February 21, 201412 yr Author comment_214054 Calugaru Vaxile/Mihai, s-a mutat cu pisoi Malaysia - Singapore, si a trebuit sa stea în carantina destul. Si pisoiu ce-a facut cat l-au tinut pe calugar in carantina? (scuze Mayaaaa )Am vazut cum am scris, dar eram în goana, si tre' sa recunosc ca si pe mine m-a amuzat ce a iesit, dar am stiut ca se întelege ce vreau sa spun. Cu toate ca, daca ma gîndesc bine, Mihai aproape ca a stat si el în carantina cu motanul L-a vizitat toata ziulica. Report
February 24, 201412 yr comment_214205 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.718024204898486.1073741936.296016100432634&type=1 Ne-am inscris la un concurs - Declaratie de dragoste pentru pisica mea - mami a noastra ne-a facut o frumoasa declaratie de dragoste care merita votata, va rugam din inima noastra pisiceasca sa ne dati un vot, adica un like, MULTUMIM!!!! MIAAAUUU!!!! Semnat: CODY si FIFI Report
February 25, 201412 yr comment_214221 Salutare Pentru fiecare tara in parte e regim separat si cerinte diferite. Australia nu accepta animale de-a dreptul din Romania (am citit undeva ca doar de prin 2016 ar fi posibil) si animalele trebuie sa stea in carantina 6 luni in oricare alta tara (inclusiv Serbia, Ungaria, Bulgaria) si trebuie urmat protocolul de pe pagina oficiala. Noi l-am dus pe Mio la parintii mei in Olanda si a stat la ei acasa; daca aveti un cunoscut care sa va primeasca animalutul e foarte bine. Nu trebuie neaparat sa stea intr-un centru anume daca aveti prieteni/ rude care sa-l gazduiasca. Ei trebuie sa mearga cu el la un veterinar pentru primul vaccin, analizele de dupa, sa urmareasca protocolul. In afara de Australia nu stiu pe altii sa fie asa stricti (ca sa nu spun batuti in cap ). Protocolul acela a trebuit urmat cu sfintenie, altfel nu-l mai primeam pe Mio. Pentru noi au expirat in final cele 7-8 luni de cand l-am lasat in Olanda (trebuiau 6 luni de la primul vaccin facut acolo dar intre timp au schimbat un pic regulile si perioada s-a lungit) si aseara l-au lasat ai mei la compania ce se ocupa de zborul animalutelor, azi ia primul avion spre Kuala Lumpur . Toate vaccinurile, testele, hartiile le-am platit noi, la fel si compania de l-a expediat si biletul de avion. Dupa doua zile va ajunge in Melbourne si va mai sta aici 10 zile in carantina. Aici va sta singur in camera lui (1m/2m) si il pot vedea in fiecare zi intre anumite ore. Animalele stau fiecare separat ca sa nu fie probleme de boli sau minuni si sa le imparta intre ele. Carantina de aici o platim iar noi, indiferent daca ii ducem mancarea cu care e el obisnuit sau nu, pretul e acelasi. Poate as fi putut sa-i gasesc o gazduire fictiva in Ungaria, la Budapesta, si de fapt el sa stea cu noi si sa facem sistematic drumurile Timisoara-Budapesta. Dar fiind vorba de Australia nu am vrut sa riscam nimic. Mi-a fost cumplit de greu lunile astea fara el, credeam ca nu se mai termina dar am avut noroc ca era obisnuit sa stea cu ai mei si ii cunostea. Lui i-a fost binisor la inceput spre foarte bine la final, reusise sa se inteleaga cu nepotica mea si nu o mai composta chiar de fiecare data . Nu a fost extrem de complicat dar nu e placut sa-l stiu departe si sa nu am idee ce i se intampla pe drum, cum e manipulata cutia, daca ii e frig, daca e stresat rau sau daca bea destula apa...Vineri insa e prima zi cand il pot vedea si nu ma mai gandesc la nimic altceva M-am intins la povesti dar cand povestesc de Mio nu pot sa ma rezum niciodata la 10 cuvinte, mereu ma intind Report
