Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Finger Food

Featured Replies

Stella, asa e: aperitivele astea se vor topi rapid daca nu pregatesc si ceva satios alaturi gen foietaje. O sa incerc cornuletele tale... banuiesc ca pui totul la ochi. Daca inteleg bine, sunt un gen de muffins/tarta sarata fara blat, cum fac si eu: oua/branzeturi, eventual sunca&smantana si diverse condimente verzi. Doar ca la tine ies mai tari de le rulezi ca pe cornulete.

Minunate idei, Giany! Deci tu chiar ai fantezie!

Eu zic ca pe langa branzeturi, salamuri si carnati musai trebuie sa fac multe salate si variate legume + fructe ..., sa se degreseze omul si sa stea mai lejer pana la sfarsitul mesei. O sa fac si niste paine calda la masinuta.

Geany, Chiar am juma' de borcan maricel de rosii uscate. As putea sa ii adaug cuburi de feta pe care o am, singura chestie care ma retine inca (pe langa conservanti si uleiul de floare) este ca rosiile sunt extrem de sarate (banuiesc ca si uleiul o fi sarat), feta e si ea, deci mi-e sa nu iasa vreo ocna in saramura.... Insa ideea imi place. Tu le-ai bagat la borcan asa amestecate? Cred ca cel mai bine, rosiile alea uscate sarate merg pe frigaruie alaturi de biluta de mozzarella (n-am mai vazut combinatia pana acum), care e complet nesarata, cu pepperoncino rasnit si eventual un cub de ananas dulce :biggrin:

Imi plac tare si ideile cu dovlecel grillat, pregeratul meu! Si boccelutele arata super, pare un prosciuto crudo sau similar. D-asta n-am de data asta in cantitati suficiente si .... par bibilicioase.

Trebuie sa fac si ceva cu ton, din ala am cumparat cantitati suficiente! Vreau Altceva decat clasica: ton cu porumb si optional fasole rosie.

Am o intrebare: voi, bruschettele le faceti inainte? Nu se inmoaie painea? Eu nu le fac decat pe. Loc. Dar la atatia oameni si atatea feluri de bruschete inseamna sa uit de mine prin bucatarie....

Insa cel mai blocant este ca pt moment m-au sunat sefiii sa plec de urgenta intr-un control in tara vecina si nu mai pot tine party duminica. Pana peste 2 we nici nu s sigura daca mai tin produsele! offf ce grea e emisiunea asta...

La maslinele acelea in carne macinata ai pus efectiv maslina intr-o chifteluta clasica? Se pot perpeli oare si la cuptor? Scriai ceva si de masline cu ciuperci...dar cred ca nu am avut timo sa citesc pe indelete si n-am mai gasit apoi maslinele ciupercate.

Uite aici o idee cu branza in hamburger ...stiu ca e veche...dar poate are cineva chef sa o probeze:

http://federicaincucina.blogspot.ro/2011/12/hamburger-con-cuore-filante.html

Am si eu o reteta tare buna de chifteloi, de la cursul de cooking La care am fost anul trecut in Puglia, tot am zis ca o sa va povestesc si sa va pun preparatele, dar uite ca niciodata nu gasesc destul timp. Poate la pensie... =))

Eu am un chef enorm si extra-mare placere sa pregatesc toate minunile din lume, cu ideile agatate de pe unde am mai fost sau ce am mai vazut aici si dincolo, si sa aranjez platourile, decorurile etc etc . Ceea ce ma termina e sa stau dupa aia inca zece ore pe langa musafiri, cum ziceai: sa servesc, sa debarasez, sa spal vase ....ca-mi place sa se simta toti bine, sa aiba tot ce le trebuie, sa ii surpind, sa ii incant... =)) daca ar putea cineva sa vina sa faca onorurile de gazda. Desi, cand merg la mama, care face adesea mese festive, fac la fel ca tine:

Gatesc, servesc, debarasez, spal vase...

