Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dulceata de cirese amare

Featured Replies

Cum deja v-am obisnuit, reteta cit se poate de simpla:

1 farfurie adinca de fructe

1 kg zahar

2 plicuri zahar vanilinat - aici se poate folosi si baton de vanilie

1 lamiie

post-10-127835163854_thumb.jpg

post-10-127835167832_thumb.jpg

Se pun cu zaharul la fiert, pe foc mic, pina se topeste

post-10-127835176497_thumb.jpg

Cind e aproape gata se pune si lamiia, decojita, taiata felii, zaharul vanilinat.

Poftiti:

post-10-127835191299_thumb.jpg

post-10-127835197882_thumb.jpg

post-10-12783519965_thumb.jpg

Sa va arat ce am facut cu coaja de lamiie ramasa. Am pus straturi succesive de coaja si de zahar vanilinat, si apoi la frigider pina o sa fie nevoie sa le folosesc la vreo prajitura.

post-10-127835207231_thumb.jpg

post-10-127835210467_thumb.jpg

post-10-127835212912_thumb.jpg

Asta de cirese amare e una din preferatele mele, peste papanasi la mine e lege sa fie dulceata de cirese amare!

Imi trimite mama mea draga si scumpa in fiecare an :lol: !

Perfectiunea in dulceata! Consistenta perfecta a siropului, culoare perfecta - hipnotizanta culoarea aia! - si nu ma indoiesc ca si gustul e...imi vine in minte o felie de paine proaspata cu unt bio si dulceata de asta... :headbang: Nebunie!

Da aia de visine...aoleo, deja ma ia cu friguri de pofta.

Uite, mai bine facem asa: eu pun deoparte un borcanel, si cind vii pe la mine ti-l dau. Cum suna?

Raluca, teoretic suna bine si-ti multumesc frumos pt. intentie. :headbang: Practic, cedez borcanelul altcuiva, fiindca anul asta nu ajung prin RO. :floare:

• Author

Pup fetele pofticioase :headbang:

Eataly, unde esti? cred ca esti in ro acum, asa intelesesem, dar nush exact unde. Problema e ca nu le-am invatat inca sa merga pe bicicleta, asa ca cred ca trebuie s afacem noi un efort sa ne vedem :floare:

Uite, mai bine facem asa: eu pun deoparte un borcanel, si cind vii pe la mine ti-l dau. Cum suna?

Raluca, teoretic suna bine si-ti multumesc frumos pt. intentie. :floare: Practic, cedez borcanelul altcuiva, fiindca anul asta nu ajung prin RO. :D

Da' io ajung! Pot sa iau eu borcanelu'? Pot??? Pot???? :headbang: :pupic:

Raluca, sunt amare amare ciresele? ca mie numa de aia imi place. mie imi face fratele si o prietena :P

ba chiar si de cirese amare albe , asta e adevarat dezmatz.

• Author

Stelluta, nu sint cum le stiam eu din copilarie, sint amare, insa au si un usor gust dulceag, si parca sint nitelus mai mari, eu mi le aminteam mult mai mici. Ce e uluitor e cit de parfumate sint :D

Cele mai bune cirese amare testate de mine sint din ciresii salbatici din spatele Cetatii de Scaun de la Suceava, sint mai mici decit unghia degetului mic, iti fac gura punga, si miros de la citiva metri :P

Ahhh si pateaza mai rau ca dudele :D

Raluco,

Vad ca te dedai la dulceti care mai de care.

Acum,eu nu prea am timp,dar nu-mi pare rau ,ca ma ocup de tata si de mama.

Poate saptamana viitoare fac macar de zmeura,ca tare imi place.

Si visine pentru prajitura din alea cu aspirina dupa reteta ta.

Nu-s,mai vedem.....

Etaly,

Da-mi un telefon pe seara sa-ti aud glasciorul.

Stiu ca stai mai mult.Daca totul merge bine,poate ne vedem cumva... .Eu tare as vrea.

Te pup.

Raluca superb arata dulceata ta! :D

Macar de-o bobita sa ma pot atinge si eu ,ca tare bine mai arata!

Am pastrat si eu la frigider un borcan de dulceata facut de mine de acum 4 ani. :P

Adriana, s-o suni pe mami, sa nu uiti :P

Am sunat-o. A zis ca a plouat prea mult si nu-s bune asa ca nu face, dar sa stau linistita ca mai are de anul trecut si mi-o aduce pe aia :D

Eu am facut duminica curatenie prin borcane si am descoperit ca mai am unul din 2006 :D

La mine asta era ascuns dupa alte borcane, altfel nu rezista pina acum.

Eu am marmelade de acu 5-6 ani dar capacul e bun si nu ma indur sa le arunc, atunci aveam fructe cu duiumul si mi le mai si faceau cadou gratis si imi parea rau de ele si faceam marmelade, acu nici un copac nu mai produce asa de mult, iar noi nu ne omorim cu mincatul si uite asa mai am 2 rafturi pline de borcane.

Dulceata de cirese amare, de visine si de nuci verzi sunt preferatele mele. Da' pe-acilea nici vorba de asa ceva. cum nu stiu arabii astia ce-i bun........ :)
  • Author

Las ca si arabii au specialitati minunate!

Pentru cine e interesat, in piata Cringasi azi au aparut iara ciresele amare 7 ron/kg.