Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasticcio cu rosii,ceapa si scamorza afumata

Featured Replies

foarte interesant, eu stiam ca pasticcio e un fel italienesc asemanator cu lasagna, ba chiar mi-a fost servit felul asta de mancare in Italia, sub aceasta denumire, mi-a placut si am cerut si reteta.

astora eu le-as fi zis bruschete gratinate, fara indoiala sunt foarte gustoase.

Pasticcio e ceea ce e in tigaie in reteta asta, care se poate minca in farfurie si ramine pasticcio sau pe piine ca Maya si poate deveni bruschetta, care ar deveni gratinata doar daca s-ar gratina la cuptor dupa ce s-a pus pasticcio pe ea, altminteri in varianta asta e doar bruschetta. Si pasticcio poate fi si din paste si din altceva, tot o amestecatura de mai multe ingrediente se cheama ca e :floare:

Pasticcio e ceea ce e in tigaie in reteta asta, care se poate minca in farfurie si ramine pasticcio sau pe piine ca Maya si poate deveni bruschetta, care ar deveni gratinata doar daca s-ar gratina la cuptor dupa ce s-a pus pasticcio pe ea, altminteri in varianta asta e doar bruschetta. Si pasticcio poate fi si din paste si din altceva, tot o amestecatura de mai multe ingrediente se cheama ca e :hug:

Multumesc, Adriana, deci varianta asta e bruschetta, nu? Nu as vrea sa ma fac de ris daca as servi asa ceva unor persoane care stiu mai bine decit mine despre ce e vorba. Chiar ma tenteaza, vreau sa fiu sigura ca le servesc sub numele potrivit. :)

Da, bruschetta e o felie de piine pe care pui ceva, de la simpla rosie pina la chestia asta un pic mai bogata.

Felia de piine o poti praji inainte de a pune umplutura pe ea.

Sau o poti gratina la cuptor sub grill cu umplutura pe ea.

• 2 weeks later...

De cand am vazut reteta am zis ca incerc mai ales ca eu gasesc tot timpul scamorza.Dar i-a venit randul.

Maya, Adriana, multumesc de reteta.

Ceapa mea a fost mai rumenita,da tare buna a fost.Mai fac zilele astea la cererea sotului cu rosiile taiate bucatele sa poata manca copilu´si fara ceapa(pt mine cu ceapa :hug: )

post-479-128112036809_thumb.jpg

• 1 month later...
  • Author

Azi am facut muuuulte pitute de astea...Pasticcio la cuptor :lol:

Am rumenit olecuta ceapa pe tigaie unsa cu un strop de ulei de masline,apoi am pus feliile de rosii,tot asa un minut.Pitutele le-am bagat sub grilul de la cuptor si le-am uscat putin,apoi am pus pe ele inele de ceapa,felii de rosii si felii de scamorza affumicata (adusa din Italia,ofcors :lol: ).

De data asta am condimentat foarte usor cu rozmarin si busuioc uscat din rîsnita,si am stropit cu ceva ulei de masline si am dat la cuptor sub gril pîna s-a înmuiat brînza.

Leckeeeer!

post-5-128517498549_thumb.jpg

post-5-128517499627_thumb.jpg

Si daca tot aveam sarea de jambon,de ce sa nu profit de ea?

Lecker rau!!!

post-5-128517503549_thumb.jpg

Nu stiu cum de am ramas fara ceapa rosie(si eu ca Nico...am observat ca la noi ceapa rosie e nelipsita :lol: ),atunci ar fi fost mai mult ca perfect! :lol:

am facut-o si eu azi

cu scamorza affumicata de Sibiu :floare:

post-685-128560717914_thumb.jpg

rezultatul f buuun

post-685-128560718853_thumb.jpg

greu m-am oprit sa las si lui tati portiaaa :P

multumesc Maya pt reteta

• 3 weeks later...
Ziua buna! am intrat sa va spun ca am gasit scamorza la penny market, asa ca fetele din romania mergeti si cumparati daca vreti, atat afumata cat si neafumata.
  • 6 years later...