January 5, 201412 yr comment_210898 Imi puteti spune va rog cam la ce raioane gasesc malaiul si pesmetul la magazin gen Aldi, Lidl sau Auchan? Buna, Auchan nu gasesti aici(cel mult eu n-am vazut in nicio zona in care am stat), la Lidl si Aldi nu gasesti, dar poti gasii in magazine gen: Hit, Real, Edeka, Tengelmann, Rewe la raioanele cu produse internationale.In marea majoritate a cazurilor se numeste Polenta dar o gasesti si ca Maismehl.Il mai poti gasii si in magazine turcesti sau rusesti, chiar la rusi poti gasii din cel mare, nu grisat, cum e in tara. Ioana , la noi Maismehl e prea fina , faina de-a dreptul. Eu folosesc la mamaliga Maisgriess.e adevarat, eu nu folosesc,dar in lipsa de altceva merge si asta.Eu cumpar de fel pe cel de la rusi eventual romanesc, cel din porumb grob macinat Multumesc fetelor, intre timp am gasit tot ce cautam si cateceva in plus ) . E interesant sa descoperi o tara noua, obiceiuri si oameni noi. Report
January 5, 201412 yr comment_210953 Multumesc fetelor, intre timp am gasit tot ce cautam si cateceva in plus ) . E interesant sa descoperi o tara noua, obiceiuri si oameni noi.Scuze, dar n-am vazut intrebarea din timp, ca te lamuream. Auchan-ul din Kirchberg il vizitez cel putin o data pe saptamana. Aldi si Lidl n-am in zona (sau nu le stiu).Daca mai ai eventual alte nelamuriri luxemburgheze, shoot them. Nu-s experta, dar in 2 ani si un pic de cand habitez p'aici, mi-am facut o idee. Report
January 6, 201412 yr comment_210958 Multumesc fetelor, intre timp am gasit tot ce cautam si cateceva in plus ) . E interesant sa descoperi o tara noua, obiceiuri si oameni noi.Da' noua tot ne e dor de tine! Canadian forever dude! Report
January 6, 201412 yr comment_210962 Multumesc fetelor, intre timp am gasit tot ce cautam si cateceva in plus ) . E interesant sa descoperi o tara noua, obiceiuri si oameni noi.Scuze, dar n-am vazut intrebarea din timp, ca te lamuream. Auchan-ul din Kirchberg il vizitez cel putin o data pe saptamana. Aldi si Lidl n-am in zona (sau nu le stiu).Daca mai ai eventual alte nelamuriri luxemburgheze, shoot them. Nu-s experta, dar in 2 ani si un pic de cand habitez p'aici, mi-am facut o idee.Oooo, merci floricris. Aldi si Lidl sint mai in nord, la Ettelbruck. O sa te strig daca am nevoie de informatii, merci. Report
January 6, 201412 yr comment_210963 Multumesc fetelor, intre timp am gasit tot ce cautam si cateceva in plus ) . E interesant sa descoperi o tara noua, obiceiuri si oameni noi.Da' noua tot ne e dor de tine! Canadian forever dude!Si mie sufletul mi-e inca in Canada Uma draga. Report
January 6, 201412 yr comment_210984 Multumesc fetelor, intre timp am gasit tot ce cautam si cateceva in plus ) . E interesant sa descoperi o tara noua, obiceiuri si oameni noi.Scuze, dar n-am vazut intrebarea din timp, ca te lamuream. Auchan-ul din Kirchberg il vizitez cel putin o data pe saptamana. Aldi si Lidl n-am in zona (sau nu le stiu).Daca mai ai eventual alte nelamuriri luxemburgheze, shoot them. Nu-s experta, dar in 2 ani si un pic de cand habitez p'aici, mi-am facut o idee.Oooo, merci floricris. Aldi si Lidl sint mai in nord, la Ettelbruck. O sa te strig daca am nevoie de informatii, merci.N-ai pentru ce! Ettelbruck-ul nu-l prea cunosc, dar il traversez destul de des. Stiu mai bine zona capitalei, acolo ma invart.Inteleg ca te muti (temporar?) aici din Canada. Welcome! Si sa stii ca nu e asa rau. Personal, dupa multi ani de superaglomeratie urbana, agreez atmosfera patriarhala locala. Report
