Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

D'an epoca de aur-oldies but goldies :)

Featured Replies

[b]Pe mine m-a indus in oroare titlul topicului, si ca sa o scot pe Lori din melacolia blegoasa,

Daca are cineva dintre voi imaginea cartii Fram ursul polar, in format A4, coperta, ii raman vesnic recunoscatoare daca o posteaza aici. Sau orice ilustratie din acea carte atat de draga inimii mele, ca doara Lapona mi se spune... Vorbesc despre o editie de prin anii 80. Este prima carte citita in viata mea. Am primit-o inainte de a intra la scoala si stiu ca eram fascinata de ilustratii, de gheturi si aurore boreale si desi citeam pe litere abia asteptam sa invat mai repede sa citesc povestea ursului alb:)

Lori, cred ca pe-asta voiai s-o (re)vezi151_57c66c0301dfb89ef162f3d02a21dbe8_thumb.jpeg

dar eu am avut alta, am fost pur si simplu indragostita de cartea asta151_d99113d5624c5dddd505cf36529fd1df_thumb.jpeg

cred ca aveam pana-n 10 ani si frecventam perseverenta biblioteca judeteana -Duiliu Zamfirescu se numea si se numeste inca. peste drum, era o gradinita care avea in curte si o casa nationalizata. acolo locuia o prietena a bunicii mele, dna Coca, evreica, vanzatoare la o librarie din oras. cred ca am impresionat-o ca ma plimbam dintr-un capat al orasului in altul ca sa imprumut niste carti. m-a chemat, m-a tratat cu dulceata de visine -Doamne, ce bine-mi aduc aminte!- si la plecare mi-a daruit cartea asta. este o editie si mai veche, sigur inainte de 1970, si mi-a marcat copilaria, nu spun cuvinte mari. mai tarziu, cand am vazut si filmul, am fost de-a dreptul topita dupa Carmen Galin.

Dna Coca a plecat in Israel, unde a si murit, cu toata famila ei, si cat a mai trait bunica mai stiam cate ceva despre oamenii acestia draguti.

gata, m-am emotionat.

• Author

Eiiii, uite cine ma intelege pe mine ;) Eu nici acum nu am mai plecat de pe gheturile alea, acolo am hotarat sa raman, cu Fram al meu ;). Pe mine cel mai mult m-au impresionat inceputul povestii si finalul ei.

Insa nu e asta nu, imi aduc aminte ca avea albastru pe ea, ca era imaginea de inceput a ursoaicei cu puiul pe gheturi, sub o aurora polara. Am zis gresit A4, e format A3 de fapt cartea. Si avea niste ilustratii fantastice.

• Author

Am gasit-o eu, dar nush daca reusesc sa o atasez ;)

Edit: nu, nu reusesc acum si nici nu am rabdarea sa citesc cum. In orice caz e cea cu vanatorii si ursul pe ea, oameni rai!

Eiiii, uite cine ma intelege pe mine :) Eu nici acum nu am mai plecat de pe gheturile alea, acolo am hotarat sa raman, cu Fram al meu :pupic:. Pe mine cel mai mult m-au impresionat inceputul povestii si finalul ei.

Insa nu e asta nu, imi aduc aminte ca avea albastru pe ea, ca era imaginea de inceput a ursoaicei cu puiul pe gheturi, sub o aurora polara. Am zis gresit A4, e format A3 de fapt cartea. Si avea niste ilustratii fantastice.

Lapona, despre asta vorbesti oare?

E format A3, ilustratii de Andreea Gheorghitoiu si a aparut(editia asta a mea) in 1975.

119_87bcfb841995cec80005ed8b175af441_thumb.jpg

văzut pe televizorul Rubin, în fiecare Duminică dimineaţa (binenînteles, dacă-mi terminam the curăţat camera, altfel nu!

[align=center]5n4dv1EmdZg [/align]

pe el am început să-l înteleg mai tîrziu, după clasa' 5a cred :pupic:

[align=center]RMKDrwAeRKg [/align]

încă eram în Romania, nu cred că am pierdut vre-un show Flacăra la Polivalentă (pînă'n '80)... Toţi îl înjuram pe Păunescu dar totuşi mergeam la toate spectacolele...

Dacă stau să mă gîndesc, nu prea aveam multe de ales atunci.... Polivalenta, A-ul, ştrandul studenţesc, Teatrul Mic, BCSul, Cinemateca (parcă aşa se numea, vis-a-vis de Sala Palatului)... 2 Mai sau Costineşti vara... 300-500 lei pe un ELP sau Genesis disc (care erau O AVERE)... "gagicele" de la ASE (cele de la politehnică, A sau medicină erau mai cu cîntec), pantaloni evazaţi şi părul lung (well, lung este şi acum, cît o mai fi)

... dar.... ne bucuram de fiecare clipă, carte, cîntec, film sau piesă de teatru - le disectam în cele mai mici amănunte, avem subiecte de discuţie - şi argumente, bineînţeles - pentru zile întregi... Acum tot ce facem este să ne frămîntam dacă proiectele sînt terminate la timp şi cum să fac ca anul viitor să nu-mi taie bugetul din nou.... SUCKS!!!

[align=center]roAeSV9Xzvs [/align]

KQVyk0mqUeE

APVfU8Ear0o

JDz40sKQ55s

mVedlVD6Xk8

snapshots

APVfU8Ear0o

hey, pe ei i-ai uitat ? :pupic:

[align=center]P2FNHiuQeds [/align]

ei, daca e sa ne aducem aminte ... cenaclu'? :mrgreen: :mrgreen:

E9cuOXyTn_k

JHMmKqFxsy0

and now .... he he he he he, pentru cei ce nu uita si nu iarta

WHq7WQ99sLE

• Author

Lapona, despre asta vorbesti oare?

E format A3, ilustratii de Andreea Gheorghitoiu si a aparut(editia asta a mea) in 1975.

[/b] Va rog sa ma contactiati pe priv, daca e cineva care se ofera. Multumesc!

wDyl49u-mHc

TgrinHRkygU

Ca veni vorba de cenaclu, caut o melodie, nu mai stiu cum o cheama pe cintareata, si nici titlul ei, dar refrenul e asta:

Sa nu ne vada imbratisarea steaua

Prin craterul geamlicului ingust

Ridica bratul si trage jaluzeaua

Hai! Vino mai aproape, sa te gust!

[align=center]ROSU SI NEGRU

6V3bveKQwuQ

SONG

C5sepFcxtjA

COMPACT

NyzogBK9bkE

SEMNAL M

KQVyk0mqUeE