January 25, 201016 yr comment_17026 Am gasit pe un site aceasta reteta, si am abandonat reteta mea , ca sa-l incerc. e f. bun, se face relativ rapid.ingrediente. 250 gr ciocolata amara,( fondente/cremant) 200 gr zahar ( eu am pus 180 gr.) si 250 gr unt. 70 gr faina, 4 0ua Preincalziti cuptorul la 180°C.Ciocolata se topeste la bain marie, si apoi se lasa sa se raceasca.Untul ( la temperatura camerei) se mixeaza impreuna cu zaharul timp de 4 min . ouale se adauga unul cate unul, lasand cate un minut sa se mixeze.in final se adauga ciocolata topita si faina. amestecati usor ( cred ca e preferabil cu o paleta, eu am lasat ken-ul sa lucre la viteza mica)veti obtine o compozitie ca o spuma/mousse de ciocolata. varsati in tava/forma, lasati cca 30 min la cuptor la 180°C. cand e gata , suprafata arata putin "plesnita" . si este crocanta deasupra si cremoasa in interior. Report
January 25, 201016 yr Author comment_17029 acolo scria ca e mai bun a2a zi, si ca trebuie avut rabdare sa fie degustat in conditii optimale .voi faceti cum doriti. Report
January 28, 201016 yr Author comment_17423 Din pacate, n-am mai avut timp s-o fotografiez pe doamna sectiune, si cand aveam timp, nu mai era . dar e cremoasa inauntru si crocanta in exterior. Report
January 29, 201016 yr comment_17721 Stella, prajitura asta am zis ca-i fix pe gustul meu, dar tu esti un geniu culinar, eu nu. Pe cuvintelul meu de bonicel, am facut iegzact cum ai scris tu, am cantarit cu mare pretzizie, ca mi-am luat cantar cu zecimale si foarte digital, am tinut in cuptor fix 30 de minute si-a iesit ...o catastrofa. Ma rog, stii ca nu pot sa fac exact, exact, ca nu pot si am mai bagat eu niste ciocolata bucatele prin ea, am zis sa iasa alea frumos topite inauntru, dar asta nu se pune, m-am abtinut sa pun fructe confiate si alune dar cred ca tu i-ai facut vraji, ceva, vreun descantec, fiindca altfel nu-mi explic cum a iesit a ta asa frumoasa si a mea asa urata. S-a crapat si la mine ce-i drept, dar vorba lui Zorzo, zici ca-i deriva continentelor Nu pun poze aici sa nu stric bunatate de topic, le pun la mine la topic, la monkey class ca acolo le e locul.Maine o fac iar, ca merg la niste prieteni si le-am promis, poate-mi spui ce-am gresit. %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
January 29, 201016 yr Author comment_17727 Boni, deci lasat minim 4 min mixat zaharul cu untul. apoi ouale unul cate unul, si lasat 1 min intre fiecare, ciocolata topita si racita.eu zic sa incerci cu scobitoarea dupa 20-25 min. altfel zau nu stiu ce sa zic. mie mi s-a parut mai rapida ca cea pe care o faceam de obicei.gustul e practic la fel. Report
January 29, 201016 yr comment_17734 Stella, 4 minute? Cum sa frec io 4 minute untul? S-a amestecat perfect intr-un minut, stiu io, m-am uitat cu atentie, eram asa nerabdatoare s-o fac, ca cine a mai stat atatea minute? Abia am avut rabdare 30 de minute la cuptor. E atat de buna, ca mai sunt 2 bucati (micute, evident) pentru Bonicel. Eu si copilul suntem ca pitonii. Report
January 29, 201016 yr Author comment_17737 eu il pun pe amantul ken sa mixeze cele 4 min, si in acest timp beau o cafea. Report
January 31, 201016 yr comment_18128 A iesit!!!!!!!!!! Trebuie sa-i spun Bonicelului sa-mi ia si mie amant Ken daca vrea prajituri bune. Deci am declarat-o prajitura casei.Trebuie s-o incercati, se face de fapt usor si e ne-mai-po-me-ni-ta!!!!!!!!!Am lasat-o afara vreo 5 ore (Stella, mai mult n-am putut, ca am avut musafiri). Mersi Stella, am prajituraaaa meeeeaaaa, sunt BO-NI-CEL! Report
January 31, 201016 yr Author comment_18193 Wow Boni...filicitaciones . arata minunat.Si da, musai sa-ti ia Bonicelu' un ken sau un KA. Report
February 6, 201016 yr comment_19190 Am facut-o si eu ieri dupa-amiaza, si pentru ca trebuia sa plec de acasa si urma sa vin tarziu mi-a fost frica sa o las fara sa o gust . Era doar calduta, asa ca mi-am zis ca nu patesc nimic daca tai o bucatica. Am luat de pe margine, si cum, in ultimul timp, orice informatie ajunge cu intarziere la neuronul meu, nu mi-am dat seama pe loc daca-mi place sau nu... asa ca am mai taiat o bucatica, tot de pe margine... si inca una tot asa... si era sa o mananc pe toata daca nu ma uitam la ceas. Cu parere de rau am plecat... Cred ca mi-a placut ... Report
