Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta sarata din frunze de conopida

Featured Replies

Am aflat si eu cu ocazia asta ca frunzele de conopida sunt comestibile :mrgreen:

Dar cum eu cumpar din magazin, conopida nu are frunze niciodata, ca sunt taiate :(

• Author
Am aflat si eu cu ocazia asta ca frunzele de conopida sunt comestibile :mrgreen:

Dar cum eu cumpar din magazin, conopida nu are frunze niciodata, ca sunt taiate :angry:

Da, aia cumparata nu le are. :hello:

Adriana, tarta mea e la cuptor!Dar nu cu conopida. Mi-a placut aluatul si am vrut sa-l incerc.

Sper sa iasa, ca altfel o bag la traume :pupic: BTW, avem asa ceva :pupic:

• Author
Adriana, tarta mea e la cuptor!Dar nu cu conopida. Mi-a placut aluatul si am vrut sa-l incerc.

Sper sa iasa, ca altfel o bag la traume :pupic: BTW, avem asa ceva :pupic:

Aoleu, inca n-avem subiect de traume si imi doresc din tot sufletul sa nu-l inaugurezi tu.

Tine-o bine sa se coaca mai ales dedesubt, eu am piatra refractara pe fundul cuptorului si cind a fost gata am stins cuptorul, am deschis usa si am pus-o pe piatra care era fierbinte, in felul asta nu se arde si partea de jos se mai coace.

Te astept cu impresia. :drool:

Adriana, :) nu inaugurez eu traumele a iesit super

Poze profil si fata maine de la job ca acasa am mac si nu stiu a le micorez, atasez

Pozele promise:

349_0ab7fa535b72de6c95afde6bd863b07e_thumb.jpg

349_4c37391a275168cafb463cdc9f192156_thumb.jpg

349_5e2c60367f865fe525c9bd15482c1f9e_thumb.jpg

349_19644735a0867147f48019bafb0568da_thumb.jpg

Aluatul e minunat, se face foarte repede (si nu am Thermomix :cry: ), muuuult mai bun decat aluatul din comert .

S-a copt bine, nu a ramas crud dedesubt, l-am tinut cam 30 in la 220 C cuptor pe gaz.

Umplutura am facut-o cu

1 conserva ton in suc propriu

1 conserva mica boabe de porumb

1 gogosar murat

3 palarii ciuperci tocate marunt

150-200 gr cascaval ras

2 oua

200 gr smantana 12% grasime

sare, piper

adica, ce aveam prin frigider

asa este poti sa folosesti tot ce e ramas in frigider in cantitati mici si iese o minunatie!

Multumesc de reteta Adriana o voi folosi destul de des :-*

Da Adriana, de asta mi-era teama si mie de umplutura asta 'uda" cum i-ai spus tu (eu nu gaseam termenul potrivit).

De asta spuneam de traume cand am bagat-o la cuptor, dar a trecut testul.

• Author
Da Adriana, de asta mi-era teama si mie de umplutura asta 'uda" cum i-ai spus tu (eu nu gaseam termenul potrivit).

De asta spuneam de traume cand am bagat-o la cuptor, dar a trecut testul.

Bine ca a fost bine, eu acum o rezolv cum ti-am zis, lasind-o pe piatra, dar s-ar putea intepa aluatul si precoace un pic inainte de a-i pune umplutura daca e mai uda sau lichida, in felul asta nu incruzeste aluatul.

• 2 weeks later...
  • Author

Din acelasi aluat numai ca marind doza, adica facind una si jumatate am facut alta tarta.

Am taiat kaiserul mic mic si l-am pus in tigaie sa i se topeasca grasimea, l-am pus peste aluatul intins in tava, am adaugat 3 oua batute cu un strop de lapte pentru ca n-aveam smintina si apoi am taiat bucati de cheddar pe ici si colo

54_bdcec604475ba2d59213824dd0ab5392_thumb.jpg

copt

54_691798f079d880501be69ce0e8d7cfd7_thumb.jpg

si papat

54_db817bfd5a72b3caf865c81aef27ce9e_thumb.jpg

Am facut si eu, de post. Reteta de aluat este incredibila, o sa o folosesc intensiv de acum incolo in loc de cea clasica cu unt. Eu am facut umplutura din 800 gr de ciuperci champignon, o ceapa si o legatura de marar (am folosit pentru legarea umpluturii o lingura de faina amestecata cu o cescuta de apa, apoi am lasat-o sa scada). Adriana, multumiri peste masura pentru acest aluat :(

56_34a23623f4f006dd408de05d45db450d_thumb.jpg

PS. Pentru cei care nu tin post, ideal ar fi ca la compozitia de mai sus sa adauge cascaval ras, si sa presare ceva si pe deasupra ... Yummy!

