Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasticcio cu rosii,ceapa si scamorza afumata

Featured Replies

Super!!!! Am niste rosii, cascaval trec pe lista (sper sa si gasesc! :D) si diseara-l incerc! :)

Cascaval afumat gasesti pe ste tot,mai greu scarmoza...dar cum ziceam,e foarte bun si cu înlocuitor :floare:

Am gasit un cascavut bunicel (afumat). Scamorza, no way duda! :D Da' am facut azi, dupa ce ne-am intors din drumetii. Rapid si gustos! Saru'mana pentru masa! :D

Poze, nexam, ca eram lesinati de foame si nu-i ardea nimanui de poze. Abia asteptam sa halim! :D

...sa arate atat de apetisant ca sa ma faca sa beau apa toata ziua de pofta.... ;)

Asa multa apa nu e buna,ca ruginesti! ;)

Asa zice si sotu'... :happy2:

Maya , ce fel de cascaval afumat se gaseste pe la noi?

Ca mi-ai facut pofta....da' ce pofta !

• Author

Poze, nexam, ca eram lesinati de foame si nu-i ardea nimanui de poze. Abia asteptam sa halim! :)

Asa si eu.Am facut atîtea retete,dar nu apuc sa le pozez,ba din graba,ba din foame ;) ,ba fac una...si e gol akku...

Sau ca ieri,am facut creme brulee,si am lasat formitele la racorit,apoi urma sa le bag la frigi...iar Felix a sarit de jos direct în ele cu picioare,coada...eu sa turb,lui i-a placut.Mi-a trecut si mie,ce era sa fac? :)

• Author

Pai se gasesc foarte multe feluri de cascaval afumat.Chiar si la Lidl,daca nu ma însel si la Aldi.Apoi la orice Käsetheke...întreaba tantile de acolo.Sînt feluri si feluri,simple,cu bucatele de sunca,sau verdeturi,legumaraie(paprika..etc..etc,chiar si scamorza.

Pai se gasesc foarte multe feluri de cascaval afumat.Chiar si la Lidl,daca nu ma însel si la Aldi.Apoi la orice Käsetheke...întreaba tantile de acolo.Sînt feluri si feluri,simple,cu bucatele de sunca,sau verdeturi,legumaraie(paprika..etc..etc,chiar si scamorza.

Multzam :)

Io de la Käsetheke nu mai cumpar de cateva luni , din pacate ;)

de cand cu bebelina. Ca daca nu scrie pe eticheta ca-i din lapte pasteurizat , nu ma apropii . Tre sa vad EU neaparat eticheta :).

O sa caut azi pe la Edeka , acolo merg...sau la Real.

fost la Real , cumparat ceva afumat ( numai cu Paprika era , da' bun o fi :) ) , cine ghiceste ce papam maine la micul dejun? :) ;)

Scamorza e asta, am luat poza din Internet

post-4-127369803797_thumb.jpg

Cind se topeste face fire ca mozzarella si asta e una dintre caracteristicile si bunatatile ei.

Acu o iesi chestia asta si cu o brinza afumata cu bucatele de paprika prin ea care din cite stiu eu aduce mai mult a un fel de brinza topita (din ce am gasit eu in Germania si la Lidl), dar are alt gust :notworthy:

Acu o iesi chestia asta si cu o brinza afumata cu bucatele de paprika prin ea care din cite stiu eu aduce mai mult a un fel de brinza topita (din ce am gasit eu in Germania si la Lidl), dar are alt gust :notworthy:

Reao!

Si io care venisem sa ma laud ca am papat si a fost bun , bun de tot....da nu-tzi mai spun cat a fost de bun ca esti o rea :violent6:

Data viitoare pun mai putzin ulei in tigaie ca tare grasa a fost! da' am mancat cu pofta , desi eu de vreo 2 saptamani ma hranesc numai cu capsuni ( de cand au aparut astea nemtzesti )si cu castravete :headbang:

poze n-am facut ca n-avea rost , oricum nu mai gasesc cablu.....si din aparat nu pot sa le pun pe net :)

Pai eu iti mai dau o sansa, sa cauti scamorza si sa incerci iar. :thumleft:

Eu fac chestia asta special in tigaia grea de fonta cu capac, ca sa pot pune putin ulei si ceapa si rosiile sa se coaca inabusit.

Si daca nu ma inseala memoria in zilele in care imi ies pe urechi dovleceii ca nu mai stiu cum sa ii gatesc, am adaugat si un strat de dovlecei.

Adriana & Maya, va multumesc la amandoua pt aceasta gustoasa 'bruschetta'... eu asa le-am 'vandut-o' la mancaii mei...

Nu am apucat sa fac poze, a zburat imediat...

Giulia a lasat deoparte scarmozza, iar Mara ceapa... nu-i bai am mancat noi. Buna! Cu siguranta cu caldurile care s-au preconizat in vara aceasta, o sa-mi fie usor sa o repet la greu.

Cu siguranta cu caldurile care s-au preconizat in vara aceasta, o sa-mi fie usor sa o repet la greu.

Serios? Ca deocamdata is departe tare caldurile astea :thumleft:

Eu vara, cu rosiile proaspete cuore di bue din gradina o fac foarte des, si binenteles cu piine proaspata cu coaja crocanta.

• Author

Caldura,auzi la ea!AI venit sa ne faci în ciuda?Eu sînt de-a dreptul enervata la maxim.Încep sa ma simt ca vremea...ploua,ploua,si iar ploua!Nici nu mai stiu de cînd...de saptamîni!

Sorina,ma bucur ca macar tu ai vreme buna :notworthy:

Si la mine ploua de rupe, acum... daar, au spus ca vara aceasta va fi cea mai calda din ultimii 150 de ani. Deja ma ia cu frica cand ma gandesc la 2005...
Aici a fost groaznic in 2007, am crezut ca m-am sudat de scaunul de la birou, de ce cald era!
  • 2 months later...

Multumesc mult Maya si Adriana,cu caldurile astea a picat la fix....

post-405-128016285167_thumb.jpg

Am tras feliile de paine la tigaie cu putin ulei de masline,am frecat cu usturoi,am mai presarat la urma cu busuioc uscat...

Eram "precisa" ca pe undeva maestro Rossini a pomenit si de reteta aceasta.

Si dumenealui, cu tournedoul lui cu tot se pricepea si la muzica si la cratita.

Sa-i dam cuvantul:

[color=#800080]"

Gaudenzio

Che pasticcio è questo qua?

Bruschino

E’ un pasticcio saporito."[/color]

Il signor Bruschino, ossia Il figlio per azzardo - Gioacchino Rossini 1813

:) :) :)