January 6, 201016 yr comment_14027 Fa si tu niste Streuselkuchen, ceva rapid sa mearga la cafea. Nu te complici acum cu mai stiu eu ce torturi. N-ai vazut ce practici is ei, de cand sunt eu aici nu am vazut un tort elaborat. Parjiturile lor traditionale si gata. Una Käsekuchen, un Streuselkuchen, Mohnkuchen ceva et voilà. Si aia cu mere se preteaza bine. Spor mare! Da cand o faci? Report
January 6, 201016 yr Author comment_14029 Fest-uk? Cand il facem? Pai tocmai asta e , ca nu stim. Daca totul merge dupla plan , casa se monteaza in 19 si acoperisul se pune in 20 , atunci in 20 la pranz sau dupa-masa incepe Richtfestul. Asa e la noi. ( D-aia m-am mirat ca vecinul tau avea si pavilion in gradina ,si terasa ,aici e chiar in momentul cand s-a pus acoperisul).Cand Zimmerman-ul a pus acoperisul pun un brad , parca , pe acoperis , daca-i dai un pahar de bautura. Apoisparge paharul si incepe Fest-ul. Daca Bauherren nu-s acolo sa faca Fest pune o matura sau o vrajitoare pe casa in loc de brad , ca sa vada lumea ca oamenii aia-s zgarcitzi. Inca nu stim nimic. O sa stim in data de 19 , cred. ( la unii am vazut cale-a pus acoperisul in aceasi zi.....) Cred ca nu fac nici o praji. Mancarea-i temelie. Iar mesterii cred ca trag la masea , nu stau ei la Kaffee-Kuchen . Ca de fapt , pt mesteri se face. Als Dankeschön. Report
January 6, 201016 yr comment_14036 Hiiiii, ai dreptate mai! Da, da, am incurcat petreshirili, asta a fost de ziua lui. La Richfest era tot rascolit in gradina, ditamai groapa pentru piscina etc, ba da ai dreptate, insa tot cu chelneri la papion si mese inalte imbracate in alb si Moet&Chandoane a fost. Era primavara. Si da, era copac din ala pe acoperis. Acum am inteles ca vecinii l-au dat in judecata ca a incalcat o groaza de prevederi legale, iaca pozna frectie la picior de lemn. Oricum tot el o sa aiba castig de cauza, ca doar e arhitectul zonei aleia de acolo. Tja, unii au niste probleme grave. Iti tin pumnii sa iasa bine! Report
January 6, 201016 yr comment_14106 . La Richtfest Se face de regula : Gulassuppe sau Cilli con carne suppe , sau Hackfleissuppe, cu bagete ( feliile taiate cam de un deget groase).Si binenteles de baut asa cum ai zis. Eu asa stiu, tu faci cum crezi ca este mai bine .[/b] Merci , Bambina , Gulassuppe fac si eu , dar nu numai . Cica la mesteri tre sale dai ceva sanatos sa pape , Wurst , daca se poate Merci de ideea cu baghetele taiate , nu ma gandisem. Oare sa ma gandesc si la ceva dulce? Duc masina de cafea ( aia cu coffee pads) dar dulce nu am prevazut. Al meu spunea ca oamenii nu stau de la inceput pana la sfarsit , vin , mananca , pleaca , vin altzii....oare asa o fi? Asa ar fi bine , ca nu stiu ca loc e..... Unii vin si ramin pe scaun pina la sfirsit, mai ales ca au si de baut...cel putin asa a fost la noi.Pentru lucratori o sticla sau doua de tarie ( cognac) asta sigur le place si in loc de dulciuri, niste "rontaeli"...Chips,Erdnuss Flips, stixuri, merg bine la baut. Asa si pentru Richtfest sti cumva, se ocupa careva de coroana( invelita cu crengute de brad si impodobita cu pamblici) aceea care trebuie batuta sus la acoperis? Se gaseste la Bastell Geschäft scheletul de metal pe care se leaga crengutele de brad. Costa doar citiva €.Tot de acolo se cumpara si pamblicile de plastic colorate ... Report
January 6, 201016 yr comment_14107 Simo cum sunt de obicei calculele poate aprox. 19 ,oricum vedeti voi dar ce vroiam sa scriu este ca daca vrei si nu vrei dulce baga tu 2 strudel , kase si apfel strudel , il faci il duci si apoi taiati acolo pe loc ala nu e nici prea prea nici foarte foarte felicitari pentru ambele proiecte in curs Report
January 7, 201016 yr Author comment_14139 . La Richtfest Se face de regula : Gulassuppe sau Cilli con carne suppe , sau Hackfleissuppe, cu bagete ( feliile taiate cam de un deget groase).Si binenteles de baut asa cum ai zis. Eu asa stiu, tu faci cum crezi ca este mai bine .[/b] Merci , Bambina , Gulassuppe fac si eu , dar nu numai . Cica la mesteri tre sale dai ceva sanatos sa pape , Wurst , daca se poate Merci de ideea cu baghetele taiate , nu ma gandisem. Oare sa ma gandesc si la ceva dulce? Duc masina de cafea ( aia cu coffee pads) dar dulce nu am prevazut. Al meu spunea ca oamenii nu stau de la inceput pana la sfarsit , vin , mananca , pleaca , vin altzii....oare asa o fi? Asa ar fi bine , ca nu stiu ca loc e..... Unii vin si ramin pe scaun pina la sfirsit, mai ales ca au si de baut...cel putin asa a fost la noi.Pentru lucratori o sticla sau doua de tarie ( cognac) asta sigur le place si in loc de dulciuri, niste "rontaeli"...Chips,Erdnuss Flips, stixuri, merg bine la baut. Asa si pentru Richtfest sti cumva, se ocupa careva de coroana( invelita cu crengute de brad si impodobita cu pamblici) aceea care trebuie batuta sus la acoperis? Se gaseste la Bastell Geschäft scheletul de metal pe care se leaga crengutele de brad. Costa doar citiva €.Tot de acolo se cumpara si pamblicile de plastic colorate ... Cred ca de chestia aia se ocupa Bauleiter-ul , o sa-l mai intreb , ok? Merci de Tip. Aseara am discutat si noi si ne-am gandit sa lasam dulcele complet pe dinafara. Si cu lipitul de scaun , ma gandesc ca ai dreptate.....asta e . Oricum inchiriem mese si scaune pt 50 de persoane. Voi cum ati facut Einladung-ul? In scris? sau e-mail? sau doar telefon? Tarie avem pregatita , avem vinars din Tzara Motzilor si mai ia al meu ceva sticle , el s-a gandit la vodka , tu spui cognac? Luam bere , apa , si sucuri. Ceai , cafea si vin fiert. ( sper sa pot , ca nu stiu daca a destule termose pt vin). Tacamuri luam din plastic. Oare unde se gasesc fete de masa de hartie , dinalea la sul si cum s-or numi? Report
January 7, 201016 yr comment_14142 papier tischdecke si gasesti la mai toate magazinele unde sunt si cele de unica folosinta , de obicei sunt cu patratele Report
January 7, 201016 yr Author comment_14145 papier tischdecke si gasesti la mai toate magazinele unde sunt si cele de unica folosinta , de obicei sunt cu patratele Multzam Sa stii ca m-am uitat la Metro la plasticaturi si fete de masa n-am gasit...poate le-oi fi scapat.....ma mai uit. Report
January 7, 201016 yr comment_14264 papier tischdecke si gasesti la mai toate magazinele unde sunt si cele de unica folosinta , de obicei sunt cu patratele Multzam Sa stii ca m-am uitat la Metro la plasticaturi si fete de masa n-am gasit...poate le-oi fi scapat.....ma mai uit. Trebuie sa fie, la Edeka, Real, si farfurii sau castronele tot de unica folosinta sint cite 6 sau 10 bucati in pachet.O sa fie bine, ai sa vezi. Report
