a fost un tic prea sus.

Campionatul asta,nemtii si ghanejii au fost favoritii mei!Ce cool ar fi fost sa ajunga ambele echipe în finala! Nu stiu cu care as fi tinut!

Aaa,ce mai vroiam sa spun,nemtii joaca un meci de calitate,disciplinat,comunica bine/joaca în echipa.

post-5-127817037658_thumb.jpg

2-0 pentru nemti!Marcheza Klose în minutul 67,cu ajutorul unui pas frumos de la Podolski.

Da,deci în minutul 73,marcheaza Friedrich 3-0 cu ajutorul lui Schweinsteiger!

Si asa ca de despartire,Klose le mai baga unu în minutul 88!....Scorul îl stiti voi :headbang:

Dupa prelungirea de +1 minut,s-a terminat un meci frumos.4-0 pentru germani!

:headbang:

2-0 pentru nemti!Marcheza Klose în minutul 67,cu ajutorul unui pas frumos de la Podolski.

Si asa ca de despartire,Klose le mai baga unu în minutul 88!....Scorul îl stiti voi :boohoo:

Inca topai prin casa!! 4-0!!!!

Mare diferenta de joc - Germania asa e, disciplinata, nu renunta -motiv pentru care tin cu ei de atat de mult timp!

SUPER meciul, si celor care au zis ca nu e mare lucru 4-0 impotriva Australiei am doar un singur lucru sa zic :scratch:

Offf gamias.... au castigat nemtzalai....

da,pe buna dreptate :boohoo:

:headbang:

Si asa ca de despartire,Klose le mai baga unu în minutul 88!....Scorul îl stiti voi :lol:

Inca topai prin casa!! 4-0!!!!

Mare diferenta de joc - Germania asa e, disciplinata, nu renunta -motiv pentru care tin cu ei de atat de mult timp!

SUPER meciul, si celor care au zis ca nu e mare lucru 4-0 impotriva Australiei am doar un singur lucru sa zic :scratch:

Asa este!

Anul acesta,favoritii mei au fost de la început Germania si Ghana.

Au jucat baietii de numa!Dovada ca totusi,disciplina,comunicarea si jocul de echipa face meciul! =))

Maya si Uma, cu tot respectul pe care il am fata de voi, faptul ca a castigat jermania, ma intristeaza cumplit.

pentru mine e game over...poa sa castige cine o vrea, nu mai are nici un haz cupa asta.

Gata, sunteti pe pozitii? Aflam acusi daca Europa domina semifinalele, ori America de Sud inseamna ceva in fotbal... :headbang: Momentan, sunt 2 echipe europene si una sud-americana. Cine castiga ultimul bilet spre semifinale???

faptul ca a castigat jermania, ma intristeaza cumplit.

Stelluta,da de ce?

maya , cred ca e atavic. de mica sunt alergica la ordine ( verbale si ordine in general) , sunt alergica la limba germana

ma 'nerva de mititica ( e singura limba ptr care nici eternitatea nu mi-ar ajunge ca s-o invat) , si cum am si un sef neamtz, si singurele colege cu care am avut frecusuri sunt DE....fa socoteala, trage linie si ai sa intelegi :).

aceast antigermanism primar al meu, nu m-a impiedicat sa trimit copila la voi, caci asta isi dorea, sa am prieteni f. buni nemtzi etc...

dar la fotbal trebuie fantezie si umor ( ca si in tenis) , dupa parerea mea, iar nemtzii au tot ce vreti : organizare , munca etc dar nu au fantezie.

iar tenisul si-a pierdut din farmec dupa becker...

Eh,idioti sînt de toate felurile :)

Ma gîndeam ca ai ceva personal cu echipa.

Favoritii mei din tinerete erau francezii,ca-l adoram mult pe Zizou :)

Anul acesta însa,mi-a placut Ghana si Germania.Era misto sa ajunga ambele echipe în finala.

Mie nu-mi place Ballack :)

Uma,nu ma bate :)

For you,Uma:

Jinere-tu,care sufla de zori în Vuvuzela! :)

post-5-12781841559_thumb.jpg

1-0 pentru nemti.Marcat Müller în minutul 3,si parca în minutul 24 era sa mai bage unu...a fost un tic prea sus.

Campionatul asta,nemtii si ghanejii au fost favoritii mei!Ce cool ar fi fost sa ajunga ambele echipe în finala! Nu stiu cu care as fi tinut!

Aaa,ce mai vroiam sa spun,nemtii joaca un meci de calitate,disciplinat,comunica bine/joaca în echipa.

post-5-127817037658_thumb.jpg

Daca e sa aplaud fervent, atunci este fix ce ai spus. De cand sunt aici am vazut o dezvoltare pozitiva a atitudinii suporterilor germani si a atitudinii germanilor fata de fotbal. As spune chiar ca este o atitudine mult mai inimoasa a nemtilor fata de echipa lor si fata de fotbal si ca suportul primit de echipa nationala a jucat un foarte important rol. Extraordinar spirit de echipa!!

Vreau sa va spun ca in sistemul educational socializarea si spiritul de echipa sunt doua principii de baza si ca orele trebuiesc in asa fel construite incat sa dezvoltam asta consecvent in copii. Faptul ca echipa nationala este extraordinar de tanara e dovada vie ca o asemenea aducatie da roade extraordinare!

Bravo! Nu pot decat sa fiu mandra!

Cu toata apartenenta mea latina si subiectivismul si simpatia fata de Argentina, spun ca nemtii i-au batut la fund lejer si ca "fotbalul latin" a ramas o legenda. Se vede treaba ca nemtii stiu sa invete spiritul latin insa latinii nu sunt capabili sa invete extraordinara claritate a mintii a germanilor :)

Germania, hut ab!

