July 6, 201016 yr comment_45771 Fetelor, ce dimensiuni tre sa aiba Lattenroste-le l un pat de dimensiunea 180/200 cm? o singura saltea e 90/200 cm, deci cat de mari tre sa fie Latteroste-le? Poate vedeti si raspundeti, daca ati comandat pana acum... Report
July 6, 201016 yr comment_45773 Fetelor, ce dimensiuni tre sa aiba Lattenroste-le l un pat de dimensiunea 180/200 cm? o singura saltea e 90/200 cm, deci cat de mari tre sa fie Latteroste-le? Poate vedeti si raspundeti, daca ati comandat pana acum...90x200 Unde comanzi ceri Lattenrost pt saltea de 90x200 Banuiesc ca ai 2 saltele si de aia ai nevoie de doua Lattenrost-uri Report
July 6, 201016 yr comment_45780 Fetelor, ce dimensiuni tre sa aiba Lattenroste-le l un pat de dimensiunea 180/200 cm? o singura saltea e 90/200 cm, deci cat de mari tre sa fie Latteroste-le? Poate vedeti si raspundeti, daca ati comandat pana acum...90x200 Unde comanzi ceri Lattenrost pt saltea de 90x200 Banuiesc ca ai 2 saltele si de aia ai nevoie de doua Lattenrost-uri Da' nu merge cu una bucata Lattenrost de 180x200? Poti sa pui 2 saltele, nu? Noi avem una bucata impletitura de leturi, de 140x200 si deasupra vine una bucata saltea de 140x200. Amandoi incapem in pat bine-mersi.Da' chiar m-ati facut curioasa - de ce ar trebui folosite suporturile de scandurele la aceeasi dimensiune cu salteaua (si nu mere cu un suport mai mare si 2 saltele)? (deh, mi-s curioasa ca o pisica! ) Report
July 6, 201016 yr comment_45784 Fetelor, ce dimensiuni tre sa aiba Lattenroste-le l un pat de dimensiunea 180/200 cm? o singura saltea e 90/200 cm, deci cat de mari tre sa fie Latteroste-le? Poate vedeti si raspundeti, daca ati comandat pana acum...90x200 Unde comanzi ceri Lattenrost pt saltea de 90x200 Banuiesc ca ai 2 saltele si de aia ai nevoie de doua Lattenrost-uri Da, am o singura saltea acum si o sa trebuiasca sa mai cumpar una. Lattenrosturile vin oricum cate doua. Ideea e ca il comand pe net si au acolo nush cate dimensiuni. Patul e 180/200 si Lattenrosturile le comand separat- ca stii cum e aici, comanzi foecare bucatica. Vad ca au Lattenrosturi de dimensiunea saltelei 90/200 dar si 100/200. Oare tre sa fie Lattenrostul mai mare putin ca salteaua? Report
July 6, 201016 yr comment_45786 Fox, aici mai rar o saltea mare de 200/200. Cel putin aici in zona mea. La fel, nu exista pilota pentru doua persoane. In general fiecare e cu salteaua lui si plapuma lui. De altfel, e oarecum mai bine, pentru ca poti comanda gradul de flexibilitate a Lattenrostului si a saltelei in functie de greutatea corporala. Report
July 6, 201016 yr comment_45787 Da, am o singura saltea acum si o sa trebuiasca sa mai cumpar una. Lattenrosturile vin oricum cate doua. Ideea e ca il comand pe net si au acolo nush cate dimensiuni. Patul e 180/200 si Lattenrosturile le comand separat- ca stii cum e aici, comanzi foecare bucatica. Vad ca au Lattenrosturi de dimensiunea saltelei 90/200 dar si 100/200. Oare tre sa fie Lattenrostul mai mare putin ca salteaua? Lapo, la noi salteaua e exact cat lemnaria impletita de dedesubt. Oricum, cadrul patului are pe interior niste "suporti" unde se va aseza acel Lattenrost, iar exact deasupra vine salteaua. Totul se opreste in marginile patului. De-ar fi mai lunga una din dracii, n-ar incapea in pat, totul fiind fixat in interiorul cadrului patului. Report
July 6, 201016 yr comment_45790 Fox, aici mai rar o saltea mare de 200/200. Cel putin aici in zona mea. La fel, nu exista pilota pentru doua persoane. In general fiecare e cu salteaua lui si plapuma lui. De altfel, e oarecum mai bine, pentru ca poti comanda gradul de flexibilitate a Lattenrostului si a saltelei in functie de greutatea corporala. Da, faza cu fiecare are plapumuta lui, am vazut-o de la bun inceput! N-am gasit pilote mai mari, asa ca am luat 2, ce era sa facem?Dar patul are o singura saltea, suficienta pentru amandoi. Report
