April 11, 201016 yr comment_32068 Reteta o am din revista practic in bucatarie.Titlul original era ''Migdale'',dar formele mele sunt de nuci. De mult cautam forma de nuci,si in sfarsit sambata mi-am cumparat-o,in silicon.Si bineinteles azi trebuia s-o inaugurez. Pentru aluat va trebuie-200 grame margarina -100 grame zahar -4 linguri de nuca macinata -2 linguri de cacao -1 lingurita amoniac stins(eu cu lamaie) -250 grame de fainaEu am mai adaugat vanilina si razatura de portocala. Amesteci margarina cu zaharul,apoi cu nucile,cacaoa,amoniacul stins,la urma cu faina.Faci coca molcuta si o lasi sa se odihneasca 1/2 ora.Apoi imbraci formele si le coci la foc potrivit.Se umplu cu crema dorita. Eu le-am umplut cu gem si cu nuca.Eu nu le-am mai pudrat cu zahar. Report
April 11, 201016 yr comment_32069 Sunt de efect.Arata chiar ca niste nuci.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
April 11, 201016 yr comment_32077 De mult cautam forma de nuci,si in sfarsit sambata mi-am cumparat-o,in silicon.Si bineinteles azi trebuia s-o inaugurez. Nucile tale mi-au adus niste amintiri tareee placute. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Da' ce ma intereseaza pe mine in mod particular este ... unde ai gasit forma aia minunata? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Aveam o forma din aia de fonta speciala cand eram la mama fata, dar pe aici n-am gasit nimic sa o inlocuiesc. Forma ta e perfecta. Report
April 12, 201016 yr comment_32091 Pai daca asa e povestea, forma dintr-asta am si eu. Narnia, o gasesti pe orice site care vinde forme din silicon cred, eu o am demult. Report
April 12, 201016 yr comment_32092 1.Sper ca mi-ai luat si mie forma!2.Arata foarte bine nucile.3.Vreau si eu forma!4.Formaaaa, vreu si eu! Report
April 12, 201016 yr Author comment_32195 1.Sper ca mi-ai luat si mie forma!2.Arata foarte bine nucile.3.Vreau si eu forma!4.Formaaaa, vreu si eu!Stai linistita ca ti-am luat forma.Am gasit-o.ULTIMA. Narnia,eu am luat-o dintr-un magazin de aici din Torino,am dat 9 euro pe ea,dar nu-mi pare rau. Eu am facut aceasta reteta.Stie careva alta care as putea s-o incerc?Nu ca nu as fi multumita de asta,dar as mai testa si altele. Report
April 12, 201016 yr comment_32217 Eu am facut aceasta reteta.Stie careva alta care as putea s-o incerc?Nu ca nu as fi multumita de asta,dar as mai testa si altele. Io stiu! Eu folosesc reteta de Faguri si pun in plus nuci macinate, iar vreo 2-3 linguri de faina le inlocuiesc cu 2-3 linguri de cacao, depinde cat e de neagra cacaoa. Am vrut sa fac nuci cand am fost acasa, da' n-am mai apucat. Am luat niste forme aici si poate oi reusi sa le fac in curand. Report
April 14, 201016 yr Author comment_32521 Eu am facut aceasta reteta.Stie careva alta care as putea s-o incerc?Nu ca nu as fi multumita de asta,dar as mai testa si altele. Io stiu! Eu folosesc reteta de Faguri si pun in plus nuci macinate, iar vreo 2-3 linguri de faina le inlocuiesc cu 2-3 linguri de cacao, depinde cat e de neagra cacaoa. Am vrut sa fac nuci cand am fost acasa, da' n-am mai apucat. Am luat niste forme aici si poate oi reusi sa le fac in curand.Mersi Foxy,o sa incerc cat de curand. Report
April 14, 201016 yr comment_32528 Eu am facut aceasta reteta.Stie careva alta care as putea s-o incerc?Nu ca nu as fi multumita de asta,dar as mai testa si altele.Io stiu! Eu folosesc reteta de Faguri si pun in plus nuci macinate, iar vreo 2-3 linguri de faina le inlocuiesc cu 2-3 linguri de cacao, depinde cat e de neagra cacaoa. Am vrut sa fac nuci cand am fost acasa, da' n-am mai apucat. Am luat niste forme aici si poate oi reusi sa le fac in curand.Mersi Foxy,o sa incerc cat de curand. Cu placere!Eu o sa mai fac o tura de fursecuri cu forma chiar maine. Nuci, faguri, ciupercute... am adus o alta forma de-acasa si e musai s-o-ncerc! Report
May 3, 201016 yr comment_35655 Reteta o am din revista practic in bucatarie.Titlul original era ''Migdale'',dar formele mele sunt de nuci. ramy, astea sunt dulciurile mele preferate... si culmea ironiei n-aveam nici forme si nici reteta Report
May 3, 201016 yr comment_35774 Mi-ai amintit de bunatatile astea de nuci. Trebuie sa scotocesc prin camara sa gasesc formele. Eu nu am din astea siliconate ci din alea de inox, care imita si striatiile de pe coaja de nuca. Cred ca le fac si eu in una din zilele astea. Musai. Report