Geany poate stii: la un moment dat, acum vreo 15 ani, am prins si eu pt un f scurt timp Prova del cuoco (in jurul anului 2000). Am luat de acolo o reteta delicioasa de foccacia cu cartof fiert in compozitie. Oare stii tu ceva de ea? 2 din alea mi-ar face mare onor pe bufet. Daca nu sa caut foccacele alea cu rosii cherry si rozmarin ale Mayei daca nu ma insel... Nu ai sa fie usor de facut... =))

Am o gramada de idei cu barcute din zucchini/dovlecel sau vanata la cuptor gratinate cu diverse....am intalnit zilele trecute si mi-au ramas in cap sa le fac...

Scuzati topaiala de idei -_- =))

Cred ca cineva ar trebui sa mute discutia de aici daca nu se potriveste cu topicul. Ma scuzati. =))

Va multumesc, dragele mele. Sper sa apuc sa fac bufetul we celalalt, dar nu am nic o siguranta, pt ca era deja altceva in plan....in fine...

Draga Dany,ce am facut eu acolo cu rosii uscate,erau facute de mine in cuptor,cu usa deschisa,vreo 3 ore pe hartia de copt,daca rosiile tale de la borcan sunt sarate,scurgi de uleiul lor si pui in alt ulei nesarat,deasemeni chiar azi am vazut la tv. rosii uscate din ulei carora li s-a dat scurt o opareala ca sa fie ''revigorate ca sa spun asa''...

La capitolul focacia poti sa o faci la tava mare de aragaz,si o compartimentezi,un sfert o faci de exemplu,cu ulei de masline rosmarin si sare mare,un sfert cu sos de rosii capere si ansoa oregano,un sfert cu feliute subtiri transparente de cartofi cu rosmarin,un sfert cu ceapa(asta cu ceapa e bestiala)....sau numai cu masline in fine...

Poate te inspira..

http://www.youtube.com/watch?v=F8kEpPfna6w

Despre bruschete faci painea dinainte si apoi in ziua in care iti trebuiesc le montezi(se inmoaie repede cele doar cu rosii taiate cuburi si busuioc,alea trebuie chiar in ultimull moment montate,daca faci cu pateu de masline e ok)

La salata cu ton,vezi daca te inspira ceva pe aici..https://www.google.ro/search?q=tort+foto%27&biw=1024&bih=639&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjm_OSH-uHMAhUJyRQKHUyFA1UQsAQIIA#tbm=isch&q=insalata+con+tonno

https://forum.artaculinara.ro/topic/1084-salata-de-paste-cu-ton/

Pt. celelalte salate nu cu ton,sunt multe aici la topic,preferata mea e aici a doua postare,o facea des doamna din Italia ,dresingul e bestial in opinia mea...https://forum.artaculinara.ro/topic/1168-o-salata-pe-zi/page__st__80

Daca am omis sa-ti raspund la ceva trage-ma de manecuta.. :biggrin:

Draga Geany, Apai din salatele alea cu ton ma inspira toate. Sunt maxim pe gustul meu. Si de fapt cred ca merg asa diverse castroane de dif feluri cu multe legume, poate chiar cu cu paste, cu orez....vazand ca e lipsa de carbohidrati la buffet!

Retete de focaccie as mai gasi eu dar aia cu cartofi fierti imi ramane vesnic ca cea mai buna... . O sa o rog pe mama sa caute in retetar..., ca in tinerete eu le faceam si ea le trecea la catastif sa nu le uite.

Zici ca untul protejeaza bruschetta sa nu se inmoaie..., in cazul celor cu unt. Nu ma gandeam sa prajesc painicile cu o zi inainte.

Eu nu stiu daca untul protejeaza desi e posibil,un strat de unt uns pe bruscheta deja prajita si rece fiind sa sigileze cumva,apoi pus stratul de pate de masline,eu asa am vazut la doamna din Italia,asa ti-am povestit...