July 6, 201016 yr comment_45794 Lapo, de fel dimensiunile de 100X200 sunt pt paturile de 1 persoana sau cele de 200X200.Daca ai pat de 180X200 atunci iti iei 2 Lattenroste de cate 90X200.Noi asa avem. Sincer as fi vrut o singura saltea(desi cand e deschimbat patul parca e mai usor cu 2) ,la fel o singura plapuma.E adevarat ca se gasesi si dimensiuni XXL, dar la lenjerie e baiul apoi, ca in dimensiunile astea nu prea imi plac modelele. Report
July 6, 201016 yr comment_45803 Lapo, de fel dimensiunile de 100X200 sunt pt paturile de 12 persoana sau cele de 200X200.Daca ai pat de 180X200 atunci iti iei 2 Lattenroste de cate 90X200.Noi asa avem. Sincer as fi vrut o singura saltea(desi cand e deschimbat patul parca e mai usor cu 2) ,la fel o singura plapuma.E adevarat ca se gasesi si dimensiuni XXL, dar la lenjerie e baiul apoi, ca in dimensiunile astea nu prea imi plac modelele. Ioana, ceva ai scris gresit - 1 persoana sau 2 persoane.... Report
July 6, 201016 yr comment_45805 ma omori cu zile Fox ), scriu de multe ori in graba, ba intr-o rana, ba cu Mitzi in brate si-mi fug destele.Daca dai quote la mesajele mele imi raman greselile Am vrut sa scriu 1, in acelas timp ma gandeam la altceva si am scris 2, am dat send, am vazut am editat si nu mi-a sters 2 si a iesit 12 Report
July 6, 201016 yr comment_45807 Da, am o singura saltea acum si o sa trebuiasca sa mai cumpar una. Lattenrosturile vin oricum cate doua. Ideea e ca il comand pe net si au acolo nush cate dimensiuni. Patul e 180/200 si Lattenrosturile le comand separat- ca stii cum e aici, comanzi foecare bucatica. Vad ca au Lattenrosturi de dimensiunea saltelei 90/200 dar si 100/200. Oare tre sa fie Lattenrostul mai mare putin ca salteaua?Nuuu,ala de 100x200 e pt pat de 2x2 m Foxule,saltea de 180 este,dar Lattenrost de marimea asta mai greu...si apoi s-ar putea sa nu fie destul de stabil,si sa faca gaura pe mijloc La pat de 140 e ok un singur Lattenrost. Report
July 6, 201016 yr comment_45813 ma omori cu zile Fox ), scriu de multe ori in graba, ba intr-o rana, ba cu Mitzi in brate si-mi fug destele.Daca dai quote la mesajele mele imi raman greselile Am vrut sa scriu 1, in acelas timp ma gandeam la altceva si am scris 2, am dat send, am vazut am editat si nu mi-a sters 2 si a iesit 12 Scuzoaiele mele, da' am asteptat nitel, vazand ca nu zici nica, am intrebat. Sincer, sunt curioasa, pentru ca noi facem ceva planuri si, de-or iesi, o sa trebuiasca sa ne apucam de cumparat una-alta. Report
July 6, 201016 yr comment_45815 Foxule,saltea de 180 este,dar Lattenrost de marimea asta mai greu...si apoi s-ar putea sa nu fie destul de stabil,si sa faca gaura pe mijloc La pat de 140 e ok un singur Lattenrost. Mda, la noi se cam arcuieste patu'... No, nici nu e al nostru, nu putem face nazuri. Da' e bine de stiut pentru viitor.Ma gandeam daca n-ar fi mai bine sa folosim un pat cu placaj (ca la caminele studentesti). Ori, sa se foloseasca niste "picioare" pe sub placile alea, ca sa nu dormim in covata! Report
July 6, 201016 yr comment_45822 Nus cat de bune sunt paturile cu placj si cat se gasesc, mai bine iei din ala cu totul ca pe vremea lu´mamaie.Sau din metal Acum ficare in fuctie de cat il tine buzunarul isi ia Lattenrosturile in functie de anumite doleante.care se ridica, care sunt cu nu-s cate zabrele, mai groase sau mai subtiri.Dar cel mai important e sa iei in functie de kg care vor veni deasupra. Report