January 8, 201016 yr comment_14400 "nemtoaice" am si eu o intrebare la voi, la inceputul lunii tb sa merg la un botez,cam cum se procedeaza aiaici?E adevarat ca tipii sunt romani,da cam ce sa da si cat se da? Vad ca vorbiti de asigurari private si eu sunt pe pc de a incheia una,defapt ar fi tb sa intre in viguare de acum de la inceputul anului,dar mai mi-au cerut cateva analize de facut si inca nu e gata.Eu am ales Hanse Merkur, din ofertele propuse de makler asta a fost cea mai avantajoasa .Eu am cu 50% costuri acoperite pt stomato de catre asigurare si platesc(mai bine zi voi platii) 230/luna Report
January 10, 201016 yr Author comment_14606 papier tischdecke si gasesti la mai toate magazinele unde sunt si cele de unica folosinta , de obicei sunt cu patratele Multzam Sa stii ca m-am uitat la Metro la plasticaturi si fete de masa n-am gasit...poate le-oi fi scapat.....ma mai uit. Trebuie sa fie, la Edeka, Real, si farfurii sau castronele tot de unica folosinta sint cite 6 sau 10 bucati in pachet.O sa fie bine, ai sa vezi. castronele am gasit , am luat de la Selgros seturi de 100 , dar n-am gasit fete de masa. Report
January 10, 201016 yr Author comment_14609 "nemtoaice" am si eu o intrebare la voi, la inceputul lunii tb sa merg la un botez,cam cum se procedeaza aiaici?E adevarat ca tipii sunt romani,da cam ce sa da si cat se da? Vad ca vorbiti de asigurari private si eu sunt pe pc de a incheia una,defapt ar fi tb sa intre in viguare de acum de la inceputul anului,dar mai mi-au cerut cateva analize de facut si inca nu e gata.Eu am ales Hanse Merkur, din ofertele propuse de makler asta a fost cea mai avantajoasa .Eu am cu 50% costuri acoperite pt stomato de catre asigurare si platesc(mai bine zi voi platii) 230/luna Ioana , noi am dat 150 de euro la botez si i-am luat la cea mica o pereche de cercei. In legatura cu asigurarea , dupa ce-ti vin analizele , daca un Wert e putzin mai ridicat , te mai salta cu vreo 30 de euro.Eu am la DBV , am ezitat intre DBV si Debeka , dupa mine astea-s cele mai bune. Intreaba-zi Makler-ul de ele , poate ca nu lucreaza cu ele....Eu platesc 260 pe luna, ( ar fi trebuit 210 dar am avut colesterolul marit , si pac , a saltat. au mai pus 5 sau 1o Euro pt ochelari.....). In fine , sunt mult mai multzumita decat inainte. Imediat ce m-am asigurat am ajuns la spital , si sa stii ca altfel se uita la tine cand esti asigurat privat. Singura chestie pe care nu o am la DBV este camera de spital cu un singur pat , am ales cu 2. Ca plateam cu vreo 10 -15 euro mai mult , si pt ce? Cu stomato e asa si asa....citeste mai atent , ca uneori nu mai ai 50% , vorbesc de implanturi si alte chestii. Si parca pt spitalizare asigurarile private platesc numai 35% , cred , nu stiu sigur. N-am verificat ca la mine restul pana la 100% il plateste statul. Report
January 12, 201016 yr comment_14901 "nemtoaice" am si eu o intrebare la voi, la inceputul lunii tb sa merg la un botez,cam cum se procedeaza aiaici?E adevarat ca tipii sunt romani,da cam ce sa da si cat se da? Vad ca vorbiti de asigurari private si eu sunt pe pc de a incheia una,defapt ar fi tb sa intre in viguare de acum de la inceputul anului,dar mai mi-au cerut cateva analize de facut si inca nu e gata.Eu am ales Hanse Merkur, din ofertele propuse de makler asta a fost cea mai avantajoasa .Eu am cu 50% costuri acoperite pt stomato de catre asigurare si platesc(mai bine zi voi platii) 230/luna Depinde de gradul de rudenie..prieteni mai apropiati, in ori ce caz germanii dau putini bani.Noi am fost la o nunta si au facut si botezul ...am dat doua persoane 150€ . Au fost foarte multumiti.Am aflat de la cineva ca noi am dat cel mai multi bani ... Report
