Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chocolate Gugelhupf

Featured Replies

Ingrediente:

[u]200 de gr de zahar

200 gr de faina

50 gr de cacao

7 gr de praf de copt

o lingurita de bicarbonat

2 oua

100 gr de ulei din seminte

100 gr de lapte

150 gr de apa fierbinte[/u]

Am amestecat ingredientele lichide intr-un castron si cele solide intr-altul

post-4-126555588435_thumb.jpg

Apoi le-am amestecat adaugind cite un pic ingredientele solide in cele lichide

post-4-126555591191_thumb.jpg

Apoi am adaugat apa fierbinte si amestecat din nou

post-4-126555593992_thumb.jpg

Pus in forma de Gugelhupf de silicon

post-4-126555597824_thumb.jpg

Copt o ora la 180°C

post-4-126555601161_thumb.jpg

si scos din forma cind era complet rece

post-4-126555626672_thumb.jpg

Sectiunea, e foarte inchis la culoare si nu e deloc uscat

post-4-12655560366_thumb.jpg

Exact pe gustul meu.Arata foarte bine si gustul e pe masura ,sunt sigura.

Am si eu o forma si nu am folosit-o niciodata,e cazul sa o inaugurez :hug: .In sectiune arata de parca ar fi bucatele de ciocolata in compozitie.

In sectiune arata de parca ar fi bucatele de ciocolata in compozitie.

E diferenta de culoare dintre bulele care sunt mai negre si suprafata in care batea soarele.

[/quote

Am priceput :)Multumesc mult.Il voi face si eu saptamana viitoare.

Foarte frumos si apetisant guguluful ! Si negru .... Perfect !Si mi-am zis ca trebuie sa-l fac ! Gindit si facut !

deci, guguluf in varianta mea : :unsure: :(( :sad1:

post-366-126591266915_thumb.jpg

Foarte frumos si apetisant guguluful ! Si negru .... Perfect !Si mi-am zis ca trebuie sa-l fac ! Gindit si facut !

deci, guguluf in varianta mea : :sad1: :( :((

ti s-a lipit, asa-i?

avem topic de traume? :unsure:

• Author

deci, guguluf in varianta mea : :occasion14: :(( :tongue3:

Adica cind l-ai intors s-a imprastiat?

Pai compozitia era lichida tare, a iesit scobitoarea perfect uscata cind ai stins cuptorul? Ai lasat sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma? Forma era din silicon?

Daca aceste conditii au fost respectate inseamna ca era scris in stele ca era o trauma :blush:

Acu' serios, n-ai idee ce s-a intimplat? Ai facut totul bine bine bine?

Reteta initiala era de colac precum cel facut de taylor, eu l-am facut guguluf pentru ca forma aceea nu-mi da probleme si cred ca e important sa se foloseasca o forma cu gaura in mijloc, tocmai pentru ca acolo e nevoie de mult timp ca sa se coaca bine la cit e de lichida compozitia.

deci, guguluf in varianta mea : :tongue3: :D :cheers:

Adica cind l-ai intors s-a imprastiat?

Pai compozitia era lichida tare, a iesit scobitoarea perfect uscata cind ai stins cuptorul? Ai lasat sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma? Forma era din silicon?

Daca aceste conditii au fost respectate inseamna ca era scris in stele ca era o trauma :)

Acu' serios, n-ai idee ce s-a intimplat? Ai facut totul bine bine bine?

Reteta initiala era de colac precum cel facut de taylor, eu l-am facut guguluf pentru ca forma aceea nu-mi da probleme si cred ca e important sa se foloseasca o forma cu gaura in mijloc, tocmai pentru ca acolo e nevoie de mult timp ca sa se coaca bine la cit e de lichida compozitia.

Exact ! L-am intors si... ai vazut ... Forma nu e din silicon , e o tava obisnuita, dar, am tapetat-o cu ulei si faina! Nu am asteptat pina a fost rece de tot, ca voiam sa pun o glazura alba peste, cu niste bombonele colorate de decor ! Speram sa-i fac o bucurie fiica-mi care venea acasa in vacanta ! Forma e cu gaura in mijloc, exact cum trebuie si reteta ta era exact ce asteptam , ca s-o folosesc !Da, scobitoarea a iesit uscata, ca l-am facut prima data si nu-mi permit sa am pareri ,c-o fi gata sau nu ! Si nu, n/am idee de ce a iesit musuroiul ala de furnici ! Da, asta nu inseamna ca renunt ! Chestia aia fara forma e gustoasa, deci o s-o repet probabil curind , uite-asa de-al dracului ! Pina s-o scot din tava arata ca la tine in poza, apoi s-a produs dezastrul ! :)

Vrabiuto, poate-ar fi fost bine sa folosesti hartia de copt.

Da in tava de guguluf cum pun hirtia de copt,ca-i mai asa... :occasion15: cu curbe multe...

Pai daca s-a imprastiat probabil e din cauza ca nu se racise, daca vrei sa il mai incerci lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.

Posibil ca asta sa fi fost cauza, dar am spus de ce m-am grabit....

Multumesc oricum...

• Author

Posibil ca asta sa fi fost cauza, dar am spus de ce m-am grabit....

Multumesc oricum...

Imi pare rau, mi s-a intimplat si mie sa nu pot sau sa nu vreau sa astept si am patit asa, mai ales la formele de silicon dar nu numai, iar compozitia asta fiind destul de lichida si apoi plina de bule de aer, e dintre cele cu risc. Tin pumnii sa fie perfect data viitoare dar si tu sa fii cuminte :occasion15:

Da in tava de guguluf cum pun hirtia de copt,ca-i mai asa... :occasion15: cu curbe multe...

nu pui hartie si pe margini, pui doar un disc de diametrul formei tale.

pe margini o desprinzi usor cu cutitul.

Mi-am cumparat si eu zilele trecute o forma de silicon si-am inceput sa fac gugulufihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif. As vrea sa-l fac si pe asta si ma gandeam, as putea sa arunc in el si niste nuci zdrobite, sau reteta asta nu se preteaza?

Ba sigur ca se preteaza, doar ca le-as arunca dupa ce a stat nitel la cuptor pentru ca e foarte lichida compozitia si daca le arunci de la inceput mi-e ca se duc la fund :tongue3:

L-am facut zilele trecute, a iesit excelent. Poza n-am, promit pe data viitoare. N-am pus nuci, dar tot asa, data viitoare :unsure:

• 2 months later...

Am ingredientele, da` n-am cantar :occasion14: Parca totusi e cam pretentios ca sa-l fac asa, din ochi :floare: Hm?! Ce spuneti?!

Bicarbonatul ala e important?! ...imi lipseste din dotare. Apropo, cum ii spune in italiana?!

• Author

Ma astepti sa-ti masor totul in linguri? Ca tot ma gindeam sa fac ceva pentru micul dejun, il fac pe asta si iti scriu totul in linguri, ok?

Bicarbonatului ii zice bicarbonato, se gaseste in cutii mari, e cel de uz alimentar pe care il poti folosi foarte bine, altminteri lievito per dolci care e praful de copt, il poti folosi linistita.

Waw Adriana, la ce-ti mai trebuie sa gatesti, esti tu dulce destul! :occasion14:

Bine dara, astept sa pui cantitatile in linguri! Multumesc!

• Author

Am masurat ingredientele in lingurile de supa normale de aici (cucchiaio) umplute pentru solide cu virf:

200 de gr de zahar = 9 linguri

200 gr de faina = 9 linguri

50 gr de cacao = 2 linguri rase

7 gr de praf de copt = o lingura sau un pachetel de la Lidl de 15 gr si n-am mai pus bicarbonatul

o lingurita de bicarbonat =

2 oua = 2 oua

100 gr de ulei din seminte = 10 linguri

100 gr de lapte = 8 linguri

150 gr de apa fierbinte = 17 linguri

Peste o ora iti zic daca iese si asa :occasion14:

• Author

Cu placere! :occasion14:

Miine dimineata fac poza la felie, mi se pare crescut bine deci chiar daca n-ai bicarbonat, pe care il gasesti insa fara nici o greutate la supermarket, iese foarte bine doar cu praf de copt.

Dar revin cu certitudini miine dupa ce il tai si gust, acu l-am pus pe balcon sa se raceasca.