Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nelamuriri si informatii nemtesti

Featured Replies

Am si eu o intrebare la voi.A vandut careva ceva pe ebay?

Ceva sfaturi, tipsuri?Tb sa am neaparat paypal?

La ebay Kleinanzeigen am vandut si nu am avut nevoie de nici un PayPal.Eu am scris numai cu Selbstabholung(Cu PayPal cred ca e daca faci sa trimiti tu marfa.Habar n-am)

Nu trebuie sa ai neaparat paypal.Tre sa te înregistrezi la ei,sa le dai toate datele,si apoi poti cumpara si vinde ce doresti.

Cu Selbstabholung sînt sansele mai mici sa vinzi ceva,decît daca trimiti tu.Costurile de transport oricum il pui sa preia cel care cumpara de la tine.Asta o sa vezi tu cînd oferi ceva spre vînzare,ai posibilitatea de a alege cum vrei sa trimiti/sau sa fie luat ceea ce vinzi.

Cînd cumperi,daca nu e Selbstabholung,atunci sigur trebuie sa preiei tu costurile de transport in majoritatea cazurilor.

Cumpara cel mai bine de la cei care au "ratinguri" bune adica de peste 99%

De cumparat tot am cumparat,dar n-am vandut niciodata.O cunostinta mi-a spus ca numai daca am cont paypal pot sa vand,de aceea v.am intrebat.

Initial il rugasem pe el sa puna pe contul lui ce aveam,dar m-am lasat pagubasa, mai ales ca nici dupa 2 sapt de cand il rugasem nu facuse chestia asta.

Imi mai spusese ca tb sa si platesc ceva daca vreau sa pun la vanzare.De aceea aveam nevoie de informatii de la cei ce au si vandut.Ca la cumparat stiu cum functioneaza.:tongue3:

De cumparat tot am cumparat,dar n-am vandut niciodata.O cunostinta mi-a spus ca numai daca am cont paypal pot sa vand,de aceea v.am intrebat.

Initial il rugasem pe el sa puna pe contul lui ce aveam,dar m-am lasat pagubasa, mai ales ca nici dupa 2 sapt de cand il rugasem nu facuse chestia asta.

Imi mai spusese ca tb sa si platesc ceva daca vreau sa pun la vanzare.De aceea aveam nevoie de informatii de la cei ce au si vandut.Ca la cumparat stiu cum functioneaza.:tongue3:

Deci,la ebay kleinanzeigen nu trebuie sa platesti nimic!

La ebay(partea unde licitezi) acolo nu stiu,nu ma bag,dar eu prin kleinanzeigen am vandut totul repede si convenabil =))

Eu nu am paypal,si am vîndut multe chestii.De cumparat doar niste filtre si alte chestii marunte masina.Deci mie nu mi-a trebuit paypal sa vînd si nici sa cumpar.

Fetelor vin si eu din nou cu o intrebare "nemteasca" : odraslele voastre nascute in Germania, au capatat cetatenie germana, stiu sigur ca in Elvetia nu capata nik...dar in Germania cum sta problema asta?

Maya,deci daca pui spre vanzare nu ti se percepe nici un comision?

Lizura eu stiu ca se capata cetatenia cand unul din parinti(de fel tatal) este cetateanul tarii unde s-a nascut copilul(in cazul de fata Germania).Asa multi ar veni sa-si nasca copii aici pt a obtine cetatenia germana.

Fata sotului meu e nascuta aici,dar cetatenia este romana :hungry:

• Author

Fetelor vin si eu din nou cu o intrebare "nemteasca" : odraslele voastre nascute in Germania, au capatat cetatenie germana, stiu sigur ca in Elvetia nu capata nik...dar in Germania cum sta problema asta?

A mea a capatat , dubla , desi noi nu suntem nemtzi.

Bebeíi nascutzi in Germania pot primi cetatzenie germana daca:

cel putzin unul dintre parintzi este cetatzean german
cel putzin unul dintre parintzi indeplineste conditziile pt acodarea cetatzeniei

undeva am vazut intr-o lege ( nush daca mai veche sau mai noua ) ca si daca unul dintre parintzi este de mai mult de 5 ani pe teritoriul tzarii , atunci bebele primeste cetatzenia.

Care dintre parintzi -asta n-are absolut nici o importantza.

A mea a capatat , dubla , desi noi nu suntem nemtzi.

Bebeíi nascutzi in Germania pot primi cetatzenie germana daca:

cel putzin unul dintre parintzi este cetatzean german
cel putzin unul dintre parintzi indeplineste conditziile pt acodarea cetatzeniei

undeva am vazut intr-o lege ( nush daca mai veche sau mai noua ) ca si daca unul dintre parintzi este de mai mult de 5 ani pe teritoriul tzarii , atunci bebele primeste cetatzenia.

Care dintre parintzi -asta n-are absolut nici o importantza.

e interesant de stiut.Oricum se capata (cum e in cazul tau) banuiesc numai la cerere, nu se da automat, nu?Noi avem niste prieteni care sunt de multi ani in Germania si ambele fete au cetatenia romana,de aceea intreb daca ai cerut sau ti s-a oferit :occasion14:

E adevarat ca acum multiiii ani(sa tot fie acusic 19 ani) nu erau facilitatzile de acum.

