May 26, 201016 yr comment_38883 Adriana, cornuletele au fost exceptionale... pizzettele nu prea. Cred ca le-am tinut prea mult la cuptor... 15 min la mine a fost prea mult si curios ca mai bine s-au facut cornulete la 200grade decat pizzettele la 175grade...Ceva am gresit, banuiesc ca ori am gresit temperatura, ori le-am lasat prea mult la cuptor...Mai tarziu voi reveni cu pozele. Acum trebuie sa o duc pe Mara la autobuz... Report
May 26, 201016 yr comment_38917 Deci am facut brioche dulci, in Sicilia se mananca umplute cu inghetata sau alaturi de un pahar cu granita (la Catania).Se mananca la micul dejun, dupa amiaza, noaptea pe plaja la chioscuri, oricand!Cele care au dop deasupra sunt specifice Cataniei, le-am facut cu si fara.Data viitoare o sa le fac fara, imi plac mai mult, vin mai frumoase.Le-am facut asa: 700 gr faina manitoba300 gr faina 00150 gr zahar150 gr untura20 gr miere de albine20 gr sare30 gr drojdie proaspata350 ml lapte4 oua Aluatul l-a framantat masina de paine.Am repetat de vreo 2-3 ori programul de framantat.Cand am vazut ca creste, am mutat aluatul intr-un castron mare ca sa nu dea pe dinafara. Am lasat la crescut cam 3 ore, pentru ca aveam cuptorul ocupat.Am format bilele, nu drept mici, cam 90 - 100 gr de aluat pt fiecare, apoi am format biluta mai mica(dopul), am facut loc cu degetul in mijlocul bilei mari si am instalat-o acolo.Am un cu galbenus de ou amestecat cu lapte, am mai lasat putin in tava la crescut, am uns iar, am dat la cuptor 30 minute (depinde de cuptor) la 190 de grade.Se vede cand sunt gata, trebuie sa fie rumenite frumos.Cand le-am scos de la cuptor, asa fierbinti cum erau, le-am uns cu apa cu zahar Report
May 26, 201016 yr comment_38918 Briosa mea cu inghetataSi tava pe care am dus-o soacramii alaturi de biscuiti (alta reteta) Report
May 26, 201016 yr Author comment_38926 Le brioches col tuppo Bravissima, arata superb, ferice de soacra-ta Report
May 26, 201016 yr comment_38928 Le brioches col tuppo Bravissima, arata superb, ferice de soacra-ta Adriana, multumesc, dar daca nu erai tu cu topicul asta cu siguranta nu le faceam, continuam sa le cumpar. Deci avantaj, eu !Vara cand stam la mare, vine nenea de la brutarie cu masina pe toate stradutele si ies de fiecare data si cumpar o punga de brioche, sunt numai 5 intr-o punga, cumpar o zi da, una nu.Acu' nu mai cumpar . Report
May 26, 201016 yr Author comment_38931 Nici nu stii cit ma bucur, sper sa nu ma certi daca se misca acul la cintar Report
May 26, 201016 yr comment_38936 Nici nu stii cit ma bucur, sper sa nu ma certi daca se misca acul la cintar nu, nu cred ca e pericol sa se miste acul la cantar, am ajuns in sfarsit la grutatea ideala si ma mentin asa de 2 luni ! Report
May 26, 201016 yr Author comment_38980 nu, nu cred ca e pericol sa se miste acul la cantar, am ajuns in sfarsit la grutatea ideala si ma mentin asa de 2 luni !Bravo Report
May 31, 201016 yr comment_39752 Am incercat in sfirsit aluatul asta pe care vroiam sa-l fac demult. E tipic sicilian si e folosit pentru a face lucruri sarate sau dulci, lucruri care se frig, umplute cu orice gen coltunasi, foarte simplu, comod, splendid de lucrat. Adriana, arata minunat aluatul si il voi incerca si eu, cu siguranta. Felicitari si multumim pentru reteta! Report
May 31, 201016 yr Author comment_39760 Adriana, arata minunat aluatul si il voi incerca si eu, cu siguranta. Felicitari si multumim pentru reteta!Multumesc frumos, daca il incerci ai sa te indragostesti de el Report
May 31, 201016 yr comment_39763 Adriana, ma ajuti si pe mine, te rog frumos?Am facut azi niste frumuseti de cornulete, daaar le-am facut pt a le consuma miercuri, deci de congelat nu se poate vorbi. Nici nu le congelez bine ca ar trebui sa le decongelez...Asa ca ce fac cu ele? Le pun in frigider sau le tin la temperatura camerei?Multumesc mult! Sorina Report
