February 10, 201115 yr comment_76663 Paradis, multumim pentru retete. Cum functioneaza formele de silicon, neunse si netapetate cu nimic? Ms Formele de silicon sau comportat foarte bine neunse.Silicoanele sint preferatele mele /dupa folosire le-am spalat la masina de vase,si-a ramas tot asa de frumoase . Va multumesc frumos. Report
February 10, 201115 yr comment_76664 [center]chipsuri de pui reteta by "SIMONA B"mersi frumos. INGREDIENTELE 3 piept de pui 3 oua 3 catei de usturoi[b] MOD DE PREPARARE[/b] Se spala si se svanta de apa.Se taie bucatele mici. cam cat o nuca mica sau cat o castana comestibila. Se condimenteaza cu sare si piper,daca vreti chiar si cu vegeta(A la MAYA).Dupa ce au stat un sfert de ora, sa-si traga sare, se trantesc in faina si se despart cu grija sa nu stea lipite unele de altele si sa isi ia faina pe toate fetele.Spargeti ouale si curatati cativa catei de usturoi si zdrobiti-i adaugandu-i apoi in ouale batute.Scaldati bucatelele de pui in amestecul de oua cu usturoi,si le acoperiti cu pesmet( eu am folosit pesmet italian style) In uleiul incins bine intr-o cratita sau in fripteoza puneti cam toate odata sau cel mult in doua ture bucatile si aveti grija sa nu se arda.Sint foarte gustoase daca sunt prajite in timp scurt la foc mare,oul se umfla iar carnea ramane umeda in interior dar in acelasi timp este patrunsa datorita dimensiunilor mici.Merg mancate simple sau cu dip-uri. [/center] Report
February 12, 201115 yr comment_76906 Paradis, multumim de reteta! si merci de lamuririle cu silicoanele. Oare sunt durabile? te rog, ce inseamna:- le acoperiti cu pesmet?- ( eu am folosit pesmet italian style) Report
March 1, 201115 yr comment_79528 Cornulete cu sunca, muschiulet afumat Ingrediente 200 gr faina100 gr unt2 galbenusuri1 dl (100 ml) smantana 150 gr sunca50 gr untboia, sare Se framnta un aluat din faina, untul rece, galbenusurile, smantana si putina sare (daca iese mai moale aluatul il introduceti vre-o 30 min la frigider).Se intinde o patura subtire si se taie felii triunghiulare. Se toaca marunt sunca, apoi se framnata cu unt si boia. Umplutura astfel obtinuta se imparte in mod egal pe bucatile de aluat triunghiulare, care apoi se vor rula in forma de cornulete. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cornuletele se ung cu ou si se pun in cuptorul fierbinte. Aproximativ 30-40 min le lasati la copt, depinde evident de cum coace cuptorul fiecaruia. Cornulete cu sunca Report
March 1, 201115 yr comment_79533 Cornulete cu sunca, muschiulet afumat Ingrediente 200 gr faina100 gr unt2 galbenusuri1 dl (100 ml) smantana 150 gr sunca50 gr untboia, sare Se framnta un aluat din faina, untul rece, galbenusurile, smantana si putina sare (daca iese mai moale aluatul il introduceti vre-o 30 min la frigider).Se intinde o patura subtire si se taie felii triunghiulare. Se toaca marunt sunca, apoi se framnata cu unt si boia. Umplutura astfel obtinuta se imparte in mod egal pe bucatile de aluat triunghiulare, care apoi se vor rula in forma de cornulete. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cornuletele se ung cu ou si se pun in cuptorul fierbinte. Aproximativ 30-40 min le lasati la copt, depinde evident de cum coace cuptorul fiecaruia. Cornulete cu sunca Vai cum pot arataaaaa ! Sa vad ... poate le fac sambata pentru un mic dejun romantic . Report
March 18, 201115 yr comment_82298 Spre rusinea mea, de cand am primit titulatura de noblete nu am mai dat deloc pe aici. Asa ca a venit timpul sa va mai prezint un aperitiv usor de realizat, compus din 3 ingrediente de baza: castraveti verzi, orez (fiert) si file de somon afumat. Am presarat deasupra seminte de susan. Se poate servi cu sos de soia. [center] [/center] Report
March 20, 201115 yr Author comment_82569 Paradis, multumim de reteta! si merci de lamuririle cu silicoanele. Oare sunt durabile? te rog, ce inseamna:- le acoperiti cu pesmet?- ( eu am folosit pesmet italian style)Daniella,nu stiu cum e pesmetul italian style,dar eu fac asa:amestec pesmetul pentru paneuri cu parmezan fin macinat,si dupa ce dau bucatelele de piept de pui prin ou batut(condimentat cu sare & piper),le tavalesc si prin amestecul asta.Nu stiu daca si italienii face ceva de genul asta,dar fiind parmezan pe acolo...ar avea o tenta de stil italian Ies foarte gustoase snitelele.Merge bine doar cu piept de curca sau pui pentru ca astea se fac repede. Report
March 20, 201115 yr comment_82596 Paradis, multumim de reteta! si merci de lamuririle cu silicoanele. Oare sunt durabile? te rog, ce inseamna:- le acoperiti cu pesmet?- ( eu am folosit pesmet italian style)Daniella,nu stiu cum e pesmetul italian style,dar eu fac asa:amestec pesmetul pentru paneuri cu parmezan fin macinat,si dupa ce dau bucatelele de piept de pui prin ou batut(condimentat cu sare & piper),le tavalesc si prin amestecul asta.Nu stiu daca si italienii face ceva de genul asta,dar fiind parmezan pe acolo...ar avea o tenta de stil italian Ies foarte gustoase snitelele.Merge bine doar cu piept de curca sau pui pentru ca astea se fac repede. Maya, multumesc ! Nu aveam habar ce e pesmetul italian style Fac si eu asa bucatele mici de snitele de curcan, "nuggets". Report