Stiu ca acum ceva ani cand ne interesam de cetatenie(e adevarat ca inca nu intrase Romania in UE)ni s-a spus ca abia dupa 18 ani daca fata v-a dori cetatenia germana v-a putea sa o capete.Acum legile se schimba,chiar am sa ma reinteresez si eu.

Merci fetelor!

Deci sa inteleg ca e permisa si cetatenia dubla? Ca al meu fie ca vreau sa nu o sa fie tot american:)

Maya,deci daca pui spre vanzare nu ti se percepe nici un comision?

Ba da,un anumit procentaj din pretul obtinut.Fie o suma fixa din start(daca asa pui oferta,plus/sau în final dupa licitatie.Dar nu-mi amintesc cît e procentajul ala.Nu e mult.Cel mai simplu e daca te înregistrezi,si acolo gasesti exact informatiile de care ai nevoie.Banii/comisionul ala ti se trag/e din cont de catre ebay,deci pentru asta nu ai nevoie de paypal.

Lizura ,aseara nu-mi pica fisa,da am citit la margele, sa intelegem ceva din intrebarea ta? :occasion14: :pupic: ,daca da, merg sa-mi scot pampoanele :105:

Lizura ,aseara nu-mi pica fisa,da am citit la margele, sa intelegem ceva din intrebarea ta? :occasion14: :105: ,daca da, merg sa-mi scot pampoanele :71:

Mergi! :pupic:

Lizura ,aseara nu-mi pica fisa,da am citit la margele, sa intelegem ceva din intrebarea ta? :) :) ,daca da, merg sa-mi scot pampoanele :)

Lizura ,aseara nu-mi pica fisa,da am citit la margele, sa intelegem ceva din intrebarea ta? :) :) ,daca da, merg sa-mi scot pampoanele :)

Mergi! :((

Eu din intrebarea ei n-am inteles,dar ,...oare am inteles din raspunsul lu' Lapo' de la margele?! :) :)

Deeci...daaa? :)

• Author

Nu Ioana , n-am ceut nimik. Primeste automat. Ei au verificat actele noastre si apoi ne-au trimis o scrisoare ca totul e OK. Am scris prin sept aici de ea.

Sau , cand vrei sa-i faci copilului CN nemtzesc inseamna ca ai cerut cetatzenia?

La Ausländerbehörde am intrebat si au zis ca a primit automat dubla cetatzenie fata. Dar ,. acte n-are , ca n-am apucat sa merem sa-i facem , suntem putori. Tre' numa sa ne luam de manutza sa merem la Stadt si sa-i facem pass. Foto d-alea biometrice i-am facut.

La Ausländerbehörde tre sa intrebi , acolo au numele tuturor si daca acele fete de ca vorbesti au avut dreptul la cetatzenia nemtzeasca , tot ce trebe sa faca e sa-si ceara un Ausweiss.

Merci Simo, oricum e bine de stiut pe viitor =)) .

Lizura, pai atunci scoatem pampoanele.E cam greu sa spun ca mergi pe burta ca n-ai voie :D

Felicitari si sarcina usoara :P :P

IOANAAAAAAAAAAAA vino aici sa te :headbang:

Am ajuns astazi la dm(nu ca ar fi departe de mine,dar am tot uitat cand am iesit la cumparaturi) si uite ce am gasit.Saptamana viitoare fac coliva :) ,o fac de pofta,nu pentru altceva

post-59-13016846166937_thumb.jpg

Am mai luat de la dm si "Naturreis"(nici nu se compara cu orezul normal ce-l cumparam pana acum;foarte bun)si niste mini-napolitane foooarte bune:

post-59-130168486851_thumb.jpg

post-59-13016848882641_thumb.jpg

Napolitanele le-am luat ca sa fac desert la pahar cu ele,dar aproape toata punga a mancat-o Patrick.Daca nu le-ati incercat,luati si probati,ca sunt super-bune

:drool: Diana,chiar sa-mi spui cum iese ca eu coliva n-am facut niciodata si inca mai am grau.

Eu de fel iau de la ei orezul asta natur, quinoa, amaranth.Azi am luat hrisca si tofu cu nuci sa vedem cum e ca pana acum nu m-a convins deloc in nici o forma.Desi lapte de soya folosesc tofu nu ma incanta si nu-s de ce. :director:

Merci Simo, oricum e bine de stiut pe viitor :biggrin: .

Lizura, pai atunci scoatem pampoanele.E cam greu sa spun ca mergi pe burta ca n-ai voie :toothy9;

Felicitari si sarcina usoara :floare: :bounce:

Multumesc Ioana!

Deci da...poti sa scoti pampoanele de la naftalina.

Sintem la inceput dar crestem mari si o sa ne faca astia americani aici:)

Vin si eu cu o inntrebare la cele care is mai demultisor pe aste meleaguri: e normal ca cineva sa invite la nunta fara ...partener, pe motiv ca si sotul a invitat pe colegii lui fara partener, ca altfel avem prea multi? Aah...poate nu prea pricep io logica nemtzascä, da' taman la o nunta inviti pe om fara toarta? In fine, cred ca oi fi de moda fuarte veche...