March 29, 201214 yr comment_139728 buna dimineatza , gradinarese harnice! Si la noi au inflorit lalelele , narcisele si zambilele. ce inaintata e vremea la voi! ieri am vazut un zarzar gata-gata sa dea in floare, dar cum au anuntat ca se face iar frig, s-ar putea sa mai dureze. spor prin gradini! Report
March 29, 201214 yr Author comment_139894 si astea care cred ca o sa ma innebuneasca de cit o sa-mi placa, fucsiaMie imi seamana a zambile roz...... Adriana se referea, la culoare zambilelor, ca e ca cea a fucsiilor Adriana, cît costa zambilele la voi? Noi avem cîteva amarîte prin iarba, care cu anii au disparut si s-au micit Acum le-a pus Dan într-un colt, ca a verticutat gazonul, care era plin de muschi si alte cele, si nu a vrut sa le verticuteze si pe ele, ca miros superb! Brîndusele nu le-am scos, ca erau prea multe si oricum pe gata, dar n-au zburat din sol/ bulbisorii au ramas înca în pamînt, deci sper sa iese la anul ca de obicei. Report
March 29, 201214 yr comment_139900 Nu mai tin minte sorella, le-am luat as'toamna de la Lidl daca nu ma inseala memoria, erau cutii mixte (zambile, brinduse, lalele) intr-una erau cred vreo 30 de bulbi, sa fi costat cred maxim 5 euro cutia. Report
April 1, 201214 yr comment_140406 Foxyy, ti-am adus fucsia, un fir intreg, cu radacina cu tot! Cand face lastari mari mai rupi tu din ei si il inmultesti! sa-mi spui cand si unde vrei sa ne vedem! Report
April 1, 201214 yr comment_140433 una din zambilele de la mama sta sa infloreasca.nu e din cea batuta,dar mie-mi plac si am cerut sa-mi trimita si am doua flori tot de la mama,da am uitat ce am plantat. vi se par cunoascute? Report
April 1, 201214 yr comment_140440 Bujori ? Ce culoare misto are zambila! la un moment dat m-am gandit si eu la bujori.Da, e super zambilutza, le adoram cand le vedeam la mamaitza mea in gradina.Bulbii mama ii are din florile bunicii,de asta le si ador asa de mult. Saptamana viitoare s-a anuntat iara noaptea cu tempereaturi de sub 0 gr asa ca mai astept pana sa plantez tuberozele si freziile.La un moment dat ii cerusem si niste crini,dar nu din cei imperiali,ci din cei de infloresc la Sf Marie, unii micuti cu frunza lata,acum nu stiu si nici ea nu mai stie ce mi-a trimis, ca la flori nu mi-a mai scris doar la legume. Report
April 1, 201214 yr comment_140460 una din zambilele de la mama sta sa infloreasca.nu e din cea batuta,dar mie-mi plac si am cerut sa-mi trimita si am doua flori tot de la mama,da am uitat ce am plantat. vi se par cunoascute? Sigur sunt bujori, Ioana!Azi am pozat si eu dar nu am descarcat, maine poate voi avea mai mult timp...mi-au inflorit si mie zambille roz, narcisele nu inca, mi- le-a culcat vantul la pamant.Am plantat rosiile in solar, nu eu, sotza din dotare, vreau sa seman oregano in gradina, spuneti-mi va rog,daca stiti, sa o pun mai la soare, la umbra, semiumbra...dupa ce se stabilizeaza vremea o sa o seman, rozmarinul si cimbrul le-am semanat deja. Report
April 1, 201214 yr comment_140468 Noi am coborit ieri toti oleandrii in gradina, am plantat azi inca un smochin si un mar plus flori pe terasa, trandafiri pitici prin jurul copacului din curte, am facut poze da's prea frinta acu ca sa le bibilesc. Sa speram ca se prind si traiesc toate la citi bani am dat pe toate Report
April 2, 201214 yr comment_140496 Foxyy, ti-am adus fucsia, un fir intreg, cu radacina cu tot! Cand face lastari mari mai rupi tu din ei si il inmultesti! sa-mi spui cand si unde vrei sa ne vedem!Yupiiiiiiiii!!!!!! Ai mesaj.... Report
April 2, 201214 yr comment_140497 Bujori ? Ce culoare misto are zambila!Bujori mi se par si mie.... Report
April 2, 201214 yr comment_140633 Eu nu am timp sa scriu peste tot pe unde as vrea si am si oarece experiente...Iata cateva imagini cu gradina mea la ora asta friguroasa:))zambilutacastravetii in solarrosii in solarusturoiulleusteanulNu mai pun de teama ca-s prea multe...eu mai mult pozez, de gradinarit mai mult sotzul Report
April 3, 201214 yr comment_140792 Gelutza, ce zambile frumoase ai tu acolo.Desi iarna grea la voi iaca ca au inflorit, ale mele inca sunt boboci se chinuie sa infloreasca.off. Ce-mi place leusteanul, de s-ar prinde si al meu ca eu n-am avut radacina ci am semanat. O intrebare am la voi, anul trecut am avut niste patrunjel intr-un ghiveci, am cumparat radacina, toata primavara pana in toamna am avut patrunjel, oare acum o mai iesi ceva de acolo? Report
