March 21, 201214 yr comment_137961 Nu-mi dai nimic, stai linistita! Sambata ma duc si luni iti spun ce si cum!Sambata vreau sa plantez niste zmeura de la soacra-mea, ca a ei e din aia care face de 2 ori pe vara fructe, a mea doar odata! Report
March 21, 201214 yr comment_137963 Nu-mi dai nimic, stai linistita! Sambata ma duc si luni iti spun ce si cum!Sambata vreau sa plantez niste zmeura de la soacra-mea, ca a ei e din aia care face de 2 ori pe vara fructe, a mea doar odata!Sar'naaaaaa! De zmeura de soiul asta n-am auzit. Are si matusa-mea zmeuris, am adus si eu o tufa din nemtia si am plantat-o cu tata, dar ambele fac o singura tura de fructe. Parca prin iulie (aia adusa de mine) si august (aia a matusa-mii, ea sta in nord), daca nu ma inseala memoriile.Asta de care zici tu cand face fructe? Report
March 21, 201214 yr comment_137966 ce flori frumoase ai tu acolo Vale, dar ce ma mir, la asa suflet frumos, asa flori. Report
March 21, 201214 yr comment_137967 Face odata prin iulie si odata in septembrie! Si sunt din alea mari! Sau face asa ca are loc bun, soare puternic pana pe la 4 dupa amiaza apoi un pic de umbra, cert este ca face! Si ma apuca nervii ca ea are si eu nu Mi-am pus si capsuni din aia care fac fructe tot anul, nu sunt asa parfumati ca cei clasici ai mei, dar am mancat ultima capsuna din curte la inceputul lui octombrie!Am planuri mari anul asta, sa vedem si ce-o sa reusesc sa fac din ele! Report
March 21, 201214 yr comment_137968 ce flori frumoase ai tu acolo Vale, dar ce ma mir, la asa suflet frumos, asa flori. +1! Report
March 21, 201214 yr comment_137969 Face odata prin iulie si odata in septembrie! Si sunt din alea mari! Sau face asa ca are loc bun, soare puternic pana pe la 4 dupa amiaza apoi un pic de umbra, cert este ca face! Si ma apuca nervii ca ea are si eu nu Mi-am pus si capsuni din aia care fac fructe tot anul, nu sunt asa parfumati ca cei clasici ai mei, dar am mancat ultima capsuna din curte la inceputul lui octombrie!Am planuri mari anul asta, sa vedem si ce-o sa reusesc sa fac din ele!Aha!Matusa-mea (aia cu zmeurisul) are niste fragute care fac fructe pan' da bruma! Si, normal, de fiecare data cand mergem acolo in august (de obicei), dam atacul. Report
March 21, 201214 yr comment_137972 Face odata prin iulie si odata in septembrie! Si sunt din alea mari! Sau face asa ca are loc bun, soare puternic pana pe la 4 dupa amiaza apoi un pic de umbra, cert este ca face! Si ma apuca nervii ca ea are si eu nu Mi-am pus si capsuni din aia care fac fructe tot anul, nu sunt asa parfumati ca cei clasici ai mei, dar am mancat ultima capsuna din curte la inceputul lui octombrie!Am planuri mari anul asta, sa vedem si ce-o sa reusesc sa fac din ele! capsuni din astea care fac fructe indelung am avut si eu cnad stateam in Köln , mi-a parut rau de ele ca le-am lasat acolo.Sper sa se fi bucurat cei care au venit dupa mine.Zmeura as vrea si eu.Acum am vazut Goji si as vrea sa-mi iau,dar intai sa vad ce necesita .Atatea as vrea eu, numai sa am unde sa le pun. ce flori frumoase ai tu acolo Vale, dar ce ma mir, la asa suflet frumos, asa flori. +1! Daca o sa va vedeti face to face, ai sa vezi ce fata de treaba e Report
March 22, 201214 yr comment_138405 lalelele care erau de la fostii chiriasi, ditamai tufa,da nu vad nici floare.or fi prea dese? acum o intrebare, imi spuneti si mie, care ar fi rostul pietricelelor astora?nu pricep si pace,ce trebuiau sa imprastie pietre peste pamant Report
