November 27, 201510 yr comment_232701 Ramo, arata super! E o idee nemaipomenita ce se cere musai incercata! Report
November 27, 201510 yr comment_232715 Bradul se poate face si in varianta dulce de exemplu cu Nutella si decorat cu bombonele tip m&ms sau ciocolatele la sfarsit. Report
December 5, 201510 yr comment_232912 Fiindca vor veni musafirii, briose aperitiv, in loc de chec, degetele de peste si pui shanghai.Si pateuri cu telemea. De rest: CocaCola, Timbark din visine, bere si apa plata. Report
January 4, 201610 yr comment_233677 Azi am facut doar dintr-un rest de migdale ca sa va arat cum sa faceti migdale pentru bere/vin sau ce vreti sa beti iau migdale/amandes decojite ( acum aveam doua resturi si decojite si normale) puneti minim 10 min la cuptorul incins (200°C am pus eu...cand s-au aurit le scoateti si le varsati intr-un vas( cutie de plastic sau ce doriti ca bol ) in care puneti o mica bucatica de unt ( a mea era extrem de subrire taiata)peste care puneti sare fina si eu am pus piment d'espelette ( dar boia iute sau cayenne sunt ok ,sau cum va plac cu ce gust de mirodenii )se amesteca bine , se aseaza pe o hartie absorbanta ( de menaj i se zice la mine-n sat) , lasati sa se raceasca si apoi le serviti.dupa mine sunt muuuuuuuuult mai bune decat alunele, arahidele si alte chestii din comert Stella stellina, mă puse bâțu să fac migdale de-ale matale pentru noaptea de Revelion. DEVORATE! De atunci în fiecare zi fac câte o tavă. Am încercat și cu alune și cu nuci, dar nu ne-au dat pe spate. Altă poveste cu migdalele. EXCEPTIONALE! Eu am zis că le fac pentru mine, da' vezi să nu... Mâncăii mei fură la greu. Mulțumesc mult pentru rețetă! Report
January 6, 201610 yr comment_233690 Ma bucur. Mainou cu migdale/amande am facut din alea dulci .Le pun in strecuratoare, le ud cu apa, apoi in tigaie, acoperite cu zahar si la foc mediu spre mic, las s caramelizeze. apoi se invelesc intr-un strat de azahar. Am vazut si o reteta in care adauga si cacao....n-am incercat.Atentie ca dau dependenta Report
January 7, 201610 yr comment_233719 Vroiam sa intreb pe care sa le fac, sarate sau dulci? apoi am descoperit ca am doua pungi de migdale deci trebuie sa le incerc pe ambele si amindoua, n'est pas? Report
January 15, 201610 yr comment_233876 M-am ținut tare până acum, dar nu cred că mai rezist... Am să le încerc în varianta cu cacao. Cacao o pun după ce s-a topit zahărul (fructoza în cazul meu)? Editez, că nu am rezistat... Nu prea arată ca ale Stellinei. Ale mele par mai ciocolatose. Le-am udat, le-am pus fructoza și pe foc cu ele. Cu gândul la cacao nici nu am avut răbdare să caramelizez fructoza bine. După ce s-a topit fructoza am adăugat câteva lingurițe bune de cacao și am continuat să amestec până când totul era topit/amalgamat bine.Le-am pus la uscat pe hârtie de cuptor și am început deja să le devorez. Sunt bune, dar nu arată ca ale tale. Nu-mi pare rău că am greșit, dar unde am greșit? Report
February 3, 201610 yr comment_234429 Gogosele de branza la cuptor.(Sgonfiotti allo stracchino) Aveam un pachet de branza moale cremoasa(stracchino) destul de mare si imi parea rau sa se strice.Am gasit pe forumul italian Cookaround o reteta potrivita: 250 gr branza cremoasa tartinabila100 gr de faina(eu integrala)1/2 lingurita bicarbonat2 linguri parmezan ras2 ouasare Eu am adaugat cubulete de salam uscat. Amestecam toate ingredientele, formam bilute si le tavalim lejer prin pesmet.Coacem la cuptor 180 gr 10-15 minute. Dispar rapid la aperitiv.Gustul e asemanator bulettelor de cascaval. Report
February 3, 201610 yr comment_234434 Să știi că gogoșele matale sunt exact pe placul meu. Nu știu când, dar de făcut tot le fac. Report
February 4, 201610 yr comment_234480 M-am ținut tare până acum, dar nu cred că mai rezist... Am să le încerc în varianta cu cacao. Cacao o pun după ce s-a topit zahărul (fructoza în cazul meu)? Editez, că nu am rezistat... Nu prea arată ca ale Stellinei. Ale mele par mai ciocolatose. Le-am udat, le-am pus fructoza și pe foc cu ele. Cu gândul la cacao nici nu am avut răbdare să caramelizez fructoza bine. După ce s-a topit fructoza am adăugat câteva lingurițe bune de cacao și am continuat să amestec până când totul era topit/amalgamat bine.Le-am pus la uscat pe hârtie de cuptor și am început deja să le devorez. Sunt bune, dar nu arată ca ale tale. Nu-mi pare rău că am greșit, dar unde am greșit? Pana vine Stella, iti spun eu ce am vazut la Lucinda Scala, sau cum o cheama. Daca bine-mi aduc aminte a batut un albus, a adaugat cacaoa si prin asta a dat migdalele. le-a pus pe hartie de copt, si la cuptor. Am salvat undeva reteta, dar trebuie sa caut. Editez ca am gasit reteta. E de fapt de Martha Stuart.- 1 albus mare- 1 lingurita cacao- 1 lingurita praf de chili- 1/2 lingurita scortisoara- 1/2 lingurita sare- 1/4 cana zahar- 2 cani nuci ( normale, pecan, migdale etc )Se bate albusul usor si se adauga restul ingredientelor, mai putin nucile. Se omogenizeaza bine, apoi se dau nucile prin acest amestec. Se pun pe hartie de copt, pe tava itr-un singur strat, si se coc. Report
February 6, 201610 yr comment_234530 Mulțumesc frumos! Sper să mai am curaj și să mai încerc încă odată. Report
February 7, 201610 yr comment_234569 Mulțumesc frumos! Sper să mai am curaj și să mai încerc încă odată. Cu multa placere. Si eu mi le-am propus demult, dar inca nu m-am incumetat. Report
February 7, 201610 yr comment_234579 Fara poze,ca deh....Dar e atit de simplu,ca nici poza n-ai la ce sa faci. Foi de tortilla unse cu smintina/ maioneza amestecata cu verdeata uscata,usturoi si ce mai vreti,sau in stare pura,presarat mai apoi cu, cascaval ras. Taiat triunghiuri si dat la cuptor pina devin crocante. Au disparut foarte rapid intr-o dimineata, pe linga salata cu avocado si pui. Report
March 2, 201610 yr comment_235169 Sorina, pardon ca nu am mai citit. Nu am folosit albus de ou, ci cum am scris, pus migdalele(amande) in strecuratoare, lasat apa sa curga peste ele, apoi le-am pus in tigaie cu zahar, si spre sfarsit am adaugat cca 1 lingurita de cacao... . Imi pare rau, dar nu folosesc fructoza never ever...asa ca nu stiu care sunt reactiile termice, chimice sau cum s-or numi important e ca ti-au placut, ca aspectul are oarece importanta pana la un punct...sa fie gustos si pe placul meu produsul. ca adaca e frumos si searbad...geaba ( parerea mea ) Report
May 11, 201610 yr comment_237045 Deci sambata am nunta(se marita vara-mea) asa ca matusa Marlena m-a rugat sa o ajut vineri la aperitivele pt. acasa (impodobitul miresei),abar' n-am unde sa ma desfasor ,asa ca incarc topicul aici Am batonase de la scoala de la Ale' ,asa ma gandesc sa le tai feliute ,sa le fac bruschete(prajite feliutele,frecate cu usturoi,un fir de ulei maslinos,presarate cu oregano uscat )la decoruri mi-ar place cateva macar cu gargarite din rosii cery asa.. Sa nu scrieti inca,ca mai am mult de bla,bla Report
May 11, 201610 yr comment_237047 Mie imi plac mult si platourile buchete dar trebuie sa tin cont ca nu e o cina unde toti stau la masa si se servesc,mie imi trebuie finger food,dar ca si idee...,ador modelul cale Report
May 11, 201610 yr comment_237048 Dar mie acum imi trebuie mai practic ,pe scobitori, merge asa... si cu boaba de strugure e interesant.. mai banal dar practic.. Report
May 11, 201610 yr comment_237049 cu rosii si iar buchet din rosii umplute ,lalele ingenioasa asta cu codita de ardei iute scobit si jambon Si barcuta de castraveciur scobit,si capacelul pliat prins cu scobitoare facut barcuta,merge umplut cu orice,acum sunt ieftini castravetii 2 lei asta cu castraveciori mici e super..imi place mult practic,usor,ieftin etc.. decor interesant oarecum cu ridiche m-am jucat si eu iese usor floare(eu le crestez si le pun in apa rece ,crestaturile se infloresc Report