Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Finger Food

Featured Replies

Pun şi eu ciupercile cu piure de mazăre, ca au fost exact de-o îmbucătură de mici....

post-508-12963907535481_thumb.jpg

daca se incadreaza las-o, am vrut la ce gatim azi :occasion14:...am vazut dublu cred :rolleyes:
  • Author

Pateuri cu ciuperci

ciuperci maro
usturoi
patrunjel
creme fraîche
un strop ulei de masline
sare,piper

foietaj
galbenus pentru lipit

[center]Se curata si feliaza grob ciupercile si se calesc putin în ceva ulei de masline

împreuna cu usturoiul si patrunjelul.Se sareaza si pipereaza dupa gust,

apoi se lasa la racit.Cînd sint reci se pun ciupercile în blender

si se mixeaza cît de marunt doriti.Se amesteca cu creme fraîche,

si se condimenteaza daca mai e nevoie.

post-5-1297114766786_thumb.jpg

Crema de ciuperci am pus-o într-o punga,

i-am taiat vîrful si am sprituit direct în pateuri.

post-5-1297114780779_thumb.jpg

Se unge o foaie de de aluat cu galbenus de ou.

Se acopera cu o alta foaie de aluat identica ca marime.

Se apasa usor cu palmele pentru a se lipi.

post-5-12971148072958_thumb.jpg

Eu le-am taiat patratele,iar cu o forma de fursecuri am stantat

pîna la o adîncime de 3-4 mm cîte o inimioara =))

post-5-12971148302943_thumb.jpg

Se coc pateurile la 200 °C pîna se rumenesc dupa gust.

În timp ce se coc,unele o iau razna si cresc foarte mult.

Deschideti fara grija usa cuptorului si le aranjati din nou în forma cu o lopatica de lemn.

Pentru a le scoata capacelul,folositi un cutit cu lama subtirica.

post-5-12971148467622_thumb.jpg

post-5-12971148557412_thumb.jpg

post-5-12971148757568_thumb.jpg[/center]

Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat?

Cu satîru' :wub: (cu un cutitoc mare,foarte bine ascutit).

Maya, n-am intrebat cu ce, ci cum? Deci cu rabdare, banuiesc. :(

• Author

Maya, foarte frumoase pateurile cu inimioare. Cum ai taiat asa pefect patratelele de aluat?

Cu satîru' :D (cu un cutitoc mare,foarte bine ascutit).

Maya, n-am intrebat cu ce, ci cum? Deci cu rabdare, banuiesc. :P

Nu,nu.Eu am citit bine.Ti-am zis cu ce,pentru ca datorita satîrului ascutit se taie drept si rapid.

Un caz în care marimea chiar conteaza =))

(tu stii ca eu stau prost cu rabdarea :D )

Ce-mi facusi tu mie Paradis!!!!!!!!!!! :director:

Azi trebuie sa fac ceva aperitiv ca altfel sint ca vei sughita mult azi la cat ma voi gandi la masa ta pardon aperitive :D.

Arata bestial toate. Ai toata aprecierea mea pentru munca intensa care ai depus-o.

Cand ai inceput sa le pregatesti pt a-ti fi gata pe revelion?

Daca o sa ai chef si timp o sa ne spui cum se numesc toate acele bunatati.

Multumesc frumos pentru apreciere :hungry: .Pregatirea mesei de Revelion,am inceput-o exact inainte cu o zi pe /30/dec/2010.Incerc pe rind sa pun toate retetele.

Paradis tu esti mamica meselor festive si o sursa nesecata de inspiratie pentru mine! Da-ne si denumirile ca ne-ai terminat azi cu masa asta: pana si braduti, ciupercute, stelute ...mammaaaaaa :drool: ! Pentru cate persoane?

Si imi place mult chestia aia compartimentata cu verde!

Probabil daca ne pui si deserturile si platourile tale de fructe ... murim :tongue3:

Multumesc Daniela. :wub: .Pregatirile de Revelion le-am prestat exact pentru 20 persoane fara copilas.La dulciuri nu m-am inghesuit prea tare, am avut krem a la krem,nuci,prajitura felix si tort de lapte cu bezele.

Paradis excelente aperitivele tale de revelion... :tongue3:

Adria ,bine ai venit,foarte frumoase aperitivele tale de craciun,si pozele si prezentarea si tot,felicitari,o adevarata sursa de inspiratie. :wub:

Multumesc frumos.Inghetata prajita este vedeta in casa noastra. Multumim.:drool:

Adria, bine ai venit la noi!

Paradis, eu de ani de zile ma delectez cu aperitivele tale! Ne spui si noua denumiri si retete, te rog? Eu mai vroiam sa te intreb ceva: pentru cate persoane e masa, este doar aperitiv? Adica dupa, vine fel principal? Cat iti ia sa organizezi asa ceva sau ai ajutoare? Mie imi trebuiesc cam doua zile sa pregatesc un meniu complet, pentru 2 persoane, à la carte cum s-ar zice. Intreb pentru ca am si eu in plan asemenea bufeturi si as vrea sa stiu cam ce timp trebuie sa calculez. Merci bien!

Multumesc Lapona.Masa a fost pentru 20 adulti si cred 8 copilasi.In poze se vad aperitivele,dar pe linga acestea am avut;sarmale in varza dulce,friptura de pui/porc la cuptor,cartofi pure,prajituri,tort,fructe si bauturi racoritoare.Nu prea am avut ajutoare/pe mama care a pregatit sarmalele,iar restul le-am pregatit singurica cu o zi inainte de Anul Nou/pe/30/dec/2010.Nu mi-a fost usor,dar m-am descurcat :tongue3: .Scuza-ma pentru raspunsul intirziat.Spor la bucatarit.Sper ca nu te-am incurcat :drool: .

[center]Stiu..a trecut craciunul/revelionul,dar va pun reteta de chec steluta si bradut

Ingrediente(pentru doua checuri)

reteta apartine Vio(retete pentru incepatori Vio)

post-176-12972190419427_thumb.jpg

300 gr salam

300 gr cascaval

3 ardei grasi

6 oua

1 praf copt

150 gr faina

1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se taie cubulete salamul si ardeii.Eu am folosit ardei verde si rosu pentru a capata un aspect frumos.

Se rade cascavalul si se adauga ouale

Se amesteca bine,apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza.

Se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt (in cazul meu-formele de silicon)si se toarna amestecul rezultat.Daca nu aveti hartie de copt puteti unge tavile cu margarina si le tapetati cu faina.

post-176-12972184636126_thumb.jpg

Se da la cuptor la foc potrivit si cand este rumenit putin deasupra se incearca cu o scobitoare.

post-176-12972184843531_thumb.jpg

Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca este copt si il scoatem din cuptor acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca.

post-176-12972185012008_thumb.jpg

post-176-12972185156927_thumb.jpg[/center]

[center]Cosulete umplute

Fillo pastry

(foaie de placinta)

post-176-12972202192875_thumb.jpg

Umplutura

sunca de curca

gogosar(diferite nuante)

4 oua

3 feluri de brinzeturi

masline

ciuperci

ceapa rosie

bacon

post-176-12972201252997_thumb.jpg

Mod de preparare:

Sprapunem 3 foi de placinta unsa fiecare foaie cu unt topit

Taiem patratele mici si le asezam in mini forme de muffins.

post-176-12972201507858_thumb.jpg

Adaugam umplutura si le coacem 20 minute la 180G/350F[/center]

• Author

Maya , cum ai umplut pateurile?, dupa ce le-ai copt?

Am scris în reteta.

Pentru a scoate capacelul stantat,e nevoie de un cutit cu lama subtire.Ele cum sînt stantate,se scot foarte usor trecînd cu vîrful cutitului pe margine.Îl scoti asa gros,în functie de cît de multa umplutura vrei.In orificiul ramas spritui crema din punga/sac pos..etc

Capacele le-am desfacut,si am folsit doar cîteva din foite,dar se poate folosi si capacul întreg...doar ca atunci sînt cam înaltute pateurile.Mie mi-a placut mai bine asa,mai scunde...dar asta face fiecare în functie de gust si "optica personala" :rolleyes: