December 12, 20187 yr comment_244792 Mama, cum poate sa arate! Ce bine ca ai scos-o la suprafata , Lilly! Chiar zilele trecute ma gandeam la ea. Acum ca am gasit si un inlocuitor ideal pentru zahar, cred ca o sa mi-o mai permit si eu din cand in cand la anu . Multumesc mult!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Report
December 13, 20187 yr comment_244831 Mama, cum poate sa arate! Ce bine ca ai scos-o la suprafata , Lilly! Chiar zilele trecute ma gandeam la ea. Acum ca am gasit si un inlocuitor ideal pentru zahar, cred ca o sa mi-o mai permit si eu din cand in cand la anu . Multumesc mult!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Ce inlocuitor Lore? Bravo Lili Stergem praful printre topice?? Report
December 13, 20187 yr comment_244849 inlocuitor de zahăr, le folosec de cel putin 3 ani și sunt super - xylitol, erythriol și cel mai nou este allulose Report
December 13, 20187 yr comment_244853 Eu folosesc un inlocuitor 100% natural, aparut nu demult in Germania. Este obtinut prin fermentarea porumbului si are 0 calorii si este ideal pentri diabetici. Se numeste indulcitor bio, Biosüße. Singurul neajuns este ca e foarte scump...250 grame, aproape 12 euro. Insa are gust de zahar, se comporta ca zaharul , nimic sintetic in el. Sorry, 440 grame , nu 250 cum am spus. Pardon de eroare! Report
December 13, 20187 yr comment_244866 vă că indulcitorul matale este de fapt erythriol - scrie undeva may jos Erythrit, nu? Report
December 14, 20187 yr comment_244891 Asa e, nici nu vazusem, pe baza de erythrit. La cata chimie stiu eu...habar n-am daca eryhtrit si erythriol or fi unul si acelasi lucru. Nush de ce ma strange-n spate cand aud "erythriol"...seamana cu "vitriol". https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif Naiba stie cat de sanatoase or fi si astea, intr-adevar. Chiar asa, mai spune-ne despre "sugar dragon" al tau, dar la Lole Edited December 14, 20187 yr by Lapona Enigel Report
December 15, 20187 yr comment_244913 inlocuitor de zahăr, le folosec de cel putin 3 ani și sunt super - xylitol, erythriol și cel mai nou este allulose Allulose am citit si eu, sa vad ce gasesc. Eu folosesc un inlocuitor 100% natural, aparut nu demult in Germania. Este obtinut prin fermentarea porumbului si are 0 calorii si este ideal pentri diabetici. Se numeste indulcitor bio, Biosüße. Singurul neajuns este ca e foarte scump...250 grame, aproape 12 euro. Insa are gust de zahar, se comporta ca zaharul , nimic sintetic in el. Sorry, 440 grame , nu 250 cum am spus. Pardon de eroare! Important ca nu-i stevia, ca nu-i suport gustul. Report
December 15, 20187 yr comment_244924 Nici eu...oribil! Imi aduce aminte de laptele de capra, iiiiiuuuuuuu. Toata copilaria mea am fost ciobanta la capre si la oi vara, imi place branza, dar de lapte nu ma ating neam, yuuuuck. Asa ca , toate produsele de stevia pe care mi le-am luat acum anu de zile au aterizat la gunoi. Asta are gust de zahar, doar ca nu are puterea de indulcire asa de mare. Sincer, mi se pare cel mai bun produs pana acum. Report
September 14, 20197 yr comment_255755 Scos reteta de la catastif si executata in doi timpi si trei miscari. Mor-ta-la! Prunele le-am fiert putin in prealabil cu zahar, vanilie si o lingura de amidon. Toti oaspetii au fost wow! Ramane une din cele mai versatile si mai usor de facut prajituri ever!Multumesc mult Olguta si Anat! P.S.: Olguta si-a schimbat numele de user? Report
September 14, 20197 yr comment_255765 Arata f. bine Lapo'...Hmm!! eu am facut de multe ori turnata(nu in ultimul timp ce-i drept) si varianta cu branza si cu mere am dat-o si mai departe soramii,lui mama si lui matusa Marlena,ma mir ca nu am postat niciodata aici la locul ei creatiile' mele,le-am pus pe la dulciuri,oricum merci Olguta de reteta Report
September 15, 20197 yr comment_255767 E absolut magnifica si in varianta cu prune. Am gasit la Lidl niste prune mamut, din alea categoria "perje", deci lunguiete dar teribil de carnoase. Intai am facut crumble-ul ala, care are aluatul deasupra si e gen biscuit , deci ceva mai crocant. La crumble sau cobbler e mult mai zemoasa umplutura de prune. Dar nu prea mi-a placut cum a iesit aluatul, e adevarat ca l-am facut dupa ureche... Am avut niste invitati ieri care s-au anuntat in ultimul moment si , cum aveam prune din plin in frigi, am zis ca mai simplu decat prajitura turnata nu are ce sa fie. M-am apucat rapid de aluat...ca sa constat ca din alea 9 linguri de ulei aveam doar doua asa ca restul a fost unt. Iese foarte fin aluatul la textura si gust. Plus, ca am uitat sa mentionez mai sus, la prune am mai adaugat scortisoara. Mortal gustul. Mai easy de-atat nu se poate. Asta e praji din categoria clatite, la complexitate ma refer. Report
