February 22, 201016 yr comment_22421 o reteta simpla si tare buuuna! prea multe n-am de spus! majoritatea dintre voi stiti sa o faceti!va astept cu sfaturi si comentarii! Ingrediente:500 gr. carne de pui (eu am pus ciocanele)100 ml vin alb1 ardeio ceapa600 gr. rosii taiate (pot fi si din conserva)4 catei usturoicimbru2 foi dafinsare, piperuleipatrunjel intr-o oala am incins 2-3 linguri de ulei, apoi am adaugat carnea...pt cateva minute, pana isi schimba culoarea ... se stinge cu vin alb, se acopera oala cu un capac si se lasa sa se prajeasca inabusit timp de 10 min... dupa 10 min. se scot pulpele...si in uleiul ramas se adauga ceapa si ardeiul tocate... se calesc cateva minute... se adauga carnea la loc... apoi se pun rosiile taiate marunt, cimbrul, usturoiul si dafinul...plus o cana cu apa... se lasa la fiert in continuare pret de 20 de min. se sareaza si se pipereaza dupa gust! sa aveti o pofta maxima! merge stasnic cu mamaliga si un pahar de vin alb demisec! spor! Report
February 22, 201016 yr comment_22429 o reteta simpla si tare buuuna! prea multe n-am de spus! majoritatea dintre voi stiti sa o faceti!va astept cu sfaturi si comentarii! spor! Bun, bun! Cand eram mica, ma rugam de mama sa-mi faca, pe langa ostropel, mamaliguta de aia "ca la camin"! Era maliguta facuta la cazan si mai molicica - ce bunatate era!!!! Si-acu' imi ploua-n gura, desi au trecut 25 de ani! Poate saptamana viitoare fac si eu ostropel, cu tot cu mamaliga pe langa, multam pentru reteta! Report
February 22, 201016 yr Author comment_22434 Simplu si bun!mîine îl fac si eu!Merci cu maxima placere, Maya! te pup! Report
February 22, 201016 yr Author comment_22436 o reteta simpla si tare buuuna! prea multe n-am de spus! majoritatea dintre voi stiti sa o faceti!va astept cu sfaturi si comentarii! spor! Bun, bun! Cand eram mica, ma rugam de mama sa-mi faca, pe langa ostropel, mamaliguta de aia "ca la camin"! Era maliguta facuta la cazan si mai molicica - ce bunatate era!!!! Si-acu' imi ploua-n gura, desi au trecut 25 de ani! Poate saptamana viitoare fac si eu ostropel, cu tot cu mamaliga pe langa, multam pentru reteta! mamaliguta aia molcutza asa... stiu, stiu despre ce vorbesti! combinatia e super buna, ca sa nu mai zic de vinul alb care merge de minune alaturi! Report
February 22, 201016 yr comment_22440 o reteta simpla si tare buuuna! prea multe n-am de spus! majoritatea dintre voi stiti sa o faceti!va astept cu sfaturi si comentarii! spor!Bun, bun! Cand eram mica, ma rugam de mama sa-mi faca, pe langa ostropel, mamaliguta de aia "ca la camin"! Era maliguta facuta la cazan si mai molicica - ce bunatate era!!!! Si-acu' imi ploua-n gura, desi au trecut 25 de ani! Poate saptamana viitoare fac si eu ostropel, cu tot cu mamaliga pe langa, multam pentru reteta! mamaliguta aia molcutza asa... stiu, stiu despre ce vorbesti! combinatia e super buna, ca sa nu mai zic de vinul alb care merge de minune alaturi!Cine stie, cunoaste! Report
February 22, 201016 yr comment_22444 o reteta simpla si tare buuuna! prea multe n-am de spus! majoritatea dintre voi stiti sa o faceti!va astept cu sfaturi si comentarii! spor! Bun, bun! Cand eram mica, ma rugam de mama sa-mi faca, pe langa ostropel, mamaliguta de aia "ca la camin"! Era maliguta facuta la cazan si mai molicica - ce bunatate era!!!! Si-acu' imi ploua-n gura, desi au trecut 25 de ani! Poate saptamana viitoare fac si eu ostropel, cu tot cu mamaliga pe langa, multam pentru reteta! La ce camin ai fost?Nu-i asa ca mamaliga lor cu branza si smantana si borsul ala cu trei boabe de mazare si doua fasii de kaiser prin el erau cele mai bune? Diamond, mai intai: am bucur sa te vad! Apoi: la noi, pi la Vaslui, ostropelul e alb. Noi facem diferenta intre ciulama (fara usturoi) si ostropel -cu! Buuuuuuun. Si cel mai bun ostropel ever la mamaica mea am mancat. Ce arati tu -si9 ce pofta imi faci!!!- noi numim mancarica Sa iti fie de bine! Report
