Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prajitura Valurile Dunarii

Featured Replies

Daca vreau sa fac o bucurie sotului ii pregatesc prajitura aceasta.O adora si nepoata mea Ana, si eu o mananc cu placere, si Manu o adora.In sfarsit, a-ti inteles .

Ingrediente:

250 gr unt moale

250 gr zahar

6 oua

350 gr faina

2 linuri cacao

un plic praf copt

Crema:

1 plic praf budinca vanilie(sau 3 linguri de amidon , 3 de zahar, vanilie)

100 gr zahar pudra

300 ml lapte

100 gr unt

Visine din compot scurse bine si curatate de samburi.

Mie imi place stratul de crema subtire, daca vreti mai gros dublati cantitatiile.

Mixam untul cu zaharul.

post-9-12667609699_thumb.jpg

Adaugam un ou si mixam in continuare.Nu-l adaugam pe al doilea pana cand nu l-am incorporat bine pe primul.Continuam la fel cu restul oualelor.

post-9-126676111846_thumb.jpg

Adaugam si faina in ploaie amestecata cu praful de copt.

post-9-126676128888_thumb.jpg

Impartim compozitia in doua parti egale.In una adaugam cele 2 linguri de cacao.

post-9-126676149652_thumb.jpg

Cealalta parte o turnam in tava tapetata sau cu foaie de copt.Deasupra turnam compozitia cu cacao, nivelam si deasupra presaram visinele.

post-9-126676159408_thumb.jpg

Mie imi place stratul mai subtire si am folosit tava 30x32.Am copt la 180 grade pentru 20 minute.

post-9-126676172982_thumb.jpg

Intre timp, pregatim crema.Am pregatit budinca, am racit-o usor, am adaugat untul si zaharul amestecand repede totul.

post-9-12667619929_thumb.jpg

Intindem in strat uniform crema, peste blatul racit si nivelam.

post-9-126676214748_thumb.jpg

Deasupra am ras ciocolata.

• Author

Da am vazut-o si eu.Chiar luasem de la Lidl cutie cu Donau asta de pregatit.Deasupra era frisca cu intaritor.A mea e mai buna! :thumleft:

Chiar ca n-ai nici o scuza! :floare: Eu tin cu sfintenie de ultimul borcan cu visine in compot din Ro!

Da am vazut-o si eu.Chiar luasem de la Lidl cutie cu Donau asta de pregatit.Deasupra era frisca cu intaritor.A mea e mai buna! :thumleft:

Chiar ca n-ai nici o scuza! :floare: Eu tin cu sfintenie de ultimul borcan cu visine in compot din Ro!

Normal ca-i mai buna! Orice e facut in casa e mai bun decat chestiile semipreparate ori inghetate luate din magazin! As fi facut-o maine, da' n-am pic de ou in casa, ca am facut rulada lui Taylor cu ultimele... Da' maine seara mergem iar la magazin, sa refacem stocurile! :pupic:

Denise ma nebuneste complet!Acusi e ziua ei,si în fiecare zi vrea alt tort!L-a vrut pe al Dorei,cel cu Pisica(de pe blog),apoi a vrut tarta KHanei cu cioclata...acum vrea prajitura asta...ca tort!

Daca pîna mîine nu se razgîndeste,probabil asta va fi!Ca eu mîine dupa ce pleaca la scoala,merg la cumparaturi!Si dupa,nu se mai accepta schimbari!Am zis! :thumleft:

Denise ma nebuneste complet!Acusi e ziua ei,si în fiecare zi vrea alt tort!L-a vrut pe al Dorei,cel cu Pisica(de pe blog),apoi a vrut tarta KHanei cu cioclata...acum vrea prajitura asta...ca tort!