February 25, 201412 yr comment_214222 animalele trebuie sa stea in carantina 6 luni in oricare alta tara Nu in Canada - aici amicii mei si-au luat bebelusa blanoasa de la avion (a venit din Romania singura), direct acasa Numai ca a trebuit vaccinata in avans cu tot ce cereau autoritatile. Report
February 25, 201412 yr comment_214223 Nu m-am exprimat eu bine, ziceam de Australia. Pentru alte tari am si spus ca se aplica protocolul propriu. Australia e mai cu mot. Daca il trimiteam pe Mio din Serbia, Ungaria, Bulgaria (le dau exemplu ca sunt langa noi si Bulgaria nu e tocmai o tara rasarita) era ok, il exediam noi direct si mai statea doar aici in carantina, nu mai era nevoie de cele 6 luni aiurea. Romania-Australia nu e posibil direct Report
February 25, 201412 yr comment_214225 Nu m-am exprimat eu bine, ziceam de Australia. Pentru alte tari am si spus ca se aplica protocolul propriu. Australia e mai cu mot. Daca il trimiteam pe Mio din Serbia, Ungaria, Bulgaria (le dau exemplu ca sunt langa noi si Bulgaria nu e tocmai o tara rasarita) era ok, il exediam noi direct si mai statea doar aici in carantina, nu mai era nevoie de cele 6 luni aiurea. Romania-Australia nu e posibil direct Am inteles, iti multumesc frumos pentru informatii! Carantina cred ca-i instaurata de frica rabiei. Cel putin pentru anumite zone asa este. In Bucuresti rabia e eradicata de vreo 30 de ani, dar nu stiu daca Romania, ca tara, a eradicat rabia la nivel national (de suficient timp). Probabil la ambasada se obtin cele mai pertinente informatii. Report
February 25, 201412 yr comment_214255 Nu m-am exprimat eu bine, ziceam de Australia. Pentru alte tari am si spus ca se aplica protocolul propriu. Australia e mai cu mot. Daca il trimiteam pe Mio din Serbia, Ungaria, Bulgaria (le dau exemplu ca sunt langa noi si Bulgaria nu e tocmai o tara rasarita) era ok, il exediam noi direct si mai statea doar aici in carantina, nu mai era nevoie de cele 6 luni aiurea. Romania-Australia nu e posibil direct Bietul Mio, biata mama de Mio... Dar vine ea ziua de vineri Report
February 25, 201412 yr comment_214263 Foxyy uite info pe aici de tari EU:http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/nocomm_intra_en.htm si de UK pe aici:https://www.gov.uk/take-pet-abroad Scrie le si intreaba, am impresia ca, carantina a fost scoasa daca animalutul vine dintr o alta tara EU si/sau nu mai e necesar testul antirabic... 7. Contact the Pet Travel Scheme helpline For more information, contact the Pet Travel Scheme helpline. Pet Travel Scheme helplinepettravel@ahvla.gsi.gov.uk0870 241 1710Monday to Friday, 8am to 6pm (closed on bank holidays)Find out about call charges. https://www.gov.uk/take-pet-abroad/pet-travel-scheme-helpline Report