February 22, 201016 yr comment_22449 La ce camin ai fost?Nu-i asa ca mamaliga lor cu branza si smantana si borsul ala cu trei boabe de mazare si doua fasii de kaiser prin el erau cele mai bune? Diamond, mai intai: am bucur sa te vad! Apoi: la noi, pi la Vaslui, ostropelul e alb. Noi facem diferenta intre ciulama (fara usturoi) si ostropel -cu! Buuuuuuun. Si cel mai bun ostropel ever la mamaica mea am mancat. Ce arati tu -si9 ce pofta imi faci!!!- noi numim mancarica Sa iti fie de bine!Caminul 5 - pe langa LMK. Suna cunoscut? Buna mancare papam acolo! Poati la tini la Vaslui ostropelu-i alb, ca la mini-i ros' - de la rosii ori bulioane! Report
February 22, 201016 yr Author comment_22453 Lori, bine te-am gasit! nici eu nu stiu de ostropel cu sos alb e prima data cand aud chiar! Report
February 23, 201016 yr comment_22593 Fain ostropel... se executa maine, sper. Revin cu impresii. Sorina Report
February 23, 201016 yr comment_22596 La ce camin ai fost?Nu-i asa ca mamaliga lor cu branza si smantana si borsul ala cu trei boabe de mazare si doua fasii de kaiser prin el erau cele mai bune? Diamond, mai intai: am bucur sa te vad! Apoi: la noi, pi la Vaslui, ostropelul e alb. Noi facem diferenta intre ciulama (fara usturoi) si ostropel -cu! Buuuuuuun. Si cel mai bun ostropel ever la mamaica mea am mancat. Ce arati tu -si9 ce pofta imi faci!!!- noi numim mancaricaSa iti fie de bine!Caminul 5 - pe langa LMK. Suna cunoscut? Buna mancare papam acolo!Poati la tini la Vaslui ostropelu-i alb, ca la mini-i ros' - de la rosii ori bulioane! Pai la ce metropola e Vasluiu' ala Cate bordeie, atatea obiceie! Lori, bine te-am gasit! [b]nici eu nu stiu de ostropel cu sos alb e prima data cand aud chiar[/b] Mama,bunica si mamaia il fac asa: se pune carnea la calit bine, se adauga o ceapa taiata se caleste, se adauga apa si se lasa sa fiarba. Se face un rantas cu faina, se pune si mai lasi sa fiarba acolo vreo 15 minute. Daca esti mai din partea dinspre Iasi -ca mamaia- pui si o mana buna de marar. Daca mai spre Butuleshti, nu pui. Ca sa il faci ostropel, mai adaugi ceva catei de usturoi taiati feliute et voilà! Trantesti si mamaliguta la ceaun alaturi. ooooori felii de mamaliga palita La noi, la sholodveni, numa' mancaruri din astea pacatose se fac. Report
February 23, 201016 yr comment_22602 Mama,bunica si mamaia il fac asa: se pune carnea la calit bine, se adauga o ceapa taiata se caleste, se adauga apa si se lasa sa fiarba. Se face un rantas cu faina, se pune si mai lasi sa fiarba acolo vreo 15 minute. Daca esti mai din partea dinspre Iasi -ca mamaia- pui si o mana buna de marar. Daca mai spre Butuleshti, nu pui. Ca sa il faci ostropel, mai adaugi ceva catei de usturoi taiati feliute et voilà! Trantesti si mamaliguta la ceaun alaturi. ooooori felii de mamaliga palita La noi, la sholodveni, numa' mancaruri din astea pacatose se fac. Eu la asta-i zic ciulama si poa sa fie de pui sau de ciuperci, e cu marar sau fara - dupa posibilitati, si faina se amesteca cu apa si putin lapte dulce. E intr-adevar o minunatie si se mananca cel mai bine cu mamaliga. Report
February 23, 201016 yr comment_22624 Pai la ce metropola e Vasluiu' ala Cate bordeie, atatea obiceie!Nu digiaba se chiama megalopolisu' Waslui City! Mama,bunica si mamaia il fac asa: se pune carnea la calit bine, se adauga o ceapa taiata se caleste, se adauga apa si se lasa sa fiarba. Se face un rantas cu faina, se pune si mai lasi sa fiarba acolo vreo 15 minute. Daca esti mai din partea dinspre Iasi -ca mamaia- pui si o mana buna de marar. Daca mai spre Butuleshti, nu pui. Ca sa il faci ostropel, mai adaugi ceva catei de usturoi taiati feliute et voilà! Trantesti si mamaliguta la ceaun alaturi. ooooori felii de mamaliga palita La noi, la sholodveni, numa' mancaruri din astea pacatose se fac. Io ostropel zic la mancarica in care am pus bulion / suc de rosii si usturoaie; ce-i cu faina, e.... mancarica (ori ciulama, cum zic unii)! Report
