Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Refolosirea painii uscate

Featured Replies

M-am gindit sa fa un subiect separat cu idei pentru refolosirea painii uscate.

Tarta din paine uscata

Ingrediente

pentru o tava patrata cu latura de 20 cm

- 450 gr aproximativ de paine uscata, eu atita am avut dar cred ca fiecare poate varia

- 4 cartofi de marime medie dati pe razatoare

- parmigiano ras

- 250 gr de jambon taiat bucatele mici, dar cred ca se poate folosi si sunculita sau alte carnuri de genul asta

- o lingurita de praf de copt

- 2 oua

- 250 de grame de branza gen cascaval, eu am folosit scamorza affumicata, tot taiata cuburele

Painea taiata felii se pune intr-o tava intinsa si se inmoaie cu apa pina cind poate fi strinsa bine cu mainile ca sa se scurga apa, tot cu miinele se striveste intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor. Se aplatizeaza in tava si se pune in cuptorul incins la 180-200°C pina cind se rumeneste frumos.

Noi aseara am mincat-o calda ca era proaspat facuta si in seara asta rece si tot buna e

tortapane.jpg

• Author

Asta e o chestie pe care o fac foarte des.

Pun intr-un strat feliile de paine in tava, amestec oua cu lapte si parmigiano ras si le vars peste paine incercind sa le cuprind pe toate, deasupra pun sunculita sau jambon si apoi bucatele de branza, al'data am pus si masline.

O mincam si calda si rece

panericiclato.jpg

• 3 years later...
  • Author

Pe principiul de mai sus am facut alta varianta.

Feliile de piine le-am taiat si uscat la soare deci erau uscate bine si destul de egale.

ieri aveam miez de rosii de la alta reteta si l-am mixat bine si apoi l-am pus peste fiecare felie, ar fi mai bine sa se foloseasca un sos de rosii facut in casa, data viitoare asa voi face si le-am lasat citeva minute sa se inmoaie un pic

separat aveam kaiser taiat bucatele pe care l-am pus citeva minute in tigaie sa se topeasca grasimea

am pus apoi kaiserul peste feliile de piine inmuiate cu rosiile si citeva bucatele de mozzarella de-aia oribila la baton de pus pe pizza :-*

IMG_20180915_125937.jpg

am pus apoi 8 minute la optiunea crisp al noului meu cuptor cu microunde, rezultat bunut, niste gen de minipizze din piine

IMG_20180915_131032.jpg

Ca sa nu te las absolut singura pe pagina asta:

Imi ramane adesea paine, pe care n-o mai mancam, ca am luat alta calda.

De obicei o fac pesmet: o tai felii, le prajesc in cuptor, le racesc, le pisez in robot si le pun in borcan.

Astfel am mereu cu ce face chiftele, snitele etc.

Alta metoda de reciclare este "papara", pe care o iubesc din copilarie, fiind mancarea preferata la gradinita.

Rup painea in bucati si o stropesc cu un amestec de lapte si oua batute impreuna.

Adaug toate ramasitele de branzeturi (telemea, cascaval, branza de vaci) si lactate (smantana, iaurt) din frigider, adaug sare daca zisele ramasite nu sut deja sarate si o bag la cuptor intr-o tava unsa cu unt + bucatele de unt deasupra.

Creste ca un cozonac, e buna si rece, dar calda e mortala!

• Author

Ca sa nu te las absolut singura pe pagina asta:

mersi :-*

Alta metoda de reciclare este "papara", pe care o iubesc din copilarie, fiind mancarea preferata la gradinita.

Rup painea in bucati si o stropesc cu un amestec de lapte si oua batute impreuna.

Adaug toate ramasitele de branzeturi (telemea, cascaval, branza de vaci) si lactate (smantana, iaurt) din frigider, adaug sare daca zisele ramasite nu sut deja sarate si o bag la cuptor intr-o tava unsa cu unt + bucatele de unt deasupra.

Creste ca un cozonac, e buna si rece, dar calda e mortala!

O sa incerc atunci papara la urmatoarea tura de piine uscata, dar creste asa singura numai umflindu-se de la lapte?

O sa incerc atunci papara la urmatoarea tura de piine uscata, dar creste asa singura numai umflindu-se de la lapte?

Da, creste ca nebuna, cred ca de la oua...

Da, creste ca nebuna, cred ca de la oua...

Creste ca e ca un fel de sufleu.

Acu vezi peste tot sufleu, de la Ottolenghi ti se trage :-*

Am zis "un fel" :)

Acu vezi peste tot sufleu, de la Ottolenghi ti se trage :-*

Dar are dreptate, ca un sufleu creste si tot ca el se lasa cand se raceste...

Dar are dreptate, ca un sufleu creste si tot ca el se lasa cand se raceste...

no, bine ca ai amintit chestia asta, sa nu ma sperii :lol:

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

• Author

Buna fierbinte, doar am gustat-o de curiozitate, miine ne-o luam pachețel și cu ocazia asta am terminat toată piinea veche ?am pus kaiser, ementhal, un rest de brînză de burduf ne-bună, lapte și ouă. 18 minute în crispul din microunde.

Mersi de idee

• Author

Apropo de crestere, eu doar am amestecat lapte si oua din ochi iar compozitia per total era uscata, deci la mine n-a crescut.

Bellamama a ta cum e, de consistenta aluatului de clatita de ex?

Apropo de crestere, eu doar am amestecat lapte si oua din ochi iar compozitia per total era uscata, deci la mine n-a crescut.

Bellamama a ta cum e, de consistenta aluatului de clatita de ex?

Eu pun tot din ochi, dar suficient ca painea sa se inmoaie bine, peste tot.

Daca mi se pare ca nu s-a udat bine, adaug lapte pana sunt "muieti posmagii".

Aproximativ: la o paine 4-5 oua si cam jumatate de litru de lapte.

Si eu am pus 5 oua, lapte din ochi dar piine era multa.

orisicum e foarte buna si asa :notworthy:

Soro, daca paine era multa, bagam si mult laptic... si o sa fie si mai buna!

Acum ma gandesc, poate n-a crescut din cauza de MO?

Eu o fac in cuptorul obisnuit.

Edited by bellamama

1. nu bagi la microunde, nici macar la crisp.

2. painea trebe sa fie muiata bine inainte s-o folosesti.

3. s.a.m.d.

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif

canèderli sau knodel sau galuste... sau cum vreti voi sa le spuneti

post-142-0-73469200-1538161779_thumb.jpg

in supa

post-142-0-00049800-1538161822_thumb.jpg

(scuzati poza facuta in timp ce fierbeau, dar alta nu am)

sau cu smantana

post-142-0-12677300-1538161914_thumb.jpg

• Author

la canederli eu folosesc mereu piine de acelasi fel si taiata bucatele egale si cu putina coaja sau coaja subtire :lol:

cea care imi ramine e de mai multe feluri, mai ales cu multa coaja si nu mi se pare potrivita pentru ei, de asta caut alte idei :lol: