July 17, 201016 yr comment_48265 In gradina mamei, am mai gasit doua tufe mari de rabarbar.Intentia a fost sa fac in ordine, urmatoarele:gem, compot si prajitura. Incep cu gemul.La 1 kilogram de rabarbar, 700 de grame de zahar. Tijele de rabarbar, le-am curatat de filamente. Le-am taiat bucati de aproximativ 1 cm. Le-am spalat bine in apa rece, si le-am uscat cu un prosop de bucatarie. Intr-o oala incapatoare am pus un strat de rabarbar, un strat de zahar si le-am lasat 2-3 ore. Am pus oala la fiert primele 10 minute la foc mare si inca 30 de minute la foc mic.Verificati consistenta.Stiti voi.Metoda cu farfuriuta.Eu o prefer mai lichida. Am turnat gemul fierbinte in borcane si le-am rasturnat, sa se auto-sterilizeze. Un miros si o aroma in toata curtea. Am facut si la 1 kg de rabarber 1 kg de zahar, dar mi se pare prea dulce.O prefer usor acrisoara.Voi? Report
July 17, 201016 yr comment_48286 Am crezut ca te-ai intors din vacanta si te-ai si apucat de bunatati.Da` de unde! tu inca bucataresti !E supercalifragilistic gemu` tau, ce bunatate,arunca si-`ncoa un varf de lingurira, ca mor de pofta!Abia astept sa vaz prajitura! Report
July 17, 201016 yr Author comment_48291 Multumesc Nico, sunt inca in vacanta, cel putin pana in septembrie. Am inebunit-o pe mama, da-mi borcan sa fac bors de legume?Cum adica, ciorba la borcan? Nu, mama, bors, de bors, dar din legume. Da-mi aia, fac aia, mozzarella, n-a iesit. Acu da-mi borcane pentru gem, am pus si muraturi. D'alea de vara! Report
July 17, 201016 yr comment_48292 si mie imi place mai acrisor. eu nu am facut gem, ca de obicei fac compot sau tarta.dar am mancat rabarbar si capsuni...buuuuun Report
July 17, 201016 yr Author comment_48298 Asa am luat si eu din Franta, gem rabarbar cu capsuni.Dar imi place enorm asa simplu.Daca mai ramane ceva dupa toate prajiturile si tartele care le am pe lista(inclusiv cel al Ioanei), mai fac o tura, ca prea bun e. Report
July 18, 201016 yr comment_48437 Eu nu am mancat niciodata.La noi nu face parte din sortimentatia zonala.Ar merge,pentru ca am vazut in gradina la o vecina,dar nu e traditie.Vecina a primit o planta de la fiul ei care locuieste la Brasov.Sunt foarte curioasa ce gust are.Stiu doar ca-i acrisor.Am inteles ca nu sunt decat 2 optiuni.Il iubesti,sau il urasti. Gemul arata grozav si are o culoare tare frumoasa. Report
July 18, 201016 yr comment_48455 Daca-i acrisoara, s-ar putea sa-mi placa... n-am mancat nici eu niciodata si nici n-am gasit sa cumpar (cel putin nu pe unde am avut eu drum )Are o culoare tare imbietoare Si eu tot metoda asta de a steriliza o folosesc si nu mi-a dat gres niciodata Report
July 18, 201016 yr comment_48456 Vreau si eu! .Pune-mi si mie deoparte,please!si gem,si compot si praji,si asa crud! Vreau de toate! Report
July 18, 201016 yr comment_48463 Pentru cine are si frunzele de rubarba si nu stie ce sa faca cu ele, puneti frunzele (care sînt toxice) în apa chioara (H2O) si lasati sa macereze la soare o saptamîna doua.Daca pute, nu va speriati, e normal, de altfel cu cît pute mai rau cu atît e mai eficace. Filtrati, diluati la 1/10 si stropiti-va plantele contra puricilor de insecte.Infailibil.Eu fac amestecul într-o stropitoare veche de plastic. Obtin 60-80 litri de insecticid natural cu care stropesc trandafirii, pomii fructiferi, etc. Report
July 18, 201016 yr comment_48466 Alex, sa zicem la 10 frunze de rubarba, cita apa pun? Cit sa le acopere? ca ma gindesc ca daca pun o galeata de apa la 10 frunze nu mai merge diluatia de 1/10. Report
July 18, 201016 yr comment_48467 Alex, sa zicem la 10 frunze de rubarba, cita apa pun? Cit sa le acopere? ca ma gindesc ca daca pun o galeata de apa la 10 frunze nu mai merge diluatia de 1/10. Oh, ba da, frunzele sînt totusi marisoare. Report
July 18, 201016 yr comment_48474 Pentru cine are si frunzele de rubarba si nu stie ce sa faca cu ele, puneti frunzele (care sînt toxice) în apa chioara (H2O) si lasati sa macereze la soare o saptamîna doua.Daca pute, nu va speriati, e normal, de altfel cu cît pute mai rau cu atît e mai eficace. Filtrati, diluati la 1/10 si stropiti-va plantele contra puricilor de insecte.Infailibil.Eu fac amestecul într-o stropitoare veche de plastic. Obtin 60-80 litri de insecticid natural cu care stropesc trandafirii, pomii fructiferi, etc. e la fel de "imputita" ca si apa de la urzici? Report
