November 23, 200916 yr comment_43 Debutez si eu cu o reteta luata din calendarul Paneangeli.Reteta originala era cu dovlecei , eu de aceasta data am facut-o cu broccoli. Pentru aluat:150 gr branza de vaci(eu,ricotta) 125 ml lapte 6 linguri ulei (eu,de masline extra virgin) 1 lingurita sare 350 gr faina 1 plic praf de copt(eu,Pizzaiolo Paneangeli) Pentru umplutura: 1 ceapa mica, calita in 2 linguri ulei 200 gr broccoli fierti dar crocanti(dovlecei cruzi rasi pe razatoarea mare) 200 gr morcov fiert ras pe razatoarea mare 100 gr cascaval (eu ,50 gr emmental si 50 gr parmiggiano) 2 oua batute 100 ml lapte sare,piper,patrunjel dupa gust La ceapa calita adaugam morcovul si broccoli si le calim impreuna.Lasam la racit.Adaugam si cascavalul. Pentru aluat , amestecam impreuna branza, oul ,uleiul ,laptele si sarea. Adaugam faina cu praful de copt. Din aluatul rezultat intindem o foaie de 5 mm grosime.Decupam discuri .Eu am folosit tava de muffin,deci in functie de marimea formelor v-a depinde si marimea discurilor. Daca nu vreti sa va complicati faceti o tarta unica ,mare.Eu am facut monoportii sa am si in congelator. In fiecare forma punem o lingura din compozitia cu legume. Deasupra am turnat compozitia lichida din oua ,lapte, sare si patrunjel tocat.Procedeu pe care nu l-am mai fotografiat. Dam la cuptorul preincalzit 180 de grade pentru 25 minute ,aproximativ. Report
November 23, 200916 yr Author comment_44 Rezultatul final: Din aluatul de mai sus vor iesi aproximativ 20 de bucati.Mie mi-au ramas vreo 6 discuri pe care le-am umplut cu gem de capsuni.Au iesit niste gogosele tare pufoase. Report
November 23, 200916 yr comment_49 Trebuie sa fie foarte fain si aluatul asta, nu prea am dat atentie retetelor din calendarul asta :mrgreen: Report
November 23, 200916 yr comment_61 Arata bine,dar aluatul ti-a iesit super pufos!O sa-l probez neaparat,ca îmi place tare mult textura Report
November 23, 200916 yr comment_64 Nu le-am vazut mai devreme, caci le-as fi facut pentru Tudor la scoala...azi trebuia sa duca un exemplu de gustare sanatoasa... Dar tot le fac, mersi pentru reteta. Report
November 23, 200916 yr comment_65 In primul rand , bine v-am gasit. Maya merci , nu a fost usor sa ajung , dar iacata-ma.eataly , superbe tartutele. bune de facut . acuma is cam out de la gripa, dar cand ma fac bine Report
November 23, 200916 yr Author comment_67 Trebuie sa fie foarte fain si aluatul asta, nu prea am dat atentie retetelor din calendarul asta :mrgreen: Eu m-am dus pe site-ul lor si le-am cerut.Ti le trimit acasa ,plus le poti descarca pe cele din anii trecuti.Sunt cateva idei interesante. Report
November 23, 200916 yr Author comment_68 Nu le-am vazut mai devreme, caci le-as fi facut pentru Tudor la scoala...azi trebuia sa duca un exemplu de gustare sanatoasa... Dar tot le fac, mersi pentru reteta. De aceea am preferat monoportii ,sunt mai usor de" manevrat". Si eu am pus doua in geanta pentru Manu in parc. Report
November 23, 200916 yr Author comment_69 Arata bine,dar aluatul ti-a iesit super pufos!O sa-l probez neaparat,ca îmi place tare mult textura E intradevar un aluat super pufos.Eu am scris mini tarte dar aluatul nu are nimic in comun cu un aluat crocant de tarta. In primul rand , bine v-am gasit. Maya merci , nu a fost usor sa ajung , dar iacata-ma.eataly , superbe tartutele. bune de facut . acuma is cam out de la gripa, dar cand ma fac bine Bine ai venit ,Stella! Multa sanatate! Report
