Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nelamuriri si informatii nemtesti

Featured Replies

• Author

Mai fetelor , nu-s una care socoteste cadourile , serios!

Ma bucur si eu de orice lucru , dar o iau ca lipsa de respect atunci cand vad ca cel care vine la mine ( e vb de familie , s-ar supara al meu daca nu i-as chema , eu chiar ca am zis ca nu-i mai chem ) imi ia ceva in bataie de joc , atunci cand gaseste ceva ieftinit , il cumpara , si bun o fi! Am zis ca nu mai vreau cadouri! dar deloc! Decat sa ma enervez , pt ca sincer , ma doare , mai bine nu mai vreau si gata.

Eu ma bucur de orice chestiutza primita , daca vad ca e din inima! (Dar cand esti nas , parca nu se cade sa mergi cu 50 de euro la nunta , sau? Eu m-am simtit prost cand i-am primit , serios......)

Si cu botezul la care am fost , noua nu ne-a sugerat nimeni cat ar fi fost tacamul , oricum , a fosr cu bufet , o mancare excelenta la un local spaniol :pupic: . Am dat atat pt cea mica , asa am vrut noi. ;)

• Author
sunt total off-topic , stiu :pupic: , mai bine scriam la enervari , ca acolo s-ar fi potrivit , dar aci' mi-am adus aminte ;)
  • Author

Nu ma mai enervez :floare:

BB-le-i satul ca un purcel ca a fost ziua unei colege si a comandat la noi la scoala pranzul. ( avem clase de bucatari si fac aia niste bunatatzuri.....).

Am mancat la salata de cartofi ( cu castravete crud , nu acru) si la salata de Weizen pana n-am mai putut!

Maya , botez-ul la care am fost nu era acasa si la local, cu vreo 50 de invitatzi. Nu cred ca a invitat pe alese , numai oameni care sa cotizeze , .

Mie pzr si simplu mi-ar fi jena sa merg cu 50 de euro la nunta sau la botez ( la botez mai rar , ca vb lui Lori , aici e plin de nebotezati :( ). Daca tot vreau sa-i dau ceva celui mic sau familiei la inceput de viatza , apoi ii dau. Daca nu , stau acasa. Ca nu moare nimeni pt 100. In Ro se übertreiben , unii isi iau de la gura ca sa poata merge la o nunta , la un botez....dar aici nu e cazul. Parca cei care au mai multi bani is mai zgarciti!

Daca n-ai bani sa faci un cadou , stai acasa , nu?

Aceasi chestie e si cu cadourile pt zilele de nastere. Pe mine ma omoara! Adica eu cand vin la tine ( de ziua ta) imi transmitzi scurt pe 2 cam ce ai vrea , eu iau ce mi se sugereaza , vin la tine , manc un blid de zama sau mai nush ce....apoi , cand vine ziua mea vii la mine , faci nazuri la mancare dar infuleci ca lumea ( ma si mir unde naiba mai pot baga altzii in ei cand sunt invitatzi , serios) si cand e vb de cadou , flori de la Aldi si o porcarie de la sold-uri cu care chiar nu stii ce sa faci .

Mai , sunt eu rea?

Ei, aici ai pus punctul pe i, pe bune. Deci noi am fost la nunta de var apropiat, de pe sora de mama. Eu cand i-am auzit pe veri ca pun cate 30 de euro -asta fiind la masa la parinti si se discuta problema- efectiv m-am incecat cu cola. stiind cam ce statut au. Si chiar am si spus ca in Ro fara 100 nu calca nimeni la o nunta, tocmai pentru ca se pleaca de la principiul ca ajuti tinerii casatoriti, respectiv ca dai din suflet pentru un copilas acum indiferent ca e botezat sau nu, musulman, shinto etc, eu ii dau la copil si pentru sufletelul lui. Sa vezi intrebari: vai dar cum adica 100, in Ro unde totusi nivelul de viata e mai scazut, ca de unde are lumea bani etc. Bai nene de unde de neunde, familia -si apropiata- nu calca cu 30 euro. Si tot intrebari peste intrebari la care T a spus: cred ca stim toti cum se poate, din simplul fapt ca romanii stiu sa fiu darnici :mrgreen: Tare l-am mai pupat eu pentru asta. Da, in general, nemtii sunt zgarciti. Daca stau si ma gandesc bine, cred ca 70% din discutiile auzite printre colegi se invart in jurul banilor. Sa imi dau palme si mai multe nu. Pe de alta parte, intrebari de genul: Cuuuuuum, tu nu ai mai venit cu masina la job de 3 saptamani, tu iei aftobuzu si trenu????? Dap, got a prob with tha'? Oh boy...ata ete. Ne adaptam, caci in calitate de imigrant nu avem voie o secunda sa fim inflexibili :)

Maya , botez-ul la care am fost nu era acasa si la local, cu vreo 50 de invitatzi. Nu cred ca a invitat pe alese , numai oameni care sa cotizeze , .

Mie pzr si simplu mi-ar fi jena sa merg cu 50 de euro la nunta sau la botez ( la botez mai rar , ca vb lui Lori , aici e plin de nebotezati :( ). Daca tot vreau sa-i dau ceva celui mic sau familiei la inceput de viatza , apoi ii dau. Daca nu , stau acasa. Ca nu moare nimeni pt 100. In Ro se übertreiben , unii isi iau de la gura ca sa poata merge la o nunta , la un botez....dar aici nu e cazul. Parca cei care au mai multi bani is mai zgarciti!

Daca n-ai bani sa faci un cadou , stai acasa , nu?

