Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gem de rabarbar

Featured Replies

In gradina mamei, am mai gasit doua tufe mari de rabarbar.Intentia a fost sa fac in ordine, urmatoarele:gem, compot si prajitura.

Incep cu gemul.La 1 kilogram de rabarbar, 700 de grame de zahar.

post-9-127937825894_thumb.jpg

Tijele de rabarbar, le-am curatat de filamente.

post-9-127937831374_thumb.jpg

Le-am taiat bucati de aproximativ 1 cm.

post-9-12793783621_thumb.jpg

Le-am spalat bine in apa rece, si le-am uscat cu un prosop de bucatarie.

post-9-127937843869_thumb.jpg

Intr-o oala incapatoare am pus un strat de rabarbar, un strat de zahar si le-am lasat 2-3 ore.

post-9-127937853494_thumb.jpg

Am pus oala la fiert primele 10 minute la foc mare si inca 30 de minute la foc mic.Verificati consistenta.Stiti voi.Metoda cu farfuriuta.Eu o prefer mai lichida.

post-9-127937868722_thumb.jpg

Am turnat gemul fierbinte in borcane si le-am rasturnat, sa se auto-sterilizeze.

Un miros si o aroma in toata curtea.

post-9-127937885834_thumb.jpg

Am facut si la 1 kg de rabarber 1 kg de zahar, dar mi se pare prea dulce.O prefer usor acrisoara.Voi?

post-9-127937896461_thumb.jpg

Am crezut ca te-ai intors din vacanta si te-ai si apucat de bunatati.

Da` de unde! tu inca bucataresti !

E supercalifragilistic gemu` tau, :angryfire: ce bunatate,arunca si-`ncoa un varf de lingurira, ca mor de pofta!

Abia astept sa vaz prajitura!

• Author

Multumesc Nico, sunt inca in vacanta, cel putin pana in septembrie.

Am inebunit-o pe mama, da-mi borcan sa fac bors de legume?Cum adica, ciorba la borcan?

Nu, mama, bors, de bors, dar din legume.

Da-mi aia, fac aia, mozzarella, n-a iesit.

Acu da-mi borcane pentru gem, am pus si muraturi. :angryfire: D'alea de vara!

si mie imi place mai acrisor. eu nu am facut gem, ca de obicei fac compot sau tarta.

dar am mancat rabarbar si capsuni...buuuuun

• Author

Asa am luat si eu din Franta, gem rabarbar cu capsuni.Dar imi place enorm asa simplu.

Daca mai ramane ceva dupa toate prajiturile si tartele care le am pe lista(inclusiv cel al Ioanei), mai fac o tura, ca prea bun e.

Eu nu am mancat niciodata.

La noi nu face parte din sortimentatia zonala.

Ar merge,pentru ca am vazut in gradina la o vecina,dar nu e traditie.

Vecina a primit o planta de la fiul ei care locuieste la Brasov.

Sunt foarte curioasa ce gust are.Stiu doar ca-i acrisor.

Am inteles ca nu sunt decat 2 optiuni.

Il iubesti,sau il urasti.

Gemul arata grozav si are o culoare tare frumoasa.

Daca-i acrisoara, s-ar putea sa-mi placa... n-am mancat nici eu niciodata :( si nici n-am gasit sa cumpar (cel putin nu pe unde am avut eu drum ^_^)

Are o culoare tare imbietoare :lol:

Si eu tot metoda asta de a steriliza o folosesc si nu mi-a dat gres niciodata ;)

Vreau si eu! :lol: .Pune-mi si mie deoparte,please!si gem,si compot si praji,si asa crud! ^_^

Vreau de toate!

Pentru cine are si frunzele de rubarba si nu stie ce sa faca cu ele, puneti frunzele (care sînt toxice) în apa chioara (H2O) si lasati sa macereze la soare o saptamîna doua.

Daca pute, nu va speriati, e normal, de altfel cu cît pute mai rau cu atît e mai eficace. Filtrati, diluati la 1/10 si stropiti-va plantele contra puricilor de insecte.