February 23, 201016 yr comment_22631 Eu a trebuit sa-l sar,ca de aseara era programata Denise sa vina de la scoala cu o colega..si aia nu manînca mamaligi,si eu ostropel fara mamaliga nu vreau!Asa ca am improvizat alte treburi cu sos de rosii,macar sa vad rosu în fata ochilor...sa-mi trisez putin creierasii Ramîne în curs de facere. Report
February 24, 201016 yr comment_22759 Pi mini m-o-niervat asear' un ursulachi si am ramas cu arichili di pui asa, in aer. Pusesem eu acolo aripioare condimentate, le rumenisem bine, frumos, taiasem si un catel de usturoi...aveam pregatita mamaliga. Pana la urma am ramas cu mancarica/ostropelul neterminat, pana sa ma calmez eu a venit o madama sa ma viziteze, se facuse deja tarziu, am ramas fara 'hostropel La recidiva o sa am grija sa deconectez soneria, internetu', inchid telefonu. Report
February 24, 201016 yr comment_22787 Stiti cum isi schimba buletinu' ostropelu' cand se duce la munca in Italia? Polo alla Cacciatora. Ader si eu la parearea ca ciulamalele sut albe la fata iar ostropelurile imbujorate. Report
February 25, 201016 yr comment_23019 Eccolo!Ostro-pollo alla cacciatora Cate bucatarii toscano-austro-strungare, tot atatea versiuni de reteteEu am inlocuit dafinul cu rozmarin + magheran,Ardeiul cu gogosarul copt din punga de la congelatorIn loc de Chianti l-am ostropit cu un CotnarIar pentru a fi in ton si cu versiunea lui sir Jamie Oliver care seamana pe site, supect de mult cu sugo alla puttanesca, am completat rosiile din borcan cu ce mi-a ramas de ieri din sosul cu nume de rusine, care continea in plus anchois si masline. (Maslinele s-au halit atunci)[center]...[/center]Si a mers de minune cu cartofi fierti in coaja Report
February 25, 201016 yr comment_23088 Si eu, si eu... in 10min e gata... Miroase asa de frumooooooooooooos. Mai am de facut mamaliga si se papa. Revin cu poze, sper... Sorina Report
March 4, 201016 yr comment_24356 Eccolo!Ostro-pollo alla cacciatora Cate bucatarii toscano-austro-strungare, tot atatea versiuni de reteteEu am inlocuit dafinul cu rozmarin + magheran,Ardeiul cu gogosarul copt din punga de la congelatorIn loc de Chianti l-am ostropit cu un CotnarIar pentru a fi in ton si cu versiunea lui sir Jamie Oliver care seamana pe site, supect de mult cu sugo alla puttanesca, am completat rosiile din borcan cu ce mi-a ramas de ieri din sosul cu nume de rusine, care continea in plus anchois si masline. (Maslinele s-au halit atunci)[center]..[/center]Si a mers de minune cu cartofi fierti in coaja mie imi vine sa plang cand aud de bunatate de fileuri de anchois adaugate la sos.la altii imi place,la mine,m-ar repudia consortul pentru asa o blasfemie.iertare mamadeus... Report
March 4, 201016 yr comment_24359 Lorica , si la mine la mancarea aiasta ii zice mancarica sau tocanitza.ostropel nu aveam acasa in dictionar ( mai tarziu pe la Bucale)iar ciulama la noi acasa nu era era doar pui cu smantana si maligutza ...moama ce bun era.fata de diamant bravo pentru reteta ta , sub orice denumire o fi indexata Report
March 4, 201016 yr comment_24479 Facand un pic de ordine prin poze am gasit si dovada 'ostropel' buuuuuuuuuuuuuuuun rau de tot... Cred ca sapt viitoare am sa-l refac ca tare bun a mai fost... Am poze doar din oala, la farfurii nu prea am mai avut timp sa fac poze, mirosea asa de bineeeeee... Sorina Report
March 4, 201016 yr comment_24534 Tre" sa incerc si eu...Asta pare reteta de genul : "nu are cum sa nu iasa" Report
March 7, 201016 yr Author comment_24942 mama, ce de bunati am vazut in farfuriile voastre! mi se face iar pofta! Report