January 12, 201016 yr comment_14937 Corect, aici dau extrem de putini bani. Eu am fost la nunta de veri si 5 veri au adunat 150€..am ramas interzisa si mai multe nu. Noi am dat 100 ca ni s-a spus de catre parinti sa nu sarim calul... :roll: Vorbesc de familie germana. Report
January 12, 201016 yr Author comment_14940 Nu peste tot e asa , nu generalizati! Cumnata-mea s-a maritat cu un neamtz , a fost nunta nemtzeasca asa ca la carte si nu s-au dat mizilicuri. Eu una nu ma pot duce la nunta cum fac unii aici cu 50 de euro. Pt ca exista si oameni care fac asta.Eu mi-s trecuta prin asta ca am primit la nunta mea asa ceva de la nemtzi . Eu o consider lipsa de respect pt tinerii casatoriti. Da omul cat are , dar sa fim seriosi , ca un parfum costa mai mult. Deci , am auzit si eu zvonuri cum ca fiecare da cat are..., dar daca intrebi in stanga si in dreapta nu e chiar asa. Si , in ceea ce priveste bebi-i mici , eu le dau chiar si bani de somn , cum se dau in Ardeal , ca asa mi-s obisnuita. ( in Ardeal se spune ca daca vezi un copil nebotezat si nu-i dai ceva bani acolo , cat de putzini , sau un cadou mic) nu mai doarme bine copilul. Eu si cand l-am vazut aici pe nepot i-am pus iute banutzi sub perna , nu mult , 20 de Euro , dar ce doarme ala micu'.... , e un dulce , papa si doarme..... Report
January 12, 201016 yr comment_14941 Exact placa asta am tot auzit-o , ca nimeni nu e obligat, fiecare da cat are. Mi s-a parut de toata jena, mai ales ca sunt familii de bine, nu ultimii Harz IV. Apoi am vizitat o colega care a nascut de curand si am intrebat o alta colega daca se dau bani, ah nuuu, ca asta nu se face pe aici...asa ca la copil ii iau ceva folositor gen pampersi, vad eu. Aici nebotezati is la greu, majoritatea astora tineri is impotriva, na ja. Report
January 12, 201016 yr comment_14960 Exact placa asta am tot auzit-o , ca nimeni nu e obligat, fiecare da cat are. Mi s-a parut de toata jena, mai ales ca sunt familii de bine, nu ultimii Harz IV. Apoi am vizitat o colega care a nascut de curand si am intrebat o alta colega daca se dau bani, ah nuuu, ca asta nu se face pe aici...asa ca la copil ii iau ceva folositor gen pampersi, vad eu. Aici nebotezati is la greu, majoritatea astora tineri is impotriva, na ja. laponica, fa-i un "tort" d-ala din pampersi Report
January 12, 201016 yr comment_14974 În fond si la urma urmei,sa dea fiecare cît are,sau cît poate.Asa zic eu.Si acu sa mai spun vreo doua Cei care fac un botez,nunta..etc,stiu pe cine invita,si eu cred ca stiu si cam cît primesc de la invitatii lor.Daca nu vreti 50 de euro,nu invitati calici la botezul copiilor vostri!Parerea mea Si vorbind la modul general,eu consider ca trebuie sa se tina si putin cont de:în primul rînd de locatie si pregatire.Deci nu mergeti cu o suma fixa,daca nu stiti ce si cum.E o diferenta cînd cineva face botezul acasa,cu 2 torturi congelate,3 castroane de salata si 2 platouri cu oua umplute(si sa nu uitam ca si gradul de rudenie/prietenie are un rol)...fata de...Cineva care sarbatoreste evenimentul la un restaurant,unde este servit un meniu(si din nou,sa nu uitam de gradul ala de rubedenie si pretenie Bineînteles ,ca daca ar fi botezul copilului sora-mii,i-as da acelasi lucru în ambele cazuri,egal unde ar sarbatori.Adica cît