Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clatite americane (pancakes) cu afine

Featured Replies

• Author

nu pot

Yandira, am rezolvat problema, era imaginea foarte mare (se incarca greu, avea peste 4Mb). Acum am micsorat-o si e in regula!

Multam fain pentru informatii :angryfire:

• 1 year later...
  • 4 years later...

La cererea telespectatorilor, dezgropam acest subiect ca n-are rost sa deschid altul din moment ce "reteta perfecta" e deja p-aici.

Ingredientele "mele" sunt aceleasi, proportia poate alta, dar sa vedem:

1 cana = 250 ml

3/4 cana lapte batut (buttermilk) (sau 3/4 cana lapte amestecat 2 linguri otet, se lasa 5 minute la "acrit" - eu uit mereu sa pun laptele batut pe lista asa ca am folosit lapte+otet)

1 ou, si asta batut :cheers:

2 linguri unt topit

se amesteca toate

1 cana faina

2 linguri zahar

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita sare

se amesteca si astea, dupa care se combina cu lichidele

ulei, unt sau spray pentru uns tigaia

In reteta nu zice, nu stiu de ce am scris pe caiet ca trebuie sa stea aluatul 10 minute la "odihna", habar n-am dar asa l-am facut ultimele dati.

La reteta originala zice ca se amesteca pana nu mai sunt cocoloase, dar in altele am citit ca e bine sa nu se amestece prea mult.

Se coc la foc mediu, mie imi ies cam 8 bucati. Cand incepe sa faca "clabuci" la suprafata se pot intoarce pe partea cealalta.

Reteta e de aici:

http://allrecipes.com/recipe/162760/fluffy-pancakes/

Am incercat si alte retete, dar imi ieseau tot timpul necoapte la mijloc. Dar anul trecut in excursie ne-au servit in tren la micul dejun clatite cu afine, iar ajunsi acasa mi-am zis ca trebuie sa invat sa le fac, erau prea bune. Le-am facut si cu afine, dar mi-au iesit albastre (daca cititi topicul de la inceput o sa vedeti de ce :cheers: ), dar tot bune.

Maine le repet, ca toata lumea sta acasa, mi-am luat liber ca la copiii se reorganizeaza clasele si au si ei o mini-vacanta de o zi :toothy9; .

La cererea telespectatorilor, dezgropam acest subiect ca n-are rost sa deschid altul din moment ce "reteta perfecta" e deja p-aici.

Ingredientele "mele" sunt aceleasi, proportia poate alta, dar sa vedem:

1 cana = 250 ml

3/4 cana lapte batut (buttermilk) (sau 3/4 cana lapte amestecat 2 linguri otet, se lasa 5 minute la "acrit" - eu uit mereu sa pun laptele batut pe lista asa ca am folosit lapte+otet)

1 ou, si asta batut :(

2 linguri unt topit

se amesteca toate

1 cana faina

2 linguri zahar

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita sare

se amesteca si astea, dupa care se combina cu lichidele

ulei, unt sau spray pentru uns tigaia

In reteta nu zice, nu stiu de ce am scris pe caiet ca trebuie sa stea aluatul 10 minute la "odihna", habar n-am dar asa l-am facut ultimele dati.

La reteta originala zice ca se amesteca pana nu mai sunt cocoloase, dar in altele am citit ca e bine sa nu se amestece prea mult.

Se coc la foc mediu, mie imi ies cam 8 bucati. Cand incepe sa faca "clabuci" la suprafata se pot intoarce pe partea cealalta.

Reteta e de aici:

http://allrecipes.com/recipe/162760/fluffy-pancakes/

Am incercat si alte retete, dar imi ieseau tot timpul necoapte la mijloc. Dar anul trecut in excursie ne-au servit in tren la micul dejun clatite cu afine, iar ajunsi acasa mi-am zis ca trebuie sa invat sa le fac, erau prea bune. Le-am facut si cu afine, dar mi-au iesit albastre (daca cititi topicul de la inceput o sa vedeti de ce :( ), dar tot bune.

Maine le repet, ca toata lumea sta acasa, mi-am luat liber ca la copiii se reorganizeaza clasele si au si ei o mini-vacanta de o zi :cheers: .

Saru' mana! :toothy9; Si spor la treaba! :cheers:

Am zis si am facut!Azi le refac iar.Sper sa apuc sa le fotografiez.

Nu raman crude la mijloc, sunt perfecte.

Eu am facut compozitia si am lasat-o in frigider pana dupa cina.Facute cu lapte si lamaie in loc de lapte acru.

Multumesc Adi-Edi! :notworthy:

Ma bucur ca v-au placut! Sa mai zic ca le-am facut si sambata trecuta? Cred ca luam o pauza, desi fiica-mea zicea sa-i pun si la pachet la scoala, si reci le-ar manca :occasion15: .