Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Daca ar fi sa alegi...

Featured Replies

"Inspirata" de o reclama care o tot vad in ultimul timp peste tot m-am gandit ce as face eu in situatia respectiva...Si m-a manat curiozitatea sa va intreb si pe voi.

Reclama e la o masina, dar asta nu conteaza. Este un grup de persoane carora li se pun niste intrebari, printre care:

Daca ar fi sa mananci numai o singura mancare pentru tot restul vietii, ce ai alege?

Adevarul e ca e greu :) M-am tot gandit si eu as manca chiftele calde (cu usturoi si mult patrunjel verde) cu paine neagra si o Coca-Cola zero.

Eu nu sunt asa rea ca aia de-au facut anuntul si va las sa alegeti si o bautura :D

O seara frumoasa!

• Author

Pîna ma hotarasc ce-as mînca, îti spun ce as bea. Coca-Cola! :)

O seara frumoasa si tie :)

L-am întrebat si pe al meu sot. Mîncarica de fasole si ar bea apa plata :D

Asa-i ca e greu de luat astfel de decizii? :-* Chiar as vrea sa te gandesti si sa-mi spui...cu toata mancarica buna pe care o faci tu!

Al meu (spaniol fiind) tortilla de patatas si bere !

• Author

Uite ca nu gaseam niciun motiv suficient de puternic ca sa ma sinucid vreodata, acum l-am gasit :)

Deci daca ar fi sa aleg, as minca otrava :D

Sa inteleg ca te-a deranjat topicul?

In fine...Poate una din fetele care se ocupa cu asta, il poate sterge. Ultimul lucru care mi-a trecut prin cap a fost sa creez ganduri sinucigase.

Titi, e grea tare intrebarea ta :) ! Serios!! Imi plac atat de multe mancaruri, peste, carne, imi e chiar imposibil sa aleg!

Dar sigur as bea apa plata. E cea mai buna.

Eu stiu raspunsul: sarmale cu carne , paine si vin rosu( ca aveam voie o bautura)!

Vinul are antioxidanti, tanin, etc.

He, he, nu mai stilat decat mine: paine neagra cu coaja groasa si crocanta, sunca afumata si-un ceai cald de fructe de padure. Lasa-ma sa iau si-un ardei iute de la otet.

Ps: da' nu m-as ingrasa grav, da?

Şi eu tot pizza, da' pizza mea, cu blat jumi-juma (chiar îmi place, nu e fiţă) cu "toping" de peşte, sos de roşii, ierburi şi brânză care se topeşte bine.

De băut aş bea vin roşu, dar cum sunt setoasă rău aş fi tot în stare de ebrietate, aşa că aleg apă de izvor.

Lasa boni, ca am fi ca in bancul cu cei doi betivi pe strada care numarau stalpii si nu le ieseau la numar!! :love7:

Dar eu cred ca apa nu se pune, este de la sine subinteleasa, niciun om n-ar putea trai fara ea, avand in vedere cata apa contine organismul nostru! :love7:

Şi eu tot pizza, da' pizza mea, cu blat jumi-juma (chiar îmi place, nu e fiţă) cu "toping" de peşte, sos de roşii, ierburi şi brânză care se topeşte bine.

De băut aş bea vin roşu, dar cum sunt setoasă rău aş fi tot în stare de ebrietate, aşa că aleg apă de izvor.

No bun, deci nu-s singura (culmea e ca nici nu mi-au trebuit mai mult de 10secunde ca sa aleg).

He, he, nu mai stilat decat mine: paine neagra cu coaja groasa si crocanta, sunca afumata si-un ceai cald de fructe de padure. Lasa-ma sa iau si-un ardei iute de la otet.

Ps: da' nu m-as ingrasa grav, da?

Clar ca nu!

Eu cred ca as manca pui la ceaun, cu cartofi prajiti, mujdei si mamaliguta! Si as bea coca cola light!

Le-am intrebat si pe colegele mele, una e nehotarata intre pizza si apa, si snitel de pui cu piure, cealalata a zis ca ea nu se poate hotari, ii plac prea multe!

Revin cu precizarea ca APA nu se pune ca bautura! Apa este necesara ca oxigenul!

Uite ca nu gaseam niciun motiv suficient de puternic ca sa ma sinucid vreodata, acum l-am gasit :love7:

Deci daca ar fi sa aleg, as minca otrava :love7:

Sa inteleg ca te-a deranjat topicul?

In fine...Poate una din fetele care se ocupa cu asta, il poate sterge. Ultimul lucru care mi-a trecut prin cap a fost sa creez ganduri sinucigase.