September 15, 20197 yr comment_255768 Daa!! eu ador genul asta de retete cu cat e mai simpla si cu ingrediente putine pe care le ai mereu la indemana cu atat iese mai buna in opinia mea (eu una le prefer de o mie de ori fatza de cele mai sofisticate si fine torturi si prajituri ) Report
September 22, 20197 yr comment_255901 Am făcut și eu ieri, cu mere rase, călite puțin și amestecate cu scorțișoară între cele 2 straturi. Nu m-a dat pe spate, în schimb fetele (care de regulă nu se omoară după prăjituri) au terminat deja toată tava și azi am comandă de încă o tură, ca să îi pun mâine la pachet. Report
September 22, 20197 yr comment_255905 Arata f. bine draga Oana! Am facut si eu in trecut si cu mere si cu branza cu stafide si cu marmelada,acum pun doar link ca e prea mult de povestit iar,asa m-am jucat iar cu ea https://forum.artaculinara.ro/topic/3971-prajitura-rapida-alla-geany/page__pid__255903__st__40?do=findComment&comment=255903 ,merci de reteta Report
October 6, 20196 yr comment_256178 Am testat și eu prăjitura asta. Am folosit dovleac la umplutura. Mai trebuie sa o fac o data. Nu știu sigur ce sentimente am pentru ea Report
October 6, 20196 yr comment_256184 Mmmmm, dovleaaaaac. Misto ideea ! Eu ieri am vazut gutui la turc si mi-a adus aminte ca si cu gutui am facut si a iesit parfumata si bunuta tare la gust. Report
November 3, 20196 yr comment_256995 Io dupa mine:Facuta cu gutui si mere si nuci prajite la cuptor, servita cu sosul de caramel al Piscotelei si inghetata de vanilie si frisca , cine a dorit. A facut furori efectiv prajitura asta, va dau cuvantul meu! Report
November 3, 20196 yr comment_256998 Bravo Lori! Ce harnicuta ai fost! Am avut o mica reuniune si reteta asta este fantastica. De fapt, pe ambele le-am executat ieri. Simplu, rapid, delicios. Din lipsa cronica de timp nu mai pot face retete elaborate, desi le iubesc mult... De zeci de ori am multumit in gand Anei T pentru reteta asta. Report
November 3, 20196 yr comment_257004 Io dupa mine:Facuta cu gutui si mere si nuci prajite la cuptor, servita cu sosul de caramel al Piscotelei si inghetata de vanilie si frisca , cine a dorit. A facut furori efectiv prajitura asta, va dau cuvantul meu! Am vazut-o dincolo si ma gandeam ca o fi "Turnata", dar nu m-am gandit la o asemena combinatie de arome! ai calit fructele, sau le-ai pus asa? cand vad gutui precis o fac! Report
November 4, 20196 yr comment_257010 Io dupa mine:Facuta cu gutui si mere si nuci prajite la cuptor, servita cu sosul de caramel al Piscotelei si inghetata de vanilie si frisca , cine a dorit. A facut furori efectiv prajitura asta, va dau cuvantul meu! Inghit in sec Ai pus fructele dupa ce s-a copt putin aluatul ca in reteta AneiT si Olgutei? Cu minunile de aici, va trebui sa fac exercitii cardio non-stop. Report
November 4, 20196 yr comment_257013 Io dupa mine:Facuta cu gutui si mere si nuci prajite la cuptor, servita cu sosul de caramel al Piscotelei si inghetata de vanilie si frisca , cine a dorit. A facut furori efectiv prajitura asta, va dau cuvantul meu! Inghit in sec Ai pus fructele dupa ce s-a copt putin aluatul ca in reteta AneiT si Olgutei? Cu minunile de aici, va trebui sa fac exercitii cardio non-stop. Doamne, da, da! Hai , ca poate ne motivezi si pe noi! Te-am citit ieri dar nu am mai apucat sa iti scriu:Bine ai venit la noi, Giulia! Report
November 4, 20196 yr comment_257014 Am vazut-o dincolo si ma gandeam ca o fi "Turnata", dar nu m-am gandit la o asemena combinatie de arome! ai calit fructele, sau le-ai pus asa? cand vad gutui precis o fac! Io dupa mine:Facuta cu gutui si mere si nuci prajite la cuptor, servita cu sosul de caramel al Piscotelei si inghetata de vanilie si frisca , cine a dorit. A facut furori efectiv prajitura asta, va dau cuvantul meu! Inghit in sec Ai pus fructele dupa ce s-a copt putin aluatul ca in reteta AneiT si Olgutei? Cu minunile de aici, va trebui sa fac exercitii cardio non-stop. Fete, am facut asa:- am taiat o gutuie si multe mere aromate foarte, de la rusi, si mai dulci simai acrisoare, cubulete mici. Le-am calit in niste zahar caramelizat, am lasat sa isi lase putin suc, am pus vanilia de la o pastaie, scortisoara si foarte putina nucsoara, ceva calvados si 1 lingura de amidon si am lasat sa se lege frumos sosul, sa se dfaca matasos. Am lasat la racit. Cand s-a copt aluatul mai bine de jumatate, am scos, am pus fructele peste si am mai lasat la cuptor cam inca 25 de minute. Scos si ras putina scortisoara - are o aroma mult mai parfumata decat scortisoara praf. Cu ceva inghetata de vanilie, sos caramel cald si un mot de frisca - de mare efect. Nu am mai apucat sa fac poze la combinatia asta ca a disparut rapid... P.S. Plus nuci prajite la cuptor si bucatalite in compozitie. Report