March 22, 201214 yr comment_138441 lalelele care erau de la fostii chiriasi, ditamai tufa,da nu vad nici floare.or fi prea dese? acum o intrebare, imi spuneti si mie, care ar fi rostul pietricelelor astora?nu pricep si pace,ce trebuiau sa imprastie pietre peste pamant https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gif Lalelele scot mai intai frunza si apoi floarea ,dar oricum sunt prea dese ,asa ca probabil o sa ai ceva boboci slabi sau sunt din bulbi mici(samanta) si nu infloresc anul asta . Pietricelele banui ca au fost puse pe post de mulci contra buruienilor si cu timpul s-au rarit.Poate ca initial a fost un strat mai gros ,dar au disparut in timp. Report
March 22, 201214 yr comment_138446 lalelele care erau de la fostii chiriasi, ditamai tufa,da nu vad nici floare.or fi prea dese? acum o intrebare, imi spuneti si mie, care ar fi rostul pietricelelor astora?nu pricep si pace,ce trebuiau sa imprastie pietre peste pamant https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gif Lalelele scot mai intai frunza si apoi floarea ,dar oricum sunt prea dese ,asa ca probabil o sa ai ceva boboci slabi sau sunt din bulbi mici(samanta) si nu infloresc anul asta . Pietricelele banui ca au fost puse pe post de mulci contra buruienilor si cu timpul s-au rarit.Poate ca initial a fost un strat mai gros ,dar au disparut in timp. Nu stiu daca au fost puse pietrele in sensul asta fiinca in gradina din fata e pus mulci din asta .Pietricelele astea sunt doar pe potiunea unde e smochinul, pietricele plus bucati de caramida sparta.Eu le-am strans si le-am aruncat Ce ma enerveaza ca sunt o graoza de pietre si mari pe langa casa, acolo , ma gadeam sa bag putin pamant printre si sa seman semnte de pietricele, oare merge? Report
March 23, 201214 yr comment_138489 lalelele care erau de la fostii chiriasi, ditamai tufa,da nu vad nici floare.or fi prea dese? acum o intrebare, imi spuneti si mie, care ar fi rostul pietricelelor astora?nu pricep si pace,ce trebuiau sa imprastie pietre peste pamant https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gif Lalelele scot mai intai frunza si apoi floarea ,dar oricum sunt prea dese ,asa ca probabil o sa ai ceva boboci slabi sau sunt din bulbi mici(samanta) si nu infloresc anul asta . Pietricelele banui ca au fost puse pe post de mulci contra buruienilor si cu timpul s-au rarit.Poate ca initial a fost un strat mai gros ,dar au disparut in timp.Nu stiu daca au fost puse pietrele in sensul asta fiinca in gradina din fata e pus mulci din asta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif .Pietricelele astea sunt doar pe potiunea unde e smochinul, pietricele plus bucati de caramida sparta.Eu le-am strans si le-am aruncat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif Ce ma enerveaza ca sunt o graoza de pietre si mari pe langa casa, acolo , ma gadeam sa bag putin pamant printre si sa seman semnte de pietricele, oare merge? Poti sa-ti faci o ...Stancarie . http://light.sunphoto.ro/photos/normal/29812872_KRTMDAHUP.jpg Report
March 23, 201214 yr comment_138500 Ioana, cine stie ce-o fi fost in capul fostilor!Poti sa semeni flori de piatra printre ele, dar sa fie soare, le place soarele! Am avut si eu candva, dar le-am pierdut. Report
March 23, 201214 yr comment_138502 Intrebare: eu am curtea plina de asa ceva... Sunt capsuni capsuni, sau capsunul salbatic.Mama asa mi-a zis, dar parca au frunza prea mare. M-as bucura nespus sa fie capsunile comestibile. Nu de alta dar am curtea plina de ele. Report
March 23, 201214 yr comment_138507 Sorina, eu nu ma pricep, ar fi fain sa fie capsuni adevarati...Va pun si eu o poza cu stadiul in care sunt lalele mele, sa vedeti diferenta (ale mele sunt si in umbra casei vecinului, de abia de vreo saptamana s-a topit zapada de pe ele( Report
