May 22, 201016 yr comment_38519 Am incercat in sfirsit aluatul asta pe care vroiam sa-l fac demult. E tipic sicilian si e folosit pentru a face lucruri sarate sau dulci, lucruri care se frig, umplute cu orice gen coltunasi, foarte simplu, comod, splendid de lucrat.Eu am facut cornulete umplute cu bucatele de cremwurst pentru ziua lui Marco, am facut o proba pentru toate chestiile pe care le-am pregatit si congelat si el mi-a zis ca cele care vor fi cel mai apreciate si mincate de baieti si fete ca nu mai am voie sa ii numesc copii vor fi astea.Ingrediente pentru aluat:[u]- 1 kg faina 00- 70 gr zahar (daca se foloseste pentru sarate, daca se foloseste pentru dulciuri se mareste cantitatea de zahar la 100 de gr)- 100 gr untura (strutto), nu e deloc recomandabil sa fie inlocuita cu unt- 30 gr sare- 42 gr drojdie de bere proaspata- 450 gr apa, mie atit mi-a fost suficient, dar poate varia in functie de umiditatea fainii[/u]Din aceste ingrediente se face un aluat, mie mi l-a facut Ken Se lasa la crescut cel putin doua ore dupa care e gata pentru a fi folosit, eu l-am intins si taiat cu minunatul sablon pentru cornulete Tupperware, la baza fiecarui triunghi de aluat am asezat o bucata de cremwurstLe-am rulat si uns cu ou batutFiind intinsa subtire foaia nu le-am mai lasat la crescut ci le-am pus la copt, 15 minute la 200°C.Foarte bune, am uitat sa fac poze la sectiune ca sa vedeti ce frumos a crescutE un aluat de care m-am indragostit definitiv Report
May 22, 201016 yr comment_38520 Se vede ca au crescut tare frumos O intrebare am, untura e de porc?.. :D Report
May 22, 201016 yr comment_38529 Intr-adevar, minunat !Eu il cunosc in versiunea dulce si il ador!!!!!Instrumentul de la tupperware e fain tare. Foarte frumoase ti-au iesit! Report
May 23, 201016 yr comment_38533 Foarte faine ti-au iesit,am retinut reteta de aluat(la fel ca si cel de tarta cu vin alb)...Sunt retete pretioase... Report
May 23, 201016 yr comment_38535 Foarte interesant. Deocamdata pun reteta la dosar, ca nu am untura de porc, nu mancam carne din asta decat ocazional. De incercat o sa-l incerc cu siguranta. Cremvurstii rulati sunt .... duca-se pe gat. Report
May 23, 201016 yr Author comment_38555 Intr-adevar, minunat !Eu il cunosc in versiunea dulce si il ador!!!!!Instrumentul de la tupperware e fain tare. Foarte frumoase ti-au iesit!Putem completa si cu restul de variente, cind le facem sau cind le mincam facute de altii, ma ajuti? Eu o sa-l mai fac si in alte variante, vreau neaparat sa-l incerc prajit Report
May 23, 201016 yr Author comment_38556 Foarte interesant. Deocamdata pun reteta la dosar, ca nu am untura de porc, nu mancam carne din asta decat ocazional. De incercat o sa-l incerc cu siguranta. Cremvurstii rulati sunt .... duca-se pe gat. Eu untura am luat-o de la supermarket.O prietena de la Palermo a spus ca in nici un caz untura nu se poate inlocui cu unt pentru ca untura ii confera pufozitatea asta si textura pe care o are. Margarina din punctul meu de vedere nici nu intra in discutie.Deci daca vrei sa il incerci si sa iasa asa cum trebuie amina momentul pentru cind o ai ai, o sa poti si o sa vrei sa maninci o picatura de untura, pentru ca 100 de gr la 1 kg de faina, cred ca o picatura intra in fiecare cornulet Eu faceam genul asta de cornulete pe vremea cind cumparam aluatul frantuzesc cu felii de cirnat afumat, ieseau dementiale cornuletele alea. Report
May 23, 201016 yr comment_38559 Si eu fac cu aluat frantuzesc, doar ca nu le rulez asa, tocmai pentru a nu baga mult aluat (cura de slabire, deh). Cabanosul de saptamana trecuta asa a fost preparat/maltratat. Vreau sa incerc aluatul asta, pentru ca imi place cum arata si din moment ce se preteaza la mai multe preparate mi se pare ideal. Report
May 23, 201016 yr comment_38565 Sa stii ca ma feream de untura in aluaturi.Dar am am invatat sa-l apreciez.Si sa-l respect.Nu sunt vegetariana deci... .Am facut painea: biove, si taxativ se foloseste untura.N-am poze ca nu mi-au placut(pozele, panini da).Dar revin .Revenind la aluatul tau: imi place, si-am sa-l incerc cu siguranta.Urmatoarea achizitie:sablonul ala de croissant! Report
May 23, 201016 yr comment_38570 Intr-adevar, minunat !Eu il cunosc in versiunea dulce si il ador!!!!!Instrumentul de la tupperware e fain tare. Foarte frumoase ti-au iesit!Putem completa si cu restul de variente, cind le facem sau cind le mincam facute de altii, ma ajuti? Eu o sa-l mai fac si in alte variante, vreau neaparat sa-l incerc prajit Variante sunt o multime, fripte sau la cuptor, cu carne sau cu ricotta, pizzette mici, etc.O sa incerc, eu nu l-am facut niciodata (din nou aduc in prim plan pasiunea mea pentru aluaturi - de mancat, mananc )Ieri am luat de exemplu de la bar 2 brioche si inghetata pt umplut acasa, evident fistic si ciocolata. Report
