February 18, 20215 yr comment_265565 eu nici poșat nu știu ce inseamnă le știu de ouă românești Report
February 18, 20215 yr comment_265567 ouăle românești nu sint prajite?astea-s fierte putin dar fara coajaaici se cheama " uova in camicia " Report
February 19, 20215 yr comment_265569 nu-s prajite bre dragă Adriana, se fierb in apă sau in dispozitiv/sculă/suport/cupă/aparat/mașinărie/buzunar de fiert oo fără coajă Report
February 19, 20215 yr comment_265577 aa pardon habar n-aveamasa e, alea la care ma gindeam eu sint ochiuri patriot romanu sa le numeasca asa cind de fapt se fac peste tot Report
February 19, 20215 yr comment_265580 aa pardon habar n-aveamasa e, alea la care ma gindeam eu sint ochiuri patriot romanu sa le numeasca asa cind de fapt se fac peste tot Si cand, de fapt, cred ca sunt de origine franceza. Dar nu stii cum e romanu? El a fost primu care le-a stiut pe toate, restul au furat doar de la el Report
March 10, 20215 yr comment_265904 Fructe de mare pe salata verde si radicchio. Fructele facute in putin ulei de masline cu o jumatate de esalota calita si un catel de usturoi zdrobit in uleiul incins, apoi presarate cu mult patrunjel. Salata finisata cu parmezan si muuuulta zeama si coaja de lamaie. Report
March 10, 20215 yr comment_265910 Arata fain salata ta dar nu stiu de ce, mie nu imi plac crevetii. I-am facut si eu, am cumparat si din targ facuti de altii, ca poate nu stiu eu sa-i fac, poate nu am luat ce trebuia, nu stiu dar nu mi-a placut nimic din ce am incercat. Report
March 10, 20215 yr comment_265914 eu nici poșat nu știu ce inseamnă le știu de ouă românești Poached eggs, in romaneste, a fost tradus (in stilul "I applied for a job" = am aplicat pentru un job) ca ouă poșate. Dar le zice oua romanasti. Edited March 10, 20215 yr by dragos Report
March 10, 20215 yr comment_265917 Arata fain salata ta dar nu stiu de ce, mie nu imi plac crevetii. I-am facut si eu, am cumparat si din targ facuti de altii, ca poate nu stiu eu sa-i fac, poate nu am luat ce trebuia, nu stiu dar nu mi-a placut nimic din ce am incercat. Da, mi-aduc aminte. Eu tot cred ca ai nimerit ce nu trebuie Eu am gasit azi la galantar niste pungute cu un amestec de crevete, cateva inele de calamari si scoici. Am luat de proba si o sa mai iau ca mi se pare super ca sunt portionate perfect pentru salata. Report
March 30, 20215 yr comment_266101 Mi-a soptit o pasarea ca sa las prostiile si sa ma tin de salate De fructe (para, pepene galben, mar, avocado, cubulete de sunca slaba afumata) la mic dejun. Nu foarte aspectuoasa ca am amestecat-o cu seminte de in zdrobite care au un efect benefic asupra sistemului digestiv. Report
June 14, 20215 yr comment_266447 Salata cu ce am gasit prin gradina: salata verde, ceapa verde, capsuni, ierburi aromatice (cimbru, busuioc, tarhon), petale de trandafir. + branza de capra si o banana (ca trebuia sa o consum)Poza de la locul faptei Report
June 15, 20215 yr comment_266449 Salata cu ce am gasit prin gradina: salata verde, ceapa verde, capsuni, ierburi aromatice (cimbru, busuioc, tarhon), petale de trandafir. + branza de capra si o banana (ca trebuia sa o consum)Ce exotic! Cum a fost la gust? Report
June 15, 20215 yr comment_266450 Ce exotic! Cum a fost la gust?InteresantaPentru mine noutate era doar banana, care s-a "echilibrat" bine cu branza. Capsuni (cand sunt in sezon si le am in curte) folosesc deja de cativa ani in salate, in loc de rosii.Petalele de trandafiri au fost mai mult de decor, nu prea s-au simtit printre celelalte. Puteam sa pun mai multe... Report
