February 25, 201115 yr comment_79050 In mod normal se aplica pt orice viza din cate stiu eu, atata timp cat lucrezi si platesti darile, egal ca esti pe viza de munca sau studii, atata timp cat esti angajat suntem toti in aceeasi oala. Dap, asa e cu cls de impozitare si noi am avut de ales, el 3 eu 5 Report
February 26, 201115 yr comment_79075 Ok. Da, ma faceti sa rideti fetelor, sigur ca da asa si aici in statul asta, unde sint eu, coruptie la greu, venituri cit de mici se poate, lume saraca la greu si multe drepturi printre care cele mai importante: acelea de a plati dari si impozite cit casa:)) Report
February 26, 201115 yr Author comment_79077 In mod normal se aplica pt orice viza din cate stiu eu, atata timp cat lucrezi si platesti darile, egal ca esti pe viza de munca sau studii, atata timp cat esti angajat suntem toti in aceeasi oala. Dap, asa e cu cls de impozitare si noi am avut de ales, el 3 eu 5 Noi am muncit cu 4. Cat primeste al meu Elterngeld muncesc cu 3 !!!!!! Moama , cat banet iau fatza de inainte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Report
February 26, 201115 yr Author comment_79078 Ok. Da, ma faceti sa rideti fetelor, sigur ca da asa si aici in statul asta, unde sint eu, coruptie la greu, venituri cit de mici se poate, lume saraca la greu si multe drepturi printre care cele mai importante: acelea de a plati dari si impozite cit casa:)) Fata , da di ce ne chestionashi? Ti mutzi pi la noi????? Sau vrei numai sa ne rascolesti cutzatu'n rana Report
February 26, 201115 yr comment_79082 Well ar exista posibilitatea mutarii acolo pt noi, dar tinind cont ca 'telectualii e platiti nashpa peste tot, incercam sa punem in balanta toate avantajele si dezavantajele. Report
February 26, 201115 yr Author comment_79096 Well ar exista posibilitatea mutarii acolo pt noi, dar tinind cont ca 'telectualii e platiti nashpa peste tot, incercam sa punem in balanta toate avantajele si dezavantajele. 'telectulalii nu ie prost platitzi la Nemtzia daca-s recunoscute studiile.... May I ask....Ce fel de 'telectuali??? Report
March 1, 201115 yr comment_79578 Fete, va rog si eu ceva, ma jutati?Pentru ca maine e ziua mea si e si conferinta in "biuro" ofer colegilor o Somloi Galuska (courtesy of Hanna). Cu ocazia asta doresc sa le fac cunoscut colegilor un crampei din cultura noastra. Daca gasiti pe undeva o mica descriere in germana a Babelor si martisorulu, va rog sa postati aici azi, ca sa pot scoate la imprimanta si sa afisez maine in cancelarie. De asemenea, un scurt istoric al prajiturii - Hana, a explicat foarte bine [color=#FF0000][b]aici[/b][/color] daca-mi puteti traduce in germana, in cateva propozitii si cum se mananca. Asadar: ce inseamna la noi martisorul, Babele si ce e prajitura si cum tre' sa o manance. Va multumesc mult de tot in prealabil! Pot traduce si eu dar sunt inca extrem de ocupata si nu stiu daca mai reusesc. Report
March 1, 201115 yr comment_79594 Fete, va rog si eu ceva, ma jutati?Pentru ca maine e ziua mea si e si conferinta in "biuro" ofer colegilor o Somloi Galuska (courtesy of Hanna). Cu ocazia asta doresc sa le fac cunoscut colegilor un crampei din cultura noastra. Daca gasiti pe undeva o mica descriere in germana a Babelor si martisorulu, va rog sa postati aici azi, ca sa pot scoate la imprimanta si sa afisez maine in cancelarie. De asemenea, un scurt istoric al prajiturii - Hana, a explicat foarte bine [color=#FF0000][b]aici[/b][/color] daca-mi puteti traduce in germana, in cateva propozitii si cum se mananca. Asadar: ce inseamna la noi martisorul, Babele si ce e prajitura si cum tre' sa o manance. Va multumesc mult de tot in prealabil! Pot traduce si eu dar sunt inca extrem de ocupata si nu stiu daca mai reusesc.Uite de martisor pe wiki in germana: http://de.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4rzchen Report
March 1, 201115 yr comment_79597 Uite ce am gasit despre martisor(e bai daca pun si link-ul? ): http://www.newgirl.ro/nu-uita-numele/ "In timpurile dacilor, martisoarele erau considerate niste amulete purtate pana cand primavara se facea simtita, cand infloreau copacii, apoi erau agatate de crengi. Puteau fi reprezentate de pietrealbe si rosii – de unde traditia a fost pastrata in snurul impletit alb cu rosu. 1 martie este, de fapt, nu numai prima zi a primaverii, ci Ziua Babei Dochia. Ea este, de fapt, un fel de zeita a pamantului care moare de 1 martie renaste pe 9 martie. De aici si obiceiul noastru de a ne alege o zi – o baba – de pe 1 pana pe 8. Daca vremea va fi frumoasa in acea zi, la fel va fi si anul noastru. Daca nu, stiti ce se intampla! Conform legendei, rosul si albul reprezinta lupta dintre bine si rau sau trecerea de la iarna catre primavara. Albul semnifica frigul si zapada iernii, iar rosul – caldura primaverii. Roşul mai înseamnă iubirea, iar albul divinitatea. Sărbătoarea Mărţişorului simbolizează renaşterea vieţii, reîntoarcerea la viaţă.Dupa un timp, prin anii 1800, Martisorul era celebru printre copii, deopotriva baieti si fete, care primeau de la parintii lor martisoare. Acestea constau in monede de argint sau aur purtate ori la gat, ori in piept sau la incheietura mainii si erau scoase dupa 9 martie. De 1 martie, vremea este frumoasa, ceea ce inseamna ca vom avea o primavara luminoasa, conform traditiilor. Dar astazi, cu greu se mai dau martisoare. Copiii sunt cei care tin sarbatoarea asa cum era si inainte, cu martisoare cumparate din targ, mici si multe, cu emotia daruirii. In randul nostru, cele care nu mai suntem copii – bine,suntem niste copii mari – inlocuim martisoarele cu diferite cadouri mai scumpe, cu flori de asemenea. Nu ca este mai altfel, dar cu timpul, Martisorul isi pierde din valoarea pe care o avea inainte. Bineinteles, ghioceii raman simbolul naturii cel mai pregnant in aceasta sarbatoare traditionala. Conform Wikipedia, in prezent, martisorul este purtat intreaga luna martie, dupa care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede ca aceasta va aduce belsug in casele oamenilor. Se zice ca daca cineva isi pune o dorinta in timp ce atarna martisorul de pom, aceasta se va implini. La inceputul lui aprilie, intr-o mare parte a satelor Romaniei si Moldovei, acolo unde se tine traditia, pomii sunt impodobiti de martisoare. In Republica Moldova, in fiecare an are loc festivalul muzical „Martisor”, care incepe pe data de 1 martie si tine pana la 10 martie. In unele judete ale Romaniei, martisorul este purtat doar primele doua saptamani. In localitatile transilvanene martisoarele sunt atarnate de usi, ferestre, de coarnele animalelor domestice; se considera ca astfel se pot speria duhurile rele. In judetul Bihor se crede ca daca oamenii se spala cu apa de ploaie cazuta pe 1 martie, vor deveni mai frumoai si mai sanatosi. In Banat, fetele se spala cu zapada ca sa fie iubite. În Dobrogea, martisoarele sunt purtate pana la sosirea cocorilor, apoi aruncate in aer pentru ca fericirea sa fie mare si inaripata" Report
March 1, 201115 yr comment_79600 Hahaha,in germana,ce toanta is!!!Nu-i bai ca poate cineva are nevoie si in romaneste Report
March 1, 201115 yr comment_79601 De babe se gaseste, dar doar in engleza si n am cautat de mucenici. Report
March 1, 201115 yr comment_79603 Uite si aici ceva,poate e ce trebuie(macar de data asta sper sa nu gresesc ) Martisor,babe,mucenici Report
March 1, 201115 yr comment_79620 Petunela, n-am ajuns la Kaufland dupa apa,da sambata am intrat la Netto Getränke si am luat din toate soirile posibile de apa medie cate o stical, doar- doar dau de una sa-mi placa.Asa ca spre fericirea mea am dat peste una care n-are mult acid.E e vb de Petrusquelle de la Siegsdorfer Report
March 1, 201115 yr comment_79632 Petu, esti o draga, saru'mana! Acu imi mai lipseste Somloi, ca astia nu stiu sa o manance. Report
March 1, 201115 yr comment_79644 Petu, esti o draga, saru'mana! Acu imi mai lipseste Somloi, ca astia nu stiu sa o manance. Vezi si aici ceva despre prajitura.Altceva mai "fain" nu am gasit http://translate.google.de/translate?hl=de&langpair=en%7Cde&u=http://easteuropeanfood.about.com/b/2009/08/05/hungarian-somloi-galuska-no-trifling-matter.htm Report
March 1, 201115 yr comment_79649 Pai cu lingura sau lingurita, Lorica draga , si o cafea tare alaturi, caci am inteles ca-i cam dulce slomoiul asta. Report
March 1, 201115 yr comment_79652 Petunela, n-am ajuns la Kaufland dupa apa,da sambata am intrat la Netto Getränke si am luat din toate soirile posibile de apa medie cate o stical, doar- doar dau de una sa-mi placa.Asa ca spre fericirea mea am dat peste una care n-are mult acid.E e vb de Petrusquelle de la Siegsdorfer O sa o incerc si asta de la Netto,ca aia de la Kaufland e pe gata si nu vor sa mai comande ca nu se vinde asa bine(am intrebat vineri).Mersi! Report