February 23, 201016 yr Author comment_22669 Am facut alte 2 retete de prajituri ciocolatoase. rima se numeste prajitura guvernatorului/ gâteau du gouverneur Ingrediente : 100 gr ciocolata neagra/cremant100 gr unt100 gr zahar100 gr migdale/amandes macinate 5 oua Se topeste untul cu ciocolata la bain marie.se amesteca /mixeaza zaharul cu galbenusurile, se adauga amestecul de cioco-unt, se se bat albusurile spuma;se amesteca usor cu migdalele si albusul.cca 40 min la 180°C . se lasa la racit. apoi se "tartineaza" cu dulceata de caise ( eu am dat prin sita de ceai si am obtinut un piure) si cand este racit se glazureaza cu 50 gr ciocolata, 25 gr unt topite la bain marie amestecate cu o lingura de cognac . Report
February 23, 201016 yr Author comment_22670 Asta este o alta prajitura , "moelleux au chocolat" reteta de la Vanessa, o buna prietena Ingrediente :200 gr cioco neagra /cremant200 gr unt100 gr zahar5 oua2 linguri de migdale/ amandes macinate. Se topeste ciocolata, untul si zaharul la bain marie.am adaugat ouale intregi ( poate data viitoare le separ totusi)si cele 2 linguri de migdale. totul 40 min la 180° Report
February 23, 201016 yr Author comment_22672 Ps. Sectiuni nu va pot arata, caci le duc maine la orchestra probabil ca voi face o glazura si la moelleux oricum ca si prajitura lui P Hermé , sunt mai bune a2a zi Report
February 24, 201016 yr comment_22739 CiocoStella, esti tare, trebuie sa le incerc si eu, ca sectiunea lui Bonbon mi-a provocat oarece efecte pavloviene Report
February 24, 201016 yr Author comment_22801 Va anunt ca s-au ras rapid. am gustat o feliuta sa vad cum au iesit.cel "moelleux" este super. data viitoare voi separa ouale sa iasa mai prezentabil, dar ca gust este wow.celalat e f. bun, cu stratul fion de caise , si glazura cu cognac. yammi toate 3.mai urmeaza sa va pun la imagini si prajitzra casei "clasica* cu cioco, si un admin sa scimbe titlul in ciocolatoasele mele sau ceva de gen Report
February 24, 201016 yr comment_22807 Va anunt ca s-au ras rapid. am gustat o feliuta sa vad cum au iesit.cel "moelleux" este super. data viitoare voi separa ouale sa iasa mai prezentabil, dar ca gust este wow.celalat e f. bun, cu stratul fion de caise , si glazura cu cognac. yammi toate 3.mai urmeaza sa va pun la imagini si prajitzra casei "clasica* cu cioco, si un admin sa scimbe titlul in ciocolatoasele mele sau ceva de gen Eu astept retetele cu ciucalata la interval! Sunt pregatita, am luat pixu' si hartia si stau la rand, ca sa vad ce mai postezi. Ai grija cu schimbatul numelui, poate adminii or vrea taxa - macar o feliuta din ce-ai facut pana acu'! :D Report
February 24, 201016 yr comment_22827 Cred ca fac moelleux azi, da tarziu, diseara ca sa poata trece noaptea, daca o fac acuma n-o sa rezist sa n-o incep mai tarziu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Report
February 24, 201016 yr comment_22870 Waw, ce de ciocolata... fetele mele sunt asa ciocolatoase. Usor, usor trebuie sa incerc si eu retetele acestea. Multumim mult, Stella! Sorina Report
February 24, 201016 yr comment_22913 Stelluto, cel mai simplu si mai rapid tort ever, care mai si crima de bun: moelleux au chocolat!!! S-o pupi pe Vanesa, ca io te pup pe tine Nici nu a apucat sa se raceasca, cald l-am taiat, nici de ornat nu am avut timp: L-am servit cu un sos de capsuni cu vin si menta. Report
February 27, 201016 yr Author comment_23382 ralu, ma bucur ca v-a placut continui cu ciocolatoasele casei... asta este prajitura de baza , reteta e din familia nasei Valentinei, ( aka din franta), dar eu am interpretat-o oleaca ingredientele sunt quasi la fel cu cea a lui P.Hermé 250 gr cioco neagra, 250 gr unt , eu pun doar 180 gr de zahar, ( daca o vreti mai dulce reteta zice 250 gr), 4 linguri de faina si 2 de maizena/amidon ( rase. de data asta am si cantarit si erau 84 gr impreuna) si 6 oua. ciocolata , untul si zaharul se topesc la bain marie, si apoi se lasa sa se raceasca perfect pana ajung la consistenta asta apoi se adauga cele 6 galbenusuri faina si amidonul... apoi dupa omogenizare, albusurile batute spuma batz.se amesteca cu paleta usor , stiti voi. se toarna in tava se da la cuptor la cca 200-210°C ( al meu e cu caldura invartitoare ) se lasa cca 30 min ( e bine sa incercati cu scobitoarea, trebuie sa fie un pic umeda in interior, sa nu iasa un chec ) cum asta e de dat , nu am sectiune, dar am luat poza de pe forum de la o praji mai veche, si cam asa arata in sectiune .. Report
March 1, 201016 yr Author comment_23758 Cu proxima ocazie , cand voi face si ultima ciocolatoasa din serie (dar se cam aseamana unele cu altele), o voi posta si pe ea. Report
January 28, 201313 yr comment_182648 Stella bella, am facut prima varianta si e excelenta, asa cum ne place noua !Incet incet o sa incerc toate variantele . Report