Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta sarata fara blat

Featured Replies

Reteta o am de la mama mea, care la randul ei o are de la o prietena.

Este foarte usor de facut.

Ingrediente:

250 gr de smantana sau iaurt( eu am folosit smantana)

200 gr de salam de orice fel (eu am folosit mortadella)

200 gr de branza Asiago (fetele din Romania pot folosi cas sau cascaval)

4 oua

3 linguri de faina

1 lingura de gris

marar

Parmigiano Reggiano (pentru pus deasupra la final)

ATENTIE! Nu se pune sare

post-13-126894940519_thumb.jpg

• Author

Branza se da pe razatoarea mare.

Bucata aceea de mortadella care se vede in poza are 430 de grame, eu am pus jumatate, am taiat-o cubulete.

Marar proaspat eu nu am avut ci doar uscat, cine are proaspat, e mai bine.

post-13-126894946041_thumb.jpg

• Author

Se amesteca intr-un castron salamul, branza, smantana, ouale, se adauga faina putin cate putin, apoi grisul.

Adaugam si mararul.

post-13-126894953238_thumb.jpg

• Author

Se amesteca bine si se pune compozitia intr-o tava (eu am pus intr-o tava rotunda) unsa cu unt si tapetata cu faina.

Deasupra se pune Parmigiano Reggiano.

Se da la cuptor la 150 de grade in jur de 30-40 de minute. Cuptorul sa fie incalzit bine inainte.

post-13-126894959279_thumb.jpg

• Author

In timp ce se coace o sa vedeti ca se umfla compozitia in tava, dar nu va agitati, se dezumfla imediat ce o scoateti de la cuptor!

post-13-126894968458_thumb.jpg

post-13-126894969117_thumb.jpg

E ca pizza fara blat pe care am facut-o de multe ori in anii trecuti. Mi se pare ca puneam si un strop de praf de copt dar nu mai tin minte precis. O fac si eu ca-mi place, e buna de luat la pachetel si e si un mod de reciclare a bucatelelor de brinza sau prosciutto ramase prin frigide, se face si foarte rapidulescu.

Grazie any =))

Astea sunt mancaruri pe gustul meu.

Tzac,pac si gata !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

• Author

Mmmmm,ce bine arata!E trecuta deja în planul de saptamîna viitoare! Merci,Any!

Tot saptamîna viitoare te bag în plan si cu pastele alea cu somon,si s-ar putea chiar si tarta de vinete...poate ajunge o Any Week :D

Multumesc Maya :appl: !

Any week :appl: ce misto suna!

E buna si rece, eu oricum nu o mananc calda calda abia scoasa din cuptor, astept sa se "aseze" un pic, de fapt ca toate tartele sarate. Imi plac caldute, nu fierbinti.

Arata intr-un mare fel Any,o sa o prestez cu siguranta...

Multumesc Geany, te astept :) !

E ca pizza fara blat pe care am facut-o de multe ori in anii trecuti. Mi se pare ca puneam si un strop de praf de copt dar nu mai tin minte precis. O fac si eu ca-mi place, e buna de luat la pachetel si e si un mod de reciclare a bucatelelor de brinza sau prosciutto ramase prin frigide, se face si foarte rapidulescu.

Grazie any :hug:

Grazie cara :) ,eu praf de copt nu pun, vine destul de inaltuta, tavile in care le fac eu au 22-24 de cm.

Exact, e buna pentru reciclarea resturilor de branza, salam, etc.

Astea sunt mancaruri pe gustul meu.

Tzac,pac si gata !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Rapida, nu? Ma bucur ca-ti place Pisco :) !

• Author

Asta-i faimosul tau tort sarat, nu?Vai de cate ori l-am facut!Ma bucur ca l-ai adus si aici!

:) Nu stiu cat e de faimos, insa stiu ca tu l-ai facut si am zis si ma repet ca mi-a placut ideea ta, taiat cuburi cu o jumatate de rosioara cherry pe deasupra :) !

Ce idee buna! Pare simplu si rapid de facut. Iar la gust, nu ma-ndoiesc ca-i buna! :)

Bun, bun, Foxy :) !

Si eu am facut-o, si eu, si eu... buna rau tarta sarata... Sorina

Stiu c-ai facut-o ;) !!!!!!!!

Draga Any, ma termini cu nervii, draga. De unde scoti atatea bunatati. Of, mi-e ciuda ca aveti timp sa le faceti. Eu abia am timp sa intru pe aici.
  • Author

Draga Any, ma termini cu nervii, draga. De unde scoti atatea bunatati. Of, mi-e ciuda ca aveti timp sa le faceti. Eu abia am timp sa intru pe aici.

Julix, reteta asta-i mai veche, fetele o cunosc pentru ca o postasem si dincolo, pe celalat forum.

Ma bucur ca-ti place :lol: !

Mi-am amintit-o dupa ce am postat. Am cautat in fisierul cu documentele salvate de dincolo si am gasit-o.

Dar tot ma faci cu nervii :scratch: :D :D

Acuma am bagat si eu o minunatie din asta in cuptor.Numai ca eu am facut portie dubla,ca suntem famelie mare si hapsina la mincare :biggrin:

saru'mina de reteta! :rolleyes:

• Author

Acuma am bagat si eu o minunatie din asta in cuptor.Numai ca eu am facut portie dubla,ca suntem famelie mare si hapsina la mincare :floare:

saru'mina de reteta! :rolleyes:

Cu placere, sper sa va placa :biggrin: !

Eu o las sa se odihneasca un pic dupa ce o scot din cuptor.

Cu placere, sper sa va placa :D !

Eu o las sa se odihneasca un pic dupa ce o scot din cuptor.

asa am facut si noi,am oprit focul,am plecat la pescuit si cind ne-am intors peste vreo 5 ore era minunata! nu s-a prins de tava, copiii au mincat ca niste mici capcauni,iar aroma de marar e divina! cred ca se pot combina mai multe feluri de brinza,si resturi de friptura, cam tot ce ramine prin frigider si poate fi transformat intr-o tarta din asta faina!

De pozat nu mai am ce,ca nu mai e!

inca o data, multu-multu-multumesc pt reteta si pt idee! :D

Am facut-o aseara din 5 oua, 3 linguri de faina si 1 de gris, o bucata (sa fi avut cam 250 de gr) de sunca afumata pe care am taiat-o bucatele si pus-o in tigaie sa isi topeasca grasimea pe care apoi am aruncat-o, o bucata de scamorza affumicata, tot cam de vreo 200 de gr si o cutie de fiocchi di latte, pe ea mai scrie cottage cheese. Cind era aproape gata mi-am adus aminte de parmigiano de pus deasupra si l-am pus atunci, e excelenta =))

post-4-126932681686_thumb.jpg

[color=#800080]Any,e foarte buna tarta ta ,am facut-o si eu de multe ori ( nu mai retin daca ti-am multumit ,dar iti multumesc acum) insa nu acesta e motivul pt care postez.

Nu stiu daca sunt prima care sesizez dar se intampla ceva ciudat (cel putin!) la topicul acesta !

Eataly are avatarul Adrianei iar in locul fotografiei cu tarta lui Julix...apare fotografia lui Geany !!!

Tot poza finala a tartei apare si in avatarul Sorineidaniela!

Mai mult decat atat,chiar acum cand postez in spatiul unde ar trebui sa fie emoticoanele ....e tot o poza(ma rog,un colt de) dar cu tarta !

Eu stiu ca-i o ora nepotrivita pt a posta dar m=am ciupit si m-a durut! Deci nu dorm visand ca ma urmareste tarta ![/color]