Aceasi chestie e si cu cadourile pt zilele de nastere. Pe mine ma omoara! Adica eu cand vin la tine ( de ziua ta) imi transmitzi scurt pe 2 cam ce ai vrea , eu iau ce mi se sugereaza , vin la tine , manc un blid de zama sau mai nush ce....apoi , cand vine ziua mea vii la mine , faci nazuri la mancare dar infuleci ca lumea ( ma si mir unde naiba mai pot baga altzii in ei cand sunt invitatzi , serios) si cand e vb de cadou , flori de la Aldi si o porcarie de la sold-uri cu care chiar nu stii ce sa faci .

Mai , sunt eu rea?

Ei, aici ai pus punctul pe i, pe bune. Deci noi am fost la nunta de var apropiat, de pe sora de mama. Eu cand i-am auzit pe veri ca pun cate 30 de euro -asta fiind la masa la parinti si se discuta problema- efectiv m-am incecat cu cola. stiind cam ce statut au. Si chiar am si spus ca in Ro fara 100 nu calca nimeni la o nunta, tocmai pentru ca se pleaca de la principiul ca ajuti tinerii casatoriti, respectiv ca dai din suflet pentru un copilas acum indiferent ca e botezat sau nu, musulman, shinto etc, eu ii dau la copil si pentru sufletelul lui. Sa vezi intrebari: vai dar cum adica 100, in Ro unde totusi nivelul de viata e mai scazut, ca de unde are lumea bani etc. Bai nene de unde de neunde, familia -si apropiata- nu calca cu 30 euro. Si tot intrebari peste intrebari la care T a spus: cred ca stim toti cum se poate, din simplul fapt ca romanii stiu sa fie darnici :mrgreen: Tare l-am mai pupat eu pentru asta. Da, in general, nemtii sunt zgarciti. Daca stau si ma gandesc bine, cred ca 70% din discutiile auzite printre colegi se invart in jurul banilor. Sa imi dau palme si mai multe nu. Pe de alta parte, intrebari de genul: Cuuuuuum, tu nu ai mai venit cu masina la job de 3 saptamani, tu iei aftobuzu si trenu????? Dap, got a prob with tha'? Oh boy...ata ete. Ne adaptam, caci in calitate de imigrant nu avem voie o secunda sa fim inflexibili :)

EDIT: sa nu fiu inteleasa gresit, e vorba de darnicie in limitele bunului simt si nu "dare de mana" respectiv aruncatul cu bulioanele pe la nunti ca asa se poarta acum.

Hai ca nici macar edit nu mai stiu , vad ca m-am autocitat, tare mai sunt modesta azi si clar cu tot neuronu' acas' :roll: .

Va pupez fete, ma duc sa imi fac un cafeu mare ca am nevoie acuta.

• Author

Tu , Lori , lasa , noi sa fim sanatoase :(

Si eu dau cu draga inima cand dau ceva. Al meu spune tot timpul cand ma vede ca ma enervez de la cadouri ( din cauza de lume zgarcita) Nu astepta de la altzii , bucura-te ca poti sa-zi cumperi tu ce vrei!

• Author
Simona sa inteleg ca vine bb?Daca da, atunci felicitari, sarcina usoara si fara pb.

vine :D

Merci :D

• Author
Fetele , are cereva o retzepta de salata de cartofi adevarata? 100% nemtzeasca?
Peter..dincolo pe culinar...Eu am facut-o si a fost super buna.
:appl: vazusem cele doua inimioare,dar cred ca tb sa port iarasi ochelari ca nu am vazut ce scrie .Oricum inca odata felicitari si sarcina usoara in continuare.
  • Author
:love7: vazusem cele doua inimioare,dar cred ca tb sa port iarasi ochelari ca nu am vazut ce scrie .Oricum inca odata felicitari si sarcina usoara in continuare.

Merci , Ioana :floare:

Citisem odata despre o branza cumparata din magazinele turcesti din Germania, care seamana la gust cu branza de burduf Oare stiti despre ce vorbesc? La vremea aia nu mi-am notat denumirea branzei ca nu aveam nici un magazin etnic in apropiere, acum am magazin turcesc aproape insa are zeci de feluri de branza si eu nu stiu ce sa cer. Si normal ca nu mai gasesc nici postarile de care vorbeam mai sus. Ma poate ajuta oare cineva?
  • Author
black_cat , daca au branza si la tejghea vezi ca o sa-ti dea sa gusti , daca ceri :cheers:
da da, imi dau numai ca unu la mana , nu stiam ce anume sa gust si turcu explica cam greu, si doi la mana,unele sint portii mai mici in vid si alea nu ai cum sa le gusti Dar acum stiu, multam
Nu toate "Tulum-urile" au gust ca de branza de burduf.Eu am incercat vreo 3 tipuri da nici una nu aducea a branza de burduf de acasa.Asa ca m-am lasat pagubasa si mai bine comad de pe net de la mag cu produse romanesti, barnza de-a noastra de burduf.
  • Author
Nu toate "Tulum-urile" au gust ca de branza de burduf.Eu am incercat vreo 3 tipuri da nici una nu aducea a branza de burduf de acasa.Asa ca m-am lasat pagubasa si mai bine comad de pe net de la mag cu produse romanesti, barnza de-a noastra de burduf.

Pai , gusti pana o gasesti pe aia potrivita :lol:

Pai , gusti pana o gasesti pe aia potrivita :D

e o solutie,da asta ar insemna sa mi se ia de branza, asa ca mai simplu comand.Mai bun si rapid de atat nu se poate.Asa am facut si cu toba ;)

• Author

noi gasim multe chestii la un magazin rusesc . Are si coltzul romanesc ;) . Sunt mult mai ieftine decat la hotzii aia din Offenbach de la magazinul romanesc. Nu mai merg veci acolo !

Da-mi te rog site-ul unde comanzi tu , sa compar pretzurile.