April 6, 201115 yr comment_84840 Vin si eu cu o idee de fingerfood, snack, cum vreti voi sa-i spuneti: Hamburgeri fara paine E extrem de usor de preparat, felii de cartofi fierte putin si apoi prajite, chiftele din carne de vita + porc + putin usturoi, sare si piper. Mai departe puteti servi cu ce va pofteste inimioara, eu am folosit castravete acru, rosii cherry, iarba ciorii si cateva picaturi de ketchup. Report
April 6, 201115 yr Author comment_84841 Arata bine.Pîna sa citesc,credeam ca virgula cartofii sînt cerculete de ananas(cred ca nici asa nu ar fi rau ).Idee buna,îmi place! Report
April 7, 201115 yr comment_84859 Intradevar f. frumos,eu am crezut ca e mamaliguta(rece si decupata) Rafinata de Maya a crezut ca-s rondele de ananas,moldoveanca de io' ca-i mamaliga Report
April 7, 201115 yr comment_84862 Iar eu am crezut ca-s patratele de aluat frantuzesc Foarte faina idee. Report
April 7, 201115 yr comment_84887 ) foarte bine ca ati crezut ca e altceva, asa avem o gramada de idei in plus. Report
April 7, 201115 yr comment_84926 Hamburgeri fara paine E extrem de usor de preparat, felii de cartofi fierte putin si apoi prajite, chiftele din carne de vita + porc + putin Si nici nu ne mai facem probleme ca màncam pàine si cartofi.Ca la hamburger cu cartofi prajiti. Report
April 7, 201115 yr comment_84962 Intradevar f. frumos,eu am crezut ca e mamaliguta(rece si decupata) Rafinata de Maya a crezut ca-s rondele de ananas,moldoveanca de io' ca-i mamaliga Cica-s umblata, cat de cat si citita. Tot mamaliga am crezut ca e. Report
April 10, 201115 yr comment_85116 Buna.Pe multe dintre voi va "cunosc" de pe culi, dar imi pare bine sa va revad. Sper sa ne primiti si pe noi. Meniu pentru ziua Anei:mezeluriciuperci umplute(sarua'mana Maya)pateuri cu ciuperci/branza/spanacPlatouri:turnul cu chiftelute si pasta de branza:Rosii umplute cu vinete Report
April 10, 201115 yr comment_85158 Bine ai venit lisa! Frumoase preparatii Sa-ti traiasca sarbatorita! Report
June 3, 201115 yr comment_91393 [center]CIUPERCI ENOKI INVELITE IN BACON Obisnuiesc sa fac cumparaturile la unul din magazinele cu produse de provenienta asiatica din zona. De acolo am cumparat aceste ciuperci enoki care de multa vreme m-au atras insa nestiind exact cum sa le pregatesc am renuntat sa le cumpar de fiecare data. Apoi am gasit aceasta reteta de hors d’oeuvres pe Food & Wine si mi s-a parut foarte atractiva. INGREDIENTE:- 2 pachetele ciuperci enoki (200 gr in total )- 10-12 felii bacon taiate in doua- 3 fire de ceapa verde- piper proaspat macinat- rosii cherry pentru decorat Se incalzeste cuptorul la 425F (210C). Se taie feliile de bacon pe jumatate. Se spala si se taie o parte din coditele de la ciuperci. Se spala si ceapa verde si se taie pe lungime in 4 bucati egale.Se aseaza pe fiecare felie de bacon cateva fire de ciuperci, o bucata de ceapa verde si se condimenteaza cu piper proaspat macinat dupa care se ruleaza si eventual se fixeaza fiecare pachetel cu cate o scobitoare. Se aseaza rulourile intr-o tava si se lasa la cuptor circa 20 minute.Se servesc calde ca aperitive acompaniate de un vin alb de tip Chardonnay.Sunt gustoase, atractive si usor de facut. [/center] Report
June 3, 201115 yr comment_91407 Ce delicate sunt, par bastonase de urechi! Nu m-am gandit dar acum ca mi-ai zis asa e, ai dreptate. Mi se par tare simpatice si nici macar nu sunt scumpe aici, cam $0.99/ pachetel de 100gr. Insa nu prea stiu cum sa le gatesc. Japonezii fac o supa cu ele dar in general se consuma proaspete, crude in salate. O sa le mai cumpar pentru ca mi-au placut si la gust si ca textura.Uite cum arata pachetelele cu bastonase de urechi : Report
June 3, 201115 yr Author comment_91417 Foarte faina reteta!Am citit si eu despre ele,dar nu am îndraznit sa le cumpar.Cica japonejii le cultiva de foarte mult timp,si-s în top pe locul 2 dupa Shiitake.Se pot servi proaspete în salate,în wraps,sau tocate si presarate peste supe.De gatit,se pare ca se pun doar în mîncaruri care se gatesc rapid,ca altfel îsi pierd aroma-în pachetele de primavara,supe,putin trase în wok,coapte scurt... În Asia-Shop-ul de unde mai cumpar eu cîte ceva,am vazut,dar nu am întrebat niciodata cît costa.Pe net însa am vazut ca o punguta ca a ta/cu exact 100 g,costa 7 euro!!!(Enoki Pilze, frisch, 100g ( vacuum ) - (Grundpreis: 100g = 6,99 €] Acum ca le vad aici probate de tine,îmi dai curaj sa le încerc.Sper ca în Asiashopul în care merg eu,sa nu coste ca si alea ce le-am vazut din shopul de pe net,ca 6,99 eu nu dau pe 100 g! Report