Despre focacia cu cartof fiert,la prova del cuoco s-au facut de multe ori,diverse,cel mai tare acum e Bonci...un exemplu...http://lericettedellaprovadelcuoco.blogspot.ro/2015/04/focaccia-patate-langhe-ricetta-bonci-provadelcuoco.html

Mai multe cauta si tu,vezi daca gasesti ce doresti pe aici...https://www.google.ro/search?q=tort+foto%27&espv=2&biw=1024&bih=649&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi32peigOLMAhXEuxQKHXIeCS0QsAQIIA#tbm=isch&q=focaccia+con+patate+prova+del+cuoco%27

Sau aici:

https://www.google.ro/search?q=tort+foto%27&espv=2&biw=1024&bih=649&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi32peigOLMAhXEuxQKHXIeCS0QsAQIIA#tbm=isch&q=Focaccia+morbida+con+impasto+di+patate&imgrc=BYnMAh7xOCHuWM%3A

Danuto, fiecare comesean isi condimenteaza bruschettele cand vrea sa le manance, asa nu tre' sa te "stressezi" tu , io asa fac la oaspeti numerosi, la 2-3 cupluri le pregatesc eu cu putin timp inainte

ai inteles ceva din ce am reusit sa scriu de pe smartphone?

spor la ce ti-ai propus sa faci si distractie max

dani, să le faci și salată de kale dacă mai ai. un lighean mare și te-ai scos nu trebuie bibileală și se poate mânca pe lângă salameturi

geany, premiul întâi cu coroniță pentru pregătirile matale

Giani, esti f harnica si talentata, dar cel mai mult apreciez la tine devotamentul si dragostea reala, dezinteresata pe care le ai ptr familia ta. Bravo, iti doresc sa primesti inapoi inzecit!

N-ar fi rau sa te gandesti mai bine la treaba cu cateringu'. Poate ptr cunostinte si prieteni, mai intai, din gura in gura se duce vorba daca iti doresti si lucrezi si la asta. Mai ales ca esti asa de talentata si la prajituri... ai castiga un ban din ceea ce-ti place sa faci. Ia mai gandeste-te!

Dana, eu le-aș face și ceva cald, atunci pe loc, după ce ar da startul cu aperitivele tale reci. Mie îmi place, și ca gazdă și ca invitat, să fie și ceva pregătit atunci, pe loc, cald. În cazul tău m-aș orienta spre lasagna sau paste cu ceva simplu-simplu (AOP, de exemplu - după atîtea proteine de la aperitiv ar fi nimerit) sau chiar un grătar, dacă ai posibilitatea, (nu cu mici și ceafă :biggrin: ) poate cu niște creveți de-ăia mari, doar stropiți cu ulei de măsline după ce îi frigi pe o tablă cu sare. Poate e mai incomod, dar sigur mai sățios și puțin mai ca ”într-o casă”, nu ca la restaurant.

Ce îmi aduc aminte că am făcut eu cînd am avut tot așa de mulți invitați, după multe aperitive pe bază de pește și produse marine, felul cald a fost file de șalău la cuptor făcut în hîrtie de copt, cu sos de capere și smîntînă pus alături, și garnitură de cartofi franțuzești. Toate se pot pregăti pînă vin invitații, cînd vin doar dai la cuptor ambele chestii. Altă dată am făcut chilli con carne cu garnitură de cous-cous, se servește fiecare într-un castronel propriu din niște castroane mari puse pe o masă. Sau mămăligă în straturi cu slănină prăjită și brinză de burduf, cu ouă de prepeliță pe deasupra. Într-o toamnă am făcut o mîncare de dovleac cu porumb, fasole etc., a fost foarte apreciată, mai ales fiind de post, cînd era post.