July 7, 201016 yr Author comment_45943 Pilote mari si lenjerii mari sunt la ikea, si cred ca si saltele. Dar nu mi-ar mai trebui veci! De ce sa tragem amandoi de-o plapuma? si de ce sa simta celalalt orice miscare in pat? Paturile de placaj nu-s bune , foxule , ca nu respira. Voi statzi in ap. mobilat? Intreaba daca potzi sa schimbi patul si cauta la Ikea , sau la Sconto Möbel , sunt ieftine. Report
July 7, 201016 yr comment_45956 Simona, stiu ca exista pilote mari, am gasit, dar lenjeriile nu-mi plac.N-ar fi o pb ca trage unul de o pilota, ca al meu oricum se baga sub a mea si a lui e pe langa , asa ca ori una ori doua tot mancarea aia de peste e.Oricum noi avem 2 tipuri de pilote.A lui e cu pene si-i mai unflatica, a mea e subtirica si fara pene(nu-s ce are in ea), desi sunt friguroasa, asta e tare calduroasa si nu suport din alea grasunele. Report
July 7, 201016 yr comment_45976 Pilote mari si lenjerii mari sunt la ikea, si cred ca si saltele. Dar nu mi-ar mai trebui veci! De ce sa tragem amandoi de-o plapuma? si de ce sa simta celalalt orice miscare in pat? Paturile de placaj nu-s bune , foxule , ca nu respira. Voi statzi in ap. mobilat? Intreaba daca potzi sa schimbi patul si cauta la Ikea , sau la Sconto Möbel , sunt ieftine. Noi avem pat cu grilaj de lemn. Nu ne-am batut capul sa cautam ceva mai bun, drept sa-ti zic. Da' o sa ma mai uit pe pliante sa vad ce oferte apar la magazinele specializate. Report
July 7, 201016 yr comment_45992 Fete, da Lattenrosturile nu tre sa le iau de al aceeasi firma nu? Adica e ok daca iau Ikea? Iau saltea buna. Chiar, are cineva de la Ikea? Ma uitam si am vazut la 80 € iar la firma unde am luat patul e un Lattenrost 130€ si nici nu e verstellbar. Ia ziceti voi, cum e? E ok nu, daca iau din alta parte. Report
July 7, 201016 yr comment_46191 Fete, eu daca ma mut trebuie neaparat sa imi schimb numarul la masina? E alt Kreis, dar e NRW... Report
July 8, 201016 yr Author comment_46311 Fete, eu daca ma mut trebuie neaparat sa imi schimb numarul la masina? E alt Kreis, dar e NRW... da! la orice schimbare de domiciliu tre' sa anuntzi la Zulassungstelle. Report
July 9, 201016 yr comment_46547 Si cat timp pot sa stau cu ea asa? Adica am ceva timp la dispozitie, sper? Dar'ar naiba in toate rahaturile de inregistrari si hartogaria ma-si si vizite si stampile si semnaturi ca ma iau toti dracii Bai nene baaaaai nu se mai satura astia de hartogaraie? I.am dat la o mucoasa 5 si cum mai avea inca doi e in pericol sa ramana (rama-ne-ar ratata de ea!). Eh...in mijlocu' Lehrerkonferenz adjunctu': Fraut Soundso Sie haben die Lern- und Förderempfehlungen vergessen. Io: Heuuu, wie bitte? Deci pentru ca o amarata de mucoasa (ca altfel nu pot sa ii zic, e vorba de aia de mi.a zis Leck mich) a frecat cimbru' un an intreg, si pentru ca un 5 nu a fost vorgewarnt (voi tre sa trimiteti blaue Briefe cand dati 5 sau 6?) are dreptul la Nachprüfung...pe care, spre marele meu regret nu o sa o fac eu. Eh, daaaaar, tre' sa scriem Lern- und Förderempfehlungen. Bai iti vine sa te iei la palme maaah. Deci fiecare elev are pe un trimestru un sac de hartii mai. Si foaia aia de oscriem noi (adica noi aculea scriem parintilor si dirigilor, ce tre sa faca susnumitu/a parazit/a ca sa revina pe linia de plutire, adica sa isi caste dracu gura la ora, sa nu mai barbologeasca in timpul orei, sa nu isi mai ditrube colegii, sa deschida macar o data cartea aia etc.) Toata astea se adauga constiincios la Personalakten (pi? e cineva care nu are asa ceva in DE?) Ia zi si mie te rog: cand ai trecut la Beamter, iar tre sa fac contractul de asigurare medicala nu? Ca acum tre sa am pachet/tarif intreg. Inca ceva: tu ai primit Terminul la Amtarzt trimis sau ti.ai facut tu programare? Report