May 23, 201016 yr Author comment_38614 Foarte faine ti-au iesit,am retinut reteta de aluat(la fel ca si cel de tarta cu vin alb)...Sunt retete pretioase... Asta are nevoie de un pic de timp ca sa o faci, cealalta se face pe loc, in acelasi timp in care ai deschide o punga cu aluat frantuzesc.Datorita acestor 2 aluaturi eu am decis sa nu-l mai cumpar pe cel frantuzesc, rezultatul pentru mine e mult mai bun din toate punctele de vedere. Urmatoarea achizitie:sablonul ala de croissant! Eu nu stiu cum am putut trai fara el pina acu Report
May 24, 201016 yr comment_38646 Eu am de toate, asa ca am sa le fac saptamana aceasta... Ce bine arata cornuletele tale...Aveti alte idei pt umplutura?A, si pot face si pliculete/patratele umplute, Nu?Multumesc mult, Adriana! Sorina Report
May 24, 201016 yr Author comment_38648 Se pot face in toate formele pe care le doresti, daca ii inchizi poti pune ragu si mazare, sau mozzarella si prosciutto, ce-ti place tie.Eu azi dupa-amiaza vreau sa fac pizzette din el, daca reusesc vin cu poze si impresii. Report
May 24, 201016 yr comment_38688 Te astept...Nu promit nimic, dar daca nu intervine nimic intre timp, maine am sa-mi incerc si eu norocul cu Domnul Palermo. De abia astept. Report
May 24, 201016 yr Author comment_38747 Facute, splendide.Am facut aluatul tot in Ken, l-am lasat sa creasca un pic, in jur de 2 ore, apoi am intins aluatul, l-am taiat in forma de discuri, l-am pus in tava. In tava a stat vreun sfert de ora maxim, pina ce am terminat de taiat tot aluatul, apoi am pus sosul de rosii si pus la copt in cuptor la 175°C ventilat pentru ca aveam 4 tavi, le-am alternat putin si dupa vreo 15 minute cind se vedea ca prinsesera forma adica nu mai erau moi si erau crescute, le-am scos si le-am pus prosciutto cotto di Praga si emmental bucatele si le-am repus la cuptor pina ce marginile incepeau sa se coloreze. Le-am congelat.Sunt foarte bune Mi-a ramas o bucatica de aluat pentru ca nu mai aveam loc in tavi si am facut un covrig si sectiunea Precizez ca din neatentie am scapat 100 de gr de zahar in loc de 70 si n-a fost nici o problema Report
May 24, 201016 yr comment_38748 Mi-ai luat-o inainte, am luat tot ce trebuie si vroiam sa fac pizzettele, ca la astea as putea sa ma bag ! Report
May 25, 201016 yr comment_38772 Waw, nu ca mai era nevoie, dar acum sunt superconvinsa... Ale mele sunt in seara aceasta. Deabia astept sa ma joc deseara. Sorina Report
May 25, 201016 yr comment_38788 ce grasune sant cornuletele. misto scula aia de taiat asa egalai mei nu mananca pigs in blankets(adica alea ale tale cu carnat) dar mini pizze da. o sa-l incerc si eu in curand ca o sa am musafiri si le fac copiilor. Report
May 25, 201016 yr Author comment_38791 ce grasune sant cornuletele. misto scula aia de taiat asa egalai mei nu mananca pigs in blankets(adica alea ale tale cu carnat) dar mini pizze da. o sa-l incerc si eu in curand ca o sa am musafiri si le fac copiilor.Cu pizzettele mergi la sigur la copii, cel putin aici.In cornulete daca vrei poti pune orice altceva, marmelada, brinza, rahat, ce vrea muschiul tau Report
May 25, 201016 yr comment_38805 Diseara vin cu briosele dulci, aluatul a crescut extraordinar (nu fi decochi , ca inca e la crescut), e super pufos. Report
May 25, 201016 yr comment_38829 Vreau sa-ti spun ca sunt exceptionale!!!!Deosebit de pufoase si bune bune.Reteta am facut-o cu manitoba si am adaugat oua, diseara vin cu amanunte.Am terminat de mancat una, mmmmmmmm!!Diseara, brioche cu inghetata !! Report
May 25, 201016 yr comment_38844 Am facut deja cornulete cu nutella si cornulete cu prosciutto/wurstel... acum am la cuptor pizzettele...Cele cu nutella au zburat fetele mai mult de jumatate, a trebui sa le ascund...Sunt curioasa sa vad cum imi vor iesi pizzettele... le-am facut cam grosute, cred... Asta sa fie paguba. Am rams impresionata de elasticitatea aluatului. Eu, ca eu, da mama a zis ca a mai vazut un astfel de aluat doar o singura data in viata.Cand l-am scos din MDP a cazut tot, dintr-o bucata, nu s-a rupt... asta chiar ca nu mi s-a intamplat niciodata pana acum... Multumesc mult, Adriana! Sorina Report
May 26, 201016 yr Author comment_38861 Ma bucur mult ca v-a placut.Any, scrie exact ce modificari ai facut. ok? Report