May 31, 201016 yr Author comment_39773 Pai depinde ce au inauntru, pentru mai multa siguranta pune-le in frigider si eventual inainte de a le servi le treci in cuptorul cald 5 minute si sunt ca abia facute. Report
May 31, 201016 yr comment_39776 Pai, o parte sunt cu wurstel si una cu nutella... Daca as fi acasa asa as face, doar ca miercuri incarcam dimineata tot in masina si se merge la padure (sa dea Domnul sa nu ploua)... Asa ca nu avem cuptor la dispozitie, doar daca am timp dimineata, pana sa plecam... Multumesc! Report
May 31, 201016 yr Author comment_39781 Pai, o parte sunt cu wurstel si una cu nutella... Daca as fi acasa asa as face, doar ca miercuri incarcam dimineata tot in masina si se merge la padure (sa dea Domnul sa nu ploua)... Asa ca nu avem cuptor la dispozitie, doar daca am timp dimineata, pana sa plecam... Multumesc!Atunci nu, pune-le acum in frigider si miercuri le pui in bagaje linistita, o sa se incalzeasca de la caldura care o sa fie in masina N-are nici un rost sa le pui in cuptor daca nu le poti servi apoi imediat. Report
May 31, 201016 yr comment_39790 Iti multumesc mult, Adriana! Ma duc sa le bag in frigider. Sorina Report
July 8, 201016 yr comment_46316 Hallo!As vrea sa incerc si eu acest aluat, problema e ca am in casa numa drojidie uscata, a incercat cineva cu drojdie uscata? sau mai bine astept pina merg la cumparaturi si incerc cu drojdie proaspata. Report
July 8, 201016 yr comment_46341 Mama , Any cum pot arata briosele alea.Parca si simt mirosul si devin din ce in ce mai nerabdatoare sa ajung in Sicilia.Off, ca atat mi-am dorit sa ajung anul asta sa-l mai prind pe socrul surorii mele in viata dar.....Sicilia imi va ramane in suflet mereu. Adriana si mama facea aluat cu osanza din care facea patauri.Tot timpul avea in congelator osanza, mama ce bune erau pateuturile alea.Poate ma bag si eu sa fac o tura de briose, pana nu-mi da dr interzis sa mai mananc ceva gras. Report
July 8, 201016 yr Author comment_46344 Hallo!As vrea sa incerc si eu acest aluat, problema e ca am in casa numa drojidie uscata, a incercat cineva cu drojdie uscata? sau mai bine astept pina merg la cumparaturi si incerc cu drojdie proaspata.In principiu ar merge inlocuind-o pe cea proaspata cu cantitatea corecta de uscat, practic nu stiu ce sa-ti zic pentru ca eu nu o folosesc decit extrem de rar. Poate ma bag si eu sa fac o tura de briose, pana nu-mi da dr interzis sa mai mananc ceva gras.Fa numai citeva Report
July 8, 201016 yr comment_46345 Adriana, multumesc de raspuns , m-am gindit ca mai bine folosesc drojdie proaspata, si eu folosesc drojdia uscata numa cind nu mai am de aia proaspta.Prestez acest aluat cit de curind Report
July 11, 201016 yr comment_46927 Any, am comis briosele.Am luat o faina care sa inlocuiasca manitoba, au iesit bune.Numai ca am facut juma de cantitate, nu de alta,dar le mananc .Al meu a si infulecat 2 Report
July 11, 201016 yr comment_46950 Any, am comis briosele.Am luat o faina care sa inlocuiasca manitoba, au iesit bune.Numai ca am facut juma de cantitate, nu de alta,dar le mananc .Al meu a si infulecat 2 Foarte aratoase sunt briosele tale !Le-am mai facut si eu tot jumatate de portie, pentru noi sunt suficiente. Calde abia scoase din cuptor sunt minunate, eu insa le mananc reci umplute cu inghetata. Report
July 11, 201016 yr Author comment_47039 Ioana, parca ai fi siciliana asa de frumoasa briosa cu inghetata ai facut Report
July 11, 201016 yr comment_47111 Ioana, parca ai fi siciliana asa de frumoasa briosa cu inghetata ai facut mille grazie Adriana.n-am mai mancat brioche de 5 ani de cand am fost in Sicilia.De fel le papa cu granita, cu inghetata am mancat doar o singura data acum 15 ani.Inca odata mii de multumiri lui Any pt reteta si tie pt ca ai adus la lumina aluatul Palermo. Report