August 17, 201115 yr Author comment_100381 salata de azi:- un morcov mare taiat rondele- jumatate de dovlecel mare(zuchini) taiat rondele, apoi sferturi- o felie de telina radacina taiata cubulete- o lingurita de seminte de in macinate- maioneza hellmans o lingura plina- un sfert de lamaie stoarsa peste (mergea o jumatate)toate amestecate cu lingura si pus in caserola pentru la servici. tocmai m-am delectat cu o portie - minunata! Report
August 17, 201115 yr comment_100398 salata de azi:- morcov taiat rondele- dovlecel (zuchini) taiat rondele, apoi sferturi- telina radacina taiata cubulete- o lingurita de seminte de in macinate- maioneza hellmans - un sfert de lamaie stoarsa peste toate amestecate cu lingura si pus in caserola pentru la servici. tocmai m-am delectat cu o portie - minunata! legumele sunt fierte sau crude? Ca eu mai pun cateodata in salata dovlecel crud, dat pe razatoarea mica. La tine sunt bucatele mici, deci presupun ca sunt fierte sau prajite. Report
August 17, 201115 yr Author comment_100402 Aura, sunt toate crude. Ar fi trebuit sa le dau prin razatoare, dar cum ma grabeam si salata era doar pentru mine, am taiat din cutit. Dintre toate, telina s-a lasat cel mai greu mestecata, iar dovlecelul cel mai usor. Pentru mine a fost perfecta pentru ca de ieri ma lovise o pofta sa rontai legume, dar cred ca date pe razatoare ar fi cel mai indicat. Sau in loc de telina radacina - telina tulpina si atunci ar merge si bucatite. Semintele sunt f importante, dau un anume gust de nuca fara de care nu cred ca ar fi asa reusita combinatia. Cred ca merge orice fel de samanta care aduce la gust cu nuca. Report
August 17, 201115 yr comment_100431 am facut si eu o combinatie de mi-a placut mult, mai demult nu recent am dat reteta mai departe si a fost apreciata. baby spinachcuscus perlatpui(facut cum va place sau leftovers)pine nutsceapa rosie julliene daca va placecantitatile dupa ochi...superba a fost. am amestecat balsamic cu ulei de masline si un pic de mustar granulat...o bunatate a fost. Report
August 18, 201115 yr Author comment_100436 faina salata ta Angeln-am mai auzit de cous-cous perlat, trebuie sa ma uit Report
August 19, 201115 yr comment_100478 salata mea de azi: nautrosiecastraveteavocadozeama de lamaiesare Report
October 25, 201114 yr comment_108379 Salata mea, e tot aici la prima pagina Mai zic o data dresing: iaurt (vreo 100 de gr),1 lingurita de miere,1 lingura de mustar,ulei de masline ,zeama de lamaie ,2 linguri de maio obtional (dar fiecare poate face dupa gust ca unuia poate placea mai dulce,unuia mai acru,unuia mai picant de la mustar)eu mixez tot si tot gust pana ii gasesc gustul. Salata verde ,ceapa verde,morcov ras,mar verde ras,cuburele de jambon,de cascaval (sau fulgi de parmigiano) miez de nuca maruntita (ca pinoli nexam' n-am ) servit cu grisine,e fel unic... Report
October 25, 201114 yr comment_108386 Geany, suna bine, e urmatoarea pe lista. Multumesc de reteta Report
October 25, 201114 yr comment_108387 Geany, suna bine, e urmatoarea pe lista. Multumesc de reteta Ti-am scris si pe p.m,daca faci dresingul bine si pe gustul tau poate da dependenta...Hi hi hi! Pe bune In opinia mea e beshtial... Report
October 25, 201114 yr comment_108388 Am facut azi o salata,pe care o sotul o mananca de multe ori pe post de dejun,desi de obicei are nevoie de chestii mult mai solide.Avem nevoie de:sfecla rosie crudamorcov crudmar verdevarzaceapa rosie sau de care-aveti si daca vretiToate ingredientele se taie 'pai' cat de subtire posibil,iar la sfarsit se adauga cartofi prajiti 'french fries' si maioneza.Daca va pare prea calorica,excludeti ultimele 2 ingrediente dar puteti adauga radacina de telina. Report
November 7, 201114 yr comment_109823 caserola mea de serviciu e in fiecare zi cate o salatica. Azi broccoli crud, ton, 2 feluri de branze, seminte de in macinate, masline, ulei si zeama de lamaie. Timp de preparare sub 10 min , hrana cruda (in afara de ton - conserva) - multe vitamine si minerale poza la serviciu cu telefon si intunericeala afara Report
November 8, 201114 yr comment_109982 azi: salata verde, broccoli crud, salata de varza rosie +alba, masline, mozza + provolone affumicato, sprot afumat, ulei+zeama lamaie (DE semintele de in am uitat azi )capatanile de la sprot le-am rupt ulterior momentului fotografierii, dar mi-a fost rusine sa mai continui sa.mi pozez castronul in birou, in timp ce mancam pe tastatura la limita cu termenele ... eh si pauzele au rostul lor Report