April 3, 201214 yr comment_140798 Ce bine de voi ca gradinariti!Eu deocamdata am palmieri, maslini, un migdal si pomi fructiferi (din care mami meu a facut zeci de borcane de dulceata anul trecut). Report
April 3, 201214 yr comment_140898 Any, dau la schimb ce vrei tu pentru migdal, maslin, chiar si palmierul, stiu ca nu face nimic, da asa, de schepsis! Ioana, patrunjelul tine cam 2 ani, adica sa faca frunze multe si frumoase. Report
April 3, 201214 yr comment_140926 Any, dau la schimb ce vrei tu pentru migdal, maslin, chiar si palmierul, stiu ca nu face nimic, da asa, de schepsis! Ioana, patrunjelul tine cam 2 ani, adica sa faca frunze multe si frumoase. Vali cred ca nu le dau, le tin !Palmierii-s buni de ornament. Report
April 4, 201214 yr comment_140994 O intrebare am la voi, anul trecut am avut niste patrunjel intr-un ghiveci, am cumparat radacina, toata primavara pana in toamna am avut patrunjel, oare acum o mai iesi ceva de acolo?Pai nu da inca nici un semn de viata? Mie in ghiveci mi-a "renascut" doar erba cipollina, restul probabil a inghetat la cit de frig a fost asta-iarna dar in gradina patrunjelul a "renascut".Anul trecut imi renascuse leusteanul tot in ghiveci. Report
April 18, 201214 yr comment_144005 O intrebare am la voi, anul trecut am avut niste patrunjel intr-un ghiveci, am cumparat radacina, toata primavara pana in toamna am avut patrunjel, oare acum o mai iesi ceva de acolo?Pai nu da inca nici un semn de viata? Mie in ghiveci mi-a "renascut" doar erba cipollina, restul probabil a inghetat la cit de frig a fost asta-iarna dar in gradina patrunjelul a "renascut".Anul trecut imi renascuse leusteanul tot in ghiveci. parca, parca as vedea ceva,dar nu pot sti inca daca renaste sau e iarba.acolo unde au fost radacinile, am scos ieri uscaturi, e posibil sa fi cazut seminte in toamna si sa dea in alta parete, o sa vad. Oricum acum astept sa-si faca al meu timp sa-mi faca ceva in genul asta eu neavand spatiu special pt legume mi-ar fi mult mai usor sa fac asa ca sa pot aduce pamant special pt legume. Oricum mi-am luat sa seman:ardei iute galben, salata normala, salata creata, rosii lunguiete,castraveti, vinete din cele rotunde, dovlecei si mangold, sa speram ca am noroc Report
April 18, 201214 yr comment_144008 Mama mama, ce invidie pe capul meu!! macar o ladita din aia ce mi-ar placea sa-mi pun ierburi in ea! Report
April 18, 201214 yr comment_144044 Zerda, ceva ghivece nu ai unde sa pui pe balcon sau dau atacul mustacioasele? cred ca aici se incadreaza mai bine pomii, nu la flori. Dupa lupte seculare incep sa-mi infloreasca copacii, primii vad ca sunt prunii acum am doi copceii si nu stiu ce sunt, recunoaste careva? EDIT : ca am descoperit ce e ultimul copacel.Stachelbeere ii spune aici, am dat cu gogu cica ar fi agrise la noi din cele galbene. Report
April 18, 201214 yr comment_144062 Rosiile mele in rasadnita au cam 10 cm, ardeii au iesit mai greu sunt mici inca, castraveti nexam, am pus iarasi, nu-s de ce n-au iesit! Am pus iarasi o gramada de cartofi, arpagic vreo 2 kg, vreo 2 brazde de usturoi, am semanat si ridichi, acu' sa vedem ce-o iesi!Gelutza, tie cred ca ti-au inflorit rosiile deja! Report
April 19, 201214 yr comment_144256 Cateva poze de azi dimineata, dupa ce a plouat toata noaptea Gata, ma opresc Report
April 21, 201214 yr comment_144723 Cristina, frumusele flori ai acolo. Ia uitati ce am descoperit azi,Tot vedeam frunzele,da nu apucase sa fac ordine in coltul ala si m-am gandit ca-s buruieni,azi cand jumuleam iarba m-am uitat mai bine si mare mi-a fost bucuria vazand ce posed Report
April 21, 201214 yr Author comment_144748 Cristina, frumusele flori ai acolo. Ia uitati ce am descoperit azi,Tot vedeam frunzele,da nu apucase sa fac ordine in coltul ala si m-am gandit ca-s buruieni,azi cand jumuleam iarba m-am uitat mai bine si mare mi-a fost bucuria vazand ce posedIoana, eu deja îti dau o idee, pe care abia asteot s-o repet! https://forum.artaculinara.ro/topic/2695-compot-de-rubarba-in-sirop-de-capsuni/topic/2695-compot-de-rubarba-in-sirop-de-capsuni/ Report
April 21, 201214 yr comment_144755 frunzele alea care mi se pareau patrunjel fac florile astea Report