Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini tort cu rhabarber

Featured Replies

O prajitura super gustoasa, gustul de portocala se imbina extraordinar cu cel de rhabarber.

Avem nevoie pentru blat de:

250 gr faina

60 gr zahar

160 gr unt

1 galbenus

1 plic zahar vanilat

post-479-127498765647_thumb.jpg

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat molicel

post-479-127499124351_thumb.jpg

si se impart in 10 forme micute(sau in functie de ce forme aveti)

post-479-12749913203_thumb.jpg

Se inteapa cu furculita aluatul si se da la rece pt 15 minute

Intre timp pregatim rhabarber si avem nevoie de

600 gr rhabarber

200 gr zahar

coaja rasa de la o portocala

post-479-127499179553_thumb.jpg

Taiem rhabarber in bucatele mic de cca 5 cm si punem impreuna cu zaharul si coaja de portocala pe foc pana devine ca un piure

post-479-127499269603_thumb.jpg

Intre timp dam la cuptorul preincalzit la 200 grade formele si le lasam cca 10 min sa se coaca.

Piureul de rubarba se lasa la racit si se pune apoi in formele scoase din cuptor

post-479-127499285915_thumb.jpg

Cat pireul se lasa la racit pregatim bezeaua pt finalizarea tortuletului.

Pentru bezea avem nevoie de

3 albusuri

150 gr zahar

1 plic zahar vanilat

cateva picaturi de zeama lamaie

post-479-127499299222_thumb.jpg

post-479-127499304831_thumb.jpg

Punem bezeau pt tortulet si dam la cuptor pentru inca 20-25 min

post-479-1274993148_thumb.jpg

e voila` finalul

post-479-127499331611_thumb.jpg

si sectiunea

post-479-12749933536_thumb.jpg

Un deliciu.Eu am folosit zaharul brun , doar pt bezea ca sa nu schimb culoarea am pus alb.Cine doreste ca piureul sa nu fie prea dulceag , poate pune mai putin zahar.Eu urmatoarea data voi pune 150 doar ca sa simt mai bine gustul acrisor al rhabarber-ei

• Author

Yumiiiiii... :floare: Mai ramane ceva pentru we? Sa stiu daca are rost sa te vizitez ori ba! :)

vedem, vedem ,nu ramane se mai fac

...sa ma bata mamaie!

:mellow:

Ioanooooooooooooo :)

lasa ralu sa nu te bata nimenea, nu-i greu de facut, pune mana si fa o portie

Iti propun un exercitiu de imaginatie: sa zicem ca e ora 11, simti ca brusca viata ta nu mai are sens fara un minitort de rubarba, purcezi la a taia cele 5 fire care se incapatineaza sa nu se mai inmulteasca, comiti tortul in jur de miezul noptii... ce faci acum? astepti o ora decenta sau il halesti? :D

Si mai mult decit atit, ce crezi ca am facut eu?

:happy4: :happy4: :D

Dar ce te faci daca la ora 3 dimineata te bantuie fantoma minitortului si n-ai rubarba?Ieri in magazin m-am uitat la ea si am zis ca iau eu zilele astea. :happy4:

Sa-ti fie de bine Ralu , eu chiar te felicit ca ai facut si ai si mancat ce ti-a fost pofta! E una din placerile vietii!

Si eu o ador!Cineva, undeva, spunea ca rubarba asta e doar un moft, o moda, si ca i se da prea mare importanta.

Eu cred ca ori o iubesti ori o urasti.Nu-ti place n-o mananci, dar nu ca-i un moft.Adica eu si cu-i mai place, spunem ca ne place, pentru ca-i la moda.

Eu pentru rubarba trebuie sa astept.Aici nu-i.Dar las ca-ajung eu acas'.

O minune, Ioana! :floare:

• Author

Raluca, super ti-a iesit.Cum ti s-a parut la gust?combinatia portocala rhabarba?

Eataly, cine zice asta sa-i fie de bine.Mie una imi place f mult, chiar azi am mai luat cateva fire sa vad exact ce fac ori o tarta ori muffin.

Rhabarber-ul are gust acrisor.Intradevar nu e prea aromat,dar combinat cu portocale,

capsuni,....sau alte fructe parfumate e perfect.

Merge si neacompaniat dar atunci eu pun multa vanilie.

Ioana,ce fai arata,cred ca se topeste in gura.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif

Si eu o ador!Cineva, undeva, spunea ca rubarba asta e doar un moft, o moda, si ca i se da prea mare importanta.

Eu cred ca ori o iubesti ori o urasti.Nu-ti place n-o mananci, dar nu ca-i un moft.Adica eu si cu-i mai place, spunem ca ne place, pentru ca-i la moda.

O minune, Ioana! :occasion14:

cum naiba sa fie moft cand il ai in gradina si creste ca nebunu' (io n-am ca n-am gradina =)))? unii am crescut cu el de mici (Lili, daca am inteles bine esti de pe la Brasov?) si il stim in toate combinatiile. 'sashii' de la scoala veneau chiar cu el compot la sticluta.

Ioana, eu stiam o versiune a retei asteia pe post de placinta, si fara portocala. dar cred ca asa e muuult mai bun. cand apuc fac si eu asa ca suna bine. ce de efect e asa, in forma de tortulet!!!

• Author

Simo merge si in forme de muffin, eu o parte acolo le-am facut.

Boni, da merge si asa, sunt multe variante, asa sub forma de tarta mai am si cu alte frute.

Eu de exemplu rhabarber il fac piure si ori fac praji cu blat de fistic, ori folosesc piureul la prajitura cu branza.

Zilele astea vreau sa incerc un mousse de rhabarer. :notworthy:

O minune, Ioana! :occasion14:

cum naiba sa fie moft cand il ai in gradina si creste ca nebunu' (io n-am ca n-am gradina :()? unii am crescut cu el de mici (Lili, daca am inteles bine esti de pe la Brasov?) si il stim in toate combinatiile. 'sashii' de la scoala veneau chiar cu el compot la sticluta.

Ioana, eu stiam o versiune a retei asteia pe post de placinta, si fara portocala. dar cred ca asa e muuult mai bun. cand apuc fac si eu asa ca suna bine. ce de efect e asa, in forma de tortulet!!!

Asa e Boni.Era gustarea noastra preferata:compotul de rubarba!De fapt mama numai asa ni-l facea.In prajituri, tarte si alte prajituri, l-am descoperit mai tarziu!

Noi il mancam si crud!O tija, a mea era!Dar eu-s mai ciudata, nu se pune! :occasion14:

• 4 weeks later...

[color=#808000][b]Nici eu n-am rhabarbeeeeeeeer...crud!! Dar am doua borcanele de gem de rhabarber luat de la Olandika :hungry:

In lipsa de altceva cred ca voi comite niste tortulete cu el ca nu se poate rezista domne' bunaciunii asteia!!! :occasion14:[/b][/color]