Cat despre Maradona, s-a descalificat grosier in fata intregii lumi a fotbalului prin declaratiile de o infatuare crasa si de o lipsa de educatie memorabila...Maradona traieste efectiv in lumea lui, care nu mai are nimic de a face cu realitatea actuala a fotbalului.

Vreau sa va spun ca jucatorii nemti s-au distins printr-o modestie de admirat, atat in ce priveste declaratiile in presa cat si in ce priveste comunicarea cu fanii lor, care, inimaginabil, sunt de pe tot mapamondul. Exista o comunicare continua intre baieti si fanii lor, prin intermediul netului. Admirabil cum baietii isi rup din timp ca sa raspunda suporterilor, sa le spuna cum fac antrenamentul, cum se pregatesc si ca au nevoie de sprijinul lor moral. Admirabil cata deschidere. Si credeti-ma ca stiu ce vorbesc, lucrand intr.un mediu cu mai multe generatii de colegi. Este un imens salt inainte pentru mentalitatea si societatea germana. In sfarsit, incep sa realizeze ca solidaritatea si ruperea de trecut si de clisee sunt vitale!

Sper sa traiesc si ziua cand nemtii si frantujii or sa se inteleaga :)

faptul ca a castigat jermania, ma intristeaza cumplit.

Stelluta,da de ce?

maya , cred ca e atavic. de mica sunt alergica la ordine ( verbale si ordine in general) , sunt alergica la limba germana

ma 'nerva de mititica ( e singura limba ptr care nici eternitatea nu mi-ar ajunge ca s-o invat) , si cum am si un sef neamtz, si singurele colege cu care am avut frecusuri sunt DE....fa socoteala, trage linie si ai sa intelegi :).

aceast antigermanism primar al meu, nu m-a impiedicat sa trimit copila la voi, caci asta isi dorea, sa am prieteni f. buni nemtzi etc...

dar la fotbal trebuie fantezie si umor ( ca si in tenis) , dupa parerea mea, iar nemtzii au tot ce vreti : organizare , munca etc dar nu au fantezie.

iar tenisul si-a pierdut din farmec dupa becker...

Stella, nici nu mi.as fi imaginat vreodata ca eu voi ajunge sa vorbesc germana, sa ma integrez in societatea lor si sa descopar multi nemti de o calitate ireprosabila a oemniei lor. Sunt intr-adevar un popor mai special si greu de inteles pentru noi, romanii (est europeni si cu sange fierbinte :) ).

Si eu am in biuro multi colegi, colege care is imposibili. Am o tanti, deci tanti aia nu mi.a dat in doi ani buna ziua, desi eu stau in cancelarie la masa de la intrare si in fiecare zi cand intra dadea cu ochii de mine. Eu am salutat mereu, caci nu imi voi abandona nicicand crezurile. Acum, am fost profa la clasa unde ea este diriginta. Este o clasa extrem de indisciplinata cu copii provenind din familii bogate si care te iau cu fraze de genul: poate nu stiti cine e tata. Eu am avut multe frecusuri cu dracii - cl. a 9-a. Dar i-am tinut cu pumn de fier in frau si notele au fost in perfecta concordanta cu performantele lor. Nu m-am dus niciodata sa vorbesc cu ea despre comportamentul lor, caci stiu ca nu se implica. Acum a venit sa imi spuna ca unii draci - respectiv cei mai nesimtiti - s-au plans de note, ca is prea mici si ca m-.am razbunat pe ei ca mi-au facut zile grele. M-a busit si rasul. I-am scos frumos notitele si hartiutele si i-.am dovedit ca notele sunt justificate. Unii nu au ce sa caute in Gymnasium (cel mai inalt nivel, corespondentul liceului teoretic la noi). Replica ei: ah, vroiam doar sa va comunic ce mi.au spus elevii. La care i-am spus ca mi se pare amuzant ca obrazniciile sunt in stare sa mi le comunice direct in fata dar cand vine vorba de munca lor la clasa apeleaza la intermediar :))

Si un alt exemplu de neamt: mentorul nostru de la seminarul de dicatica si metodica geografiei, un tip la 36 ani, care e prof pe mate si geogra, a studiat si fizica si a si trait in Argentina cam un an. Ieri am facut party de incheiere de stagiu la el si nush cum ii zic bah, da esti tare la curatenie ca straluceste tot la tine. Da el cica: io??? nuuuu...menajera mea. Eu: bah, eu nu mi.as lua ca nu am incredere, nici una nu le face cum le fac io, suficient de bine. >El: ba a mea da, e cea mai tare. Stiu eu ca esti perfectionista, da' a mea e perfecta. Eu: auzi...da' de unde vine doamna? El:...aaaa, din Romania. :)

Ca sa nu mai spun ca e un tip cu fantazie si cu o extraordinara disciplina, eu il admir si am avut o groaza de invatat de la el. Respect consecventa,responsabilitatea, munca si ambitia lor.

Mereu am spus ca daca Romania ar vrea sa invete putin de la germani, ar fi un imens progres...

Ok Foxyy, am inteles, gata cu devierile! :)

Sa revenim la fotbal!

Mi.ar placea o finala Germania-Spania!

Nu era cu aluzie la tine! Si io as vrea sa mearga Spania mai departe, dar sa vedem care are nervii mai tari ca dupa 3 penalty-uri (l-am socotit si pe ala repetat) in doar 5 minute.... sunt cam zdruncinati nervii omuletilor. Iar arbitraju' iar e de cacao... :)