December 1, 200916 yr comment_3403 Am aflat si eu cu ocazia asta ca frunzele de conopida sunt comestibile :mrgreen: Dar cum eu cumpar din magazin, conopida nu are frunze niciodata, ca sunt taiate Report
December 1, 200916 yr Author comment_3464 Am aflat si eu cu ocazia asta ca frunzele de conopida sunt comestibile :mrgreen: Dar cum eu cumpar din magazin, conopida nu are frunze niciodata, ca sunt taiate Da, aia cumparata nu le are. Report
December 1, 200916 yr comment_3515 Da, aia cumparata nu le are. Dar are un cotorrrr... :evil: care de multe ori cantareste mai mult decat conopida in sine. Report
December 1, 200916 yr Author comment_3694 Poftim culeasa azi, 4 kg de conopida cu frunzele adiacente Report
December 1, 200916 yr comment_3699 Mamma mia, Santa Giuseppina! :shock: E cat masa ta! Cresc conopidele la voi ca-n paradis(io)! Report
December 1, 200916 yr Author comment_3759 Mamma mia, Santa Giuseppina! :shock: E cat masa ta! Cresc conopidele la voi ca-n paradis(io)! ohhh yessss Report
December 3, 200916 yr comment_4832 Adriana, tarta mea e la cuptor!Dar nu cu conopida. Mi-a placut aluatul si am vrut sa-l incerc.Sper sa iasa, ca altfel o bag la traume BTW, avem asa ceva Report
December 3, 200916 yr Author comment_4836 Adriana, tarta mea e la cuptor!Dar nu cu conopida. Mi-a placut aluatul si am vrut sa-l incerc.Sper sa iasa, ca altfel o bag la traume BTW, avem asa ceva Aoleu, inca n-avem subiect de traume si imi doresc din tot sufletul sa nu-l inaugurezi tu.Tine-o bine sa se coaca mai ales dedesubt, eu am piatra refractara pe fundul cuptorului si cind a fost gata am stins cuptorul, am deschis usa si am pus-o pe piatra care era fierbinte, in felul asta nu se arde si partea de jos se mai coace.Te astept cu impresia. Report
December 3, 200916 yr comment_4899 Adriana, nu inaugurez eu traumele a iesit super Poze profil si fata maine de la job ca acasa am mac si nu stiu a le micorez, atasez Report
December 4, 200916 yr comment_5072 Pozele promise: Aluatul e minunat, se face foarte repede (si nu am Thermomix :cry: ), muuuult mai bun decat aluatul din comert .S-a copt bine, nu a ramas crud dedesubt, l-am tinut cam 30 in la 220 C cuptor pe gaz. Umplutura am facut-o cu 1 conserva ton in suc propriu1 conserva mica boabe de porumb1 gogosar murat3 palarii ciuperci tocate marunt150-200 gr cascaval ras2 oua 200 gr smantana 12% grasimesare, piper adica, ce aveam prin frigider asa este poti sa folosesti tot ce e ramas in frigider in cantitati mici si iese o minunatie!Multumesc de reteta Adriana o voi folosi destul de des Report
December 4, 200916 yr Author comment_5078 Ce bogata e umplutura ta, deci se comporta bine si cu umplutura mai multa si mai "uda" cum mi se pare a ta. Ma bucur ca ti-a placut. La cit mai multe tarte cu aluatul asta. Report
December 4, 200916 yr comment_5083 Da Adriana, de asta mi-era teama si mie de umplutura asta 'uda" cum i-ai spus tu (eu nu gaseam termenul potrivit).De asta spuneam de traume cand am bagat-o la cuptor, dar a trecut testul. Report
December 4, 200916 yr Author comment_5086 Da Adriana, de asta mi-era teama si mie de umplutura asta 'uda" cum i-ai spus tu (eu nu gaseam termenul potrivit).De asta spuneam de traume cand am bagat-o la cuptor, dar a trecut testul.Bine ca a fost bine, eu acum o rezolv cum ti-am zis, lasind-o pe piatra, dar s-ar putea intepa aluatul si precoace un pic inainte de a-i pune umplutura daca e mai uda sau lichida, in felul asta nu incruzeste aluatul. Report
December 16, 200916 yr Author comment_9995 Din acelasi aluat numai ca marind doza, adica facind una si jumatate am facut alta tarta.Am taiat kaiserul mic mic si l-am pus in tigaie sa i se topeasca grasimea, l-am pus peste aluatul intins in tava, am adaugat 3 oua batute cu un strop de lapte pentru ca n-aveam smintina si apoi am taiat bucati de cheddar pe ici si colocoptsi papat Report