November 8, 201114 yr comment_109985 azi: salata verde, broccoli crud, salata de varza rosie +alba, masline, mozza + provolone affumicato, sprot afumat, ulei+zeama lamaie (DE semintele de in am uitat azi )capatanile de la sprot le-am rupt ulterior momentului fotografierii, dar mi-a fost rusine sa mai continui sa.mi pozez castronul in birou, in timp ce mancam pe tastatura la limita cu termenele ... eh si pauzele au rostul lor Inghit in sec..... ! Report
November 8, 201114 yr comment_109987 Inghit in sec..... ! salatele astea imi iau dimineata sub 10 minute si imi ajung pentru 2 transe la 11 si la 15 la serviciu... . Este si la voi sprot afumat? Daca nu, te invit sa te servesti de aici. Maine revin la ton, sau trec pe somon, ca sprot nu mai am, am papat toata caserola dupa ce am vizionat calamareta ta Report
November 9, 201114 yr comment_110146 azi la pachet: un munte de salata verde creata, masline naturale, mozzarella 3 bilute, 1 felie de scamorza afumata, seminte de in macinate, 100 g somon affumat, ulei ev+ zeaam de la 1 lamaie Report
April 18, 201214 yr comment_144115 [center] frunze de mâche (valeriana, pe romaneste ? ) + rosioare + ceapa verde + feliute de somon afumat + brinza boursin + masline + 1 Lg ulei de masline + 1 Lg aceto-balsamico + piper, dupa gust = http://img713.imageshack.us/img713/9079/0salatacusomonsiboursin.jpg [/center] Report
April 18, 201214 yr comment_144122 frunze de mâche (valeriana, pe romaneste ? )Untisor, as zice eu. Report
April 18, 201214 yr comment_144127 frunze de mâche (valeriana, pe romaneste ? )Untisor, as zice eu. atunci asa sa-i ramina numele, merci ! Report
May 7, 201214 yr comment_147461 Salata de rucola cu kiwi, zmeura si cashew caju, as zice eu! ce carcotasa sunt Report
May 7, 201214 yr comment_147467 Salata de rucola cu kiwi, zmeura si cashew caju, as zice eu! ce carcotasa sunt poti fi, nu-i bai,da decat sa scriu gresit, mai bine scriu cum e aici Report
May 7, 201214 yr comment_147573 Eu am facut din nou o salata care miroase frumos (asa au zis colegii ): linte verde cu ceapa caramelizata si varza Bruxelles la gril. Report
May 17, 201214 yr comment_149024 frunze de mâche (valeriana, pe romaneste ? )Untisor, as zice eu. atunci asa sa-i ramina numele, merci ! Myra, nu e untisor (ranunculus ficaria). am aflat de curind ca e salata-mielului sau fetica. Report
May 17, 201214 yr comment_149063 frunze de mâche (valeriana, pe romaneste ? )Untisor, as zice eu. atunci asa sa-i ramina numele, merci ! Myra, nu e untisor (ranunculus ficaria). am aflat de curind ca e salata-mielului sau fetica. N-am avut nicio intentie sa fiu nasoala (sunt asa in stare naturala, dar aici chiar incercam sa nu fiu. ) Ai pus un semn de intrebare, m-am gandit ca esti curioasa cum ii zice (altfel nu te corectam gratuit.) Untisor este. Caruia ii zice, foarte probabil, si salata mielului, si fetica. Dar nu valeriana.UNTIȘÓR, untișori, s. m. (Bot.) 1. Mică plantă erbacee cu flori galben-aurii, cu frunzele în formă de inimă, groase și lucioase, care se consumă ca salată; grâușor, sălățea (Ranunculus ficaria). 2. (Reg.) Untul-vacii. – Unt + suf. -ișor. http://dexonline.ro/definitie/unti%C8%99or Report
May 17, 201214 yr comment_149074 frunze de mâche (valeriana, pe romaneste ? )Untisor, as zice eu. atunci asa sa-i ramina numele, merci ! Myra, nu e untisor (ranunculus ficaria). am aflat de curind ca e salata-mielului sau fetica. N-am avut nicio intentie sa fiu nasoala (sunt asa in stare naturala, dar aici chiar incercam sa nu fiu. ) Ai pus un semn de intrebare, m-am gandit ca esti curioasa cum ii zice (altfel nu te corectam gratuit.) Untisor este. Caruia ii zice, foarte probabil, si salata mielului, si fetica. UNTIȘÓR, untișori, s. m. (Bot.) 1. Mică plantă erbacee cu flori galben-aurii, cu frunzele în formă de inimă, groase și lucioase, care se consumă ca salată; grâușor, sălățea (Ranunculus ficaria). 2. (Reg.) Untul-vacii. – Unt + suf. -ișor. http://dexonline.ro/definitie/unti%C8%99or Myra, semnul de intrebare era legat de traducerea numelui, pt. ca frunzele din salata mea au denumirea botanica de "valerianella locusta". acum ca sa ma lamuresc cum arata untisorul (fiindca n-am avut vreodata ocazia sa-l gust), am dat o cautare pe google si mi-e clar ca frunzele nu se aseamana intre ele. iar noi vorbim in continuare de 2 plante diferite. [center]http://img716.imageshack.us/img716/7840/0ranunculusficaria.jpg [/center] Report