January 6, 201412 yr comment_211049 Multumesc fetelor, intre timp am gasit tot ce cautam si cateceva in plus ) . E interesant sa descoperi o tara noua, obiceiuri si oameni noi.Scuze, dar n-am vazut intrebarea din timp, ca te lamuream. Auchan-ul din Kirchberg il vizitez cel putin o data pe saptamana. Aldi si Lidl n-am in zona (sau nu le stiu).Daca mai ai eventual alte nelamuriri luxemburgheze, shoot them. Nu-s experta, dar in 2 ani si un pic de cand habitez p'aici, mi-am facut o idee.Oooo, merci floricris. Aldi si Lidl sint mai in nord, la Ettelbruck. O sa te strig daca am nevoie de informatii, merci.N-ai pentru ce! Ettelbruck-ul nu-l prea cunosc, dar il traversez destul de des. Stiu mai bine zona capitalei, acolo ma invart.Inteleg ca te muti (temporar?) aici din Canada. Welcome! Si sa stii ca nu e asa rau. Personal, dupa multi ani de superaglomeratie urbana, agreez atmosfera patriarhala locala.Da asa e, ne mutam pentru 4 ani - sau cel putin asa eplanul deocamdata. Asa cred si eu ca nu e rau ca daca era nu am fi trecut prin tot tambalaul asta cu mutatul peste ocean inca o data. O luam usor si incercam sa ne bucuram cat mai mult de experienta asta. Report
January 16, 201412 yr comment_211752 Vreau sa cumpar bilet de avion de pe un site german, dar nu-mi dau seama care ar fi "asigurarea" in caz de modificare / anulare a calatoriei. Din partea mea.Am gasit o chestie, dar la explicatii zice ca primesc despagubiri in caz ca firma / compania aeriana da faliment, in caz ca anuleaza ei zborul.... etc. Vreau sa pot eu sa modific datele de zbor, in caz ca imi tuna pe cheliuta. Si nu gasesc / imi prind urechile in denumiri. E vreun nume special?Am gasit asta: [i]Reserücktrittsversicherung außerhalb der EUSie werden krank oder es passiert ein Unglück, wodurch Sie nicht reisen können.Reiserücktrittsschutz beinhaltet, dass Sie Ihre Reise stornieren können wenn Sie, ein Mitreisender oder ein Anhöriger krank werden. Der Schutz gilt auch bei Unfall oder Todesfall. Bei Stornierung Ihrer Reise gegen Reiserücktrittsschutz ist das Vorliegen eines gültigen ärztlichen Attests erforderlich.[/i] Ich wähle RückholversicherungBeinhaltet Reiserücktrittsversicherung & Versicherungs-Pakete.Reiserücktrittsversicherung Stornierung aus irgendeinem GrundStornierung ganz gleich aus welchem Grund oder als Folge unerwarteter Zwischenfälle. Bis zu 5.000€ pro Person.Bis zu 150€ pro Person im Falle einer Flugverspätung. Verzögert sich der Flug um mehr als 7 Stunden, erhöht sich der Schadensersatz um bis zu 5.000€ pro Person.Bei Zwischenfällen durch die Fluggesellschaft werden bis zu 5.000€ pro Person abgedeckt.Versicherungsschutz wenn ein Flug verpasst wird. Rückerstattung Ihres Flugtickets und Veranlassung, dass Sie innerhalb von 48 Stunden das gleiche Reiseziel anfliegen können. Bis zu 5.000€ pro Person.Reiseassistenz-und Rückhol-VersicherungBis zu 250€ Entschädigung wenn Ihr Gepäck mehr als 24 Stunden später eintrifft. Im Falle von Verlust, Diebstahl oder Beschädigung beläuft sich die Entschädigung auf bis zu 8.500€ pro Buchung.Im Falle von Krankheit oder eines Unfalls während der Reise werden bis zu 10.500€ pro Person für die medizinische Versorgung im Ausland abgedeckt. [i]Ich wähle Versicherung Stornierung ® FlugReiserücktrittsversicherung Stornierung aus irgendeinem GrundStornierung ganz gleich aus welchem Grund oder als Folge unerwarteter Zwischenfälle. Bis zu 5.000€ pro Person.Bis zu 150€ pro Person im Falle einer Flugverspätung. Verzögert sich der Flug um mehr als 7 Stunden, erhöht sich der Schadensersatz um bis zu 5.000€ pro Person.Bei Zwischenfällen durch die Fluggesellschaft werden bis zu 5.000€ pro Person abgedeckt.Versicherungsschutz wenn ein Flug verpasst wird. Rückerstattung Ihres Flugtickets und Veranlassung, dass Sie innerhalb von 48 Stunden das gleiche Reiseziel anfliegen können. Bis zu 5.000€ pro Person.