December 17, 200916 yr comment_10297 Am facut si eu, de post. Reteta de aluat este incredibila, o sa o folosesc intensiv de acum incolo in loc de cea clasica cu unt. Eu am facut umplutura din 800 gr de ciuperci champignon, o ceapa si o legatura de marar (am folosit pentru legarea umpluturii o lingura de faina amestecata cu o cescuta de apa, apoi am lasat-o sa scada). Adriana, multumiri peste masura pentru acest aluat PS. Pentru cei care nu tin post, ideal ar fi ca la compozitia de mai sus sa adauge cascaval ras, si sa presare ceva si pe deasupra ... Yummy! Report
December 17, 200916 yr comment_10303 A iesit ea cam bronzata compozitia, ca am uitat tarta in cuptor, dar de buna e delicioasa :oops: Iar aluatul e crocant si bun! Report
December 18, 200916 yr comment_10348 Excelent aluatul asta, se face rapid, fara probleme si-n 30 minute ai ce rontaii.Sa nu-mi spui ca nu-ti recunosti tarta L-am facut sub forma de saratele ca mi-am zis ca trebuie sa fie bun si asa. I-am pus ½ lingurita de sare, 25 gr de parmesan si 5 gr de chimen. Am uns aluatul cu ou, taiat si pus la copt la 225 C pentru 20 minute. Nici nu pot sa-ti spun cît sînt de bune! Dealtfel marturisesc tot : l-am facut de 2 ori, prima tura s-a dus imediat, pozele sînt de la a doua. Te pup de 1000 de ori pentru aluatul asta grozav si usor de facut Report
December 18, 200916 yr Author comment_10445 Te pup de 1000 de ori pentru aluatul asta grozav si usor de facut Ce ma bucur Mincind si eu fisiile pe care le-am pus deasupra m-am gindit ca s-ar putea folosi si ca saratele, vazind cit de usor se face incerc si eu cu siguranta Report
December 18, 200916 yr comment_10539 Adriana. Ce-mi faci tu mie? Bine, ca o sa incerc aluatul asta ca ziceti toate aici ca e bun, alea alea, dar masinaria asta, Bobimixu' asta sau cum ii zice, wow, e fenomenal! Dar cica nu il vand astia aci la mine, au oprit distribuirea mnealui din anu' 2005. Plus ca DACA faci rost de el de prin Canada sau mai stiu eu unde, cica e cam $1600, e adevarat sau mint astia? Acuma nush ce sa fac, vreau unu'. :roll: Report
December 18, 200916 yr Author comment_10601 Adriana. Ce-mi faci tu mie? Bine, ca o sa incerc aluatul asta ca ziceti toate aici ca e bun, alea alea, dar masinaria asta, Bobimixu' asta sau cum ii zice, wow, e fenomenal! Dar cica nu il vand astia aci la mine, au oprit distribuirea mnealui din anu' 2005. Plus ca DACA faci rost de el de prin Canada sau mai stiu eu unde, cica e cam $1600, e adevarat sau mint astia? Acuma nush ce sa fac, vreau unu'. :roll:Pai doamna mea prietena draga de mai sus a zis ca in Canada costa 1 800$ cu taxe cu tot.Oare nu gasesti vreunul uzat? Aici costa 946 mi se pare de euro. Report
December 27, 200916 yr comment_12281 Aluatul este genial, am mai spus-o si o sa o mai repet Am avut cojite facute din timp (se pastreaza minunat), pe care le-am umplut cu branza frecata cu marar, ton frecat cu unt si pateu de gasca cu oua de prepelita: Multumesc, Adriana ! Report
December 27, 200916 yr Author comment_12285 Aluatul este genial, am mai spus-o si o sa o mai repet Am avut cojite facute din timp (se pastreaza minunat), pe care le-am umplut cu branza frecata cu marar, ton frecat cu unt si pateu de gasca cu oua de prepelita Multumesc, Adriana !Splendida idee, varianta asta inca n-am incercat-o, l-am folosit mereu numai ca baza pentru tarte sarate coapte, dar e o idee superba, mai ales ca se poate coace in prealabil si umple cind ne vin musafirii.Bravo iepurasule pentru idee (Cre ca incep sa-mi fac lista pentru ziua lui Marco si le pun pe primul loc ) Report
December 27, 200916 yr comment_12316 Si eu am facut minitarte cu salata de cartofi si crema de branza, dar si o tarta cu ciuperci cu acest aluat. E grozav. Cojile de tarte se pastreaza foarte bine, iar gustul de ulei de masline e savuros in orice combinatie de umplutura. Multumesc, Adriana! Report