Daca pîna mîine nu se razgîndeste,probabil asta va fi!Ca eu mîine dupa ce pleaca la scoala,merg la cumparaturi!Si dupa,nu se mai accepta schimbari!Am zis! :)

Pai ea parca era ciocolatoasa.... acu' da ciucalata pe visine? :(

• Author

Daca pîna mîine nu se razgîndeste,probabil asta va fi!Ca eu mîine dupa ce pleaca la scoala,merg la cumparaturi!Si dupa,nu se mai accepta schimbari!Am zis! :)

Ce idee mi-a dat Denise!Super! De ziua sotului in mai, il fac tort. :(

Fetele, ma bucur ca va place!

Daca pîna mîine nu se razgîndeste,probabil asta va fi!Ca eu mîine dupa ce pleaca la scoala,merg la cumparaturi!Si dupa,nu se mai accepta schimbari!Am zis! :-h

Pai ea parca era ciocolatoasa.... acu' da ciucalata pe visine? :)

Aaa,nu,nu!Visinele vin 'necate în ciocolata :)

• Author

arata asa de bine.ce pacat ca nu am visine!

Eu cand vin din Ro, sau vine mama, trei lucruri obligatorii: visine din compot, rahat si arpacas!Taxativ,! Nu trec granita fara, mai ceva ca pasaportul!

Daca pîna mîine nu se razgîndeste,probabil asta va fi!Ca eu mîine dupa ce pleaca la scoala,merg la cumparaturi!Si dupa,nu se mai accepta schimbari!Am zis! :-h

Pai ea parca era ciocolatoasa.... acu' da ciucalata pe visine? :)

Aaa,nu,nu!Visinele vin 'necate în ciocolata :)

Alles klar! :)

eu gemuri si rahat binenteles :-h voi trata cu mama sa-mi trimita si visine la borcan :)
Foarte foarte bine arata! Imi plac prajiturile cu visine...si cu crema. Vreo 2 borcane de compot mai am si eu, trebuie sa refac acusica stocul... norocul meu e ca stau òla 19 km de Slovenia, unde gasesc visine in compot cu putin peste 1 euro borcanul de 800 de grame, gasesc varza murata... si alte cateva chestiuni , ca in Ro.Multam de reteta.
  • Author

Foarte foarte bine arata! Imi plac prajiturile cu visine...si cu crema. Vreo 2 borcane de compot mai am si eu, trebuie sa refac acusica stocul... norocul meu e ca stau òla 19 km de Slovenia, unde gasesc visine in compot cu putin peste 1 euro borcanul de 800 de grame, gasesc varza murata... si alte cateva chestiuni , ca in Ro.Multam de reteta.

Te invidiez pentru cei 19 km care te despart de visine.

Imi plac visinele, asa ca deja am scris reteta in caietel... Multumesc mult pt reteta! :occasion15: Sorina

Cu placere Sorina!

Asa deci si prin urmare, nu m-a lasat inima si am facut prajitura aseara. E buna rau... si am inteles si eu cand am taiat-o de ce se cheama asa, face niste valuri tare faine prajiturica asta.

Singura schimbare care am fost nevoita sa o fac a fost la crema. Cand am inceput sa o fac eram sigura ca in camara la mine exista ceva budinca de vanilie... am cautat pana am innebunit si nu am gasit-o. In schimb am gasit creme caramel, asa ca am folosit ce am gasit.

A fost exceptional de buna... daca a apreciat-o soata mea pretentioasa, iti poti da seama. Se va represta cu siguranta. Multumesc pt reteta! :scratch:

Ps. revin si cu poze...

Sorina micsoreaza-le te rog pentru ca sunt mai mult decit enorme.

Se executa... care sunt dimensiunile optime (ca nu mai tin minte)... Scuze...

Editez... m-am informat, din nou (ca uitasem), si trebuie sa le fac de 640 cu 480... de acum incolo promit sa nu mai gresesc, dar cu cel doua poze cum fac sa le modific?

Wow, Sorina , astea da valuri mari!Ma bucur ca v-au placut, cred ca a iesit buna si cu crem caramel!

Foarte buna... si asa usor de facut. Pe mine m-a impresionat blatul. E asa de pufoooos... Se va executa din nou cu siguranta. Multumesc mult pt reteta! :toothy9; Sorina