Sa intelegi ca am zis ca fac si eu o gluma...

Dar cine alege mincarea preferata sa zica ca ar minca-o pina la sfisitul vietii, nu stie ce spune. De orice te saturi si nu mai vrei sa vezi in fata ochilor pina la urma...

Revin cu precizarea ca APA nu se pune ca bautura! Apa este necesara ca oxigenul!

De acord cu precizarea ta. Atunci vin roşu sec/demisec ruuuuuulz https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif
  • Author

OK Carmella, am inteles. Mi s-a parut un pic deplasat raspunsul, ma bucur ca doar mi s-a parut.

Nu cred ca vom fi vreodata pusi in situatia de a alege o singura mancare pentru tot restul vietii. Intrebarea mi-a placut si a fost pusa ca si un joc, cand o auzi e inevitabil sa nu te gandesti...si eu ce as alege? La urma urmei, aici e o mica "lume" virtuala unde putem manca chiftele, sarmale cu vin rosu si toata pizza din lume fara sa punem un gram pe noi si fara sa mirosim a usturoi :love7:

Pe urma inchidem PC-ul si ne intoarcem la piept de pui (bio :love7: ) la gratar, salata fara ulei si apa plata cu lamaie, ca asa e frumos.

O zi buna va doresc! Mai iau vreo 2 chiftele si o gura de Cola si ma duc in lumea mea reala unde ma asteapta 58974236 probleme de rezolvat (colesterol inclus).

Primul imbold a fost sa spun papricas de pui cu mamaliguta si o tuica de prune,(apa inclusa).https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

La o gandire mai pragmatica ,asa ca a Carmelei,mi-am dat seama ca dupa numai o saptamana mi s-ar apleca de atata papricas.

Daca ar fi sa aleg o mancare pe viata ,ar fi :

Orez cu legume...la alegere si un vin alb demisec + apa inclusa .

Incredibil .Am aflat ceva nou despre mine .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Mi-am dat seama ca m-as putea dispensa de carne,dar de legume nu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Am intrebat o prietena buna, gateste cate in luna si-n stele: a raspuns in cateva secunde: cartofi prajiti cu oua si branza rasa! Berea inclusa!

Si ea s-a spalat pe maini de carne! :love7:

Si eu spun din start: mamaligutza cu branza si smantana, poate sa fie si cu branza de vaci si iaurt.

De baut: apa cu bulbuci, fara bulbuci nu pot. :rolleyes:

Toti sîntem constienti ca am lua-o razna de la un singur fel de mîncare, e logic :D

Dar asa ca distractie, mi-am confirmat înca odata cît de nehotarîta pot fi cînd e vorba de mîncare. Din primele secunde deja m-am gîndit sa aleg ceva carne cu felurite legume si un sos... deci am acoperit deja mai multe parti. As putea selecta si mînca doar cîte un fel din legume, sau doua, iar urmatoarea zi renunta la cele din ziua precedenta si le halesc pe restul, as putea renunta la carne pentru 3-4 zile... etc. Eu deja ma pregateam de criza :rolleyes:

Daca as mai alege si pîine la felul meu de mîncare, ar fi deja asa multe feluri ca e posibil sa traiesc mult fara sa ma plictisesc sau sa ma sinucid. Tinînd cont ca am ales ca bautura cola, as tine cu dintii de viata, sa pot bea cît mai multa. Deci daca tot pot sa aleg, macar sa crap de cola =))

Dar ca sa nu ma tot învîrt pe lînga subiect, prima chestie care mi-a venit în minte aseara dupa ce am citit aici, a fost un filet moale de vita cu cartofi fierti si sos de marar. Asta din cauza ca ieri discutam cu Uma despre marar :D

Sotul meu a zis ca daca apa e inclusa oricum, pe lînga ar bea cîte un cognac bun :D

Sotul tau gandeste ca mine, apa e inclusa, fara ea nu se poate!

Sa zicem ca, poate n-ar fi toata viata mea, dar e genul de mancare pe care eu l-as putea repeta de cele mai multe ori, fara sa urlu la pereti!

Sa intelegi ca am zis ca fac si eu o gluma...

Dar cine alege mincarea preferata sa zica ca ar minca-o pina la sfisitul vietii, nu stie ce spune. De orice te saturi si nu mai vrei sa vezi in fata ochilor pina la urma...

Asta e scuza preferata a tuturor adulterinilor, ca s-au saturat de aceeasi mancare! A bon entendeur salut!

Ideea era sa ne jucam cum a zis si Titirimundi!