Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Placinta Creatza si Paine

Featured Replies

Am rezistat pina seara :fuckme: cind am ajuns acasa si le-am facut rapid cu ajutorul lui Lili pe WhatsApp :fuckme:

Umplute cu rucola si quartirolo ca n-am gasit telemea, asa am descoperit ca quartirolo asta ii seamana suficient de mult ca sa iasa foarte bine.

In timp ce ele se prajeau afara mai faceam treispe chestii asa ca pe primele 2 le-am ars :tongue3:

placinta.jpg

Multumescu-va :crying:

• 5 months later...
  • 3 years later...

Vine vara bine-mi pare:

post-9-0-25598000-1589816164_thumb.jpg

Cu dovlecei si feta.

Ce idee minunata!

Eu n-am mai facut demult placinte, chiar imi era dor, dar sambata am fost la magazinul romanesc si am cumparat, erau proaspete, asa ca ne-am facut pofta.

Dar m-ai dat gata cu dovleceii - i-ai pus cruzi sau i-ai calit inainte?

Vine vara bine-mi pare:

post-9-0-25598000-1589816164_thumb.jpg

Cu dovlecei si feta.

Ce idee minunata!

Eu n-am mai facut demult placinte, chiar imi era dor, dar sambata am fost la magazinul romanesc si am cumparat, erau proaspete, asa ca ne-am facut pofta.

Dar m-ai dat gata cu dovleceii - i-ai pus cruzi sau i-ai calit inainte?

Cruzi, dar i-am ras si i-am presarat cu sare.I-am lasat pana am intins foile si i-am scurs bine inainte de folosire.

am zis ca nu mai fac aluaturi da' tot la asa ceva ma gindeam de citeva zile

noroc ca n-am ce brinza sa pun in ele, ca verde as avea :occasion14:

Termin faina care o am si cam gata si eu.

• 3 months later...

Azi - langosi simpli si cu branza.

Nu stiam ce sa fac pe cand vine sotul acasa, cand ajunge de la serviciu seara nu prea mananca "mancare". Dar vorbind cu maica-mea la telefon a pomenit de placinte asa ca...

Am facut 3 umpluti cu branza, restul simpli. Eu n-am putut sa mananc decat jumatate dintr-unul umplut cu branza, mi s-au parut uriasi, asta a fost pe la 7:30. Sotul a fost foarte incantat, a zis ca-s mai buni decat cei de la magazinul romanesc :( . Mi-au iesit intr-adevar foarte pufosi (si gustosi =)) ).. Copiii n-au vrut sa manance, dar pe la 9 se duce fiica-mea in bucatarie si o aud: "Pai de ce n-ai zis ca ai facut beaver tails?" whaaaat =)) ? Astea-s tot un fel de langosi, dar dulci. Asa ca am transformat langosii mei aia simpli in beaver tails - i-am dat prin zahar si uns cu nutella - aproape ca a lesinat fiica-mea de fericire :( ! "The best beavertails ever!" ok, bine ca stiu pe data viitoare, impac si capra, si... iezii, si tapul :71: .

post-192-0-80889800-1599360741_thumb.jpg

post-192-0-55795500-1599360787_thumb.jpg

Adi =)) bine ca nu intra al meu pe aici sa auda ca se ung si cu nutela, dupa care baleste uneori cand intram in magazine, ca langosii (noi sincer le spunem turte) simpli sau cu branza sunt favoritele lui, mai ales iarna. Acum ca am slabit probabil voi face si mai rar dar cu siguranta cand e pofta mare, voi face si eu!

Pai sa nu-i spui, ramane secretul nostru :( . Daca tot ati slabit, ar fi pacat sa dati inapoi - si sotul tau tine dieta, nu?

Sunt atatea motive pentru care ii fac si eu rar, dar acum am zis sa-i fac pofta sotului ca nu gasise la magazinul romanesc saptamana trecuta. Cei umpluti ii fac de obicei si cu ceapa verde si marar, dar n-am avut. Aaa, si din cele 600 de grame de faina pe care am folosit-o acum, 100 g au fost faina integrala, deci... dietetici =)) !

Adi, da amandoi am tinut dieta si vrem sa ne mentinem cat mai mult asa. Probabil o sa fac la iarna,de pofta, dar ma voi stradui sa fac din faina cat mai putina, sa fie chiar de pofta!