[/i] FlugticketgarantieFlugladen.de bietet eine Flugticketgarantie, um Sie für unmittelbar aus der Stornierung oder Verkürzung eines Fluges mit einer Linienfluggesellschaft ausschließlich als Folge der Insolvenz derLinienfluggesellschaft entstehende finanzielle Verluste bis zu einer Höhe von maximal € 2.000 für ein Ticket der Fluggesellschaft gemäß der nachstehenden Definition zu entschädigen.Die AbsicherungVoraussetzung ist, dass die Kosten für die Flugticketgarantie in voller Höhe an Flugladen.de bezahlt wurde, als diese zur Zahlung fällig wurde.Flugladen.de wird:a) vor Antritt Ihrer Flugreise: die Kosten für das entgangene Ticket der Linienfluggesellschaft bis zu einer Höhe von € 2.000 erstatten. Dieser Betrag kannI) Ihnen in voller Höhe erstattet oderII) bei einer neuen Buchung verrechnet werden; oder wenn Sie Ihre Flugreise bereits angetreten haben:I) sofern die Flugreise dennoch komplett abgeschlossen wurde, die von Ihnen als Preis für das/die Ticket(s), das/die Bestandteil der Flugreise war(en) und als direkte Folge der Insolvenz storniert wurde(n), bezahlten Gelder bis zu einer Höhe von maximal € 2.000 erstatten; oderII) wenn Sie sich noch auf der Flugreise befinden, werden wir die Kosten für die Rückreise oder Weiterreise mit einem Ticket von ähnlichem Standard wie ursprünglich gebucht bis zu einer Höhe von maximal € 2.000 bezahlen, wobei der Rückflug am Ort der Verkürzung beginnt.AusschlüsseDiese Flugticketgarantie gilt nicht:a) wenn die Kosten für die Flugticketgarantie nicht in voller Höhe an Flugladen.de bezahlt wurde. die Fluggesellschaft eine Bürgschaft oder Versicherung gegen Insolvenz besitzt.c) für Verluste, die durch eines der folgenden Ereignisse unmittelbar oder mittelbar verursacht werden, die sich als Folge eines dieser Ereignisse ergeben, zu denen eines dieser Ereignisse beiträgt oder die durch eines dieser Ereignisse entstehen:-I) Krieg oder Kriegsdrohung, Invasion, Handlungen ausländischer Feinde, Feindseligkeiten oder kriegsähnliche Operationen (unabhängig davon, ob eine Kriegserklärung vorliegt oder nicht), Bürgerkrieg, Rebellion, Revolution, Aufstand, innere Unruhen, die das Ausmaß einer revoltierenden militärischen oder widerrechtlich angerissenen Macht annehmen oder diesem gleichzusetzen sind,Kriegsrecht, Konfiszierung oder Verstaatlichung oder Requirierung oder Zerstörung oder Beschädigung von Eigentum auf Anordnung einer Regierung beziehungsweise einer öffentlichen oder lokalen Stelle;II) innere Unruhen, die das Ausmaß eines Volksaufstandes annehmen oder einem solchen gleichzusetzen sind, Streiks, Aussperrungen, Kriegsrecht oder Handlungen einer rechtmäßig gebildeten Autorität;III) Verluste, die zum Zeitpunkt ihres Eintritts durch eine andere bestehende Police, Policen oder Bürgschaft versichert oder abgedeckt waren oder wären, gäbe es die Garantie nicht, oder nach Maßgabe Ihrer gesetzlichen Rechte geltend gemacht werden können;IV) Verluste, die Ihnen entstanden sind, wenn die Absicherung nach dem Zeitpunkt der ersten Androhung von Insolvenz entsprechend der Definition der Linienfluggesellschaft in Kraft trat. Care variante ar fi ceea ce ma intereseaza pe mine? Nici una nu e gratuita si pretul variaza intre 6 si 30 de euro. De caciula..... Asa ca nu prea-mi da mana sa fac traznai.Multumiri anticipate pentru ajutor. Report
January 16, 201412 yr comment_211764 Foxyy, sper sa nu spun prostii, dar din cate stiu eu, o asigurare cum cauti tu nu exista. Tu poti modifica data zborului doar contra cost, circa 50€ plus o eventuala diferenta de pret in caz ca pretul biletului pt noua data de zbor e altul. Report
