Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supa Cu Turnatei

Featured Replies

[left]Conform unei traditii , la masa de duminica pregateam supa,cu taietei de casa sau cu turnatei ,intodeauna prima pe lista de preferinte.

A fost duminica ,asa ca am facut supa :boohoo:

Trebuia sa pozez cumava numai turnateii, da` ca sa aiba cap si coada reteta , va arat si cum mai fac eu supa.

[/left]

[center][b][size=4]Ingrediente Pentru Supa

un pui

ceapa

telina

patrunjel radacina si frunze

morcovi

ardei

2 graunti mici de usturoi-optional

cateva frunze de foi de dafin-optional

sare[/size][/b][/center]

[center]post-119-127834930214_thumb.jpg[/center]

[center][b][size=4]Ingrediente pentru Turnatei

faina

oua

un strop de sare [/size][/b][/center]

[center]post-119-127834924439_thumb.jpg

Am avut puiul curatat si l-am pus la fiert la foc iute cateva minute pana s-a adunat spuma ,apoi am aruncat apa si carnita am dat-o deoparte

post-119-127834940802_thumb.jpg

Intr-un litru jumatate de apa am pus zarzavatul ,lasand sa fiarba pe jumatate

post-119-127834952625_thumb.jpg

Dupa 25-30 min am adaugat carnea de pui,si am completat cu apa,acum am pus si sarea si condimentul meu favorit ,vegeta

post-119-127834972439_thumb.jpg

Dupa vreo inca 30-35 min supa era gata,si nu s-a sfaramat carnea,sau zarzavatul,iar supa e limpede,de aceea arunc prima apa cand fierb carne pentru supa,bors

post-119-127842609103_thumb.jpg

Am dat supa deoparte ,am strecurat-o si am tinut-o pe aragaz la foc moderat sa fie fierbinte.

Am pregatit turnateii.

Nu am dat cantitati exacte la ingrediente,pentru ca ba faina e prea uscata,ba ouale ma.ri,dar totusi la doua oua mari am pus 4 linguri de faina plain(cred 650) ,daca puneti faina pentru cozo ,atunci s-ar putea sa intre mai putin cu o lingura.

Am mixat faina sarea, si ouale pana am ajuns la consistenta unui aluat gros curgator.In aluat Nu se pune apa

post-119-127835034889_thumb.jpg

Si am pus continutul intr-o punga rezistenta.Sau poate aveti un tub din acela pentru Ketchup(mai sigur)

post-119-127835046059_thumb.jpg

In supa fierbinte aproape clocotind am inceput sa torn in zig-zag turnateii,tragand usor cu lingura deoparte,cei nou formati sa curga in supa si nu peste ceilalti.

post-119-127835068104_thumb.jpg

Totul dureaza foarte putin,cand s-au ridicat la suprafata sunt gata,daca clocotesc se pleostesc.Daca serviti supa imediat ,asa cum a fost la mine ,faceti turnateii direct in supa.

post-119-127835087331_thumb.jpg

Serviti cu mare placere,ca e bun de merge la inima! :)

Pofta Buna! :boohoo:

post-119-127835114036_thumb.jpg

Sarumana de reteta ,Mama! ;) ;) [/center]

• Author

Imagini superbe,supa superba,turnatei superbi!Vreau si eu!!!

(Si eu fac Spätzle-le asa.Am si tuburi de alea de ketchup,dar decît sa le spal,prefer punga ;) )

:boohoo: ;) Da stiu ,imi amintesc ca mi-ai zis si nici acum nu stiu de ce le zicea mama turnatei.Dansa era din judetul Harghita ,maghiara la origine.

Nico, mi-ai facut pofta de supa de pui... :) Turnatei eu n-am facut pana acum, dar daca tot ai aratat si procedeul, cred ca o sa fac si eu, cu prima ocazie! Saru'mana! :boohoo:

;) Cand ai timp sa-i faci sunt tare buni .

Te rog daca poti sa stergi a doua postare,nu -mi expli cum s-a dublat. ;)

Nico, mi-ai facut pofta de supa de pui... ;) Turnatei eu n-am facut pana acum, dar daca tot ai aratat si procedeul, cred ca o sa fac si eu, cu prima ocazie! Saru'mana! :boohoo:

:) Cand ai timp sa-i faci sunt tare buni .

Te rog daca poti sa stergi a doua postare,nu -mi expli cum s-a dublat. :boohoo:

Precis ii fac! Peste vreo saptamana-doua, cand o sa fac o zama de piu-piu!

Se pare ca a fost careva mai rapid de mouse, ca nu mai e nici o postare dublata....

Draga Nico,cand Yoyo nu ii ieseau galustele voiam sa dau link la turnateii tai dar nu stiam cum...