de mult îmi permit Daca ar fi botezul copilului unui "prieten",care m-a invitat,doar asa ca sa mai primeasca un plic în plus...primeste plicul atît de gros...cît merita,dar si asta in functie de unde se sarbatoreste.Acasa cu 2 salate si o placinta,primeste cît merita osteneala + ceva pentru copil si totdeauna o jucarie si ceva de imbracat.Ma invita la un restaurant fitzos cu meniu si alte alea,ma orientez în functie de cît ar costa meniul,si as mai pune bineîntels si pentru prunc ceva bani De obicei dau bani,si un cadou care consta în ceva de îmbracat,o jucarie,si ceva folositor...daca e un botez oarecare. Daca gradul este important(neam bun,prieten bun-atunci adaug si o bijuterie de aur),si banii-s mai multi,si cadoul mai fitzos M-am întins ca rîma,dar sper sa întelegeti ideea. Deci,cînd întrebati "cît sa dau" spuneti a cui copchil este,gradul de importanta(familie,prieten...obligatie),unde se sarbatoreste,cîte persoane mergeti la evenimant si atunci va pot spune cît si ce as da Report
January 12, 201016 yr Author comment_14980 Maya , botez-ul la care am fost nu era acasa si la local, cu vreo 50 de invitatzi. Nu cred ca a invitat pe alese , numai oameni care sa cotizeze , .Mie pzr si simplu mi-ar fi jena sa merg cu 50 de euro la nunta sau la botez ( la botez mai rar , ca vb lui Lori , aici e plin de nebotezati ). Daca tot vreau sa-i dau ceva celui mic sau familiei la inceput de viatza , apoi ii dau. Daca nu , stau acasa. Ca nu moare nimeni pt 100. In Ro se übertreiben , unii isi iau de la gura ca sa poata merge la o nunta , la un botez....dar aici nu e cazul. Parca cei care au mai multi bani is mai zgarciti!Daca n-ai bani sa faci un cadou , stai acasa , nu? Aceasi chestie e si cu cadourile pt zilele de nastere. Pe mine ma omoara! Adica eu cand vin la tine ( de ziua ta) imi transmitzi scurt pe 2 cam ce ai vrea , eu iau ce mi se sugereaza , vin la tine , manc un blid de zama sau mai nush ce....apoi , cand vine ziua mea vii la mine , faci nazuri la mancare dar infuleci ca lumea ( ma si mir unde naiba mai pot baga altzii in ei cand sunt invitatzi , serios) si cand e vb de cadou , flori de la Aldi si o porcarie de la sold-uri cu care chiar nu stii ce sa faci . Mai , sunt eu rea? Report
January 12, 201016 yr comment_14988 Ma bag si eu ca musca in lapte...eu sincer nu pricep nici nuntile nici botezurile care sunt facute sa scoti bani. E adevarat ca simtul pragmatic m-a cam ocolit (si am avut mereu noroc sa-mi fac banii mei, cu munca grea, dar ai mei)- eu fac deobicei petreceri cu cei foarte dragi si fara niciun fel de pretentie. Chiar de curand am avut o discutie referitoare la o nunta, unde s-au aruncat sa faca la nu stiu ce restaurant cu fite din Bucuresti si dupa s-au plans ca familie si nu a venit..Pai fratele meu, daca vrei sa te lauzi ca "ti-ai facut" nunta nu stiu unde, pai atunci fi dispus sa platesti..nu sa astepti ca bietul invitat sa-ti plateasca tacamul si sa-ti dea si in plus..atunci zi, mi-a facut familia si grupul de amici nunta la Hilton! Iar cu cadourile, eu ma bucur de flori si ce mai avem aici sunt "gift cards" -zic mereu, mie imi plac filmele, cartile, nu trebuie sa iti bati capul cu ce carte sau film, un card si ma duc si-mi iau singura. Iar daca intreb, atunci ma bucur cand imi zice omul ce vrea-insa daca imi este "soptit" finut in discutii, ma dau lovita si nu ajung la eveniment..Incerc si sa