Infailibil.

Eu fac amestecul într-o stropitoare veche de plastic. Obtin 60-80 litri de insecticid natural cu care stropesc trandafirii, pomii fructiferi, etc.

Alex, sa zicem la 10 frunze de rubarba, cita apa pun? Cit sa le acopere? ca ma gindesc ca daca pun o galeata de apa la 10 frunze nu mai merge diluatia de 1/10.

Alex, sa zicem la 10 frunze de rubarba, cita apa pun? Cit sa le acopere? ca ma gindesc ca daca pun o galeata de apa la 10 frunze nu mai merge diluatia de 1/10.

Oh, ba da, frunzele sînt totusi marisoare.

Pentru cine are si frunzele de rubarba si nu stie ce sa faca cu ele, puneti frunzele (care sînt toxice) în apa chioara (H2O) si lasati sa macereze la soare o saptamîna doua.

Daca pute, nu va speriati, e normal, de altfel cu cît pute mai rau cu atît e mai eficace. Filtrati, diluati la 1/10 si stropiti-va plantele contra puricilor de insecte.

Infailibil.

Eu fac amestecul într-o stropitoare veche de plastic. Obtin 60-80 litri de insecticid natural cu care stropesc trandafirii, pomii fructiferi, etc.

e la fel de "imputita" ca si apa de la urzici?

Infailibil.

Mie imi place apa de la urzici :lol:

Eataly, arata tare bine.Sper sa mai gasesc sa fac si eu.Mie imi place foarte mult.Asa si eu cumparasem dar in combinatie cu capsuni.

M-ar interesa o reteta si de compot.

• Author

Mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :floare:

Facem schimb?Stii tu cu ce!

Eu nu am mancat niciodata.

La noi nu face parte din sortimentatia zonala.

Ar merge,pentru ca am vazut in gradina la o vecina,dar nu e traditie.

Vecina a primit o planta de la fiul ei care locuieste la Brasov.

Sunt foarte curioasa ce gust are.Stiu doar ca-i acrisor.

Am inteles ca nu sunt decat 2 optiuni.

Il iubesti,sau il urasti.

Gemul arata grozav si are o culoare tare frumoasa.

Vad ca inceput migrarea plantei de rabarbar spre nord.Sa vedem ce se poate face.

:notworthy:

Daca-i acrisoara, s-ar putea sa-mi placa... n-am mancat nici eu niciodata :P si nici n-am gasit sa cumpar (cel putin nu pe unde am avut eu drum

Are o culoare tare imbietoare

Si eu tot metoda asta de a steriliza o folosesc si nu mi-a dat gres niciodata :lol:

Daca ai ocazia sa o incerci, incearc-o.Nu rata ocazia.

Vreau si eu! :blush: .Pune-mi si mie deoparte,please!si gem,si compot si praji,si asa crud!

Vreau de toate!

Stai linistita, am jumulit doar o tufa. Stii ca-s doua.Te asteapta. :biggrin:

Infailibil.

Chiar ma intrebam de ce gainile mamei nu o mananca. :pupic:

Cu urzici stiam si noi, incercam si cu frunzele de rabarbar.Le folosea Manu ca umbrela.

Multumim de sfat.

Infailibil.

Evident! :notworthy:

M-ati innebunit cu rabarbarul asta. Nu am mancat nicioadata si nici nu am vazut niciodata asa ceva, nici in piata macar. Bucovinenii astia au de toate, dar rubarba nu. Sora mea a avut o tufa, din care facea compot dar s-a pierdut si eu nu am apucat sa vad macar dara-mi-te sa gust.
  • Author

M-ati innebunit cu rabarbarul asta. Nu am mancat nicioadata si nici nu am vazut niciodata asa ceva, nici in piata macar. Bucovinenii astia au de toate, dar rubarba nu. Sora mea a avut o tufa, din care facea compot dar s-a pierdut si eu nu am apucat sa vad macar dara-mi-te sa gust.

Ce pacat, Julix!Eu o ador, dar deh, de gustibus!