Bestiali,i-am facut prima oara in viata mea si au fost suupeer!!! :occasion14:

Mereu salivez uitandu-ma la pozele bucatelor tale, Nico, iar

turnateii tai sunt deja vedete la mine in bucatarie :occasion14:

Felicitari Nico pentru asa poze frumoasa - de supa si turnatei ce sa mai zic decat -mi s-a facut brusc foarte foame :headbang:
  • 4 weeks later...
  • 7 months later...
  • Author

Lily,draga

:P

Si eu fac foarte des,cand imi trebe ceva rapid,cald si bun

Superbe vasele si imaginea!

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
Uainlei, mersi mult ca ati scos reteta la suprafata!!! Ma ustura un gat de mor si cred ca vreo doi virusi imi tot dau tarcoale, da' ce le trag eu cu supa-n capatzana! :(

+1, si eu m-am bucurat ca am vazut reteta, foarte buna!! Copii au fost f incantati.

post-1297-13529410809823_thumb.jpg

Multumesc pt reteta!

Pupici!

Eu la supa asta ii zic trusa de prim ajutor :love7: Alaturi de cartofi cruzi rasi si cu otet, pusi la gat, te tine in viata pan-ajungi la nenea doctoru'. Nico, te :biggrin: cu drag! Multumesc tare mult!

post-12-13529629893663_thumb.jpg

Bunica mea le zicea turnateilor zdrente :love7:

A murit saraca si tot nu am aflat de ce!Supa oricum e minunata iar Nico a facut niste fotografii de vis. :biggrin:

Pai cre'ca pentru ca arata asa de flocaite, nu ca bengoasele de galushi :) .

Turnatei cred ca vine de la " a turna", ca ei se toarna cum ar veni in supa. Cam asta ar fi dupa mine explicatia etimologica.

Mamaia facea lapte cu frecatei, astia fiind practic facuti din acelasi vesnic aluat de taitei (a taia), doar ca intr-un castron freca faina cu ou pana se faceau niste ciuciuleti si apoi ii punea il laptele muls de dimineata, fiert si cu mult zahar. Oooooof, amintiri! :occasion15:

Eu la supa asta ii zic trusa de prim ajutor :) Alaturi de cartofi cruzi rasi si cu otet, pusi la gat, te tine in viata pan-ajungi la nenea doctoru'. Nico, te :occasion15: cu drag! Multumesc tare mult!

post-12-13529629893663_thumb.jpg

Maamamaaaa ce poza ai tras Lori!! Am ciorba de praz cu zeama de varza dar tot am inceput sa vad in cerculete ca in Cartile Junglei, acum nu vreau decat supa cu turnatei!!

Pai cre'ca pentru ca arata asa de flocaite, nu ca bengoasele de galushi :P .

Turnatei cred ca vine de la " a turna", ca ei se toarna cum ar veni in supa. Cam asta ar fi dupa mine explicatia etimologica.

Mamaia facea lapte cu frecatei, astia fiind practic facuti din acelasi vesnic aluat de taitei (a taia), doar ca intr-un castron freca faina cu ou pana se faceau niste ciuciuleti si apoi ii punea il laptele muls de dimineata, fiert si cu mult zahar. Oooooof, amintiri! :occasion15:

:P chiar ca arata cam flocaite! Am si eu niste amintiri.............. :)

Maamamaaaa ce poza ai tras Lori!! Am ciorba de praz cu zeama de varza dar tot am inceput sa vad in cerculete ca in Cartile Junglei, acum nu vreau decat supa cu turnatei!!

Lasa, mai bine cerculete decat stele verzi ca mine zilele astea! Imi place ca se face din doi timpi si trei miscari! Eu nu am pus niciodata in supa foi de dafin insa data viitoare chiar o sa o fac.

P.S. Trage si tu o poza la ciorba ta de praz cu zama. Aici e praz cta vezi cu ochii, o parte l-au recoltat. Poate ai timp sa pui si reteta, te rog? Mersi!

bunica mea tot zdrenţe îi chema. cred că e de fapt supa cu zdrenţe e varianta autohtonă a stracciatellei italiene. straccio se traduce prin zdreanţă. eu aşa îmi explic, cu toate că bunica nu cred că ştia de stracciatella :occasion15:

bunica mea tot zdrenţe îi chema. cred că e de fapt supa cu zdrenţe e varianta autohtonă a stracciatellei italiene. straccio se traduce prin zdreanţă. eu aşa îmi explic, cu toate că bunica nu cred că ştia de stracciatella :)

:notworthy: Deci nu-s singura cu zdrentele! Bunica era din jud. Alba. Banuiesc ca era un regionalism.