ma controlez cand cumpar cadouri ca au fost dati cand s-a interpretat gresit ca am cumparat ceva prea scump... Oh well..Iar ca idee, invit NUMAI prietenii si numai pe cei ce ma cunosc asa de bine ca discutii de genul asta nici nu exista.. Iar cu botezul - iarasi, de ce sa platesc echivalentul tacamului? Nu ma intelegeti gresit, sunt departe de a fi zgarcita, din contra, sunt mana larga dar e vorba de principiu!E vorba ca il sarbatorim pe cel mic deci toate cadourile ar trebui sa fie pentru cel mic iar parintii sa faca exact cat ii tine plapuma!Nu sa invitam numai sa fie la numar si sa vedem ce iese... Cand am fost nasa, le-am spus prietenilor ca daca vor sa-mi dea cadou alerg dupa ei si le rup picioarele. Am acceptat o chestie mica de tot numai pentru ca cica asa e traditia -iar toata petrecerea a fost inchinata finului meu -au facut cat i-a tinut buzunarul si toata lumea a fost fericita... Concluzia mea e ca ajut cu mare placere- dar mor pe snobii care mai mult sau mai putin te obliga sa bagi mana in buzunar numai ca sa-i scarpini ha' orgoliu.. Report
January 12, 201016 yr comment_15030 Absolut de acord cu Uma si Maya.eu sunt de principiu ca faci un cadou ca-ti face placere, si ca sa faci placere; nu ca esti obligat.mi s-a intamplat de nshpe ori sa particip la cadouri colective, sa nu merg din diverse motive la festivitati, simi s-a intamplat si ca de ziua mea sa nu primesc cadou...ei si?? daca invit prieteni, e ca sa petrecem un moment placut impreuna.daca fac un cadou, e ca sa fac o bucurie sau o placere cuiva.Sora mamei mele, ma oripila din copilarie, caci "taxa" fiecare cadou...am primit o cutie de bomboane de 12 lei 50 si un kek de 3 lei sau ce stiu eu...deci cand va fi aleia ii voi face un cadou de 15 lei 50...conturi de apoticari nenica.cred ca de asta am o sfanta oroare de cat "valoreaza" un cadou. valoarea unui zambet fericit de copil sau chiar de adult, nu are pretz. parerea mea Report
January 12, 201016 yr comment_15031 i . Mai , sunt eu rea? Eu stiu...? :? Hhehehehe,Nu esti rea,mai! Dar eu nu-s asa cu cadorile.Nu ma intereseaza,cine ce da.Daca ma marit,o fac ca vreau,si mi se îndoaie ce-mi da tanti Aglaia în plic!La fel si la botez.Am botezat copchilu de gura lu' mama.A fost cu putini oameni,dar cu daruri grase,ca deh,asa-s românii Darnici! Banii i-am pus pe cecul fetii,care l-a facut banca la nastere,pe care i-au pus bancherii,parca 10 marci Iar altfel,între prieteni,sincera sa fiu,niciodata nu ne-am facut cadouri scumpe,ci flori(nu de la Aldi ),sau Gutscheine de cosmetice,cinema,sau am iesit la un restaurant,cafenea..deci chestii de genul asta.Important este sa ne smtim bine,sa ridem mult...si ajunge Ma bag si eu ca musca in lapte...eu sincer nu pricep nici nuntile nici botezurile care sunt facute sa scoti bani. Iar cu botezul - iarasi, de ce sa platesc echivalentul tacamului? Nu ma intelegeti gresit, sunt departe de a fi zgarcita, din contra, sunt mana larga dar e vorba de principiu!E vorba ca il sarbatorim pe cel mic deci toate cadourile ar trebui sa fie pentru cel mic iar parintii sa faca exact cat ii tine plapuma!Nu sa invitam numai sa fie la numar si sa vedem ce iese... Uma,din pacate,multi asta fac!Invita un anumit numar de oameni ca sa le iese cheltuielile(si la nunti si la botezuri)...si de aia zic de treaba cu tacîmu.Ma refer la faptul ca am platit orinetat,adica am platit masa,pentru ca am stiut ca asta se "doreste",vorba vine..si apoi am mai dat un plus,sa ramîna ceva si bietului copil...si ca sa ma asigur ca primeste ceva am mai cumparat si o hainuta,o jucarie...ca în unele cazuri,asta este tot ce vede copilul ala. Report
