Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Le Méridien-tort cu mousse de ardei copti

Featured Replies

Reteta o am de pe blogul lui Eryn.Si de cand am vazut-o , am avut o singura dorinta:sa-l fac cat mai repede.

59_d3449f00ca97dc20b73ec3b862fcdc62_thumb.jpg

Ca sa-mi usurez munca am copt ardeii cu o zi inainte si i-am lasat la scurs.

Pentru blat :

4 galbenusuri

3 albusuri

40 gr parmezan ras

10 gr faina

25 gr ulei masline extra

15 gr busuioc tocat(eu, congelat)

sare

Pentru mousse de ardei:

200-250 gr ardei copti curatati si scursi bine

200 ml frisca lichida neindulcita

6 gr gelatina(3 foi)

sare si piper dupa gust

Pentru "glazura" de rosii:

200 gr suc de rosii(reteta originala avea 400 gr , dar eu am redus, si bine am facut)

2 gr gelatina(adica o foaie)

sare ,piper

Mixam 5 minute galbenusurile cu sare.

59_aaec2f0c1336a9c64c0bfae3a6f94d0d_thumb.jpg

Adaugam faina amestecata cu parmezanul si busuiocul,fara sa insistam prea mult.

59_a9814134235c66af3c893e08a85478dd_thumb.jpg

Si adaugam albusuriile mixate spuma cu un pic de sare.

59_d491ebfee8c8c1b5cee66c5dc7832b3f_thumb.jpg

Turnam compozitia intr-o forma tapetata sau cu hartie pentru copt.Si coacem 15 minute la 240 grade.Depinde de cuptor.

59_3fe30d4a5791f6023a4a0dd531a2e568_thumb.jpg

Intre timp mixam crema ardeii.

59_eba27868ff1c198e7baad32381468ff4_thumb.jpg

Incalzim usor la microunde sau pe foc si adaugam gelatina hidratata in prealabil.

59_43fe9791aaafb1d7d65d54a5b6619826_thumb.jpg

Mixam frisca.

59_ebd63ed1d520fa9ad95228ec851d19df_thumb.jpg

O adaugam la compozitia de ardei.

59_cc18bfc67a0d2ace4ce5ca0096358e47_thumb.jpg

O turnam peste blatul racit , nivelam si dam la frigider pentru o ora.

59_2259d9d1fcc3e37e0aa4afcd030c0a89_thumb.jpg

Dupa o ora ne ocupam si de "glazura".

Punem la fiert sucul de rosii cu sare si piper dupa gust, eu am adaugat si un pic de zahar sa-i mai "taie" din aciditate.Si fierbem 5 minute.Racim usor dupa care adaugam gelatina hidratata si bine scursa.

Turnam deasupra si nivelam.Introducem din nou la rece pentru 4 ore sau peste noapte ca mine.

59_c920c763588012ad107f2b668872bd70_thumb.jpg

In reteta originala al patrulea albus era adaugat la mousse , dar eu nu l-am mai pus.Daca mancam numai noi il puneam , dar manca si Manu, deci nu l-am mai adaugat.

59_574f6e4e9945da066b57e61567291440_thumb.jpg

Servit felii sau monoportii, cubulete.

59_7676d43dd142b57b630889c3eff81c81_thumb.jpg

59_c27a77d31d1af36b19b1d471a1ba9fb0_thumb.jpg

Decorul atacat de soricei. :)

59_c8b711d1fb64ed349554aecee58cdd7e_thumb.jpg

Ooooooo, ce-mi vad ochisorii... :shock: Ce minunatie ai facut! Parca-i o prajiturica!!!!! :D Da' am o nedumerire: e musai sa facem ardeii pasta? Io n-am mixer, n-am blender, n-am nica (doar tel ori razatoare......). Daca-i maruntesc (cat de marunt s-or taia), nu merge? :) Nu stiu cum se comporta ardeii copti daca-i dau pe razatoare, da' m-as risca la o incercare, daca-i musai sa-i fac pasta. :)

Arata incredibil tortul asta. Cum e la gust ? E dulceag ? Asta e ceva ce musai trebuie incercat. :)

Ooooooo, ce-mi vad ochisorii... :shock: Ce minunatie ai facut! Parca-i o prajiturica!!!!! :) Da' am o nedumerire: e musai sa facem ardeii pasta? Io n-am mixer, n-am blender, n-am nica (doar tel ori razatoare......). Daca-i maruntesc (cat de marunt s-or taia), nu merge? :D Nu stiu cum se comporta ardeii copti daca-i dau pe razatoare, da' m-as risca la o incercare, daca-i musai sa-i fac pasta. :D

Daca ai, trece-i prin masina de tocat. Daca nu, dupa ce ii dai prin razuitoare poti sa incerci sa-i mai strivesti putin intr-un mojar.

Arata incredibil tortul asta. Cum e la gust ? E dulceag ? Asta e ceva ce musai trebuie incercat. :)

Ooooooo, ce-mi vad ochisorii... :shock: Ce minunatie ai facut! Parca-i o prajiturica!!!!! :) Da' am o nedumerire: e musai sa facem ardeii pasta? Io n-am mixer, n-am blender, n-am nica (doar tel ori razatoare......). Daca-i maruntesc (cat de marunt s-or taia), nu merge? :D Nu stiu cum se comporta ardeii copti daca-i dau pe razatoare, da' m-as risca la o incercare, daca-i musai sa-i fac pasta. :D

Daca ai, trece-i prin masina de tocat. Daca nu, dupa ce ii dai prin razuitoare poti sa incerci sa-i mai strivesti putin intr-un mojar.