March 1, 201412 yr comment_214438 Foxyy uite info pe aici de tari EU:http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/nocomm_intra_en.htm si de UK pe aici:https://www.gov.uk/take-pet-abroad Scrie le si intreaba, am impresia ca, carantina a fost scoasa daca animalutul vine dintr o alta tara EU si/sau nu mai e necesar testul antirabic... 7. Contact the Pet Travel Scheme helpline For more information, contact the Pet Travel Scheme helpline. Pet Travel Scheme helplinepettravel@ahvla.gsi.gov.uk0870 241 1710Monday to Friday, 8am to 6pm (closed on bank holidays)Find out about call charges. https://www.gov.uk/take-pet-abroad/pet-travel-scheme-helplineSaru' mana! Peste al doilea link am dat si eu in cautarile mele, dar mi-s nitel in ceata. Sunt niste informatii care ma confuzeaza nitel.Pe de-o parte zice de carantina, pe de alta zice ca daca animalul e vaccinat antirabic si are niste analize de sange facute dupa cel putin 30 de zile de la vaccin, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de intrarea in Uk, nu mai e necesara carantina....Trebuie de verificat daca se aplica asta animalutelor din Romania sau nu. Report
March 1, 201412 yr comment_214439 Vineri insa e prima zi cand il pot vedea si nu ma mai gandesc la nimic altceva M-am intins la povesti dar cand povestesc de Mio nu pot sa ma rezum niciodata la 10 cuvinte, mereu ma intind A sosit cu bine odrasla, da? Report
March 2, 201412 yr comment_214449 S-au mai modificat regulile si nu am voie sa-l vad si sa-l vizitez pana in ziua cand il iau acasa , nu pot sa-i duc alta mancare fara hartie de la vet-ul din Olanda cum ca ar avea nevoie de ceva special (nu are nevoie de ceva special dar el e mofturos si nu mananca orice). Noile reguli s-au modificat ca urmare a scurtarii perioadei de carantina de la 30 zile la 10 zile.Asa ca ma mai invart in cusca si eu si el inca o saptamana... Report
March 2, 201412 yr comment_214462 S-au mai modificat regulile si nu am voie sa-l vad si sa-l vizitez pana in ziua cand il iau acasa , nu pot sa-i duc alta mancare fara hartie de la vet-ul din Olanda cum ca ar avea nevoie de ceva special (nu are nevoie de ceva special dar el e mofturos si nu mananca orice). Noile reguli s-au modificat ca urmare a scurtarii perioadei de carantina de la 30 zile la 10 zile.Asa ca ma mai invart in cusca si eu si el inca o saptamana...Of doamne prin ce ati trecut si voi. Macar sint numai 10 zile, 2 au si trecut. Inca un pic, va tin si eu pumnii. Report
March 2, 201412 yr comment_214465 S-au mai modificat regulile si nu am voie sa-l vad si sa-l vizitez pana in ziua cand il iau acasa , nu pot sa-i duc alta mancare fara hartie de la vet-ul din Olanda cum ca ar avea nevoie de ceva special (nu are nevoie de ceva special dar el e mofturos si nu mananca orice). Noile reguli s-au modificat ca urmare a scurtarii perioadei de carantina de la 30 zile la 10 zile.Asa ca ma mai invart in cusca si eu si el inca o saptamana... Of...ticalosie mare Nu poti sa rogi medicul sa-ti dea hartia respectiva? Eu Mayei nu-i schimb macarea cu usurinta ca face kk in pantaloni moale Report
March 2, 201412 yr comment_214468 Multumesc de gandurile bune Cu hartia in buzunar trebuia sa vina Mio de acolo(partea asta scria in alta parte a site-ului si noi n-am gasit-o pana vineri). De aia nu-i schimbam nici eu mancarea brusc, ca sa nu avem surprize. Dar lui daca nu-i place mirosul nici nu se apropie sau mai mananca 5 boabe si apoi vomita. Si imi e groaza sa nu creada ca are ceva minune daca vomita, vreo boala, si sa-l tina mai mult. Ma streseaza ideea ca il tine singur in cusca (e mai maricica, ar avea unde sa se intinda dar totusi nu e toata casa cu care era el obisnuit) ca nu are cu cine socializa si nici nu cred ca le lasa un pic de muzica in surdina. Acasa dormea dus pe fundal de jazz . Oricum mai am doar 6 zile ramase(de joi dimi e in carantina), la noi s-a terminat deja duminica, a inceput noua saptamana.O sa treaca si asta si sper ca nu ramane cu sechele. Report