July 9, 201016 yr comment_46571 Lapo, pot sa mai mergi asa cu nr la masina.Oricum intai te anmeldung-iesti la Rathaus si apoi te duci pt masina.Ai timp pana ti vine hartie ca sa schimbi adresa si pt masina Report
July 10, 201016 yr Author comment_46791 Si cat timp pot sa stau cu ea asa? Adica am ceva timp la dispozitie, sper? Dar'ar naiba in toate rahaturile de inregistrari si hartogaria ma-si si vizite si stampile si semnaturi ca ma iau toti dracii Bai nene baaaaai nu se mai satura astia de hartogaraie? I.am dat la o mucoasa 5 si cum mai avea inca doi e in pericol sa ramana (rama-ne-ar ratata de ea!). Eh...in mijlocu' Lehrerkonferenz adjunctu': Fraut Soundso Sie haben die Lern- und Förderempfehlungen vergessen. Io: Heuuu, wie bitte? Deci pentru ca o amarata de mucoasa (ca altfel nu pot sa ii zic, e vorba de aia de mi.a zis Leck mich) a frecat cimbru' un an intreg, si pentru ca un 5 nu a fost vorgewarnt (voi tre sa trimiteti blaue Briefe cand dati 5 sau 6?) are dreptul la Nachprüfung...pe care, spre marele meu regret nu o sa o fac eu. Eh, daaaaar, tre' sa scriem Lern- und Förderempfehlungen. Bai iti vine sa te iei la palme maaah. Deci fiecare elev are pe un trimestru un sac de hartii mai. Si foaia aia de oscriem noi (adica noi aculea scriem parintilor si dirigilor, ce tre sa faca susnumitu/a parazit/a ca sa revina pe linia de plutire, adica sa isi caste dracu gura la ora, sa nu mai barbologeasca in timpul orei, sa nu isi mai ditrube colegii, sa deschida macar o data cartea aia etc.) Toata astea se adauga constiincios la Personalakten (pi? e cineva care nu are asa ceva in DE?) Ia zi si mie te rog: cand ai trecut la Beamter, iar tre sa fac contractul de asigurare medicala nu? Ca acum tre sa am pachet/tarif intreg. Inca ceva: tu ai primit Terminul la Amtarzt trimis sau ti.ai facut tu programare? Am facut programare la AA. Si am amanat Terminul de 2 ori pe diferite motive ( o data au facut fetele Klassenkonferez special pt mine ca sa am motiv) ca facusem Termin-ul inainte de a stii de treaba cu kilele! Eu am fost inainte normale Angestellte si eram asigurata la obligatoriu...la tine nu-i asa. N-ai un Berater? vrei sa tzi-l dau pe al meu? Blaue Briefe trimit tot timpul , ca daca nu , nu pot sa ramana repetentzi. Dar, ailaltzi 2 i-or trimis bB? ca daca are deja la e materii , e OK. La tine era de 4 pana la bB si apoi s-a inrautazit, nu? Lori , depinde si de ce colegi ai , daca sunt hinter/hinten ( cum e corect?) dir....d-aia n-as pleca eu niciodata din scoala asta ( ca-i vai de capu' pruncilor) dar colegii din Abteilung-urile mele se sustzin in orice! Am lasat si eu repetent fara bB dar s-a gasit o alta explicatzie.... Report
July 11, 201016 yr comment_46913 Fetelor,am o invazie de urechelnite de n-am vazut in viata mea Cum se numeste in germana aceasta ganganie ,ca nu ma lasa sa dorm noaptea de frica ,aseara mergea o urechelnita pe noptiera de la capul meu. Am sarit arsa si am dat cu spray de muste .In balcon sunt multe ,ieri am vazut una si-n prosopul de la bucatarie ,iar zilele trecute am dat de una chiar in frigider ,cum o fi ajuns acolo nu stiu,ca totul e inchis si acoperit cu folie. Cum sa scap de ele,ce sa ma fac? Sunt solutii?Nu pot sa stau cu geamurile inchise,ieri cred ca au fost 35 C ,ma sufoc in casa si dau de ele peste tot in casa .Nu stiu daca sunt periculoase ,dar imi aduc aminte de cand eram copil ce fugeam de ele si ziceau bunicii sa ne ferim sa nu intre in ureche. Aveti si voi probleme de genul asta ?????? Report