Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta sarata fara blat

Featured Replies

• 2 weeks later...
  • Author

Si mie imi place ideea cred ca o s-o execut cat de curand!

Te astept, sper sa-ti placa :D !

Cu placere, sper sa va placa :) !

Eu o las sa se odihneasca un pic dupa ce o scot din cuptor.

asa am facut si noi,am oprit focul,am plecat la pescuit si cind ne-am intors peste vreo 5 ore era minunata! nu s-a prins de tava, copiii au mincat ca niste mici capcauni,iar aroma de marar e divina! cred ca se pot combina mai multe feluri de brinza,si resturi de friptura, cam tot ce ramine prin frigider si poate fi transformat intr-o tarta din asta faina!

De pozat nu mai am ce,ca nu mai e!

inca o data, multu-multu-multumesc pt reteta si pt idee! :tongue3:

Cu multa placere :D !

Da, asa e, se pot combina multe feluri de branza, iar la aroma de marar eu n-as renunta pentru ca mi se pare minunata :) !

Am facut-o aseara din 5 oua, 3 linguri de faina si 1 de gris, o bucata (sa fi avut cam 250 de gr) de sunca afumata pe care am taiat-o bucatele si pus-o in tigaie sa isi topeasca grasimea pe care apoi am aruncat-o, o bucata de scamorza affumicata, tot cam de vreo 200 de gr si o cutie de fiocchi di latte, pe ea mai scrie cottage cheese. Cind era aproape gata mi-am adus aminte de parmigiano de pus deasupra si l-am pus atunci, e excelenta :)

post-4-126932681686_thumb.jpg

Foarte bine arata si ma bucur tare ca v-a placut :D !

Any,e foarte buna tarta ta ,am facut-o si eu de multe ori ( nu mai retin daca ti-am multumit ,dar iti multumesc acum) !

Cu placere Mona :D :) !

• Author

Varianta frigaruie!Cu crenvusti afumati si fontina!Un delir!

Any, multumiri si iar multumiri! :occasion14:

Multumesc si eu de idee, e super :tongue3: !

• 2 weeks later...

Am refacut-o ca sa probez noua forma de silicon

https://forum.artaculinara.ro/uploads/monthly_04_2010/post-4-127110680199.jpg

cind am timp o mai fac si congelez feliile pentru ziua lui Marco, ies excelent in forma asta

post-4-127191571759_thumb.jpg

• Author

Am refacut-o ca sa probez noua forma de silicon

cind am timp o mai fac si congelez feliile pentru ziua lui Marco, ies excelent in forma asta

Pai sa stii ca ies foarte frumos feliile in forma asta :occasion14: !

Cred ca si in forme de muffins. Ar trebui s-o refac si eu.

• Author

Pai s-o refaci ca e buna de reciclat bucatile de prosciutto si brinza care zac demult in frigider :occasion15:

Da, da, vai ce idee buna :occasion14: , numai ce frigiderul meu e-aproape gol, trebuie sa merg intai la cumparaturi :floare: .

Aseara am facut si eu tarta asta. Cu 5 oua, niste resturi de cabanos si de ceafa afumata si cu resturi de branza rasa. Am luat de la Carefour edge cheese (capete de calup, rase) special pentru tarta asta. N-am avut parmezan, asa ca si pe deasupra am pus tot branza de asta. In loc de marar am pus patrunjel. E excelenta. Verdictul sotului: sa mai faci! O sa mai fac.
  • Author

Aseara am facut si eu tarta asta. Cu 5 oua, niste resturi de cabanos si de ceafa afumata si cu resturi de branza rasa. Am luat de la Carefour edge cheese (capete de calup, rase) special pentru tarta asta. N-am avut parmezan, asa ca si pe deasupra am pus tot branza de asta. In loc de marar am pus patrunjel. E excelenta. Verdictul sotului: sa mai faci! O sa mai fac.

Cami ma bucur ca ai incercat-o!

Cu cabanos inca n-am incercat, te cred ca-i bun :headbang: !

Sa mai faci :violent1: !

Cu cabanos inca n-am incercat, te cred ca-i bun :) !

Sa mai faci :) !

Any, sotul meu e cam zgarcit cu complimentele la mancare. Pentru el asta a fost complimentul suprem. Asa ca iti dai seama ca mai fac.

• Author

Cu cabanos inca n-am incercat, te cred ca-i bun :) !

Sa mai faci :D !

Any, sotul meu e cam zgarcit cu complimentele la mancare. Pentru el asta a fost complimentul suprem. Asa ca iti dai seama ca mai fac.

Super, ma bucur :) !

• 4 weeks later...

Din cate oua ai facut-o si ce diametru are forma?

Arata foooarte bine! si eu faceam intr-o perioada dar parca nu arata atat de frumos.

• Author

Din cate oua ai facut-o si ce diametru are forma?

Arata foooarte bine! si eu faceam intr-o perioada dar parca nu arata atat de frumos.

Multumesc :scratch: !

Tava are 20 de cm la baza jos si 22 cm sus.

Am facut-o cu 4 oua.

Nu o mancam niciodata calda abia scoasa din cuptor, o las sa se aseze, sa fie calduta.

• 7 months later...
  • Author

Asta e varianta de lux a omletei? :love7:

Bun, trebuie sa o incerc si eu...

Se poate face in orice tava avem prin casa, nu?

Pai nu prea, ca in omleta nu punem faina :D !

In orice tava care sa aibe cat de cat dimensiunile astea, ca sa iasa inaltuta cat se vede-n poza.

se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

post-13-126894959279_thumb.jpg

Hmm...Eu am pus compozitia intr-o tava ANTIADERENTA :lol: si unsa cu unt ( fara faina)

Din cauza aceasta s-a prins de tava?

As putea pune, mai bine hartie de copt?

In rest, a fost foarte buna, nu e problema...

• Author

se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

post-13-126894959279_thumb.jpg

Hmm...Eu am pus compozitia intr-o tava ANTIADERENTA :lol: si unsa cu unt ( fara faina)

Din cauza aceasta s-a prins de tava?

As putea pune, mai bine hartie de copt?

In rest, a fost foarte buna, nu e problema...

Irinuca, da, de aia s-a prins :) .

Eu fac ori in tava "antiaderenta" ori in tava de aluminiu din aia de unica folosinta si intotdeauna le ung cu unt si presar cu faina.

Nu se prinde, se desprinde foarte frumos.

Hartie de copt eu n-am pus niciodata, prefer asa, iese perfect.

• Author

Multumesc pentru raspuns!

Oricum mai incerc reteta, si pana la urma o sa-mi iasa perfect :headbang:

Sigur o sa-ti iasa, eu vreau s-o fac in seara in forme de briose/muffins, ca am niste cabanos la congelator si ar cam trebui consumat.