May 4, 201016 yr comment_35911 Arata bine nucile tale ! Reteta mea e gustoasa dar se string foarte tare ! Formele mele sunt din inox (cred) au striatii , eu aluatul il pun inauntru in gaoace,dar nu-si pastreaza forma la copt ! Mi-ai amintit de bunatatile astea de nuci. Trebuie sa scotocesc prin camara sa gasesc formele. Eu nu am din astea siliconate ci din alea de inox, care imita si striatiile de pe coaja de nuca. Cred ca le fac si eu in una din zilele astea. Musai. Oare sunt la fel cu ale mele ? Sunt curioasa cum o sa-ti iasa la copt ! sa spui ....! Report
May 4, 201016 yr comment_35918 M-am dus la ora asta in camara (e in afara casei) si am scotocit dupa forme. Astea sunt formele mele, iar reteta e ceva ce se apropie la gust de biscuitii cu cacao. Trebuie sa caut reteta si sa ma pun pe treaba. Ma gandesc sa caut ceva ce s-ar preta la formele astea si la capitolul aperitive, pentru ca o prietena are inspectia finala pentru gradul II si trebuie sa o ajut la partea culinara(cea mai grea parte; cu clasa te descurci, cu lectiile , planurile de lectie, inspectorii, dar cu partea culinara iti iei lumea in cap, nu stii care si ce mananca. Cand e de post e jalea si mai mare.). Report
May 4, 201016 yr comment_35919 Arata bine nucile tale ! Reteta mea e gustoasa dar se string foarte tare ! Formele mele sunt din inox (cred) au striatii , eu aluatul il pun inauntru in gaoace,dar nu-si pastreaza forma la copt ! Mi-ai amintit de bunatatile astea de nuci. Trebuie sa scotocesc prin camara sa gasesc formele. Eu nu am din astea siliconate ci din alea de inox, care imita si striatiile de pe coaja de nuca. Cred ca le fac si eu in una din zilele astea. Musai. Oare sunt la fel cu ale mele ? Sunt curioasa cum o sa-ti iasa la copt ! sa spui ....! La reteta mea nu se intampla asa. Nucile isi pastreaza forma si cojile ies relativ subtiri. O sa le fac neaparat ca tare mi s-a facut dor de nucicu crema de rahat si cornete cu frisca. Report
May 6, 201016 yr Author comment_36218 Reteta o am din revista practic in bucatarie.Titlul original era ''Migdale'',dar formele mele sunt de nuci. ramy, astea sunt dulciurile mele preferate... si culmea ironiei n-aveam nici forme si nici reteta Si mie i-mi plac foarte mult,nici eu nu aveam forme sau mai bine zis adevaratele forme de nuci,dar cum am vazut forma de silicon am zis sa incerc cu ele,si bine am facut. Report
May 6, 201016 yr Author comment_36220 Arata bine nucile tale ! Reteta mea e gustoasa I-mi zici te rog reteta ta daca nu te superi? Report
May 6, 201016 yr Author comment_36221 Arata bine nucile tale ! Reteta mea e gustoasa dar se string foarte tare ! Formele mele sunt din inox (cred) au striatii , eu aluatul il pun inauntru in gaoace,dar nu-si pastreaza forma la copt ! Mi-ai amintit de bunatatile astea de nuci. Trebuie sa scotocesc prin camara sa gasesc formele. Eu nu am din astea siliconate ci din alea de inox, care imita si striatiile de pe coaja de nuca. Cred ca le fac si eu in una din zilele astea. Musai. Oare sunt la fel cu ale mele ? Sunt curioasa cum o sa-ti iasa la copt ! sa spui ....! La reteta mea nu se intampla asa. Nucile isi pastreaza forma si cojile ies relativ subtiri. O sa le fac neaparat ca tare mi s-a facut dor de nucicu crema de rahat si cornete cu frisca. Si eu vreau sa le vad!Si reteta daca se poate! Report
May 6, 201016 yr comment_36224 Sambata fac. Reteta pe care o stiu eu si o fac e una clasica, unt + cacao+zahar+faina + nu mai stiu, nu are oua. O pun aici cu imagini, negresit. Report
May 7, 201016 yr Author comment_36363 Sambata fac. Reteta pe care o stiu eu si o fac e una clasica, unt + cacao+zahar+faina + nu mai stiu, nu are oua. O pun aici cu imagini, negresit. Astept. Report
May 8, 201016 yr comment_36476 Uite aici o mostra. Nuci cu crema de nuci aromata cu esenta de rom, si cu crema de nuci si gem de caise. Report
May 8, 201016 yr Author comment_36479 Uite aici o mostra. Nuci cu crema de nuci aromata cu esenta de rom, si cu crema de nuci si gem de caise. Ce bine arata!Mi-ai facut pofta,trebuie sa le refac. Report
May 9, 201016 yr comment_36494 Aseara, cojile alea erau cam tari, dar in dimineata asta sunt fragede si gustoase, duce-se pe gat. Report
May 9, 201016 yr comment_36506 Minunat arata toate,si de mare efect! Aveam si noi cind eram mici forme din astea de nuci,s-au pierdut acum si tare mi-e ciuda.Of,ce pofta mi-ati facut o sa caut si eu ,neaparat.Ce s-ar bucura prichindeii mei de asemenea prajiturele ! Report