January 12, 201016 yr comment_15038 Uma,din pacate,multi asta fac!Invita un anumit numar de oameni ca sa le iese cheltuielile(si la nunti si la botezuri)...si de aia zic de treaba cu tacîmu.Ma refer la faptul ca am platit orinetat,adica am platit masa,pentru ca am stiut ca asta se "doreste",vorba vine..si apoi am mai dat un plus,sa ramîna ceva si bietului copil...si ca sa ma asigur ca primeste ceva am mai cumparat si o hainuta,o jucarie...ca în unele cazuri,asta este tot ce vede copilul ala. Stiu ce zici si au fost nunti la care am facut exact asa pentru ca asta e, asta e obiceiul..Insa ma nervozeaza ca idee.. A fost o nunta in Toronto unde a plecat lumea flamanda dar s-a spus finut cam cat e menul (idiotii au si mintit, cand evident ca lumea a aflat adevarul) -cred ca-si calculase si luna de miere!..Serios, a murit lumea de foame! Eu n-am fost ca eram plecata din tara, dar am ras cand mi-au zis amicii ca erau in taxi spre casa si se gandeau plini de infrigurare cum vor frige carnati! Deci da, stiu ce se asteapta de la musafir, numa' ca ma nervozez si eu ca nu-mi place ideea.Dar asa e, nu merge mereu dupa "printzipiu" Report
January 12, 201016 yr comment_15051 Wow ce de raspunsuri. Am pus intrebarea fiinca majoritatea dintre voi sunteti mult mai vechi pe meleagurile nemtesti si ati fost la astfel de evenimente.Eu in afar de o nunta(defapt a fost numai cununia civina ca cea religioasa s-a facut cu mare tam tam in tara), nu am fost la nici unul.La nunta noi am dat 100e amandoi, dar au fost altii care au dat cate 50 si nu-mi era decat un coleg cu care nu aveam mari tangente, dar deh colegi si romani si sincer am fost dezgustata.Asa cum ziceati si voi, nunta facuta pt a iesi cu ceva.Pe langa faptul ca atmosfera nu a fost una pe placu-mi, desi facuta "paranghelia" la restaurant, au uitat sa te anunte ca ar fi bine sa mananci acasa ca acolo nu prea iti vor da sa mananci.Bine eu una nu ma duc sa mananc ci sa ma simt bine.Ei bine n-a fost nici una nici alta. La botezul cu pricina e alta mancare de peste.Tatal a copilarit cu al meu, au crescut pe aceeasi scara,dar nu pot spune ca ne leaga o stransa prietenie.La un cadou si bani ma gandisem si eu,dar eram in dubii, fiinca unii zic bani, altii cadouri.Mai specific ca petrecerea se tine la restaurant, nu e unul de fite,dar au ales un restaurant romanesc pt a se petrece si inveselii lumea.Acum pot parea chitroasa,dar botezul asta vine cu o saptamana inainte de crezima nepoatei mele si de aceea intrebam ce si cum se obisnuieste.Chiar daca nu ne putem numii buni prieteni, amici suntem totusi si vreau sa merg la botez,dar asa cum spuneam la o saptamana dupa botez ma asteapta 5 nepoate pe care tb sa le cadorisesc. Acum nu-s eu ma gandeam ca 100e ar fi suficient,desi la nunta am dat 100. nici eu nu pun pret pe cadouri, la mine mai bine decat sa-mi faci cadou in dorul lelii mai bine imi aduci o floare, ev in ghiveci ca voi fi mult mai multumita. Nici noi nu am facut nunta ca sa ne iasa ceva ci ca sa o facem, mai ales ca trecusera 2 ani de la cununia religiasa.Urasc grandomania din tara care este la mare moda acum la nunti si botezuri. Report