Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prajitura turnata

Featured Replies

Dar la copt din prima tu ai pus tot aluatul?

ca reteta lui Anat prevedea sa pui la copt o parte din aluat, cind se cocea un pic si il scoteai sa pui "umplutura" puneai deasupra peste ea si cantitatea ramasa de aluat

ca sa iasa ca o prajitura umpluta

a ta mie mi se pare rasturnata, adica aluat jos si toata umplutura deasupra, asa e?

Mai trebuie sa o fac o data. Nu știu sigur ce sentimente am pentru ea :rolleyes:

Wow, tu ai respectat exact reteta? mi se pare cam multa faina la aluatul tau si un pic prea coapta. iar niste umplutura mai multa ar fi ajutat.

sa nu te superi, eu vreau sa te conving ca prajitura asta merita facuta, adica are un raport rezultat vs efort f ok!

Adriana, nu cred ca-i rasturnata, ca nu se vede zaharul caramelizat deasupra.

Mai trebuie sa o fac o data. Nu știu sigur ce sentimente am pentru ea :rolleyes:

Wow, tu ai respectat exact reteta? mi se pare cam multa faina la aluatul tau si un pic prea coapta. iar niste umplutura mai multa ar fi ajutat.

sa nu te superi, eu vreau sa te conving ca prajitura asta merita facuta, adica are un raport rezultat vs efort f ok!

Da, sigur a fost prea coapta! Am vazut-o eu de indata ce am scos-o de la cuptor. Am auzit alarma la cuptor dar nu am putut merge chiar atunci sa o scot si am mai lasat-o vreo 2 minute.Cat despre faina, si asta e posibil sa fi fost o problema. De asta trebuie sa mai testez. Cateodata imi face impresia ca faina de aici e altfel si ca trebuie sa adaug mai putin decat cere reteta originala.

Edited by Wowerful

Adriana, nu cred ca-i rasturnata, ca nu se vede zaharul caramelizat deasupra.

m-am exprimat gresit, am vrut sa zic ca seamana cu o rasturnata, nu ca ar fi

Cat despre faina, si asta e posibil sa fi fost o problema. De asta trebuie sa mai testez. Cateodata imi face impresia ca faina de aici e altfel si ca trebuie sa adaug mai putin decat cere reteta originala.

ne-am confruntat in trecut o multime cu fetele din Canada care aveau problema asta a fainii, aceeasi cantitate la noi si la ele nu dadea aceleasi rezultate si trebuia ajustata

Fete, nu am rasturnat nimic. Pur si simplu nu am impartit aluatul ca AnaT si Olguta si am pus toata cantitatea ca blat si apoi, cand e cam 3 sferturi facut , deci nu pe jumate ca sa nu se afunde umplutura de fructe dar nici complet facut, astfel incat sucul de fructe sa patrunda in blat, am pus umplutura. Nici nu e nevoie sa o fac cu alut pe deasupra cand o servesc cu sos caramel si inghetata si un mot de frisca. Blatul iese foarte foarte fraged si putin umed.

Am testat și eu prăjitura asta. Am folosit dovleac la umplutura.

2206CB20-DC34-4D86-837C-D63B14281DEB.jpeg

Wowy, si eu spun sa ii mai dai o sansa si ori sa micsorezi cantitatea de faina, ori sa pui mai mult ulei si lapte. Ce faina iei? Poate ii pui o poza...aia cu nenea ala cu palarie parca pe ea? Am si uitat cum ii zice. Vezi sa scrie pe ea ca e pentru pastry, croissants etc.

Sincer, pentru mine este o reteta de baza de cand a fost postata si am facut-o cu mere, gutui, prune, branza, prune si smochine. De fiecare data a iesit fantasticoasa. Acum regret ca am dat-o la invitati si nu am oprit si eu acolo o bucatica snorting.gif

Fete, nu am rasturnat nimic. Pur si simplu nu am impartit aluatul ca AnaT si Olguta si am pus toata cantitatea ca blat si apoi, cand e cam 3 sferturi facut , deci nu pe jumate ca sa nu se afunde umplutura de fructe dar nici complet facut, astfel incat sucul de fructe sa patrunda in blat, am pus umplutura. Nici nu e nevoie sa o fac cu alut pe deasupra cand o servesc cu sos caramel si inghetata si un mot de frisca. Blatul iese foarte foarte fraged si putin umed.

Multumesc pentru explicatii. Sint convinsa c-o sa-mi placa foarte mult. Acum astept sa apara gutuile aici ca s-o pot face si eu.

Cu mare placere, Giulia!

Un mic pont: deoarece aluatul este foarte fraged si se face repede, dati temperatura la 160 in loc de 175, la cat se coc de fapt aluaturile astea.

Eu am pus umplutura peste cam dupa 25 de minute.

Daca aveti o faina mai densa, mai slaba in continut de gluten, puneti pe fundul cuptorului o tava cu apa in ea si asa aluatul nu va iesi uscat.

• 2 weeks later...

Repetir, repetir. Cu prune iar.

Am facut o foto ca sa stie si altii carora poate le iese aluatul mai dens cam ce consistenta are al meu. Si scos din cuptor dupa coacere pana la jumatate asa.

76268294_726926587821374_76335518903697408_n.jpg

75242139_529360677916702_8625375266262220800_n.jpg76173005_472051953444494_5496852458573398016_n.jpg

• 2 years later...