Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Daca ar fi sa alegi...

Featured Replies

Cu sarmale poti sa traiesti! Mai cu vitza, cu stevie, mai cu varza,mai cu amestec de carne, mai cu din alea clasice, mai cu orez , mai cu pasat, mai iuti, mai putin iuti, cu mai mult sos, mai perpelite, cu sau fara sos de rosii! Vin sa fie!

In my religion sarmalute fara mamaliga, ceapa si smantana...e pustiu.

La vinul tatei, puterea ursului, de ala cu mult tannin as inclina si as renunta la bere. Dar la cartofiori tot nu as putea sa ma abtin. Cu usturoi sau salata de varza, cu branza, carnaciori afumati sau ou...I-as putea manca de 3 ori pe zi si prin localurile/locatiile unde trebuia sa fac act de prezenta dar nu ma incantau felurile de mancare..tot gaseam un cartofior care sa imi salveze aparentele .

La cartulie m-am gandit si eu la fel, sa fie groasa, sa aive umor, sa o pot deschide la mijloc si sa o citesc fara sa mi se para ca am pierdut ceva, sa ma readuca la realitate cu suturi in fund si sa ma faca sa visez in paragraful urmator, sa imi tina de urat la o masa, intr-un autobuz, pe o plaja, intr-un avion de 8 ore catre casa..un carusel de emotii pe care eu il iau in toate formatele posibile si pe care il consider indispensabil. Medicamente nu iau cu mine in calatorii dar Don Quixote il am pe telefon, carte de hartie si carte electronica. El m-a salvat mereu.

Mie nu-mi plac sarmalele cu mamaliga! Nu ca nu le-as manca, dar le prefer cu paine de aia am si spus, si mai precis cu paine cu cartofi. Nu intra in discutie adaosurile tip smantana sau ardei iute! Era vorba de un fel principal.

Varza MURATA (cea dulce nu-mi place decat salata, cruda!), calita, cu afumatura, jumere, orez si mamaliga.LAPTEEEE , dar si mere.( ce-o fi in burta mea dup-aia...Voi m-ati starnit! Ca si Zerda, as manca varza murata h24/ 365 zile! Idem mere si lapte!)

De pupat...pe jumatea vietii mele, logic, dar si pe Bub.

Masina...Matizul sau similar.Una mica-mica, usor de manevrat! Carte....ILEANA VULPESCU! ORICE de ea! Arta Conversatiei, ca-i mai groasa si tine mai mult!

Pardon de intrerupere...doream sa va arat ardoarea mea. Pe copertile cartii am scrise adrese de peste tot,de la tot felul de prieteni pe care i-am cunoscut prin lume, uneori nu aveam hartie/carnetel asa ca am inceput sa-i rog sa scrie pe cartea mea adresele si imi sunt dragi, imi face placere sa o car prin lume, sa o umplu, sa o rascitesc.

post-56-13651837183885_thumb.jpg

• Author

Back in business :-*

Daca ar fi sa ascultati o singura melodie tot restul vietii care ar fi?

Eu Toni Zenet - Soñar contigo

(din motive pe care nu ma simt pregatita sa le explic ;) )

Va pup!

Aici e...greleeee! Uuufff! Phoenix! Oricare.Sau Beatles.Oricare! Sau....Uuuffff, aici e greu!

Mica tiganiada-Phoenix.

Imaging-John Lennon.

Back in business ;)

Daca ar fi sa ascultati o singura melodie tot restul vietii care ar fi?

Eu Toni Zenet - Soñar contigo

(din motive pe care nu ma simt pregatita sa le explic :( )

Va pup!

Orice melodie as asculta, repetata la inconstienta, ma plictiseste cîndva si tre' sa fac o pauza. Muzica clasica însa pot asculta în surdina 24 din 24 ;)

Ar trebui doar sa ma hotarasc între ceva de Chopin, Vivaldi, Tchaikovsky... :-*

Dar hai sa facem jocul, si sa spun o melodie, asa pe loc! Feuer und Wasser - Rammstein. Nu are nici o valoare sentimentala, doar îmi place ;)

aiiiiiiiiiiiiii....paine neagra proaspata si crocanta cu unt si rosii. cafea. o carte nu-mi ajunge, imi trebuie musai cateva rafturi...muzica musai brel, beatles, brassens, si ceva clasic ( brahms, mahler) si musai o opera italieneasca ( puccini )....e greu sa ma hotarasc ( ca si la carti )

Ok..la carti nu poci. Renunt la Prosseco, dar vreau multe carti!!

