Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Finger Food

Featured Replies

Io nici nu stiu la ce raion sa le caut , serios!!!!

(... esti de groaaaaza, in nici intr-un caz la alea cu pantofi sau cosmetice ! =)) in supermarket-urile de la voi sar alimentele singure in rafturi ? :D )

Cind nu gasesc ce caut, eu intreb frumos managerul sau vinzatoarele daca au, sau nu, produsul respectiv in magazin. Pina acum nu m-a muscat niciunul ! :D

asa am si facut , ma gandeam ca nici nu sunt daca nu le-am vazut:) , ca asa-s io , daca nu vad , zic NU-I ! N-au avut mare sortiment la Edeka , dar au fost OK. Pun poza cu masa de Rev cat de curand. Au avut mare success. Le-am suit pe felii de castravete , si io. Merci Dana , de idee.

pun si eu aici ce am facut de revelion. am fost doar noi 3. aproape totul e pe baza de peste :toothy9;

- tartine (paine alba si integrala) cu unt si somon afumat

- tartine cu unt si icre rosii si negre

- oua umplute cu galbenusul + ton + maioneza (la astea aveam si sos de tarhon sau hrean, puse separat in sosiere)

- "bete" de cascaval cu ananas

post-84-12944040560848_thumb.jpg

anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :lol: imi plac foarte tare. tare de tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :tongue3: imi plac foarte tare. tare de tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

Si eu le prefer pe cele rosii! :rolleyes:

anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :blush: imi plac foarte tare. tare de tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

Niciodata n-am mancat ,nici rosii ,nici negre,ce gust au?,de ce nu pot fi pregatite ca icrele de crap de ex,ce ai pus peste ele,sau ma rog,sub ele,sunt curioasa ,pentru ca am vazut ,m-am uitat si-atat :rolleyes:

Ai pregatit din toate cate un pic :tongue3:

anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :) imi plac foarte tare. tare de tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

Niciodata n-am mancat ,nici rosii ,nici negre,ce gust au?,de ce nu pot fi pregatite ca icrele de crap de ex,ce ai pus peste ele,sau ma rog,sub ele,sunt curioasa ,pentru ca am vazut ,m-am uitat si-atat :scratch:

Ai pregatit din toate cate un pic :floare:

nu stiu sa iti spun de ce nu se pot pregati ca si cele clasice :) asa am auzit si asa am facut: am uns paine cu un si am "presarat" deasupra boabele, adica icrele :)

cele negre sunt convinsa ca erau proaste, de fapt contrafacute, de "plastic" :)

in schimb cele rosii sunt minunate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif au "bobul" mare, moale, gelatinos in sensul placut, si cu un puternic gust de peste. nu mai povestesc ca ma ia cu pofte https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif

de ce nu pot fi pregatite ca icrele de crap de ex

Pentru mai multe motive (pareri personale): unul fizico-chimic :scratch: - continutul lor e mai lichid decit al celor de crap, de stiuca sau a altor icre care "se freaca". Apoi motivul social, sau "de statut": se merge pe ideea ca frecarea icrelor se face pentru inmultire, deci ar fi culmea sa vrei sa inmultesti cu ulei un produs atit de exclusivist. Pescarii si cei care dispun din belsug de icre de crap, de stiuca etc, le maninca doar foarte putin frecate cu ulei, cu explicatia, foarte plauzibila, ca vor sa manince icre si nu ulei. Sau le freaca pina se albesc destul de tare si la sfirsit mai adauga o lingura de icre nefrecate pentru mai mult gust.

personal nu sunt deloc fan salata de icre crap, stiuca etc...mi se par uleioase , dar

adoooooor pe cele rosii zise de manciuria. caviar foarte bun am mancat din cel iranian e super,

dar muuuuuult prea scump sa-ti poti permite o " orgie" culinara de caviar ,

si asa ca sa mananc 3 icre pe paine cu unt, prefer sa iau doar pe cele de somon ( manciuria)

ps , ma refer la adevaratul caviar si la adevaratele icre de manciuria,

nu la icrisoarele alea mici negre si rosii, care-s faine la decorat.

Stella, nici mie nu-mi plac icrele "albe" ... nu-mi place gustul, mirosul, mi se par gretoase.

cu astealalte ...sunt alte oua de ...peste ... :scratch: nu seamana deloc intre ele

pun si eu aici ce am facut de revelion. am fost doar noi 3. aproape totul e pe baza de peste :rolleyes:

- tartine (paine alba si integrala) cu unt si somon afumat

- tartine cu unt si icre rosii si negre

- oua umplute cu galbenusul + ton + maioneza (la astea aveam si sos de tarhon sau hrean, puse separat in sosiere)

- "bete" de cascaval cu ananas

anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :floare: imi plac foarte tare. tare de tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

Frumos, Boni! Imi place!

Eu nu am cumparat niciodata icre negre pana acum asa ca nu-mi pot da cu parerea...

M-ati zapacit cu tortilicile :toothy9; , iaca si noi ieri ...tortilici cu creme de branza si sunca , si unele cu somon, langa tarta fara blat

Ce-mi facusi tu mie Paradis!!!!!!!!!!! :love7:

Azi trebuie sa fac ceva aperitiv ca altfel sint ca vei sughita mult azi la cat ma voi gandi la masa ta pardon aperitive :love7:.

Arata bestial toate. Ai toata aprecierea mea pentru munca intensa care ai depus-o.

Cand ai inceput sa le pregatesti pt a-ti fi gata pe revelion?

Daca o sa ai chef si timp o sa ne spui cum se numesc toate acele bunatati.

Paradis tu esti mamica meselor festive si o sursa nesecata de inspiratie pentru mine! Da-ne si denumirile ca ne-ai terminat azi cu masa asta: pana si braduti, ciupercute, stelute ...mammaaaaaa :floare: ! Pentru cate persoane?

Si imi place mult chestia aia compartimentata cu verde!

Probabil daca ne pui si deserturile si platourile tale de fructe ... murim :notworthy:

Buna :bounce: ,

Primul meu post pe forumul acesta! Deci incep cu aperitive...apoi vedem noi unde ajungem -_-

Astea sun cateva din aperitivele de pe masa de Craciun:

Aperitive din rosii cherry umplute cu branza Philadelphia pe o felie de castravete, cu guleras si mot de crema de branza Philadelphia si "banuti" din paine alba cu branza Philadelphia si o felie de castravete subtire, impaturita si implantata in mijloc.

post-713-12957974481427_thumb.jpg

Bucatele de brie, cu o zmeura si o frunzulita de menta:

post-713-12957974580764_thumb.jpg

Cupe de foietaj (cumparate), in care am pus cate o lingutita de gem de zmeura, o bucatica de brie si o nuca pecan si date la cuptor 200 grade - 10 min:

post-713-12957974657959_thumb.jpg

Salata de fructe (clementine, zmeura, lichees, menta) in vase mici de plasic.

post-713-12957974824352_thumb.jpg

Carnaciori in scutece:

post-713-12957974970586_thumb.jpg

Rulouri de foitaj peste care am pus umplutura din carnati, am rulat, am taiat bucatele si copt in cuptor:

post-713-12957975184451_thumb.jpg

Capsuni imbracati on ciocolata.. nimic special, dar super buni :lol: . Planul era sa-i imbrac in ciocolata alba si maro - sub forma de tuxedo, dar am uita sa iau cioco alba...:

post-713-12957975336759_thumb.jpg

Paradis excelente aperitivele tale de revelion... :pupic:

Adria ,bine ai venit,foarte frumoase aperitivele tale de craciun,si pozele si prezentarea si tot,felicitari,o adevarata sursa de inspiratie. :P

Adria arata senzational totul! Felicitari pentru executie!
Adria, ti-ai facut o intrare foarte frumoasa pe forumul nostru. Iti doresc o sedere placuta si la cat mai multe aperitive. :toothy9;

pt ca fetele bat din picior ca le e foame, am facut baba ganouj cu painica prajita...ada nu mananca baba dar sara se linge pe degete

post-49-12962932011142_thumb.jpg

Adria, bine ai venit la noi!

Paradis, eu de ani de zile ma delectez cu aperitivele tale! Ne spui si noua denumiri si retete, te rog? Eu mai vroiam sa te intreb ceva: pentru cate persoane e masa, este doar aperitiv? Adica dupa, vine fel principal? Cat iti ia sa organizezi asa ceva sau ai ajutoare? Mie imi trebuiesc cam doua zile sa pregatesc un meniu complet, pentru 2 persoane, à la carte cum s-ar zice. Intreb pentru ca am si eu in plan asemenea bufeturi si as vrea sa stiu cam ce timp trebuie sa calculez. Merci bien!