Doar ca idee zic, că nu e chiar tema subiectului, dar cred că e de luat în calcul intercalarea unui fel cald, pregătit atunci, într-o întîlnire cu prietenii apropiați =))

Giani, esti f harnica si talentata, dar cel mai mult apreciez la tine devotamentul si dragostea reala, dezinteresata pe care le ai ptr familia ta. Bravo, iti doresc sa primesti inapoi inzecit!

N-ar fi rau sa te gandesti mai bine la treaba cu cateringu'. Poate ptr cunostinte si prieteni, mai intai, din gura in gura se duce vorba daca iti doresti si lucrezi si la asta. Mai ales ca esti asa de talentata si la prajituri... ai castiga un ban din ceea ce-ti place sa faci. Ia mai gandeste-te!

Merci mult draga Moatza :biggrin: =))

Sa va arat o forma de trandafir din salam ,asta daca avem un salam taiat mai gros si care nu se preteaza la pliat prea usor...

Avem nevoie pt. un trandafir de 3 felii de salam (eu cred ca merge si daca avem in culori diverse,crud uscatul cu ceva mezel care e mai roz...in fine)

post-405-14636505082654_thumb.jpg

Se pliaza prima felie sub forma de con ,asa:

post-405-14636505148123_thumb.jpg

O adaugam pe adoua astfel incat sa fie opusa celeilalte asa:

post-405-14636505202421_thumb.jpg

In a treia felie cu un vf. de cutit dam o crestatura pe mijloc asa:

post-405-14636505285918_thumb.jpg

Si infilam conul asa,in acea crestatura..

post-405-14636505342769_thumb.jpg

Astfel obtinem un trandafir fix care nu se desface,mai putem pune in mijloc o maslina(dar merge si fara)...daca chiar ne incordam putem fixa si o frunzulita de patrunjel ceva in fanta formata din felii in partea de jos asa

post-405-14636505391737_thumb.jpg

dar merge si fara...

Daca dorim ca trandafirasul sa stea fix in picioare pe un platou,pe o bruscheta pe o salata beof etc,putem cu un foarfec taia conul din partea de jos..

post-405-14636577795388_thumb.jpg

Asa arta pe dos..

post-405-14636577736667_thumb.jpg

si cele 2 parti obtinute..

post-405-14636577607311_thumb.jpg

Putem pune in mijloc coltul conului pe care l-am taiat,cu vf. in sus,rezulta..

post-405-1463657767284_thumb.jpg

Dany ,daca tot vb. si de salate deci la castroane castronele,doamna din Italia mai facea pt. musafiri,peperonata,caponata ,cipollata(toate in agro-dolce,siciliane)

Peperonata mea de la concurs e exact cum o facea ea https://forum.artaculinara.ro/topic/2995-concurs-de-vara-pe-arta-culinara/page__st__20...

post-405-14636504663943_thumb.jpg

Cipollata cam asa arata,in agrodolce cu caperi o facea ea..

post-405-14636504998304_thumb.jpg

Si un exemplu de caponata...(astea 2 sunt luate de pe net doar asa ca idee)

post-405-14636504902428_thumb.jpg

• 4 weeks later...

Cateva aperitive pentru petrecere piscina a unor prieteni

Cosulete de parmezan umplute cu branza feta, masline

verzi si pesto

post-591-14657212863343_thumb.jpg

Castraveti cu philadelphia si salmon

post-591-14657213068195_thumb.jpg

Cascacal cu struguri

post-591-14657213323054_thumb.jpg

Mini mozarella cu rosiute si cusulete parmezan

post-591-14657213555067_thumb.jpg

Superfain.

Gianino,care e reteta de cipollata ?

Draga Stelin' da o cautare cu cipollata siciliana si o sa gasesti multe retete,eu o sa-ti povestesc asa cum am invatat sa o fac eu in Italia de la doamna pt. care am lucrat(ea era de origine Sarda,dar socrella o avuse siciliana asa ca a trebuit sa-i gateasca sotului dupa cum era invatat si de la mamicutza'' ;) )asa incat multe retete,caponata,peperonata si cipollatta printre altele ea le gatea in agrodolce,aka prepara intr-un pahar 1/3 otet ,zahar vreo 2 linguri babane cred ca punea ,si 2/3 apa,amesteca cu o lingurita ca sa se dizolve zaharul si pe parcursul coacerii mancarii tot stropea cu asta...

Acum ,pt. cipollata,ea folosea ceapa mare blonda pe care o taia julien mai mare,destula ca ceapa scade mult la gatit ,si o punea intr-o tigaie mare cu borduri mai inalte la inabusit cu ulei de masline(dar nu f. mult sa balteasca),aaa!! si pt. cremozitate un cubutet de unt cam cat o nuca, si putina apa cu capac la foc mic sa devina moale si aurie,apoi ii punea putin concentrat de rosii(un bulion f. concentrat de la tub ca cel de pasta de dintzi ca sa spun asa)atata doar cat sa o inrozeasca putin ,in acest punct se renunta la capac si tot stropea cu solutia din pahar ,pe masura ce se evapora si incepea sa tzape'' tigaia iar stropea tot amestecand cu lingura de lemn sa nu se lipeasca,apoi avea puse la desarat capere bune(de panteleria,astea i le procura o verisoara direct de la o sursa,zicea ca sunt speciale f. aromate) le adauga si pe acelea,din abundenta cam un pumnutz asa sa zic,sare,piper boabe,1-2 foi de dafin proaspat,nu mai mult ca dafinul proaspat e f. puternic...O servea musafirilor rece,de fapt la temp. camerei,o facea cu o zi inainte ca e mai buna, ca pe caponata sau peperonata de altfel,ii placea de fapt sa le aduca pe toate la masa,alaturi de carne,sau peste...

In fine o poza de pe net cam asa ceva,ceapa trebuie sa fie bine patrunsa dar nu fleshcaita de tot,destul de scazuta dar nu chiar uscata,cam ca in poza asta ,asta aduce cel mai mult cu ce stiu eu..mna'!...

post-405-14658396753203_thumb.jpg

P.S:Editez ca mi-am amintit ca ea povestea ca se pot pune si stafide,in prealabil inmuiata cu apa calduta sau si mai bine in cognac...

Ea asa facea,eu asa am vazut ,asa am povestit,cert e ca era f.f. apreciata de musafiri(eu mai putin pe atunci ca nu eram obisnuita cu gusturile,dar acum m-am schimbat mult cu siguranta asi vedea totul cu alti ochi acum ;) ,inca vb. mult cu doamna mea la telefon,are 97 de ani acum :) )

Sper ca am explicat bine,daca e vreo nelamurire sa ma intrebi ;)

P.S DE P.S: Inca ceva care aduce(asta doar ca e cu masline,ea punea caperi) http://blog.giallozafferano.it/isognidipaola/pesce-spatola-in-cipollata-agrodolce/

post-405-14658500695418_thumb.jpg

Multumesc mult Gianino, si poate pui si retetele ei de caponatta si peperronatta.Imi place deja din ce ai descris.

Eu am capere bune din Puglia.

Multumesc mult Gianino, si poate pui si retetele ei de caponatta si peperronatta.Imi place deja din ce ai descris.

Eu am capere bune din Puglia.

Ma bucur mult ca-ti place Stelin' (o sa-i povestesc ,cand oi vb. cu ea la telefon ca am povestit pe forum despre retetele ei,se va bucura mult)

Nu stiu daca mai e loc aici dar eu o sa povestesc aici cu lux de amanunte si apoi un moderator cu suflet mare poate o sa mute unde o crede de cuviinta,facand si curatenie pe aici la tot ce e deviat de la subiect :) ,desi toate 3 si caponata si cipollata si peperonata ,pot fi servite si la aperitive ....

Reteta de peperonata am pus-o la concurs,e asta,aici e reteta : https://forum.artaculinara.ro/topic/2995-concurs-de-vara-pe-arta-culinara/page__st__20

PEPERONATA ALLA GEANY.

Ingrediente: 1 ceapa mare blonda ,(280 de gr. a avut a mea),600 de gr. de ardei gras rosu si galben,putin ulei de masline,25 gr. de unt,35 ml. otet de vin alb,1 lingura de zahar,75 ml. apa,cateva bobite de piper si o foaie de dafin,sare.

Am incins tigaia cu putin ulei de masline si am topit cubul de unt,am adaugat ceapa taiata julien.

post-405-14658872231432_thumb.jpg

Am lasat-o cu capac la foc mic,sa se moaie ,sa devina aurie si dulce,(nu sa se arda),cand sfaraia prea tare am stropit-o cu 2 linguri de apa.

post-405-14658872297435_thumb.jpg

Am adaugat ardeii taiati patratele.

post-405-14658873221799_thumb.jpg

Am lasat tot la foc mic cu capac sa-si lase ei apa,timp in care am preparat intr-un pahar o solutie din 35 ml. de otet,1 lingura de zahar,si 75 ml. de apa,si am adaugat in tigaie.

post-405-14658873749377_thumb.jpg

Se mai pun cateva bobite de piper si 1 foaie de dafin,sare.

post-405-14658869617701_thumb.jpg

Chestia e ca ardeii trebuie sa arate exact asa ca in poza de gatiti,nu fleshcaiti ,inmuiati de tot,sa intre bine furculita in ei dar inca sa-si pastreze bine forma...toate trei retetele sunt mai indicate sa fie facute cu o zi inainte de servire si sa fie servite la temperatura camerei...

Acum inainte sa trec la reteta de caponata,vreau sa mai povestesc,ca ea mereu facea,nu cantitate mare ci cate un borcanel sa avem mereu in frigider de ''sette gusti''adica 7 gusturi se numeste,si se prepara asa,din: sedano(tije fragede de telina,carora li s-au indepartat firele,au ca sfoara,ca de la pastai ca sa zic asa,alea trebuie indepartate),morcov,ceapa,patrunjel verde,usturoi,frunze de busuioc proaspat ,rosii decojite...

Toate se toaca cu cutitul semiluna marunt ,proportiile sa fie aproximativ egale(ex: 100 de grame din toate cele enumerate) mai putin usturoiul care e dupa gust sa zic asa la 100 de grame de fiecare x cu celelalte 6 =600 de grame de masa neta cam 2 catei mari de usturoi,totul presarat din abundenta cu sare mare,la astea 600 de grame de exemplu o lingura de sare mare,stiu ca e sarat ocna dar trebuie sa tina in borcan,toata treaba asta se pune in borcan la frigider si din el punea in mancaruri cate o lingurita,cam cum punem si noi zarzavatul nostru...

Acum pt. caponata.

Ea taia vinetele in cuburi cu tot cu coaja ,le presara cu sare si le punea intr-o strecuratoare la scurs cu o greutate deasupra(o cratita cu apa de exemplu) cam 30 de min,sa-si lasa apa,apoi le prajea si le scotea pe hartie absorbanta..

Cam asa

post-405-14658967904655_thumb.jpg

Atata doar ca ea le lasa putin mai blode decat in poza asta,o idee mai blonde..dar asa sa arate,bine compacte cuburile..

post-405-14658967961236_thumb.jpg

Facea un soffritto clasico ii zicea ea,adica in cratita punea la incins ulei ,si sedano(tije de telina fragede curatate de filamentele de povestisem)taiate bucatele,1 ceapa mare taiata,1 morcov taiat mai intai bastonase si apoi cuburele)

Poze de pe net cam asa

post-405-1465888688347_thumb.jpg

post-405-14658887019496_thumb.jpg

post-405-14658886952161_thumb.jpg

(Asta e baza clasica de mancaruri la ea)

Apoi la foc mic cu sos de rosii(din cel de la sticla ce folosea si pt paste,pasata )se mai aduga un pic de apa daca scade prea mult,sa se inmoaie bine ceapa si morcovul,intre timp prepara aceasi solutie in pahar de 1/3 otet,1-2 linguri de zahar ,restul de 2/3 apa,,punea cuburile de vinete si tot stropea cu lichidul de spusei,adauga si masline bune verzi fara sambure(daca sunt sarate trebuie in prealabil desarate) si cam asta e,sare daca mai trebuie,sunt unii care pun la asta si busuioc sau pinoli(muguri de pin usor prajiti) sau stafide inmuiate in prealabil,capere,dar eu nu-mi amintesc ,ca ea sa fi pus la caponata...aa!! mai vazusem la prova del cuoco(pe Ambra Romani daca nu ma insel desi ea e cu dulciurile mai mult)si-mi amintesc ca-mi povestise si doamna ca se mai poate pune la caponata cacao neagra amara,cam o lingurita sau o lingura,in functie de cantitate,dar ea nu punea...

Nu-i arata ca o tocanita flescaita si plina de sos de rosii,ci cam asa arata a ei(poze de pe net cu ce mi s-a parut mie ca se aseamana mai bine)

post-405-14658893787459_thumb.jpg

post-405-14658893937787_thumb.jpg

Servita doar la temperatura camerei si facuta cu o zi inainte ... ;)

Cam asta e...

Grazie Gianino. Saluttialla signora sarda

Vaii,ce o sa se bucure Stelin'! :) si mie mi-a starnit multa melancolie discutia,ce ma bucur ca am gasit pe cineva interesat cu care sa discut ;)

Inca una care merge si la aperitive...

Mai facea ea niste barcute de ardei gras diverse culori,galben ,rosu,verde,taiat in jumatati,la cuptor ,cu fileuri de anshoa si pesmet...

Ia ceva asemanator aici: http://blog.giallozafferano.it/cucinaconpupina/peperoni-gratinati-al-forno-ricetta-contorno/

post-405-14659009150834_thumb.jpg

Ea proceda asa: taia ardeii jumatati,le scotea cotorul ,samburii si suvitele interioare,ii sara,ii stropea cu ulei maslinos bun,punea in ei fileuri de anshoa(daca sunt sub sare fileurile desarati,),intr-un castronel amesteca pesmet,cu oregano uscat de la plic,parmezan razuit si iar ulei de masline si pus in barcute cu lingura,dat la cuptor sa devina asa ca in poza! ;)

P.S Stelin',o poza veche de vreo 14 ani ...in stanga pozei sunt eu,in dreapta sorica mea,si in mijloc doamna... ;)

post-405-146590421838_thumb.jpg

bravo, Giani, si salutari doamnei! uite cum experienta unei venerabile doamne din Italia imbogateste forumul nostru!

trebuie sa fie o femeie pe cinste daca vorbesti asa frumos de dansa. seamana putin cu bunica mea :rolleyes:

bravo, Giani, si salutari doamnei! uite cum experienta unei venerabile doamne din Italia imbogateste forumul nostru!

trebuie sa fie o femeie pe cinste daca vorbesti asa frumos de dansa. seamana putin cu bunica mea :rolleyes:

Multumesc draga Motulin' :lol: am raspuns la han https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__39340__gopid__237672&?do=findComment&comment=237672 ca sa nu mai incarcam aici!

• 5 months later...
Buna dragelor! n-am intrat demult.. chiar nu stiu de ce ! Da ma bucur sa va regasesc, la fel de creative si dragute! :occasion14: :pupic:

Buna dragelor! n-am intrat demult.. chiar nu stiu de ce ! Da ma bucur sa va regasesc, la fel de creative si dragute! :occasion14: :pupic:

Bine-ai revenit, vrabiuta!