Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O salata pe zi

Featured Replies

Da, maioneza sau maioneza amestecata cu iaurt daca vrei mai light. Mai poti pune ceapa tocata si patrunjel. Daca iti place picant poti adauga cateva picaturi de tabasco. De la fi-miu am invatat ca si un pic de praf de curry merge bine in combinatia asta, depinde cum ai chef.

Fara tulpina de telina insa nu stiu ce sa zic, dupa parerea mea ii trebuie ceva care sa ii dea crunchul ala cand mesteci. Poate niste cubulete de mar? Sau poate castravete?

• 2 weeks later...

pepene cu feta si balsamic (acum imi dau seama ca am uitat menta, si chiar am in gradina)

Noi zilele astea, cu calduri mari, cam numai cu salate traim.

Cea de pepene rosu cu feta e pe primul loc. Eu mai adaug masline taiate, seminte de dovleac si/sau floarea soarelui si/sau susan (putin rumenite) si cimbru proaspat. Iar balsamicul il amestec cu lamaie si putin ulei de masline. Sper sa apuc sa ii fac poze data vittoare. Nu-i asa frumoasa, ca le ameste bine impreuna si le las 1 ora in frigider, sa se imprieteneasca.

Tot cu pepene, dar din cel galben, fac o salata cu somon afumat (original era cu orice fel de carne afumata/pastrama), branza maturata, salata verde + castraveti + ceapa (verde sau rosie). Aici merge si cimbru si marar, ce aveti si va place mai mult.

Voi faceti salata de pepene cu feta, eu o mananc descompusa, adica pepene cu telemea.

Ador combinatia, de cand eram copil.

Si eu mancam combinatia simpla, pana sa mai aflu una alta. Dar asa, mai "sofisticata", e mai buna si da impresia de "mancare" biggrin.gif

Am facut-o ieri si am pozat castronul mare inainte sa il pun pe masa:

post-84-0-66950500-1720523673.jpg

P.S. Azi o fac pe cea cu pepene galben si somon afumat. Daca reusesc sa fac poza vin si cu dovada.

Tot cu pepene, dar din cel galben, fac o salata cu somon afumat (original era cu orice fel de carne afumata/pastrama), branza maturata, salata verde + castraveti + ceapa (verde sau rosie). Aici merge si cimbru si marar, ce aveti si va place mai mult.

Am facut-o ieri. Am avut salata de 2 culori + frunze tinere de sfecla rosie. Restul ca mai sus, cu cimbru de data asta.

post-84-0-44458000-1720687440.jpg

• 5 months later...
  • 3 weeks later...

Imi era pofta de o salata de creveti pe care o faceam mai demult dar nu mai stiam precis ce puneam in ea. Am gasit-o in sfarsit intr-un email. Data viitoare pun si avocado.

100 g creveti

1 nectarina (sau piersica sau mango) taiata cubulete

1 ceapa mica taiata marunt

1 lingura smantana

1 lingura maioneza

1 lingura mustar Dijon (eu am pus jumatate din cantitate si tot mi s-a parut prea mult)

sare, piper

marar proaspat tocat

Am facut portie dubla dar unii nu s-au saturat, mai vor si maine!

post-192-0-70445100-1735428515.jpg

Creveții cum sunt gătiți? Parcă aș face și eu salată asta!
  • 3 months later...
Salată de quinoua cu edamame, trebuia cu fasole roșie dar nu am găsit așa ca am pus niște porumb și ridiche rosie, :blackeye: !

post-343-0-62587900-1744187511.jpeg

• 2 months later...

Salata rece cu calamar pe grill, patrunjel, menta, usturoi, ardei iute si crutoane. post-178-0-56777800-1751804177.jpeg

Oho, ce bunatate ?

• 3 weeks later...

tot eu cu salatele

am facut in alta zi piept de pui in tigaie cu mirodenii, curcuma si acum l-am facut fisiute si amestecat cu un rest de fasole verde fiarta, alune, rosii micute, dovlecei micuti cruzi si o tija de telina

insalata di petto di pollo_05.07.2025_p.jpg

Eu nu mă mai satur de clasica salată de roșii cu diverse pe lângă ea!

tot eu cu salatele

am facut in alta zi piept de pui in tigaie cu mirodenii, curcuma si acum l-am facut fisiute si amestecat cu un rest de fasole verde fiarta, alune, rosii micute, dovlecei micuti cruzi si o tija de telina

post-4-0-35687400-1753545885.jpg

Arata foarte bine salata, Adriana. Sa va fie de bine. Apropo de salata de fasole verde, era pe raposatul forum o salata de fasole verde cu morcov si maioneza, dar nu ma tin minte ce mai avea. Ceapa, usturoi? Morcovul nu mai stiu daca era crud? Reteta fusese pusa de un user numit Bulinuta parca si placuse la foarte multa lume, mie inclusiv. Stiti despre ce vorbesc oare? Am productie mare de fasole verde, deja am pus si la congelator si mi-am amintit de reteta asta, as incerca-o.