November 23, 200916 yr comment_83 Minunat aluat, tare buna umplutura, incerc sa le fac si eu fara dar sau poate. Eataly brava!Bine v-am regasit, ma bucur sa fiu din nou cu voi! Report
November 23, 200916 yr comment_88 Eataly, sunt o idee grozava mai ales pentru piticotii care nu prea le au cu legumele! Super! Report
November 24, 200916 yr Author comment_199 Minunat aluat, tare buna umplutura, incerc sa le fac si eu fara dar sau poate. Eataly brava!Bine v-am regasit, ma bucur sa fiu din nou cu voi! De aluat,ma repet poate dar sunt super incantata .Am sa-l mai "exploatez "si in alte retete.Si bine te-am gasit ,Gabi, mi-a fost dor de tine! Eataly, sunt o idee grozava mai ales pentru piticotii care nu prea le au cu legumele! Super! Exact!Cum spunea si Daneza:o gustare sanatoasa,pentru pitici,adulti si bunici. Report
November 24, 200916 yr comment_260 Bravo Etaly, Tare faine tartele.E de notat aluatul.Mi se pare super-pufos ! Report
November 24, 200916 yr Author comment_266 Multumesc, Piscotel!si pe mine m-a cucerit aluatul asta! Report
November 26, 200916 yr comment_1085 Eataly,foarte frumoase minitartele . aluatul il voi incerca cat mai curand Report
November 26, 200916 yr Author comment_1126 Multumesc Gabriela! Eu te astept cu impresii, si daca ma 'nervez vin si pana la tine sa le gust! Report
November 26, 200916 yr comment_1178 [color=#800000]Mhhh...minitarte...obsesia mea Desi astea vad ca sunt fara fructe [/color] Report
November 26, 200916 yr comment_1181 Etaly, multumesc de reteta! Ce bine, taman imi prind sotiorul la cumparaturi si-i zic sa ia o ricotta ca prea bine arata rezultatul tau final Report
November 26, 200916 yr Author comment_1187 Etaly, multumesc de reteta! Ce bine, taman imi prind sotiorul la cumparaturi si-i zic sa ia o ricotta ca prea bine arata rezultatul tau final Bine faci! Sper sa-ti placa! Astept impresii. Report
November 26, 200916 yr comment_1221 O intrebare: se pot congela aceste tarte? In cazul in care se pot congela, cum sa procedez cand le decongelez? Eu as vrea sa le fac inainte de a naste (peste patru saptamani) ca sa am pentru atunci cand vin din spital pentru mine si pentru musafiri. Arata demential, Etaly. Report
November 26, 200916 yr Author comment_1276 Huvi ,in primul rand: nastere usoara!Sigur ca le poti congela.Eu le pun rapid in microunde, daca n-ai , nu-i bai :le scoti din timp si le lasi la temperatura camerei. Report
November 27, 200916 yr comment_1731 Frumos, gustos si sanatos... cu siguranta se vor executa, doar ca nu in monoportii ci o preafrumoasa si grasa tarta sarata (lipsa de tava desteapta). Sper sa reusesc sapt viitoare. Oricum voi da de stire. Multumesc de idee! Sorina Report
November 27, 200916 yr Author comment_1750 Multumesc Sorina ! Data viitoare si eu , tot o unica tarta mare ca in congelator am deja monoprtii. Report
December 2, 200916 yr comment_3811 Eataly sunt dementiale! Nu am pus foarte mult aluat (pana sus) caci am vrut sa fac si gogosi umplute, dar gustul este foarte bun iar aluatul se lucreaza de nota 10. Multumesc. Report