Excelent aluatul asta, se face rapid, fara probleme si-n 30 minute ai ce rontaii.

Sa nu-mi spui ca nu-ti recunosti tarta :-*

L-am facut sub forma de saratele ca mi-am zis ca trebuie sa fie bun si asa. I-am pus ½ lingurita de sare, 25 gr de parmesan si 5 gr de chimen. Am uns aluatul cu ou, taiat si pus la copt la 225 C pentru 20 minute. Nici nu pot sa-ti spun cît sînt de bune!

Dealtfel marturisesc tot :D : l-am facut de 2 ori, prima tura s-a dus imediat, pozele sînt de la a doua.

Te pup de 1000 de ori pentru aluatul asta grozav si usor de facut :)

262_bff3470462bf20f49c128781ff9dbe14_thumb.jpg

262_edb467f9c4d04fa6fba323da84b08cfe_thumb.jpg

• Author
Te pup de 1000 de ori pentru aluatul asta grozav si usor de facut ;)

Ce ma bucur :P

Mincind si eu fisiile pe care le-am pus deasupra m-am gindit ca s-ar putea folosi si ca saratele, vazind cit de usor se face incerc si eu cu siguranta :appl:

Adriana. Ce-mi faci tu mie? Bine, ca o sa incerc aluatul asta ca ziceti toate aici ca e bun, alea alea, dar masinaria asta, Bobimixu' asta sau cum ii zice, wow, e fenomenal! Dar cica nu il vand astia aci la mine, au oprit distribuirea mnealui din anu' 2005. Plus ca DACA faci rost de el de prin Canada sau mai stiu eu unde, cica e cam $1600, e adevarat sau mint astia?

Acuma nush ce sa fac, vreau unu'. :roll:

• Author
Adriana. Ce-mi faci tu mie? Bine, ca o sa incerc aluatul asta ca ziceti toate aici ca e bun, alea alea, dar masinaria asta, Bobimixu' asta sau cum ii zice, wow, e fenomenal! Dar cica nu il vand astia aci la mine, au oprit distribuirea mnealui din anu' 2005. Plus ca DACA faci rost de el de prin Canada sau mai stiu eu unde, cica e cam $1600, e adevarat sau mint astia?

Acuma nush ce sa fac, vreau unu'. :roll:

Pai doamna mea prietena draga de mai sus a zis ca in Canada costa 1 800$ cu taxe cu tot.

Oare nu gasesti vreunul uzat? Aici costa 946 mi se pare de euro.

• 2 weeks later...

Aluatul este genial, am mai spus-o si o sa o mai repet :-* Am avut cojite facute din timp (se pastreaza minunat), pe care le-am umplut cu branza frecata cu marar, ton frecat cu unt si pateu de gasca cu oua de prepelita:

56_21f6374723c5a730186c617cf5d11b37_thumb.jpg

56_219c9fd55a2eebd96f4f4c4d7a2f3c2b_thumb.jpg

56_5a5d95607f9c2254456563eee41558d9_thumb.jpg

56_919a985931ec9c34496cae599a8fba21_thumb.jpg

Multumesc, Adriana :pupic: !

• Author
Aluatul este genial, am mai spus-o si o sa o mai repet :-* Am avut cojite facute din timp (se pastreaza minunat), pe care le-am umplut cu branza frecata cu marar, ton frecat cu unt si pateu de gasca cu oua de prepelita Multumesc, Adriana :-* !

Splendida idee, varianta asta inca n-am incercat-o, l-am folosit mereu numai ca baza pentru tarte sarate coapte, dar e o idee superba, mai ales ca se poate coace in prealabil :-* si umple cind ne vin musafirii.

Bravo iepurasule pentru idee :-*

(Cre ca incep sa-mi fac lista pentru ziua lui Marco si le pun pe primul loc :pupic: )

Si eu am facut minitarte cu salata de cartofi si crema de branza, dar si o tarta cu ciuperci cu acest aluat. E grozav. Cojile de tarte se pastreaza foarte bine, iar gustul de ulei de masline e savuros in orice combinatie de umplutura. Multumesc, :angryfire: Adriana!

207_5e693b7e51d277d9d260acde7ef05f37_thumb.jpg

207_172cece79dc29ca31c574d6e6f468a2c_thumb.jpg

207_cc4c54001aca02912c5e37f96f10dffe_thumb.jpg