June 15, 20215 yr comment_266451 chiar imi dai idei pina acu cre ca m-am limitat doar la piersici in asa zisele salateuna care imi place e asta cu somon, rucola, piersica, la somon imi place mult piperul roz, de fapt imi place mult oricind si aici tot somon cu salata in forma de rulade Report
June 28, 20215 yr comment_266502 Iar salata cu ce mi-a dat gradina: salata verde, ceapa verde, capsuni, mazare (boabe crude) morcovi cruzi (am rarit din ei si sunt asa de subtirei...), ierburi aromate (cimbru, busuioc, marar, telina), petale de trandafir + branza de capra (framantata, cu chimen). Ce se vede in castron, alaturi, e un amestec de quinoa alba si rosie + mei. Report
June 28, 20215 yr comment_266503 Ce frumoase-s salatele tale, Boni ! si precis si bune. Trandafiri nu am mancat decat in dulceata.Chiar vorbeam ieri cu maica-mea de quinoa, a hotarat in sfarsit sa incerce sa vada cum e, ca a vazut intr-o oferta de la nu stiu ce magazin. Sa speram ca-i si place . Ah, si seminte de chia o sa cumpere . Report
June 28, 20215 yr comment_266504 Adi, mie semințele de chia imi plac facute budinca....sau ma rog atunci când le puteam mânca. Si le mai folosesc pr post de mac atunci când fac sarațele. Report
June 29, 20215 yr comment_266506 Adi, mie semințele de chia imi plac facute budinca....sau ma rog atunci când le puteam mânca. Si le mai folosesc pr post de mac atunci când fac sarațele. Cum e reteta de budinca? eu doar in salate si iaurt am mancat - cred ca de lene .Ca veni vorba de chia, intr-una din zilele trecute la micul dejun: Report
June 29, 20215 yr comment_266517 Adi, mie semințele de chia imi plac facute budinca....sau ma rog atunci când le puteam mânca. Si le mai folosesc pr post de mac atunci când fac sarațele. Cum e reteta de budinca? eu doar in salate si iaurt am mancat - cred ca de lene .Ca veni vorba de chia, intr-una din zilele trecute la micul dejun: Adi uite aici cateva idei: https://www.biosano.ro/blog/3-retete-cu-seminte-de-chia Ideea este sa le lasi la hidratat peste noapte daca se poate. Astfel semințele se leagă cu lichidul(lapte de vaca, lapte de cocos, lapte de migdale sau chiar apa sau suc de fructe) in care le lasi la hidratat. Uite si aici o reteta mișto! https://www.lalena.ro/reteta/1668/Budinca-de-chia-cu-capsuni/ Report
July 12, 20215 yr comment_266611 Din nou vin cu salata mea, din gradina. Diferenta fata de cea de data trecuta este ca acum am mai folosit si iarba grasa, iar petalele de trandafiri le-am inlocuit cu flori de dovlecel. Report
July 13, 20215 yr comment_266613 O tin tot in salate. Cea de ieri e cu pepene rosu, telemea de capra, masline, samburi de dovleac, ulei de masline si "frunze" (busuioc si coriandru). Report
July 13, 20215 yr comment_266614 Boni, ce combinatii interesante faci! Iar eu mor ce ciudă că nu pot mânca....încă...legume si fructe proaspete. Am incercat sambata si duminică dar ieri am plătit pentru obrăznicie. Report
July 13, 20215 yr comment_266619 Multa sanatate, mino! Cu rabdarea treci si marea, asa ca iti vei reveni si tu la normal. Am din nou curaj la experimente, mai ales acum, vara. Imaginatie de combinatii am destula, problema era ca nu aveam chef sa gatesc "la dublu", daca familionul nu era multumit cu rezultatul. La salate e foarte usor sa deviezi de la o baza. Si in ultima vreme au tot atentat la experimentele mele, asa ca acum fac direct portie normala, pentru toata lumea Report
July 14, 20215 yr comment_266623 M-am delectat ieri cu o salată fantastică după o rețetă a lui Ottolenghi, cu roșii colorate, lămîie fiartă apoi coaptă, cu mentă, salvie, pătrunjel, puțină ceapă roșie, rodie, sirop de rodie, ulei de măsline. A fost excelentă, am mîncat-o alături la un somon, că îmi era foame rău, dar se poate mînca separat, ca o salată aperitiv, dacă vrei. Report