July 18, 201016 yr comment_48477 Pentru cine are si frunzele de rubarba si nu stie ce sa faca cu ele, puneti frunzele (care sînt toxice) în apa chioara (H2O) si lasati sa macereze la soare o saptamîna doua.Daca pute, nu va speriati, e normal, de altfel cu cît pute mai rau cu atît e mai eficace. Filtrati, diluati la 1/10 si stropiti-va plantele contra puricilor de insecte.Infailibil.Eu fac amestecul într-o stropitoare veche de plastic. Obtin 60-80 litri de insecticid natural cu care stropesc trandafirii, pomii fructiferi, etc. e la fel de "imputita" ca si apa de la urzici?Mie imi place apa de la urzici Report
July 18, 201016 yr comment_48480 Eataly, arata tare bine.Sper sa mai gasesc sa fac si eu.Mie imi place foarte mult.Asa si eu cumparasem dar in combinatie cu capsuni.M-ar interesa o reteta si de compot. Report
July 20, 201016 yr Author comment_48734 Mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Facem schimb?Stii tu cu ce! Eu nu am mancat niciodata.La noi nu face parte din sortimentatia zonala.Ar merge,pentru ca am vazut in gradina la o vecina,dar nu e traditie.Vecina a primit o planta de la fiul ei care locuieste la Brasov.Sunt foarte curioasa ce gust are.Stiu doar ca-i acrisor.Am inteles ca nu sunt decat 2 optiuni.Il iubesti,sau il urasti. Gemul arata grozav si are o culoare tare frumoasa. Vad ca inceput migrarea plantei de rabarbar spre nord.Sa vedem ce se poate face. Daca-i acrisoara, s-ar putea sa-mi placa... n-am mancat nici eu niciodata si nici n-am gasit sa cumpar (cel putin nu pe unde am avut eu drum Are o culoare tare imbietoare Si eu tot metoda asta de a steriliza o folosesc si nu mi-a dat gres niciodata Daca ai ocazia sa o incerci, incearc-o.Nu rata ocazia. Vreau si eu! .Pune-mi si mie deoparte,please!si gem,si compot si praji,si asa crud! Vreau de toate! Stai linistita, am jumulit doar o tufa. Stii ca-s doua.Te asteapta. Pentru cine are si frunzele de rubarba si nu stie ce sa faca cu ele, puneti frunzele (care sînt toxice) în apa chioara (H2O) si lasati sa macereze la soare o saptamîna doua.Daca pute, nu va speriati, e normal, de altfel cu cît pute mai rau cu atît e mai eficace. Filtrati, diluati la 1/10 si stropiti-va plantele contra puricilor de insecte.Infailibil.Eu fac amestecul într-o stropitoare veche de plastic. Obtin 60-80 litri de insecticid natural cu care stropesc trandafirii, pomii fructiferi, etc. Chiar ma intrebam de ce gainile mamei nu o mananca. Cu urzici stiam si noi, incercam si cu frunzele de rabarbar.Le folosea Manu ca umbrela. Multumim de sfat. Report
July 20, 201016 yr comment_48741 Pentru cine are si frunzele de rubarba si nu stie ce sa faca cu ele, puneti frunzele (care sînt toxice) în apa chioara (H2O) si lasati sa macereze la soare o saptamîna doua.Daca pute, nu va speriati, e normal, de altfel cu cît pute mai rau cu atît e mai eficace. Filtrati, diluati la 1/10 si stropiti-va plantele contra puricilor de insecte.Infailibil.Eu fac amestecul într-o stropitoare veche de plastic. Obtin 60-80 litri de insecticid natural cu care stropesc trandafirii, pomii fructiferi, etc. e la fel de "imputita" ca si apa de la urzici? Evident! Report
July 20, 201016 yr comment_48746 M-ati innebunit cu rabarbarul asta. Nu am mancat nicioadata si nici nu am vazut niciodata asa ceva, nici in piata macar. Bucovinenii astia au de toate, dar rubarba nu. Sora mea a avut o tufa, din care facea compot dar s-a pierdut si eu nu am apucat sa vad macar dara-mi-te sa gust. Report
July 23, 201016 yr Author comment_49488 M-ati innebunit cu rabarbarul asta. Nu am mancat nicioadata si nici nu am vazut niciodata asa ceva, nici in piata macar. Bucovinenii astia au de toate, dar rubarba nu. Sora mea a avut o tufa, din care facea compot dar s-a pierdut si eu nu am apucat sa vad macar dara-mi-te sa gust. Ce pacat, Julix!Eu o ador, dar deh, de gustibus! Report
July 23, 201016 yr comment_49496 Ahhh, de cind ma tin sa spun: sint mindra posesoare a 2 borcane de gem, de la cei mai frumosi ochi albastri pe care i-am vazut vreodata Report
July 23, 201016 yr Author comment_49585 Ah, mi-ai luat-o inainte!Pun si la ziua mea e mai frumoasa.Mi-am inceput dimineata in cel mai splendid mod cu putinta.Dulceata de cirese amare. Report
July 26, 201016 yr comment_50110 Lilisor! tradare! Cineva a ras un borcan de gem! Eu am mai lins un pic din ce a ramas Sarumiiiiiinaaaaaaaaaa! Report