March 2, 201412 yr comment_214469 O sa treaca si asta si sper ca nu ramane cu sechele. O sa fie necajit, o sa va certe si dupa o sa va iubeasca inzecit sa recupereze...cumplite sunt momentele astea... Nu poti sa le dai un telefon macar sa le explici faza cu mancarea? Report
March 2, 201412 yr Author comment_214470 Cred ca as face cu nervii, deci te înteleg. Sa speram ca trec si zilele astea fara surprize din cauza mîncarii! Mi se pare aiurea ca nu ai voie sa-i duci mîncarea lui. Cel putun explica-le ca e posibil sa aiba probleme cu digestia din cauza asta, ca vorba ta, apoi sa nu creada ca e bolnav! Of, oamenii astia cu legile lor stupide! Report
March 3, 201412 yr comment_214532 Multumesc de gandurile bune Cu hartia in buzunar trebuia sa vina Mio de acolo(partea asta scria in alta parte a site-ului si noi n-am gasit-o pana vineri). De aia nu-i schimbam nici eu mancarea brusc, ca sa nu avem surprize. Dar lui daca nu-i place mirosul nici nu se apropie sau mai mananca 5 boabe si apoi vomita. Si imi e groaza sa nu creada ca are ceva minune daca vomita, vreo boala, si sa-l tina mai mult. Ma streseaza ideea ca il tine singur in cusca (e mai maricica, ar avea unde sa se intinda dar totusi nu e toata casa cu care era el obisnuit) ca nu are cu cine socializa si nici nu cred ca le lasa un pic de muzica in surdina. Acasa dormea dus pe fundal de jazz . Oricum mai am doar 6 zile ramase(de joi dimi e in carantina), la noi s-a terminat deja duminica, a inceput noua saptamana.O sa treaca si asta si sper ca nu ramane cu sechele.Hai ca esti cu o zi mai aproape de revedere. O sa fie bine, o sa uite prin ce a trecut cand o sa fie iar cu voi. Si poate ar trebui sa dam un pic de credit si celor care lucreaza cu animalele acolo la centrul de carantina. Eu ma gandesc ca poate au si ei ceva experienta si poate ca stiu ca animalutelor nu le place- si nic n-ar trebui- sa li se schimbe brusc mancarea si ca asta poate avea tot felul de reactii adverse. Si mai cred ca si ei realizeaza in ce stress sint si saracele suflete- cel putin eu as considera asta daca as lucra acolo. Report
March 5, 201412 yr comment_214613 Snej, sper ca deja Mio este cu voi, in sfarsit acasa cu mami si tati lui!Of, prin cate a trebuit sa treaca Mio si chiar si voi, deoarece ati stat tot timpul cu gandul la el.Pupici pisicosi din partea lui Cody si Fifi! Report
March 5, 201412 yr comment_214614 Giorgi, ce pufosi frumosi si iubareti ai tu acolo Da, da, iubire mare pe ei doi, dar si cand isi trag palme, pardon, labe.... Report
March 5, 201412 yr Author comment_214615 Sa-i manînci cu tot cu "pene" Frumosi blanosii tai, Gio! <3 Report
March 5, 201412 yr comment_214617 Sa-i manînci cu tot cu "pene" Frumosi blanosii tai, Gio! <3 Multumim, multumim! Amandoua avem blanosi frumosi! Cand te-ai referit la "pene" te-ai gandit la Ritu porumbelul?!?! Report
March 5, 201412 yr Author comment_214619 Sa-i manînci cu tot cu "pene" Frumosi blanosii tai, Gio! <3 Multumim, multumim! Amandoua avem blanosi frumosi! Cand te-ai referit la "pene" te-ai gandit la Ritu porumbelul?!?! Nu, asa spun eu cînd îmi place un copilas, o pisica, catel... deci nu tre' sa fie o fiinta cu înaripata, ca eu o manînc cu tot cu pene de draga ce-mi este Report