Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poale-n brau si trandafiri de la Moldova

Featured Replies

post-665-12920722862737_thumb.jpg

Geani , dovada :lol: mi-au iesit cam mari si mai bronzate da na, sunt primele placinte facute de mine :appl:

• 1 month later...

Sa nu va aud ca ziceti ca ai mei nu-s trandafiri,da?!?

Sunt chiar cei mai frumosi si mai gustosi trandafiri :tongue3: :pupic:

I-am facut cu branza proaspata,facuta de mine.De cate ori merg in Romania,de atatea ori imi fac branza cand vin inapoi,pentru ca primesc tot timpul un lapte exceptional de gras si bun .Am tot cautat astazi o reteta de branzoaice cum am facut cu cativa ani in urma,dar nu am gasit-o,dar bine am facut;asa mi-am amintit de reteta asta.Si am mai si respectat reteta(maaaare lucru pentru mine),procedeul mai bine zis;cantitatile le-am injumatatit.

Au iesit super-mega-deliciosi trandafirii.Reteta e scrisa in caietul cu retete(unde nu scriu orice) ca sa nu o pierd.

Geanina,iti raman recunoscatoare pentru reteta :floare: .E un pic migaloasa,ca trebuie facuta opareala aia si plamadeala ,si asteptat,dar acum cand stiu cat sunt de buni,nu ma mai deranjeaza aspectul asta(mie nu-mi place sa astept atata).

Asta e branza mea,cu o lingura de smantana(de cumparat) si zahar vanilat(facut tot de mine :occasion15: )

post-59-12948654616874_thumb.jpg

Si trandafirii:

post-59-12948654168981_thumb.jpg

post-59-12948654283971_thumb.jpg

PS:LA MULTI ANI,TUTUROR!

• Author
''La multi ani !!'' :tongue3: Draga mea sunt fara cuvinte...De emotie,bocesc,na' sunt sensibiloasa rau..ce sa mai zic?!...Nu mai zic n imik... :occasion15:

''La multi ani !!'' :D Draga mea sunt fara cuvinte...De emotie,bocesc,na' sunt sensibiloasa rau..ce sa mai zic?!...Nu mai zic n imik... :D

(Tulai,Doamne,Geany,daca scriai ieri measjul,arata tare dragalas ;adica 11.01.2011 la ora 11:11 :floare: )-asta a fost o constatare off topic

...acum la subiect:nu mai plange ,nu mai boci ca nu mai fac :albino:

Sunt chiar buni,si sotul a zis.

Cu aluatul am lucrat tare fain.Am facut si un mini-cozonac cu branza impletit,ca mi-a mai ramas aluat si n-am mai avut chef de facut bile(a fost deja tarziu).Ala il tai maine.Sunt tare curioasa

:thumleft:

• Author
Deci ce sa mai zic?!! Ce sa mai zic?!!..M-ai rupt in 2,am inima cat o casa... :thumleft: :albino:

Petunela, te decoram moldoveanca de adoptie. ti-au iesit superb.

Geany, nu mai boci bre, ca uzi shei trandashiri, copcila hài. :thumleft:

• Author

Geany, nu mai boci bre, ca uzi shei trandashiri, copcila hài. :thumleft:

Haii Steluta nu te mai da mareata ca nici cu tine nu mi-e rusine...Ai si tu o inima ca nu stiu unde incape... :floare: :albino:

Deci ce sa mai zic?!! Ce sa mai zic?!!..M-ai rupt in 2,am inima cat o casa... :D :D

Stai ca am pus ochii pe tine acum,maine -poimaine mai fac ceva de-al tau,tot cu branza :thumleft:

Geany, nu mai boci bre, ca uzi shei trandashiri, copcila hài. :floare:

Vaiii,multumesc :albino: ,deci au iesit frumosi,nu numai eu ii vad asa :P :D

• Author
Nu pot deci nu pot sa nu va plictisesc si cu povesti adevarate.Strabunicii mei dinspre mama au stat in Iasi, Ticau ,trecatoare Gura Leului,in jos era casa comemoriala Ion Creanga Iasi,(daca debitez tampenii despre locatie rog a fi trasa de urechi si corectata,eram mica pe atunci,dar e prea tarziu sa dau telefoane sa ma informez la matusi si mama ca-i ceas tarziu,daca am gresit ceva revin maine,dar eu azi am chef sa vb.)si a avut loc o alunecare de teren de a plecat la vale juma' din casa strabunicilor mei,si li s-a dat o garsoniera de la primarie,de-a lungul raului Niculina daca-mi amintesc eu bine,erau copii de pescuiau raci acolo in galeti de plastic...Oricum ajunsa cam prin clasa 7 (7+6=13,deci 13 ani)m-am dus cu bunica Jana(bunica dinspre mama)in vizita la strabunica ramasa deja vaduva saraca si am prestat aceste placinte ''trandafiri''sub ochiul critic dar bun al bunicii ce m-a invatat...Strabunica a fost atat de mandra ca a dus la vecine, placinte calde...stranepoata mea a facut...a fost ultima oara cand am vazut-o in viata....

Nu pot deci nu pot sa nu va plictisesc si cu povesti adevarate.Strabunicii mei dinspre mama au stat in Iasi, Ticau ,trecatoare Gura Leului,in jos era casa comemoriala Ion Creanga Iasi,(daca debitez tampenii despre locatie rog a fi trasa de urechi si corectata,eram mica pe atunci,dar e prea tarziu sa dau telefoane sa ma informez la matusi si mama ca-i ceas tarziu,daca am gresit ceva revin maine,dar eu azi am chef sa vb.)si a avut loc o alunecare de teren de a plecat la vale juma' din casa strabunicilor mei,si li s-a dat o garsoniera de la primarie,de-a lungul raului Niculina daca-mi amintesc eu bine,erau copii de pescuiau raci acolo in galeti de plastic...Oricum ajunsa cam prin clasa 7 (7+6=13,deci 13 ani)m-am dus cu bunica Jana(bunica dinspre mama)in vizita la strabunica ramasa deja vaduva saraca si am prestat aceste placinte ''trandafiri''sub ochiul critic dar bun al bunicii ce m-a invatat...Strabunica a fost atat de mandra ca a dus la vecine, placinte calde...stranepoata mea a facut...a fost ultima oara cand am vazut-o in viata....

Pe mine nu m-ai plictisit :albino:

Sa-i fie tarana usoara strabunicii!A avut de ce sa fie mandra si sunt sigura ca si de acolo de unde e,e in continuare mandra de stranepoata! :thumleft:

• Author
Ce sa zic Petu' m-ai rascolit total...Ce scurta e viata....devin patetica...Off off maii maii... :thumleft:

Ce sa zic Petu' m-ai rascolit total...Ce scurta e viata....devin patetica...Off off maii maii... :thumleft:

N-am vrut,imi pare rau :albino:

Geanino, si eu zic la fel ca Petunela. De sus vegheaza asupra ta, si se mandreste, nu numai cu ce faci

dar si de tine, ce persoana ai devenit. :notworthy:

• Author
Sarumana,m-ati emotionat maii,zau ashea :appl: ...Oi fi si mai sensibiloasa (cad in melancolie blegoasa dupa sarbatori),m-o pastea iar vreo ''depresiune'' si m-oi infinge in ciocolata... :notworthy:

Sarumana,m-ati emotionat maii,zau ashea ;) ...Oi fi si mai sensibiloasa (cad in melancolie blegoasa dupa sarbatori),m-o pastea iar vreo ''depresiune'' si m-oi infinge in ciocolata... :appl:

Ia vezi sa nu te "depresezi" si sa nu dai iama-n ciocolata.

ia mai ghini un morcov, si roade la el :notworthy:

• Author

Sarumana,m-ati emotionat maii,zau ashea ;) ...Oi fi si mai sensibiloasa (cad in melancolie blegoasa dupa sarbatori),m-o pastea iar vreo ''depresiune'' si m-oi infinge in ciocolata... :appl:

Ia vezi sa nu te "depresezi" si sa nu dai iama-n ciocolata.

ia mai ghini un morcov, si roade la el :notworthy:

HHmmm!!!Morcov zici?! =))

• 4 months later...

Geany, multumim mult pentru stradanie si explicatiile detaliate, atat eu cat si toti nostalgicii de pe meleaguri straine care au avut norocul sa guste poalele-n brau dupa reteta ta. Au iesit excelente si-au fost rase in 15 minute in mirosul imbatator al cuptorului si al amintirilor din copilarie :occasion14:

In schimb, unul din convivi mi-a venit cu observatia ca el nu se astepta ca umplutura sa fie dulce, ci sarata, si apoi mi-a bagat sub nas "biblia" lui RARoman, in care scrie negru pe alb ca branza tre' sa fie sarata. Cum e? Eu mi-aduc aminte din vacantele de la bunici la Onesti ca era tot cu branza dulce, dar acuma nu mai sunt sigura 100% :tongue3: tu ai vazut tot timpul numai cu umplutura dulce si cu amestecul dulce picant?

Oricum, multumesc inca o data, de-abia astept sa le mai fac!

Nicoleta

• Author

Geany, multumim mult pentru stradanie si explicatiile detaliate, atat eu cat si toti nostalgicii de pe meleaguri straine care au avut norocul sa guste poalele-n brau dupa reteta ta. Au iesit excelente si-au fost rase in 15 minute in mirosul imbatator al cuptorului si al amintirilor din copilarie :tongue3:

In schimb, unul din convivi mi-a venit cu observatia ca el nu se astepta ca umplutura sa fie dulce, ci sarata, si apoi mi-a bagat sub nas "biblia" lui RARoman, in care scrie negru pe alb ca branza tre' sa fie sarata. Cum e? Eu mi-aduc aminte din vacantele de la bunici la Onesti ca era tot cu branza dulce, dar acuma nu mai sunt sigura 100% :bounce: tu ai vazut tot timpul numai cu umplutura dulce si cu amestecul dulce picant?

Oricum, multumesc inca o data, de-abia astept sa le mai fac!

Nicoleta

Draga mea nu stiu ce sa zic,mie si pasca de exemplu imi place sa amestec dulce cu sarat ,dar mai fac si in functie de ce fel de branza am,daca am doar de vaci fac doar cu vaci daca am si de oi pun si oi,eu nu sunt cu ''biblia'' nimanui,eu fac in functie de ce am,si ce-mi place mie in momentul ala,important e sa faci aluatul bun si umplutura cu ce ai si ce-ti place tie ,parerea mea ,cel putin.Ma bucur f. mult ca ti-au placut :occasion14:

• 2 years later...

Uite-le si pe ale mele,facute sambata trecuta

post-1267-1392995087099_thumb.jpg

Nu-s profesioniste ca ale tale,dar mie mi-au placut cum au iesit,chiar si asa ,cu branza mai pleostita(cauza fiind probabil ca s-a nimerit prea moale ).Si nici ale nu-s,ca-s cu faina integrala.Dar se fac destul de usor si apropo,ca tot discutarati pe aici,au fost cu branza sarata,ca asa obisnuim noi la placinte si-au mers de minune cu niste ayran. 'Mintzamasc neatali' ,Geany, pentru explicatii. :love7:

• Author

Ma bucur daca te-am inspirat :) ,cu branza depinde ce fel de branza folosesti si cate oua pui .

Si poate si din cauza ca din cate vad eu tu doar ai strans petalele boboc,fara sa le mai pliezi o data in 2 asa,

post-405-13930600179781_thumb.jpg

post-405-13930600242953_thumb.jpg

Atunci ele au crescut in sus si branza a ramas la fund.

Dar nu-i nimic,important e sa fie gustoase.

Sper sa nu vaza domnu' Geany,ca de mult nu i-am mai facut placinte :)

Da,ai dreptate eu le-am lasat asa nepliate,dar las' ca am timp sa le-ncerc si pliate,daca tot le-am prins firul.Totusi si branza e de multe ori de care s nimereste si nu de care as vrea,mai ales daca n-am timp s-o fac eu.

Pai se poate sa-l lasi pe Dl Geany 'pe uscat', fara placinte atata timp? :toothy6: Dar nu-i bai,pentru ca oricum nu-l privezi de placeri culinare.

• Author

Pai se poate sa-l lasi pe Dl Geany 'pe uscat', fara placinte atata timp? :D Dar nu-i bai,pentru ca oricum nu-l privezi de placeri culinare.

:) ...Hi hi hi!daa!!... i-am facut dulceata de portocale cu gref roz(nu pre' se da in vant :) ,vb. lui bunica-mea:''ce stie tziganu' ce-i shofranu'?! :toothy6: '' :) dar ii fac clatite si alea pot sa i le umplu cu orice,dar absolut orice,ca nu le rezisteaza' :)