July 8, 201016 yr Author comment_46282 Piscotel si Nico multumesc! Ma bucur ca v-au placut pozele Report
July 9, 201016 yr Author comment_46498 [font=Comic Sans MS]GEM DIN MIEZ DE LAMAIEInitial am vrut sa fac dulceata dar pana la urma a iesit gem. BUn si el - cam amarui a parut la inceput dar dupa un timp e chiar bun. Dupa ce s-a indepartat coaja ( care este pe foc sub forma de melcisori ) miezul lamaiilor se taie sub forma de rondele. Rodele se aseaza in straturi intercalate cu un straturi de zahar. Se fierbe la foc mic pana se leaga. Si a doua zi Este destul de parfumata si amaruie la gust. Merge bine pe toast cu unt. [/font] Report
July 9, 201016 yr comment_46607 Tu vrei sa ma omori cu zile??? De un' sa scot io un sac de lamai netratate??? Si mai ales, capatate??? Desi, de le-as capata, n-as paria ca as face la fel de multe gemuri, dulceturi, limonceli si alte celi, asa ca tine!!! Jumate le rod io, ca pe mere! Report
July 9, 201016 yr comment_46659 Si eu sunt curioasa tot de alea murate.Nu am mai auzit pana acum Îs foarte bune, dar se consuma de fapt doar coaja, miezul e potroaca. Daca ai harissa, iei o lamîie din asta murata, scobesti miezul cu lingura si îl arunci, tai coaja cuburi mici, torni deasupra un pic de ulei de masline, un pic de harissa, si întinzi pe o felie de pîine proaspata. O nebunie.Sigur gasesti si în Germania, pe la dughenele arabesti. Report
July 10, 201016 yr Author comment_46672 [font=Comic Sans MS]DULCEATA DIN COAJA DE LAMAIE - ideea dupa reteta Annei Foster Lamaile cu coaja foarte sanatoasa se spala bine. Se roaga frumos sotul sa le curete frumos si cu grija Sa lasa in apa rece 3 zile timp in care apa se schimba de 3- 4 ori. Se roga si mai frumos sotul sa ajute la confectionarea melcisorilor. Notati ata rosie folosita ca sa se vada si sa nu ramana vreun fir prin borcanul cu dulceata Se pune la fiert in sirop de zahar si se fierbe pana se leaga. Si voila pusa in borcane Gustul exceptional si foarte migaloasa - nu cred ca-l conving pe sot sa mai ajute la asa ceva vreodata [/font] Report
July 10, 201016 yr Author comment_46673 [font=Comic Sans MS]COAJA DE LAMAIE CONFIATACoaja de lamaie se taie cuburi sau fasii se da in clocot si se arunca apa de doua ori. Se fierbe apoi in sirop de zahar legat pana cand coaja devine translucenta. Se strecoara de sirop se lasa se se usuce cat de cat pe hartie absorbanta si apoi se trece prin zahar tos.Este un deliciu. O puteti amesteca in muesli, in prajitura cu branza sau fasiutele le rontaiti ca atare.Si acum pozele...... Si mai de aproape pentru voi [/font] Report
July 10, 201016 yr comment_46676 Wow Cristina. felicitari. eu am facut asa din zecile de lamai : intai dat la unii si altii lamai, facut 2 soiuri de limoncello , ras coaja la greu cu zahar ( am deja 2 borcane) pentru aromat diverse, congelat portii pentru prajitura lemon squarres , si marmalade . o sa fac data aviitoare lamaile marocane murate, si confiatele. ( am facut doar portocale, nu m-am gandit si la lamai )arata minunat. si inca odata felicitari lui husby pentru ajutor. Report
October 15, 201114 yr comment_106930 Cum te stiam , Cristina esti o artista. Lamiile mele is alt soi,( ala patat...care se poate trata dar nu avem motiv )dar is zemoase si ..multe. totul postat > superlativ !te pup Report
October 16, 201114 yr comment_107047 Cristina mama lamaiilor,sau Lamaitza te felicit pt. toata munca depusa si pt. faptul ca ai impartasit cu noi aceste minunatii de retete.I-i musai sa le pun in practica! Report
October 16, 201114 yr comment_107073 [font=Comic Sans MS]COAJA DE LAMAIE CONFIATACoaja de lamaie se taie cuburi sau fasii se da in clocot si se arunca apa de doua ori. Se fierbe apoi in sirop de zahar legat pana cand coaja devine translucenta. Se strecoara de sirop se lasa se se usuce cat de cat pe hartie absorbanta si apoi se trece prin zahar tos.Este un deliciu. O puteti amesteca in muesli, in prajitura cu branza sau fasiutele le rontaiti ca atare. Coaja de lamaie confiata (si de portocala si altele ...) le avea la cea mai renumita pasticerie din Taormina (Sicilia) si erau foarte scumpe 35 sau 40€/kg. Si erau foarte bune. Asa ca pozele tale imi evoca amintiri gustative placute. Din pacate aici nu gasesc netratate, asa ca merci de clatit ochii! Report
September 8, 201412 yr Author comment_220399 Am dezgropat subiectul ca am avut din nou multe lamai. Am facut lemon curd de data asta si sa vedem ce vom mai face - dulceata din coaja de lamie tare ma tenteaza dar stau tare prost cu timpul liber. Report
September 8, 201412 yr comment_220405 Cri Cri, cele doua borcane sunt sterilizate dupa metoda clasica?Tine asa lemon curd-ul?M-as incumeta si eu la doua borcanase cand apar lamaile bune. Report
September 8, 201412 yr Author comment_220417 Da Lili. Il tin in frigider si oricum nu are viata lunga ca il impart sau il consum. In frigider tine pana la 3 luni nedesfacut si 1-2 saptamani dupa ce il desfac. Report
September 14, 201412 yr comment_220539 Lili, confirm, e asa de bun lemon curd-ul ca problema conservarii nici nu se pune Report
September 15, 201412 yr comment_220549 Nu stiu ce-as face cu atîtea lamîi,dar as vre asa le am!O sa-mi congelez si eu suc de lamîie.Merci de idee! Mi se par interesante lamîile murate,desi nu-mi pot da seama cam ce gust ar avea aici, lamaile murate sunt nelipsite de la orice masa, sunt foarte bune, incercati si n-o sa regretati.eu pot sa le cumpar de la magazin sau de la piata, marocanii le fac cel mai bine, dar si ce faci tu acasa nu poate fi decat bun. Report
September 15, 201412 yr comment_220550 Si eu sunt curioasa tot de alea murate.Nu am mai auzit pana acum Îs foarte bune, dar se consuma de fapt doar coaja, miezul e potroaca. Daca ai harissa, iei o lamîie din asta murata, scobesti miezul cu lingura si îl arunci, tai coaja cuburi mici, torni deasupra un pic de ulei de masline, un pic de harissa, si întinzi pe o felie de pîine proaspata. O nebunie.Sigur gasesti si în Germania, pe la dughenele arabesti. noi le mancam cu totul Report
September 15, 201412 yr comment_220552 Cu orice? Nu-s prea sarate? Eu le-am pus doar in tajine. Report
September 18, 201412 yr comment_220642 Cu orice? Nu-s prea sarate? Eu le-am pus doar in tajine. Adriana, noi le mancam pe post de muraturi, ca sa zic asa. sunt picante, nu doar sarate si acre si nu sunt PREA sarate, daca sunt facute binemerg foarte bine pe langa carne Report