Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prajitura Valurile Dunarii

Featured Replies

Am facut si eu prajitura,dar am facut-o in forma rotunda de tort,si parca au iesit valurile tzunami dupa cutremur,sau cascadele Niagara,nu valurile Dunarii.Oare a iesit asa ca am avut spectatori(mama)?In rest e buna. :?:

post-162-126919457791_thumb.jpg

Si eu am facut-o acu ceva vreme.La mine a iesit mai fara valuri si mult mai ciocolatoasa,ca ,na,asa s-a dorit :)

post-59-126924797962_thumb.jpg

post-59-12692479864_thumb.jpg

N-am avut budinca de vanilie acasa,dar am facut-o din amintiri cu amidon si cu pastaie de vanilie(parca Maya postase dincolo reteta).A iesit mult mai fina si mai buna ca cea din plic :)

• Author

Am facut si eu prajitura,dar am facut-o in forma rotunda de tort,si parca au iesit valurile tzunami dupa cutremur,sau cascadele Niagara,nu valurile Dunarii.Oare a iesit asa ca am avut spectatori(mama)?In rest e buna. :)

Ti-a iesit bine.Cat despre spectatori, cunosc sentimentul. =)) Daca-mi aduceai si mie o felie sa gust...una mica. :)

Si eu am facut-o acu ceva vreme.La mine a iesit mai fara valuri si mult mai ciocolatoasa,ca ,na,asa s-a dorit :D

N-am avut budinca de vanilie acasa,dar am facut-o din amintiri cu amidon si cu pastaie de vanilie(parca Maya postase dincolo reteta).A iesit mult mai fina si mai buna ca cea din plic :-*

Arata superciocolatoase valurile tale Petu.Cred si eu ca-i mai buna asa cu amidon.O s-o fac si eu asa data viitoare.

[center][b]Eu am uitat sa mai vin cu valurile Dunarii mele :-*

post-5-126933009276_thumb.jpg

post-5-126933010868_thumb.jpg

Maglavaisul meu,este mult mai "fest",pentru ca ouale folosite de mine sînt mici.

O sa refac curînd prajitura,si voi pune 2 în plus.

post-5-126933011987_thumb.jpg

Dupa cum stateau visinele,mi-am dat seama ca nu vor coborî sub nicio forma :)

...deci numai valuri nu mi-au iesit :)

post-5-126933013272_thumb.jpg

Am facut o budinca de vanilie,data viitoare fac eu crema de lapte cu vanilie.

post-5-126933015727_thumb.jpg

Mi-a placut cum a iesit.A crescut frumos,

si cu toate ca a fost blatul mai dens,a avut o textura placuta de la unt.

post-5-126933016964_thumb.jpg

post-5-126933018757_thumb.jpg

Eataly,Denise îti multumeste,eu la fel! =))

post-5-126933020218_thumb.jpg

post-5-126933021899_thumb.jpg[/center]

Cum ziceam,o s-o refac curînd,doar ca budinca de vanilie o s-o fac eu din lapte,

amidon,pastaie de vanilie,si o sa pun 2 oua în plus.Eu folosesc tot timpul aceleasi oua Bio,si-s mai micute.[/b]

Eu folosesc tot timpul aceleasi oua Bio,si-s mai micute.

Si cum zici tu ca reusesti sa folosesti aceleasi oua mereu? :D Le arati aluatului si apoi le iei inapoi? :D

Bineînteles! :D

Nu,deci cumpar tot timpul din acelasi loc,aceeasi marca,si numai oo DE,si numai bio(da,da,stiu,am eu gargaritele mele,cînd e vorba de oua :D )...si sînt tot timpul mici.Asa-s ele.Or shi gainili nicute,nush! :D

Eu folosesc tot timpul aceleasi oua Bio,si-s mai micute.

Si cum zici tu ca reusesti sa folosesti aceleasi oua mereu? :biggrin: Le arati aluatului si apoi le iei inapoi? :-*

Bineînteles! :D

Nu,deci cumpar tot timpul din acelasi loc,aceeasi marca,si numai oo DE,si numai bio(da,da,stiu,am eu gargaritele mele,cînd e vorba de oua :P )...si sînt tot timpul mici.Asa-s ele.Or shi gainili nicute,nush! :D

Ma gandeam eu.... :D

Eu am vazut ca la Edeka sunt si oua Bio XL, nu doar S ori M. Bun, nu se gasesc mereu oua de dinozaur, dar apar din cand in cand. Nu stiu nici eu din care cauza ori pricina sunt ouale mai mari ori mai mici, ca legatura directa cu marimea gainii nu prea ar fi (cel putin nu la mine la tara).

• Author

[center][b]Eu am uitat sa mai vin cu valurile Dunarii mele :D

Wow, wow, wow!O idee minunata de a o transforma in tort.Ma bucur ca i-a placut si Denisei, si voua.Eu stii cum vroiam sa i-o fac sotului de ziua lui(shhhhht, sa nu ne auda):Sa impart compozitia in trei, sa coc trei foi nu mai inalte de o visina, iar intre ele crema de vanilie!Straturile sa fie marmorizate si visine jumatati in el.

Inchei:superb Maya! :floare: Un tort perfect pentru o campioana!Hai Denise, Hai Denise, Alè, alè, alè!

• 4 weeks later...

:hug:

[center]:appl: Lily,familionul iti multumeste frumos pentru minunata prajitura cu visine.

post-176-127148255589_thumb.jpg

si

post-176-127148306735_thumb.jpg:[/center]

• 4 weeks later...

ne-a placut enorm, am facut-o prima data de ziua copilului sub forma de tort, a 2-a oara (dupa o sapt...:P) in forma dreptunghiulara. la fel de delicioasa. i-am dat reteta mamei (a 2-a oara le-a fost destinata lor) si a facut-o si ea. merci mult de tot Eataly! :floare:

post-202-127417609919_thumb.jpg

si ca sa ma laud din plin:

post-202-127417619581_thumb.jpg