January 30, 201115 yr comment_74809 Pun şi eu ciupercile cu piure de mazăre, ca au fost exact de-o îmbucătură de mici.... Report
January 30, 201115 yr comment_74866 io am gresit topicul si mi-am pus baba aici ...sorry pai unde vroiai sa-l pui?la o adica o tartina cu putina baba deasupra poate fi un finger food, nu?Daca vrei ti-o mut numa zi-mi unde Report
January 31, 201115 yr comment_74936 daca se incadreaza las-o, am vrut la ce gatim azi ...am vazut dublu cred Report
February 7, 201115 yr Author comment_76294 Pun şi eu ciupercile cu piure de mazăre, ca au fost exact de-o îmbucătură de mici....Ce dragalase sînt!Activeaza papilele la maxim! Report
February 7, 201115 yr Author comment_76295 Pateuri cu ciuperci ciuperci marousturoipatrunjelcreme fraîcheun strop ulei de maslinesare,piper foietajgalbenus pentru lipit [center]Se curata si feliaza grob ciupercile si se calesc putin în ceva ulei de maslineîmpreuna cu usturoiul si patrunjelul.Se sareaza si pipereaza dupa gust,apoi se lasa la racit.Cînd sint reci se pun ciupercile în blendersi se mixeaza cît de marunt doriti.Se amesteca cu creme fraîche,si se condimenteaza daca mai e nevoie. Crema de ciuperci am pus-o într-o punga,i-am taiat vîrful si am sprituit direct în pateuri. Se unge o foaie de de aluat cu galbenus de ou.Se acopera cu o alta foaie de aluat identica ca marime.Se apasa usor cu palmele pentru a se lipi. Eu le-am taiat patratele,iar cu o forma de fursecuri am stantatpîna la o adîncime de 3-4 mm cîte o inimioara Se coc pateurile la 200 °C pîna se rumenesc dupa gust.În timp ce se coc,unele o iau razna si cresc foarte mult.Deschideti fara grija usa cuptorului si le aranjati din nou în forma cu o lopatica de lemn.Pentru a le scoata capacelul,folositi un cutit cu lama subtirica. [/center] Report
February 7, 201115 yr comment_76296 Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat? Report
February 7, 201115 yr Author comment_76297 Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat?Cu satîru' (cu un cutitoc mare,foarte bine ascutit). Report
February 8, 201115 yr comment_76385 Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat?Cu satîru' (cu un cutitoc mare,foarte bine ascutit). Maya, n-am intrebat cu ce, ci cum? Deci cu rabdare, banuiesc. Report
February 8, 201115 yr Author comment_76392 Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat? Cu satîru' (cu un cutitoc mare,foarte bine ascutit). Maya, n-am intrebat cu ce, ci cum? Deci cu rabdare, banuiesc. Nu,nu.Eu am citit bine.Ti-am zis cu ce,pentru ca datorita satîrului ascutit se taie drept si rapid.Un caz în care marimea chiar conteaza (tu stii ca eu stau prost cu rabdarea ) Report
February 9, 201115 yr comment_76490 Ce-mi facusi tu mie Paradis!!!!!!!!!!! Azi trebuie sa fac ceva aperitiv ca altfel sint ca vei sughita mult azi la cat ma voi gandi la masa ta pardon aperitive . Arata bestial toate. Ai toata aprecierea mea pentru munca intensa care ai depus-o. Cand ai inceput sa le pregatesti pt a-ti fi gata pe revelion?Daca o sa ai chef si timp o sa ne spui cum se numesc toate acele bunatati.Multumesc frumos pentru apreciere .Pregatirea mesei de Revelion,am inceput-o exact inainte cu o zi pe /30/dec/2010.Incerc pe rind sa pun toate retetele. Report
February 9, 201115 yr comment_76491 Paradis tu esti mamica meselor festive si o sursa nesecata de inspiratie pentru mine! Da-ne si denumirile ca ne-ai terminat azi cu masa asta: pana si braduti, ciupercute, stelute ...mammaaaaaa ! Pentru cate persoane? Si imi place mult chestia aia compartimentata cu verde! Probabil daca ne pui si deserturile si platourile tale de fructe ... murim Multumesc Daniela. .Pregatirile de Revelion le-am prestat exact pentru 20 persoane fara copilas.La dulciuri nu m-am inghesuit prea tare, am avut krem a la krem,nuci,prajitura felix si tort de lapte cu bezele. Report
February 9, 201115 yr comment_76492 Paradis excelente aperitivele tale de revelion... Adria ,bine ai venit,foarte frumoase aperitivele tale de craciun,si pozele si prezentarea si tot,felicitari,o adevarata sursa de inspiratie. Multumesc frumos.Inghetata prajita este vedeta in casa noastra. Multumim. Report
February 9, 201115 yr comment_76493 Adria, bine ai venit la noi! Paradis, eu de ani de zile ma delectez cu aperitivele tale! Ne spui si noua denumiri si retete, te rog? Eu mai vroiam sa te intreb ceva: pentru cate persoane e masa, este doar aperitiv? Adica dupa, vine fel principal? Cat iti ia sa organizezi asa ceva sau ai ajutoare? Mie imi trebuiesc cam doua zile sa pregatesc un meniu complet, pentru 2 persoane, à la carte cum s-ar zice. Intreb pentru ca am si eu in plan asemenea bufeturi si as vrea sa stiu cam ce timp trebuie sa calculez. Merci bien!Multumesc Lapona.Masa a fost pentru 20 adulti si cred 8 copilasi.In poze se vad aperitivele,dar pe linga acestea am avut;sarmale in varza dulce,friptura de pui/porc la cuptor,cartofi pure,prajituri,tort,fructe si bauturi racoritoare.Nu prea am avut ajutoare/pe mama care a pregatit sarmalele,iar restul le-am pregatit singurica cu o zi inainte de Anul Nou/pe/30/dec/2010.Nu mi-a fost usor,dar m-am descurcat .Scuza-ma pentru raspunsul intirziat.Spor la bucatarit.Sper ca nu te-am incurcat . Report
February 9, 201115 yr comment_76494 Maya,ti-am furat reteta pentru urmatoarea petrecere.Foarte perfecte si elegante Report
February 9, 201115 yr comment_76495 [center]Stiu..a trecut craciunul/revelionul,dar va pun reteta de chec steluta si bradut Ingrediente(pentru doua checuri)reteta apartine Vio(retete pentru incepatori Vio)300 gr salam300 gr cascaval3 ardei grasi6 oua1 praf copt150 gr faina1 legatura patrunjel Mod de preparare Se taie cubulete salamul si ardeii.Eu am folosit ardei verde si rosu pentru a capata un aspect frumos.Se rade cascavalul si se adauga oualeSe amesteca bine,apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza. Se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt (in cazul meu-formele de silicon)si se toarna amestecul rezultat.Daca nu aveti hartie de copt puteti unge tavile cu margarina si le tapetati cu faina.Se da la cuptor la foc potrivit si cand este rumenit putin deasupra se incearca cu o scobitoare. Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca este copt si il scoatem din cuptor acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca.[/center] Report
February 9, 201115 yr comment_76496 [center]Cosulete umplute Fillo pastry(foaie de placinta) Umplutura sunca de curcagogosar(diferite nuante)4 oua3 feluri de brinzeturimaslineciuperciceapa rosiebacon Mod de preparare: Sprapunem 3 foi de placinta unsa fiecare foaie cu unt topitTaiem patratele mici si le asezam in mini forme de muffins.Adaugam umplutura si le coacem 20 minute la 180G/350F[/center] Report
February 9, 201115 yr comment_76522 Paradis, multumim pentru retete. Cum functioneaza formele de silicon, neunse si netapetate cu nimic? Ms Report
February 9, 201115 yr Author comment_76586 Maya , cum ai umplut pateurile?, dupa ce le-ai copt?Am scris în reteta.Pentru a scoate capacelul stantat,e nevoie de un cutit cu lama subtire.Ele cum sînt stantate,se scot foarte usor trecînd cu vîrful cutitului pe margine.Îl scoti asa gros,în functie de cît de multa umplutura vrei.In orificiul ramas spritui crema din punga/sac pos..etcCapacele le-am desfacut,si am folsit doar cîteva din foite,dar se poate folosi si capacul întreg...doar ca atunci sînt cam înaltute pateurile.Mie mi-a placut mai bine asa,mai scunde...dar asta face fiecare în functie de gust si "optica personala" Report
February 9, 201115 yr Author comment_76587 Paradis,merci de retete!Tare dragalasi bradutii si stelutele! Report
February 9, 201115 yr comment_76630 Maya, Paradis ,ultumesc de retete...de aici ai de unde te inspira... Report