March 1, 201115 yr comment_79653 Stellina, da, da' aceshtia e tontzi bre, daca le pui lingura de supa in mana si le zici sa se serveasca se uita la tine in dungi: ce needucata mai e si asta? Iote, in Romania nu s-o auzit de taietor de prajituri. Este grele! Report
March 13, 201115 yr comment_81436 Ai mai Lori...decit balegi de astea de le zice cookies...si sint apreciate foarte si extremamente...Ia zi...cum fu? Au apreciat prajituricul tau sau nu? Report
March 13, 201115 yr comment_81491 Ein Schweizer sitzt gerade beim Frühstück, mit Kaffee, Gipfeli, Butter und Confi, als sich ein Kaugummi kauender Deutscher neben ihn setzt. Ohne aufgefordert zu werden, beginnt dieser eine Konversation: "Esst ihr Schweizer eigentlich das ganze Brot?" Der Schweizer lässt sich nur widerwillig von seinem Frühstück ablenken und erwidert: "Ja, natürlich." Der Deutsche macht eine Riesenblase mit dem Kaugummi und meint: "Wir nicht. Bei uns in Deutschland essen wir nur das Innere des Brotes. Die Brotrinden werden in Containern gesammelt, aufbereitet, zu Gipfeli verarbeitet und in der Schweiz verkauft." Der Schweizer hört nur schweigend zu. Der Deutsche lächelt verschmitzt und fragt: "Esst Ihr auch Marmelade zum Brot?" Der Schweizer erwidert leicht genervt: "Ja, natürlich." Während der Deutsche seinen Kaugummi zwischen den Zähnen zerkaut, meint er: "Wir nicht. Bei uns in Deutschland essen wir nur frisches Obst zum Frühstück. Die Schalen, Samen und Überreste werden in Containern gesammelt, aufbereitet, zu Marmelade verarbeitet und in der Schweiz verkauft." Reichlich genervt reichts dem Schweizer und er sagt: "Habt Ihr auch Sex in Deutschland?" Der Deutsche lacht und sagt: "Ja natürlich haben wir Sex." Der Schweizer lehnt sich über den Tisch und fragt: "Und was macht Ihr mit den Kondomen, wenn Ihr sie gebraucht habt?" "Die werfen wir weg", meint der Deutsche. Jetzt fängt der Schweizer an zu lächeln: "Wir nicht. In der Schweiz werden alle Kondome in Containern gesammelt, aufbereitet, geschmolzen, zu Kaugummi verarbeitet und nach Deutschland verkauft. Report
March 13, 201115 yr comment_81501 Ein Schweizer sitzt gerade beim Frühstück, mit Kaffee, Gipfeli, Butter und Confi, als sich ein Kaugummi kauender Deutscher neben ihn setzt. Ohne aufgefordert zu werden, beginnt dieser eine Konversation: "Esst ihr Schweizer eigentlich das ganze Brot?" Der Schweizer lässt sich nur widerwillig von seinem Frühstück ablenken und erwidert: "Ja, natürlich." Der Deutsche macht eine Riesenblase mit dem Kaugummi und meint: "Wir nicht. Bei uns in Deutschland essen wir nur das Innere des Brotes. Die Brotrinden werden in Containern gesammelt, aufbereitet, zu Gipfeli verarbeitet und in der Schweiz verkauft." Der Schweizer hört nur schweigend zu. Der Deutsche lächelt verschmitzt und fragt: "Esst Ihr auch Marmelade zum Brot?" Der Schweizer erwidert leicht genervt: "Ja, natürlich." Während der Deutsche seinen Kaugummi zwischen den Zähnen zerkaut, meint er: "Wir nicht. Bei uns in Deutschland essen wir nur frisches Obst zum Frühstück. Die Schalen, Samen und Überreste werden in Containern gesammelt, aufbereitet, zu Marmelade verarbeitet und in der Schweiz verkauft." Reichlich genervt reichts dem Schweizer und er sagt: "Habt Ihr auch Sex in Deutschland?" Der Deutsche lacht und sagt: "Ja natürlich haben wir Sex." Der Schweizer lehnt sich über den Tisch und fragt: "Und was macht Ihr mit den Kondomen, wenn Ihr sie gebraucht habt?" "Die werfen wir weg", meint der Deutsche. Jetzt fängt der Schweizer an zu lächeln: "Wir nicht. In der Schweiz werden alle Kondome in Containern gesammelt, aufbereitet, geschmolzen, zu Kaugummi verarbeitet und nach Deutschland verkauft. Buna! Report
March 13, 201115 yr comment_81573 :( Maya!!! Lizzie, or ras aia prajitura! Eram sigura! Si cred ca sint si mai deschisi la bunataturi culinare, nu ca americanul care pina nu miroase de 10 ori si nu se uita tot de atitea ori la produs si nu pune cel putin tot atitea intrebari, nici nu se atinge. Report
March 29, 201115 yr comment_83808 Am si eu o intrebare la voi.A vandut careva ceva pe ebay?Ceva sfaturi, tipsuri?Tb sa am neaparat paypal? Report