March 23, 201214 yr comment_138523 Mie imi seamana cu fragute! Dupa cum am mai spus deja, eu nu ma pricep. Daca tu zici ca sunt fragute, eu te cred. De ajuns sa fie comestibile si nu nebunele salbatice. 2ut, cate lalele ai... Report
March 23, 201214 yr comment_138527 M-am dus sa ma informez. Fragutele ar fi 'capsuna de padure' (fragaria vesca) care sunt foarte bune. Ele pot fi confundate cu nebunelele de care-mi zicea mama 'capsuna falsa' (duchesnea indica).Ce am vazut din poze pe net e ca prima are o floare alba, pe cand cea de-a doua o are galbena.Asa ca pana infloreste stau cuminte sa vad despre ce e vorba. Report
March 23, 201214 yr comment_138569 Intrebare: eu am curtea plina de asa ceva... Sunt capsuni capsuni, sau capsunul salbatic.Mama asa mi-a zis, dar parca au frunza prea mare. M-as bucura nespus sa fie capsunile comestibile. Nu de alta dar am curtea plina de ele. Eu cred ca sunt salbatici,pentru ca si eu am asa ceva .Capsunile ,au frunza mai mare si un verde mai deschis.Dar cine stie ?Poti sa lasi cativa sa vezi.... Report
March 23, 201214 yr comment_138574 Aha, deci tu mergi pe mana mamei cu nebunelele...Si eu am zis la fel ca tine, asa ca voi lasa cateva ca sa vedem care-i situatia. Report
March 23, 201214 yr comment_138623 Intrebare: eu am curtea plina de asa ceva... Sunt capsuni capsuni, sau capsunul salbatic.Mama asa mi-a zis, dar parca au frunza prea mare. M-as bucura nespus sa fie capsunile comestibile. Nu de alta dar am curtea plina de ele. Sorina, daca is fragi, ti-a pus Dumniezau mana-n cap! Aici nu se gaseste asa ceva de cumparat. In sectorul de cofetarie franceza sunt o delicatesa! Ca sa nu mai spun ca la noi in tara se gasesc numai la munte. Au o aroma de vis! Sunt foarte mici, au o culoare intens si trebuie lasati sa se coaca bine, ca sa capete dulceata. Report
March 23, 201214 yr comment_138625 Aaaa, vad ca voi ati luat-o de din vreme cu sapalugile. Eu ieri aveam program de sport la sala, insa a fost atat de frumos afara incat m-am apucat si mi-am sapat palma de gradina. Ioana, tu zici ca ai putin, da io am si mai putin. Doar ce am avut loc sa imi pun ceva ierburi si un rand de floricele. Is curioasa ce o iesi. Fete, am avut o ditamai tufoaia de rozmarin care s-a uscat toatza cand a dat inghetul. Ieri am tuns tot. Oare mai da ceva nou, ori e cazul sa imi cumpar alt ghivecel si sa il plantez? Ce m-a uimit e ca cimbrul rezista frate de n-ai treaba! Iaca si palmuta mea de glie, cu un pazitor vajnic Voi udati deja ori doar sapat si greblat si lasati muma natura sa le ude? Report
March 23, 201214 yr comment_138639 M-am uitat azi cand am venit iarasi la lalele, le.a cautat bine de tot , am gasit bobocii.Alea puse de mine au frunze mici,dar odata cu frunzele creste si floarea.Zambilele sunt mici de tot, in schimb vad ca deja,desi mici ies si chioceii galbeni.Sunt curioasa ca eu am pus si lalele trimise de mama si lalele negre cumparate de aici.De la mama mai am zambilele si ghioceii galbeni.Ceva am mai semanant in toamna ,dar nu-mi mai aduc aminte ce. Trebuie sa vad ce mi-a mai ramas din cele trimise ca unele mi-a spus sa le plantez in primavara.La fel si fasolea, da aia o pun cand ma intorc din concediu.. Lapo, imi place pasnicul tau. Vale,nici eu nu stiu ce naiba,bine pe langa casa probabil au pus ca sa nu creasca iarba.As fi pus pietricele si pe fata, ca am spatiu cu pietre ,dar pe fata e rasaritul si nu e asa lumina.Am vazut ca si in gradina din fata e ceva plantat dinainte, dar nu stiu ce. Pe spate as avea mai multa lumina,da pe o portiune e locul unde depozitez lemnele iarna.Sunt curioasa daca iese ceapa, cateva fire vad ca au iesit,da se tot joaca pisicile pe acolo. Report