Nema mojar ori masina de tocat... Nu le-am mai carat si pe alea din tara, ca deh - chelului, tichie de margaritar! :D O sa-ncerc sa le toc marunt, ori sa folosesc razatoarea, chit ca ma apuca dimineata! :D

Etaly,

Poti sa faci un poster cu poza de la preparatul final si sa-l expui in bucatarie.

Asta e arta.... :)

Daca erau pe un platou la un party,eu puneam frisca pe ele. :)

• Author
E splendida si cred ca e un lucru care imi place foarte mult, fiind la baza ardeii copti :roll:

Multumesc Adriana :) ! Si eu ador ardeii , copti si ne.

Ooooooo, ce-mi vad ochisorii... :shock: Ce minunatie ai facut! Parca-i o prajiturica!!!!! :D Da' am o nedumerire: e musai sa facem ardeii pasta? Io n-am mixer, n-am blender, n-am nica (doar tel ori razatoare......). Daca-i maruntesc (cat de marunt s-or taia), nu merge? :) Nu stiu cum se comporta ardeii copti daca-i dau pe razatoare, da' m-as risca la o incercare, daca-i musai sa-i fac pasta. :D

Sau faci o cantitate mai mare si-i pui si la copt pe foc, avand grija sa nu se lipeasca .

Arata incredibil tortul asta. Cum e la gust ? E dulceag ? Asta e ceva ce musai trebuie incercat. :D

Gustul e de ardei copt in combinatie cu rosii.Chiar radeam cu sora mea, ca mai lipsesc vinetele si faceam mousse de zacusca! :D

Facea mama o pasta de ardei capia cu miere de uns pe paine, asa are gustul.

• Author
Etaly,

Poti sa faci un poster cu poza de la preparatul final si sa-l expui in bucatarie.

Asta e arta.... :)

Daca erau pe un platou la un party,eu puneam frisca pe ele. :D

Hai mai Pisco ca ma faci sa ma inrosesc! :oops:

Frisca n-am pus , dar am pus un sos din smantana si pasta de anchoas. :)

E splendida si cred ca e un lucru care imi place foarte mult, fiind la baza ardeii copti :roll:

Multumesc Adriana :) ! Si eu ador ardeii , copti si ne.

Sau faci o cantitate mai mare si-i pui si la copt pe foc, avand grija sa nu se lipeasca .

Sau asa... :D

Minunat etaly :lol:

Iar foxy sa nu te descurajezi niciodata la o reteta daca nu ai mixer, robot, etc,marunteste bine din cutit cat poti tu si apoi cum a zis si maya treci de mai multe ori prin sita(strecuratoare)nici pe vremea bunicilor,dar ce zic eu bunici ,chiar al parintilor nostri nu erau aceste electronice si totusi se faceau si pe atunci supe crema,musuri,pireuri de tot felul etc folosind aceasta metota,chestia ca-ti ia mai mult timp..... :D

Gustul e de ardei copt in combinatie cu rosii.Chiar radeam cu sora mea, ca mai lipsesc vinetele si faceam mousse de zacusca! :lol: Facea mama o pasta de ardei capia cu miere de uns pe paine, asa are gustul.

Wow, pasta din aia de capia cu miere fac si eu ( mai bine zis faceam, n-am mai faut de cativa ani ) , e minunata. Daca ala e gustul, sigur fac tortul asta minunat. Te mai rog sa-mi spui ce marime are tava in care ai copt blatul. Am vazut cat de inalt trebuie sa fie, dar nu imi dau seama de marimea tavii. Multumesc frumos.

Minunat etaly :D

Iar foxy sa nu te descurajezi niciodata la o reteta daca nu ai mixer, robot, etc,marunteste bine din cutit cat poti tu si apoi cum a zis si maya treci de mai multe ori prin sita(strecuratoare)nici pe vremea bunicilor,dar ce zic eu bunici ,chiar al parintilor nostri nu erau aceste electronice si totusi se faceau si pe atunci supe crema,musuri,pireuri de tot felul etc folosind aceasta metota,chestia ca-ti ia mai mult timp..... :lol:

Asa o sa fac, Geany! :D Multumesc pentru sustinere! :D

Va rog sa-mi zica si mie cineva de crema de ardei capia si miere ca eu nu o stiu si ma incanta rau :lol:
Va rog sa-mi zica si mie cineva de crema de ardei capia si miere ca eu nu o stiu si ma incanta rau :lol:

Eu o fac asa:

5 kg capia, 5 linguri miere, 5 linguri mustar, 1/2 l ulei

Ardeiul copt se da prin masina de tocat si se fierbe 1/2 ora impreuna cu celelalte ingrediente ( pana iese uleiul la suprafata). Apoi o pun la borcane si o sterilizez in cuptor, la 90 grade celsius timp de o ora.

Simplu, dar deosebit de gustos.

Mama mia. Cine m-o fi pus sa intru pe aici? ACUM MA REPROFILEZ PE TORTURI SARATE ;) Oare pot sa ii fac 2 perechi de tztze? ;) Arata incredibil!!! Cu prima ocazie ii fac! Am ardei copti in congi, cred ca sunt buni, nu? ;) :scratch:
Ooooooo, ce-mi vad ochisorii... :shock: Ce minunatie ai facut! Parca-i o prajiturica!!!!! ;) Da' am o nedumerire: e musai sa facem ardeii pasta? Io n-am mixer, n-am blender, n-am nica (doar tel ori razatoare......). Daca-i maruntesc (cat de marunt s-or taia), nu merge? :scratch: Nu stiu cum se comporta ardeii copti daca-i dau pe razatoare, da' m-as risca la o incercare, daca-i musai sa-i fac pasta. :D

Daca ai o presa pentru usturoi cu cuva (cucufonie ;) :D ) nu foarte mica, poti inghesui ardeii copti pe-acolo.

Super-reteta ;)