January 16, 201412 yr Author comment_211771 Foxyy, sper sa nu spun prostii, dar din cate stiu eu, o asigurare cum cauti tu nu exista. Tu poti modifica data zborului doar contra cost, circa 50€ plus o eventuala diferenta de pret in caz ca pretul biletului pt noua data de zbor e altul. Exact potzi sa faci Reiserücktritversicherung .....dar cam atat. In rest...und bilete data ASA flexibile nu cred sa existe. Decat la un pretz enorm. Report
January 17, 201412 yr comment_211780 Multumesc, fetelor. Decat sa pierd sute de euro, mai bine dau 50 pentru modificarea datei... Report
March 1, 201412 yr comment_214426 aveti ceva recomandari pentru firme de curierat din de in ro, cel mai bine door to door? vreau sa trimit un pachet in ro. Report
March 1, 201412 yr comment_214445 aveti ceva recomandari pentru firme de curierat din de in ro, cel mai bine door to door? vreau sa trimit un pachet in ro.Dhl-ul stiu ca are reprezentanta si la noi. Si ti-l aduc la usa.... Eu am primit un pachet trimis prin DHL. Din Franta, e drept... dar tot la usa mi l-au adus. Report
March 1, 201412 yr Author comment_214446 La noi DHL e doar posta normala .....nu stiu sa se poate trimita prin ei door to door.....poate ca gresesc..... Report
March 1, 201412 yr comment_214447 La noi DHL e doar posta normala .....nu stiu sa se poate trimita prin ei door to door.....poate ca gresesc..... Chiar te inseli. DHL Expres sunt cei care trimit door to door.Ca posta lucreaza cu DHL-ul asta e alta poveste.Pentru trimiterea pachetelor la usa, nu poti merge la posta ci la sediul DHL, sau (care nu e acelas cu posta normala)vine curierul la usa si-ti ridica pachetul.Dar sunt oricum scumpi, putini privati lucreaza cu ei.Eu am vrut sa trimit ceva rapid prin ei si un pachet care pana la urma l-am trimis cu Eurolinesul si m-a costat 15 € max cu DHL costa peste 100€.Si problema este ca din afara in DE ajung repede,dar cand e vb de DE catre Ro, numai Expres nu e . Si ca o chesti haioasa apropo de DHL Expres, daca mori si te incinereaza sa sti ca te trimit de la crematoriu la cimitir prin ei si mai sunt si cu Termin de 12 ca popa trebuie sa tina slujba si daca curierul intarzie e jale mare Report
March 2, 201412 yr comment_214448 Express e scump, dar dacă vrei DHL Paket-Versand normal cu luat si dus la ușa, mergi pe site-ul lor www.dhl.de/ si poți rezolva online toată afacerea. Pina la 2 kg costa 10,90 cu tot cu tracking, pina la 5 kg 14,99, pina la10 kg - 19,99 , 20 kg - 29,99 , 31,5 kg - 39,99. Ca sa ti-l ia de acasă costa încă 3 euro. Optiunea se poate alege online. Vezi tu la ei pe site totul. Report
March 2, 201412 yr comment_214450 multumesc de raspunsuri, o sa ma uit la preturi pe net.Alicia Report
March 2, 201412 yr Author comment_214461 La noi DHL e doar posta normala .....nu stiu sa se poate trimita prin ei door to door.....poate ca gresesc..... Chiar te inseli. DHL Expres sunt cei care trimit door to door.Ca posta lucreaza cu DHL-ul asta e alta poveste.Pentru trimiterea pachetelor la usa, nu poti merge la posta ci la sediul DHL, sau (care nu e acelas cu posta normala)vine curierul la usa si-ti ridica pachetul.Dar sunt oricum scumpi, putini privati lucreaza cu ei.Eu am vrut sa trimit ceva rapid prin ei si un pachet care pana la urma l-am trimis cu Eurolinesul si m-a costat 15 € max cu DHL costa peste 100€.Si problema este ca din afara in DE ajung repede,dar cand e vb de DE catre Ro, numai Expres nu e . Si ca o chesti haioasa apropo de DHL Expres, daca mori si te incinereaza sa sti ca te trimit de la crematoriu la cimitir prin ei si mai sunt si cu Termin de 12 ca popa trebuie sa tina slujba si daca curierul intarzie e jale mare Zau ca nu stiam , Ioana. Report