Cu muzica, depinde asa de mult de starea sufleteasca si tot...de Bach nu ma satur veci, place Bon Jovi...dar daca e sa adaug o melodie, d'apoi aia e "Love of my life" a lui Queen...

La masina, Ferrari de la Formula 1. Rosie si rapida!

On ira de Jean Jaques Goldman. Cu mentiunea ca, la fel ca Maya, as prefera sa aud Beethoven sau Ceaikovsky toata ziua, dar daca e vorba de o melodie... Asta nu ma deprima, daca ascult zilnic.

As mai putea trece si Believe a lui Jon Oliva de la fostul Savatage, sau It's my life a lui Bon Jovi. In general ma agat de melodii cu substrat pozitiv, pentru ca am observat ca o melodie pe care o canti o vreme obsesiv se transpune in viata ta, probabil ca urmare a actiunii subconstientului! De aia e mai buna muzica clasica fiindca fiecare aude altceva de fiecare data!

Io renunt si la mancare, bautura si Bentley Continental GT pentru a putea lua toate cartile cu mine.

Si eu, da'cica n-ai voie! Ia si-alege! Ce, crezi ca mie mi-a fost usor, aveam atata muzica si-atatea carti de enumerat...

Ok, absolut spontan:

1. Fel de mancare: ciocolata de casa

2. Bautura: cafea: pura, bine facuta, ristretto, care sa se dueleze crancen cu ciocolata de casa :floare:

3. Masina: Bentley Continental GT Speed Coupe, in black, please !

4. De cine m-as lasa sarutata tot restul vietii mele (peste tot, nu?) : de sotzosenie. Pe cine as saruta? None of your business :-*

5. Carte: Fata din Zlataust -Teodoreanu. Mi s-a intamplat chiar sa o termin si sa o reincep in aceeasi sedinta de lectura.

6. Melodie (aici se exclude muzica clasica, ori?): Nino: amor, amor. A doua optiune ar fi: Dassin cu L'été indien

Deci, i-am intrebat si pe ai mei ce mancare si bautura ar alege. Raspuns: Cristi - Milka cu lapte, Ale - cremes si lapte, Ioana - sarmale si suc.

Io renunt si la mancare, bautura si Bentley Continental GT pentru a putea lua toate cartile cu mine.

Ars longa, vita brevis, io n-as renunta.

Da' nici nu ma pot hotari.

Daca n-ar fi o carte ptr copii as zice Margica albastra de Maria Kruger. Nu stiu sa fi avut bucurie mai mare la lectura unei carti fata de ce-mi amintesc eu despre cartea asta care mi-a incantat copilaria.

La mancare pot renunta dar la muzica nu.

Asa ca nu ma puneti sa aleg .

[b] Don't Stop The Music...Please .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif[/b]

Muzici îmi plac multe şi diverse şi le aleg în funcţie de nevoile momentului.

Cred că aş putea să ascult la nesfârşit Requiem-ul lui Motzart. Până acum nu am reuşit să mă plictisesc, da-i drept că nu l-am ascultat chiar zilnic. Fug să mai dau o tură de requiem :appl:

Aici e mai simplu: Anotimpurile de Vivaldi.

Mi-am intrebat consortul... "mai bine mor imediat decat sa mananc aceeasi chestie pana la moarte". Nu a fost chip sa-l fac sa-mi spuna altceva.

Aici e mai simplu: Anotimpurile de Vivaldi.

Mi-am intrebat consortul... "mai bine mor imediat decat sa mananc aceeasi chestie pana la moarte". Nu a fost chip sa-l fac sa-mi spuna altceva.

Eu ascult anotimpurile aproape zilnic :love7:

Nu doar eu ador Vivaldi, ci si Sam :love7: