May 8, 201016 yr Author comment_36401 Cristinica, poti sa-l faci linistita folosind cantitatile masurate in linguri si numai praful de copt, a iesit foarte bine si asa. Report
May 8, 201016 yr comment_36413 Dis de dimineata, m-am inarmat cu cucchiaio (lingura) din dotare si m-am apucat de minunatul guguluf de ciocolata.Compozitia asta subtire mi-a dat emotii mari! L-am copt. A crescut. L-am incercat cu scobitoarea. Era curata. L-am scos din cuptor. S-a dezumflat.E inca in tava. Il mai las sa se racoreasca (nu spun ca mi-e teama sa-l scot )Emotiile inca nu au luat sfarsit Ah, trebuia sa editez! E minunat guguluful tau, Adriana! Si-al meu e inca cald! Rabdare... Report
May 8, 201016 yr comment_36425 Sa-mi fie rusine! Nu inteleg de ce s-a dezumflat. Ori mai trebuia sa-l las la copt? Totusi scobitoarea era curata, am considerat ca e gata Acum are textura unei... budinci. Nu se lipeste de dinti, e foarte bun si asa... doar ca n-are "design" pufos.Sa fi fost "cantarul" meu de vina? Sa fi fost tava prea larga (are diametrul 24cm)? Report
May 8, 201016 yr Author comment_36434 Imi pare tare rau, tava nu cred ca e de vina. In cuptorul meu are nevoie de o ora dupa care controlez cu scobitoarea.As inclina sa cred ca nu era copt suficient, eu il incerc cu scobitoarea in mai multe puncte si il scot cind iese perfect curata.Daca zici ca are textura unei budinci inseamna ca nu s-a copt, dupa mine.Tu ai cuptorul pe gaz parca mi-ai zis poate ca ora mea pentru tine nu era suficienta. Compozitia de lichide amestecate cu solide e foarte groasa, dupa care se adauga apa fierbinte si devine destul de lichida, dar de copt se coace bine, cu sau fara bicarbonat. Report
May 8, 201016 yr comment_36453 Nu-i nimic! Terminam "budinca" asta gustoasa si-l refac! Nu ma las pana nu iasa pufos. Report
May 9, 201016 yr comment_36531 Cristinica, Ai aici un dictionar online care iti treduce cuvinte sau expresii din italiana in romana si invers.Sau din alte limbi.Nu stiu cat e de profi,dar cred ca pentru cuvinte comune e OK.Eu am cautat un cuvant mai special : Nucsora = noce moscata.Cred ca ti-ar fi de folos : http://www.dictionar-roman.com/ Report
May 10, 201016 yr comment_36663 Multumesc Piscotel! Eu acum ma apuc sa refac gugulufu`. De data asta ma concentrez maxim! Report
May 10, 201016 yr Author comment_36668 De data asta ma concentrez maxim! Si eu cu tine Atentie la linguri, temperatura si timp Report
May 10, 201016 yr comment_36688 Si asta s-o dezumflat. Practic gugulufu` se umfla, crapa un pic... si la final, dupa ce sting focu`, cade. Si data trecuta la fel.Am masurat ingredientele cu lingura. Am copt la 180 de grade, 1 ora si 20 de minute. Care sa fie cauza... e posibil sa fie totusi prea lichida compozitia mea?! Report
June 2, 201016 yr comment_40154 Haaaaaaaa, si acum sa-mi raspund la intrebarea de mai sus! Da! Compozitia mea era prea lichida! Am descoperit secretul: Rezultatul este uimitor! Multumesc, Adriana! Report
August 25, 201016 yr Author comment_54168 Uite ca-mi scapase bucuria ta, ma bucur ca ai rezolvat problema. Mi-am amintit ca mai faceam un colac tot de ciocolata foarte bun si care se presteaza foarte bine pentru ca se folosesc aceleasi cantitati pentru fiecare ingredient, deci: Colac de ciocolata200 gr de ouă (fără coajă) in cazul meu erau 4 ca număr200 gr de făină plus o linguriţă de praf de copt sau un pliculeţ200 gr de zahăr150 gr de unt topit, pe el l-am redus, mi se parea totusi prea mult 200 de gr 150 gr de ciocolatăun pahar (200 ml) de iaurtun pumn de stafide Reteta, cum ziceam, se poate modifica dupa plac mentinind proportia dintre ingrediente, aceeasi cantitate pentru fiecare ingredient, eu am micsorat numai cantitatea de unt. Am amestecat cele 200 de grame de ouă fără coajă (4 ca număr) cu 200 de grame de zahăr şi le-am pus in robot la viteza maximă pină ce si-au dublat volumul si au devenit spumoase. Apoi am pus bolul de la robot pe masă şi am inceput să mestec incetişor cu telul mereu in acelaşi sens şi incet vărsind precum uleiul la maioneză ciocolata topită impreună cu untul, apoi in acelaşi mod paharul cu iaurtul deci 200 ml.Am adaugat apoi făina amestecată cu praful de copt cu ajutorul acestei site şi continuu mestecind mereu incetişor şi in acelaşi sensDupă care in ultimul moment am adaugat pumnul de stafide trecute prin făină, un picuţ doar cit ele să intre in compoziţieCopt o oră la 180°C in forma de silicon gri marca TescomaGata, mie imi place foarte mult, se face repede si e simplu, si e si bun Report
August 25, 201016 yr comment_54182 Hihihi! Gand la gand, Adriana! Chiar de asta am intrat, ca sa iau reteta ciocolatosului, ca nu mai stiu ce sa mai fac pentru merenda. Te pup! Report
August 30, 201016 yr comment_54837 Da` oare daca fac Chocolate Gugelhupf din jumatate de cantitati si il coc intr-o forma de chec?! Am toate ingredientele... dar sunt insuficiente. Report
August 30, 201016 yr Author comment_54838 N-are de ce sa nu iasa, fii doar atenta sa injumatatesti absolut tot si fii atenta la timpul de copt care se reduce un pic, dar faci proba cu scobitoarea ca aia e sfinta Report
August 30, 201016 yr comment_54921 Auzi, Adriano! Mai bine dormeam azi... Pai n-o iesit. Pai cum sa iasa, am uitat de zahar si l-am pus la sfarsit. N-o crescut. Poate data viitoare ma concentrez mai mult Report
August 31, 201016 yr comment_55044 Auzi, Adriano! Mai bine dormeam azi... Pai n-o iesit. Pai cum sa iasa, am uitat de zahar si l-am pus la sfarsit. N-o crescut. Poate data viitoare ma concentrez mai mult Te rog sa nu te superi pe mine, dar ma bucur ca nu doar mie nu mi-a iesit din prima! Deci daca te consoleaza, nu esti singura,sunt alturi de tine ! Las ca trece azi, miine va fi mai bine! Report
August 31, 201016 yr comment_55069 Of Unde-ti erau gindurile? Unde?! La Consulat, la Anagrafe, la Banca, in Romania, la Milano... numa` aici nu! Te rog sa nu te superi pe mine, dar ma bucur ca nu doar mie nu mi-a iesit din prima! Deci daca te consoleaza, nu esti singura,sunt alturi de tine ! Las ca trece azi, miine va fi mai bine! Pai de cand ma straduiesc eu cu prajitura asta... Am facut-o de 4 ori si doar o singura data mi-o iesit! E foarte buna! E ciocolatoasa. Imi place! De-aia tot insist. Report
September 2, 201016 yr Author comment_55226 Aoleu vrabiuta, imi pare rau ca nu ti-a iesit, ai mai incercat dupa aceea?Probabil partea dificila e cea cu apa fierbinte, de regula retetele Nigellei sunt fara gres. Cristinica, eu mai mult de 2 sanse nu dau unei retete, tu esti perseverenta tare dar daca ti-a iesit o data oare ce s-a intimplat diferit la celalalte? Report